Varastetut lapset, adoptiokohu paisuu

Ruotsissa on tullut esille merkillinen adoptiokohu. Tietojen mukaan Chilessä on 1970-80-luvuilla käytännössä varastettu lapsia vanhemmiltaan, joita on sitten myyty ympäri maailmaan adoptiolapsina. Ruotsiin näitä lapsia on tullut paljon.

Kyseessä on Chilen diktaattorin Augusto Pinochetin aika, jolloin maahan luotiin järjestelmällisen terrorin aika, joka kesti 70-luvun puolesta välistä 90-luvun alkuun. Ihmisiä vangittiin mielivaltaisesti ja heiltä vietiin lapset. Usein vanhemmille selitettiin, että lapset olivat kuolleet vanhempien ollessa vangittuna.

Tapauksesta on ollut liikkeellä Chilessä huhuja ja asia on ollut melko yleisesti tiedossa, mutta siihen aikaan sitä oli vaikea todistaa. Vuonna 2018 alkoi chileläinen journalisti tutkimaan asiaa ja paljastikin, että 70-80-luvuilla lapsia käytännössä varastettiin vanhemmilta ja heidät adoptoitiin maksua vastaan ulkomaille.

Sen jälkeen on pikku hiljaa tullut esille, että yksin Ruotsiin on adoptoitu 2 000 chileläistä lasta, jotka on varastettu vanhemmilta. Asiaa tutkitaan Chilessä ihmisoikeusrikoksena ja Ruotsin hallitukselta on myös vaadittu, että se laittaa pystyyn jonkinlaiset tutkimukset. On väitetty, että jollakin ruotsalaisella naisella on ollut iso osa kuvioissa, että juuri Chilestä on tuotu lapsia Ruotsiin. Ruotsilla on kuitenkin ollut keskeinen rooli adoptioissa.

Vuosien aikana Ruotsissakin on kyseenalaistettu näiden adoptioiden oikeellisuutta. On väitetty, että on ollut tiedossa, että vanhempia kohtaan on ollut suuri painostuskampanja, jotta nämä luopuisivat lapsistaan. Metodia on sanottu kidnappauksenomaiseksi.

Chilessä on nyt viimeisten vuosien aikana paljastunut useiden vanhempien tullessa esiin, että he eivät ole antaneet lapsiaan pois mitenkään vapaaehtoisesti. Jotkut vanhemmat ovat onnistuneet tapaamaan nyt aikuisia lapsiaan.

Juttu näyttää paisuvan, joten seurataan mitä tapahtuu.

 

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Chilesä tehtiin kieltämättä hirvittävästi inhimillistä pahaa.
Vaan huomatkaa:
se paha tehtiin juuri sellaisille ihmisille, jotka halusivat tehdä Chilestä sellaisen maan kuin Suomi ja Ruotsi nyt?

Niille jotka haluavat, on tässä pureskeltavaa:

https://www.youtube.com/watch?v=7-la6PGFjl8

Mara Vamit

Historia toistaa itseään! 1970-80- luvuilla olivat chileläiset adoptiolapset muotia Ruotsissa ja 2000-2020 afgaanilapset. Jälkimmäiset tosin 20-30 vuotta vanhempia kuin edeltäjänsä ja määrältään monikymmenkertaisia.

Pena

Tämä alkoi jo vuosina 1939-1945 kun Suomesta lähti 72 000 lasta Ruotsiin ja niistä n. 15 000 jäi sinne.

Pitihän se arvata

Niin eli loppujen lopuksi suomalaisten vika koko p…a.

Niin...

Ja miten ruotsalaiset heitä kohteli: Kielsivät suomenkielen puhumisen, pakkotöihin, seksuaalista hyväksikäyttöä järkyttävän paljon ym…. Hyi vittu mitä oliota noi ruotsalaiset.

Minä

Oli kai enimmäkseen siedettävän hyviä sijaisvanhempia ja jokin määrä loistaviakin, mutta noita ala-arvoisia sijaisvanhempia oli myös jokin määrä.

Tiedä sitten, miten paljon oli asiattomia, mutta ei suinkaan kaikki. Luultavasti pieni vähemmistö, mutta kuka tietää minkä kokoinen. En tiedä onko siitä tutkimusta, että kuinka suuri osa lapsista joutui kärsimään mainitsemistasi asioista.

Perkele

Edes hitler,göbbels ja muut hienot herrat ei tapattanu niin paljo, kuin suvakkien rappiodemokraattien tuho tekee

Paksujeeno

Suomessa toimii ja voi hyvin tänäpäivänäkin lapsibisnes, moni nainen tekee hyvää tiliä toimimalla sijaisvanhempana.

Asian ymmärtäisi jos lapsi sijoitettaisiin aina tarpeesta, siis muusta syystä kuin sijaisvanhemman rahantarpeesta johtuen, mutta niin ei aina ole.

He esiintyvät mielellään aivan enkeleinä ja hyväntekijöinä, mutta osa heistä on pelkästään kylmiä rahaa ajattelevia jäisiä psykopaatteja.

Varastetut kengät

Pohjoisessa varkaat vievät ihmisten KENGÄT ja polkupyörät. Sen voi ainakin uumoilla etteivät kenkävarkaat ole kantaruotsalaisia.

”Efter flera inbrott i norra Sverige – polisen uppmanar till vaksamhet
UPPDATERAD IDAG 08:38 PUBLICERAD IGÅR 15:58
Polisen i hela region Nord uppmanar till vaksamhet efter ”ett antal” villainbrott den senaste tiden. På flera av polisens konton i sociala medier uppmanas allmänheten att anmäla allt från cykel- till skostölder.” (SVT)