Ruotsiin odotetaan useita kymmeniä isis-naisia syksyyn mennessä

Kurdien itsehallinta-alueella Pohjois-Syyriassa vankileirillä olevia isis-naisia aletaan palauttamaan suuressa mittakaavassa takaisin kotiin Ruotsiin.

Sverigesradion mukaan vankileirillä on tällä hetkellä parikymmentä naista ja kolmisenkymmentä lasta, jotka odottavat karkotusta Syyriasta takaisin Ruotsiin. Heidät arvellaan saatanevan Ruotsiin kesän ja syksyn aikana.

Kurdijoukot ovat käyneet läpi jokaisen naisen tapauksen, mutta ne, jotka nyt karkotetaan, niin heitä vastaan ei ole löytynyt mitään todistusaineistoa, että heitä vastaan voitaisiin nostaa syytteitä ja siksi heidät tullaankin karkoittamaan Ruotsiin ja ylipäätään niihin maihin, jonka kansalaisia he ovat.

Kurdihallinnon mukaan naiset, kuten myös miehet, ovat konkreettinen turvallisuusriski.

Kurdihallinnon ruotsalainen edustaja Shiyar Ali kertoo SVT:lle, että kurdihallinto on tehnyt voitavansa tutkiakseen heidän tekosiaan.

– Mutta se on vaikeaa sekä miesten että naisten kohdalla. He ovat idealistisia ihmisiä, joilla on hyvin radikaalit ajatukset ja he ovat päteviä siinä, mitä tekevät, Ali kertoo.

 

Käytännössä kai kaikki isis-leirit räjähtävät kohta käsiin ja Eurooppa saa tuhansia radikaalimuslimeja elätettäväkseen. Kurdihallinto on tehnyt voitavansa, eikä heillä riitä loputtomiin resursseja hoitaa asiaa, joka oikeastaan kuuluu Euroopalle ja niille maille, joista isikseen on lähdetty. Asia on yritetty unohtaa Euroopassa, mutta ongelma ei ole poistunut ajattelemalla muita asioita.

Ruotsin, kuten Suomenkin lakien mukaan henkilö, joka on maan kansalainen, hänellä on oikeus palata kotimaahansa. Ruotsi aikoo tehdä jotain toimia palaajien suhteen, luultavasti kai lähinnä lasten huostaanottoja. Mutta muuten ei o

26 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jupi
Jupi
12.6.2021 05:43

Uuden kurdihallinnon olisi ollut helppo säätää laki, että terroristiseen toimintaan osallistumisesta tuomitaan ilman poikkeusta kuolemaan, oli kuinka kotiäiti tai ambulanssikuljettaja tahansa. Kiva olisi tietää onko Suomen Poliisi tehnyt yhtäkään tutkintaa ja onko yhtäkään lasta huostaamotettu. Tuskin, jos Pekka on päättänyt

Näin se menee
Näin se menee
13.6.2021 07:29
Vastaa...  Jupi

Siellä ne ovat lähi-itäkeskuksessa shoppailemassa yms. Nimet muutettu ja kämpät hommattu. Rahat tulee tilille säännöllisesti korotettuina.

mandiaskannen
mandiaskannen
11.6.2021 08:14

Välkomna vaan, Stefan tarjoaa kahvia ja kanelipullaa.

Daavidin poika
Daavidin poika
11.6.2021 06:46

Ihmetyttää vain, että miksi Syyrian hallitus ei alkaa minkäänlaisin toimenpiteisiin.? Olihan se kuitenkin Syyrian valtiota jota isis yritti valloittaa. Tässä on hyvä esimerkki miten valtiot syytää ongelmansa toisten valtioiden niskaan. Sekin kuullostaa oudolta, että Syyriassa soditaan, mutta isis sotavangit ovat Kurdeilla.

”Eivät tykkää meistä
”Eivät tykkää meistä
11.6.2021 01:26

Värmdön kunta nakkaa vihdoin ulos syyrialaisen muslimiperheen jossa 7 lasta. Suvakit kauhistelevat: isähän on töissä! (joo, suvakkiyhdistuksessa) ja huivivaimo opiskelee (joo, SFItä).

Perhe asui KUUSI vuotta Libanonissa ennenkuin äkkäsivät ängetä Ruotsiin. Nuorin lapsista on pyöräytetty Värmdössa ja täällä he ovat asuneet ilmaiseksi omakotitalossa. Nyt on edessä muutto kunnanvaivaisiksi Linköpingiin. Grattis! Linköping kiittää. NOT.

juhaII
juhaII
10.6.2021 20:55

”Käytännössä kai kaikki isis-leirit räjähtävät kohta käsiin”

Voiko enää parempaa kielikuvaa olla!

Jupi
Jupi
12.6.2021 05:49
Vastaa...  juhaII

Meidän näkökentälle kohta räjähtää noi tapaukset. Napalmia vaan, jos ei jää kukaan henkiin niin ei jää kukaan valittamaan asiasta.

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
10.6.2021 19:24

voi miksei niitä ole eliminoitu lopullisesti siellä vankileirillä? maailma olisi parempi paikka ilman käveleviä jätesäkkejä

CvK
CvK
10.6.2021 17:44

”Käytännössä kai kaikki isis-leirit räjähtävät kohta käsiin”

Eikös tämä olisikin hyvä ratkaisu?
Swedistan voisi avustaa lähettämällä pari lentokoneellista dynamiittia per leiri.

Plan B voisi olla perinteinen, vangit kuolivat paetessaan varoituslaukauksiin.

Vakavemmin, Kurdeilta loppuu rahat ja haluavat päästä näistä eroon ”humaanisti”, mutta syyttäisiköhän heitä kukaan mistään jos Plan-A tai B tapahtuisi?

Mafiasota
Mafiasota
10.6.2021 18:27
Vastaa...  CvK

Niin. Eli suoraan puhuen. Tarkoitat esim libya 2. Minusta ei olisi pitänyt koskaan pommittaa esim libyaa. Siitähän tämä sotku lähti. Trump oli oikeassa. Mitä vittua siellä ollaan? Häh? Pelkkää sotkua ja sekasortoa, mistä saamme nyt nauttia. Sitäpaitsi, muistaako kukaan trumpin varoitukset? Koskien ruotsia? Usalla mahtavat tiedusteluvoimat yms. Ja ne tylytettiin ties miksi.

Suomi Finland
Suomi Finland
10.6.2021 12:55

On se niin kiva, että kun Suomea puolustaneiden naisten ja miesten kunniaksi ennen nostettiin Suomen lippu, saadaan siihen sopivasti samalle päivälle uusi järjestely:

Suomen ja Isisksen liput vierekkäisiin salkoihin juhlistamaan sotiemme veteraaneja.

T: vihervasemmisto

Kaikki joita tuo ei miellytä ovat surkeita rasisteja.

P. Uniikki
P. Uniikki
10.6.2021 09:51

Rikkautta vaan lisää ruotsiin. Kuolemankultin kannattajat porsivat lisää äpäriä äänestämään vihervasemmistoa. Vihervasemmistolle win-win? Hitsaripudokkaan sanoin ”olemme tehneet ruåtsista paremman maan”.

Bessere wahl
Bessere wahl
10.6.2021 13:54
Vastaa...  P. Uniikki

Minä ainakin odotan Suomeen enemmän ranskattaria, italiattaria, espanjattaria ja aasialaisia naisia ennemmin kuin isis-terroristeja.

Niiden kanssa aika kuluu kuin siivellä.

Tulkka Meill Vaa!
Tulkka Meill Vaa!
10.6.2021 09:25

Mikä ei kelpaa kurdeille kelpaa kyllä Ruotsiin ja Suomeen joissa se ARVOPOHJAnoteeraus.

Raisa Marin
Raisa Marin
10.6.2021 11:28

Kurdit ei näköjään ymmärrä Rikkauden ™ päälle.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
10.6.2021 13:52
Vastaa...  Raisa Marin

Ehkäpä kurdeilla on tarpeeksi tekemistä omien maanmiestensä kanssa;
sen verran perseileväisiä nekin ovat olleet ja ovat Eurooppaan tunkeuduttuaan.

Ei ole teiltä pois
Ei ole teiltä pois
10.6.2021 09:13

Ja suomeen myös. Mutta siitäpä ollaankin hiljaa. Ja kuinka ollakkaan. Migri uudistaa asiointiaan. TUHANSIA uusia varattavia aikoja ja matujen neuvonnan lisäämistä. Vittu. Tulisipa minullekkin postia että moro! Tarvitsetko asianajajaa, neuvojaa yms. Hoidamme sinulle kaikki ohi jonojen. Kolottaako hammasta? Ei hätää. Laitetaan muutamalla tonnilla legot kuntoon. Oletko jonottanut lääkäriin? Lähetä viesti ” meillä on tilaa” , niin saat ajan yksityiselle muutaman tunnin sisällä. Kaikki tutkitaan ja maksetaan. Lisäksi saat tikkarin. Ja vähän discorahaa.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
10.6.2021 07:40

No ihan hyvä juttuhan tuo.. ☹️☹️☹️

Suldaan sanoi Ahmed
Suldaan sanoi Ahmed
10.6.2021 07:34

Vihervasemmistolaiset odottelevatkin näitä jo kieli pitkällä ja pyrkivät järjestämään näille kaikki mahdolliset edut jotta he voivat käynnistää uudelleen toimintansa kaikessa rauhassa ja täysin uudenlaisella strategialla.

Joppos123
Joppos123
10.6.2021 09:13

Eikös joku ääässdeepeen kalkkuna esittänyt jokin aika sitten ISIS-kurkunleikkaajille vallan sotaveteraanistatusta?
Miten helvetin tyhmä ihminen voi olla.

Rintamalta ali
Rintamalta ali
10.6.2021 09:43
Vastaa...  Joppos123

Kyllä vantaalainen suvakki. Ja kirkon edustajiltakin tullut peukkua. Luultavasti tuntemattomastakin tehdään uusi versio. Kunniamitalit tietenkin. Kunniahan onkin niille veitsenterällä.

joho
joho
10.6.2021 13:51
Vastaa...  Joppos123

Ei tämä vantaalainen ollu ainoa, joka on esittänyt statusta kurkunleikkaajille. Demari-kalkkuna-kana pari vuotta sitten, muistaakseni.

Khmm
Khmm
10.6.2021 16:15
Vastaa...  Joppos123

No sotaahan ne ovat käyneet ja pahemman jälkeen. Jollei linnaan niin jonkinmoiseksi sotaveteraaniksi sitten – sodankäyneeksi – ei kaikki sotaa käyneet sankareita ole, mutta ei tainnu ästeepeeläinen saada ajatustaan valmiiksi ennen kuin lausui sen julki.

Minä
Minä
10.6.2021 05:30

Tämän siitä saa, kun pitää rajat auki vapaalle maahanmarssille, elättää tulijoita erityisen löysin perustein, kielteisen päätöksen saaneita ei poisteta ja jaellaan kansalaisuuksia kuin ämpäreitä marketin ilmaisjakelussa.

K J
K J
10.6.2021 01:57

Toivon että Suomi myös aikoo tehdä jotain…

Kohta näistä aletaan jo lyödä vetoa ja pelata muutenkin.

Itse olen vanha peliaddikti ja olen ollut pelaamatta tosi kauan jne. Ainakin essonbaareissa näitä veikkaillaan. God damn!