Junnila kehottaa Turkua palauttamaan Pride-suojatien tieliikennelain tiemerkintöjen mukaiseksi

Kuvituskuva Hollannista.
Turku maalautti Itäisen Rantakadun suojatiestä kertovan tiemerkinnän sateenkaariväreillä suvaitsevaisuuden merkiksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kehottaa Turun kaupunkia palauttamaan suojatiemerkinnän tieliikennelain mukaiseksi. Tiemerkinnät on lailla määritelty tietynlaiseksi, eikä tieliikennelaissa ole merkintöjen soveltamismahdollisuutta.

— Suojatie voidaan merkitä vain liikennemerkillä tai tien poikkisuuntaisilla merkinnöillä tai molemmilla. Poikittaissuuntaiset merkinnät on kuitenkin esitelty tieliikennelain merkkiryhmässä L ja suojatie osoitetaan valkoisella tien suuntaisella juovituksella, ei sateenkaariväreillä, Junnila muistuttaa.

Turun kaupunki kertoi tiedotteessaan, että kyseistä suojatietä koskevat edelleen samat liikennesäännöt, koska paikalla on suojatiestä kertovat liikennemerkit ja tiemerkintä ei täten ole pakollinen. Junnilan mukaan asia on tulkinnanvarainen, sillä liikenteenohjauslaitteiden värejä ei tule muuttaa kaupunginteatterin mielen mukaan.

— Tieliikennelain 73 §:n mukaan ”Tielle tai sen välittömään läheisyyteen ei saa asettaa kilpeä, merkintää tai laitetta, joka voidaan sekoittaa liikenteenohjauslaitteeseen tai joka voi heikentää sen näkyvyyttä tai tehokkuutta, häikäistä tienkäyttäjiä tai häiritä heidän tarkkaavaisuuttaan.”, Junnila kertoo.

Kaikkien autoilijoiden tunnistamasta suojatiestä on Turussa muokattu tiemerkintöjen vastainen, joka voi heikentää suojatien turvallisuutta ja häiritä jalankulkijoiden ja kuljettajien tarkkaavaisuutta. Liikenneturvallisuuden näkökulmasta vain liikennemerkein osoitettu suojatiekin osoittaa huonoa harkintaa. Kolariturvallisuutta valvova Euro NCAP on aiemmin kehottanut viranomaisia kiinnittämään parempaa huomiota puuttuviin ja epäselviin tiemerkintöihin, koska huonot tiemerkinnät estävät havainnointiin perustuvia turvajärjestelmiä toimimasta.

— Juhlat juhlina, mutta liikenneturvallisuuden pitäisi mennä etusijalle ja suojatie palauttaa tiemerkintöjen mukaiseksi, Junnila toteaa.

Suojatieonnettomuuksissa korostuvat liian suuret tilannenopeudet ja puutteellinen havainnointi. LähiTapiola –vakuutusyhtiön kyselyn mukaan enemmistö autoilijoista ja pyöräilijöistä ei riittävästi huomioi suojateitä ja niillä liikkuvia jalankulkijoita.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sakari Rajamäki

Joku saattaa hyvinkin erehtyä luulemaan, että tuossa on jokin muu kuin suojatie ja se vaarantaa liikennettä. Nähtästi monille on homottaminen tärkeämpää kuin liikenneturvallisuus. Ei mikään ihme, että sateenkaarisuojatie on myös tieliikennelain vastainen.

Karvaperserökälehame

Joku saattaa erehtyä luulemaan että tuosta kohtaa saavat vain transut ja homppelit mennä yli.

Ruotsi ottaa transuja kiintiöpakolaisina: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/alva

Alva on kuitenkin eläinystävä mikä hänelle plussaksi laskettakoon.

MattiS

Taas yksi esimerkki miksi homot nostavat välittömästi vihan pintaan. Ennen näitä pride- ja muita hömpötyksiä minulle oli se ja sama mitä kukin olivat, mutta tällä jatkuvalla tuputuksella olen kääntynyt suorastaan vihaamaan homoja. Enkä usko olevani ainoa.

MattiS

Sen verran vielä että tiedän tuolla olevan paljon homoja joita ei pridet kiinnosta, tai suorastaan hävettää se sirkus. Vihaan lähinnä niitä fanaattisia homottajia, olivat sitten heteroja tai homoja.

Dick Hammer

Minä en vihaa homoja. En pidä heidän ylilyövästä, super-huomionhakuisesta käyttäytymisestään. Helvetin noloa.

Väsynyttä

Samat sanat. Kurkkua myöten täynnä näitä pride juttuja. Samaten blm polvistumiset. Esim alkavissa futiskisoissa. Jlauta että niitä tungetaan joka paikkaan.

Suomi Finland

Paikalla on takuulla piilokamera, joka tallentaa jalankulkijoiden reaktioita ja valintoja. Kehottaisin kaikesta huolimatta käyttämään sateenkaarisuojatietä, koska jos et tee sitä ja esimerkiksi kierrät sen, on vaarana, että kuvamateriaalia vuotaa nettiin ja henkilöllisyyttäsi julistetaan sitten kaikille. Ensimmäisenä materiaalin saa käsiksi työnantaja, jolle voidaan sanoa, että työnantaja pääsee yksityishenkilön ohella nettiin, jos karmaisevasta käytöksestä ei heti anneta potkuja.

Spekuleissön

Voisitteko edes kuvitella sitä lakipykälien eri tulkintojen määrää ja vihapuhe/rasismi/transfobia-tsunamia JOS tuon homosuojatien kohdalla joku onnesta sekaisin pomppiva transu-muslimi jäisi auton alle..? Ja luoja paratkoon jos autosta kömpisi saastainen ihmisjäte, valkoinen töissä käyvä hetero lihansyöjämies!

Särmääjä

Jos tommonen on laillista niin siitä vaan sitten muuttelemaan vaikka kaistojen nuolimerkintöjä hakaristeiksi, jos samalla ne nuolet näkyy tienviitoissa ylhäällä.

MattiS

Äskettäin tuli tieto että poliisi on määrännyt sateenkaaren poistettavaksi suojatieltä, luojan kiitos!

Tupunainen

Ovatko ihmiset menneet sekaisin? Jotta suojatietkin on seksualisoitava!
Ensin joistain liikennemerkeistä poistettiin miehen ja naisen tunnistettavuus, tehtiin sijalle pallopäisiä hahmoja. Tosin miestenpyörä jäin vahingossa muuttamatta liikennemerkistä.
On yritetty yhdistää miesten ja naisten vessat sukupuolineutraaleiksi. Armeijaan kokeillaan miesten ja naisten yhteisiä makuutiloja. Että ei olis niinkon seksuaalisuus esillä ja sukupuolisuus, vaan kaikk ois asiallista asiaa eikä sukupuolisuutta.
Ja eikös sitten mennä ja maalata hujauttaa Turussa leveä suojatie priden sateenkaariväreillä: että nytten onkin se seksuaali kunniassaan ja ylistyksessään kirjavana kuin sirkusteltan katto. Suojatie! Tavan suojatie, jonka yli mummot ja paapat rollaattoreillaan kinkkaa ja ihmettelee.

Suomi Finland

Liikennevaloihin nuo sateenkaarivärit vasta sopisivatkin. Entisten kolmen valon tilalle tietysti yksi valo jokaista LBGTQWTF kirjainta kohti. Tietysti, ettei mitään väriä syrjitä, täytyy kaikkien valojen tarkoittaa kaikkea, joten periaatteessa sen jälkeen liikennevaloja ei enää ole, vaan autoilijat saavat ihailla sateenkaarivaloja risteykseen ajaessaan, mutta samalla erittäin varovasti.

Olkaa iloisia, että meillä on WOKE ja CANCEL valvomassa vähemmistöjen oikeuksien piiruntarkkaa toteutumista.

No. Tuo touhu saa kyllä ennen pitkää paskaisen lopun, kun sellainen taho ottaa muutaman vuosikymmenen kuluttua vallan, jolle nuo asiat eivät sovi sitäkään vähää kuin meille rasisteille.

Kilttimies

Kuvitelkaa nyt miten rasismin läpäisemä tieliikennelakikin on; turvallinen ajoradan ylityspaikka osoitetaan VALKOISELLA värityksellä. Ja itse ajoratakin on rasistinen, koska siinä musta harmaa hiekanvärinen joutuu tallotuksi. Voi hyvää päivää.

Ps. Onko kellään nimilistaa Helsinkin käräjäoikeudessa tänään (9.6.2021) käsiteltävästä pikkuhuopalahden jengiväkivaltajutusta. Hyysärin kuvista päätellen salissa on puolet valkoisia ja puolet värillisiä miehiä. Tietenkin ne värilliset käkkäräpäät ovat asianajajia😂

Antti Tifa

Turku on kyllä sellainen homola ja elämäntapaperverssien kaupunni, että siellä voisi kesätöikseen nuoriso maalata kaikki suojatiet sateenkaariväreillä.
Homoliputus vuoden ympäri joka lipputangossa.
Pride juhlintaa ilman taukoja.
Kouluissa ja miksei päiväkodeissakin pakollinen gender-filosofian ja oikeaoppisen aunus-fistauksen opetus.
Kohti uutta uljasta maailmaa.

Anna-Maria Korhonen

”… ja suojatie osoitetaan valkoisella tien suuntaisella juovituksella,”

HUS:in sairaaloissa röntgeniin opastetaan seuraamalla mustaa viivaa. Tarina kertoo tämän aiheuttavan erityisesti tummempihipiäisissä potilaissa hämmennystä ja närkästystä, he kun tulkitsevat sen vihjailuksi ihonväristään.

Tiedä sitten, onhan asfalttikin mustaa ainakin vastalevitettynä, joten musta ovat kyllä Suomessa jatkuvasti poljettuna.

Sakari Rajamäki

”Lounais-Suomen poliisilaitos pyytää Turun kaupunkia poistamaan sateenkaarisuojatiemerkinnän, koska se ei täytä tieliikennelain vaatimuksia.

Sateenkaarisuojatie ilmestyi Turun kaupunginteatterin eteen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Sen tarkoituksena oli tuoda esille yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden arvoja.

Suojatien merkkinä oli liikennemerkki, mutta se ei riittänyt tekemään suojatiestä laillista.

Tiemerkinnät ovat kuitenkin laissa tarkasti määritelty ja niiden tulee olla yhdenmukaisia.

Vaikka suojatien merkiksi kelpaa myös yksinään liikennemerkki tai tiemerkintä, Suomessa on Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Tuomo Katajiston mukaan tapana käyttää molempia merkintöjä.

Katajisto on huolissaan suojatien turvallisuudesta ja mahdollisista vaaratilanteista, jos esimerkiksi autoilijan huomio kiinnittyy suojatien väri”

Lähde:Iltasanomat

Sentään poliisilla ei mennyt homottaminen lain ja liikenturvallisuuden edelle..

Daavidin poika

Kaippa Turun kaupunginteatteri joutuu nyt sitten maksumieheksi kun suojatie muokataan entiseen uskoon.? Tämä on myös ihan selvä sakkorangaistuksen paikka, ovat toimineet omavaltaisesti. Kuullostaa siltä, että pride sakille ei kelpaa sama suojatie kuin heteroille.!

ernesti_loosonen

kyllä tuosta vähintään kymppitonnin lasku kuuluisi lähettää kaupunginteatterille ja sakko myös, henkilökunta mielellään lomauttuu hyvän asian puolesta että saadaan aiheutettu vahinko korvattua

juhaII

Hmmmm…. Olisi enemmän kuin asiaan kuuluvaa ”polttaa kumia” ”suojatien” päällä, koska Joka tässä tapauksessa on aivan yhtä tahatonta huumoria kuin on ihminen erehtyväinenenkin. Siis poislukien pääministerimme, jolla on NYT erittäin ymmärrettävistä syistä on pirkuleen kokoinen esikunta bussin alle heitettäväksi.

Eikäpä muutoinkaan nainen ja sosiaalidemokraatti ole koskaan väärässä, vaan hän on saanut vain vääriä tietoja.