Poliisiratsia aiheuttaa pikkugangsterille traumoja

Poliisin pidätyskuva oikealla.
Svt toi viime viikolla eetteriin uutisen, jonka lukeminen aiheutti pitkän ja hartaan naurukohtauksen. Joskus toimittajia pitäisi ehkä kouluttaa uudelleen hommaansa.

Artikkelin lähtökohta oli se, että viime aikoina on tehty jonkinlainen ”turvallisuustutkimus”, jonka mukaan Järvan maahanmuuttajalähiöissä Akallassa, Husbyssä, Kistassa, Tenstassa ja Rinkebyssä asuvat nuorukaiset kokevat stressitraumoja sen takia, että poliisi pysäyttää heitä esim. liikenteessä. Toisin sanoen poliisi ratsailee.

Artikkelissa pääsee ääneen muuan Mohamed Yusuf, joka kertoo, että poliisi pysäyttää ja ratsaa häntä säännöllisesti. Yusuf epäilee, että kyseessä olisi rasismia. Poliisi taas sanoo artikkelissa, että he eivät ratsaa kuin rikollisia.

 

Poliisihan puhu totta. Nimittäin Mohamed Yosuf on tunnettu husbyläinen pikkugangsteri, joka on tuomittu useista pikkurikoksista. Listalla on ajoneuvovarkauksia sekä huume- ja ampuma-aserikoksia.

Vaikea sanoa miksi Svt otti ohjelmaansa juuri rikollisen kertomaan, että hänet pysäytellään poliisin toimesta usein. Eikö Järvan lähiöistä kuitenkaan oikeasti löydy tavallisia ihmisiä, joita poliisi oikeasti pysäyttelee. Joka tapauksessa syy, miksi poliisi pysäyttelee Mohamed Yosufia ei ole se, että poliisi rasisteeraa vaan se, että Yosuf sattuu olemaan pikku gangsgteri.