Tukholman poliisilla isoja kesäoperaatioita katuhuumekaupan kitkemiseksi

Tukholman poliisi on viime aikoina tehnyt useita isoja huumeratsioita ja viimeisten neljän päivän aikana poliisin yksi jaosto on keskittynyt cityalueella putsaamaan katuja kokaiinista ja kannabiksesta.

Kaiken kaikkiaan viikonlopun ja alkuviikon aikana on 106 henkilöä epäiltynä huumausainerikoksista ja ainakin kahdeksan henkilöä on kiinniotettuna. Suurimmat ratsiat on järjestetty ravintolakadulla Hornsberg strandgatanilla Kungsholmenilla, Odenplanilla ja yhdellä suositulla ulkoterassilla, jonka nimeä ei mainita.

Tällä ulkoterassilla tehtiin viikonlopun aikana ratsia, jossa 25 henkilöä joutui antamaan kusitestin. Ruotsin lain mukaan henkilön on annettava kusitesti huume-epäilyn yhteydessä. Jos sitä ei anna, niin siitä on olemassa oma sanktio.

Poliisin johdosta Mattias Brunn kertoo tiedotteessaan, että suosituimmat huumeet ovat tällä hetkellä kokaiini ja kannabis.

– Tällä hetkellä katukaupassa on todella paljon huumeita ja yhä useammat ihmiset katsovat näiden huumeiden käytön olevan normaalia. Moni ei kuitenkaan ajattele asiaa siten, että huumeiden käytöllä tukee samalla suorasti tai epäsuorasti rikollisverkostoja, Brunn kertoo.

Brunnin mukaan juuri Hornsbergin ranta näyttää olevan poliisin erityistarkkailussa, sillä ranta-alueella on paljon suosittuja ravintoloita ja ulkoilualue, jossa on paljon ihmisiä piknikillä ja viettämässä iltaa. Ratsioissa on ollut mukana myös rannikkovartiosto.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
9.6.2021 16:40

On se hyvä, että jotain tehdään. Se on sitten eri asia, onko noilla toimenpiteillä mitään todellista merkitystä mihinkään.

Ruotsalaisilla alkaa tulla tuli perseen alle. Taitaa vaan tulla liian myöhään. Toivoisin toki, että he onnistuisivat kitkemään rikollisjärjestöjen toimintaa kovalla kädellä, mutta olen jo pidemmän aikaa toivonut myös voittavani lotossa.

sellaista
sellaista
9.6.2021 16:59
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ministeri Damberg ehti jo ottamaan kunnian omilleen (demarit),kuinka tehokkaita he ovat.
Ruotsihan sai kaikki tiedot ulkomailta,tartti vaan avata kirjekuori ja hakea tyypit häkkiin heidän kotiosoitteesta.

Nämä pidätykset voi saada aikaan kuuman kesän ”joukkomurhineen”,kun jäljelle jääneet jakavat alueita ja nimittävät uusia pomoja.

Jones
Jones
9.6.2021 18:47

Kokaiinia ovat etelämaalaiset käyttäneet naisten pokaamiseen jo pitemmän aikaa. Tämän seurauksena Suomessa on paljon etelämaalaisten jälkeläisiä.

juhaII
juhaII
9.6.2021 21:28

Sama kuin poliisi tyhjentäisi fingerporilla Mälaren järveä vedestä. Mutta mikäpä työ tässä maailmassa kannattaa. Oma setelipaino se olla pitää ja ystäviä korkealla tasolla. Siis valmiita kanssarikollisia!

kuli
kuli
10.6.2021 19:46

Niin pitkäänkuin kun on kysyntää on tarjontaa laitonta tai laillista. Ei tolle huumemeiningille voida mitään. Sen lisäksi pankit tienaa paljon rahaa huumerahan pesulla, joten systeemiä tuskin tullaan mihinkään ihan heti. Sen lisäksi tiedustelupalvelut rahoittaa omaa toimintaansa huumeiden rahtauksella ja myynnillä, joten korkeintaan otetaan markkinoilta pois omia kilpailijoita.

kuli
kuli
10.6.2021 19:47
Vastaa...  kuli

….tullaan muuttamaan….