Yleisurheilijat voivat jatkossa valita kilpailevatko miesten vai naisten sarjoissa

Ruotsin Yleisurheiluliitto ottaa pitkiä kolmiloikkia tulevaisuuteen ja sallii jatkossa urheilijoiden kilpailla miesten tai naisten sarjoissa, riippumatta onko mies vain nainen, vai jotain siltä väliltä.

Yleisurheiluliitto on tehnyt periaatepäätöksen, että yleisurheilun piirissä helpotetaan sääntöjä siten, että henkilö voi kilpailla siinä sarjassa mihin sukupuoleen kokee kuuluvaksi. Riippumatta kumpaan sukupuoleen on syntynyt, niin jatkossa henkilö voi itse valita kilpaileeko naisten vai miesten sarjassa.

Yleisurheiluliitosta kerrotaan, että urheilu on tarkoitettu kaikille riippumatta seksuaalisuudesta, etnisyydestä ja sen sellaisista tekijöistä.

Asiasta kertoo Sverigesradion uutiset.

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
12.6.2021 22:46

Sukupuolta ei ole, onko massaa? Saako satakiloinen mies hakata 50-kiloisen tytön henkihieveriin ja palkitaanko sankari matkalla Malediiveille? Tiedän, ei nyrkkeily ole yleisurheilua, mutta se tässä juuri rasismia onkin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
12.6.2021 22:56

Se onkin oikea ja viisas päätös tähän kaikkeen seksustelisaatioon!

Ensin on toki otettava esiiin lesbot sellaisina kuin he ovat todellisuudessa:

nuoria ja hyvännäköisiä ja -muotoisia neitosia, jotka hyväilevät toistensa vartaloita ja reisiä sekä suutelevat toistnsa huulia, rintoja ja pimpsoja.

Tähän asti on jostain syystä haluttu tuoda Pride-kulkueisiin esiintymään rumistautuneita, ylipainoisia ja möliseviä mukalesboja.

Hehän eivät ole todellakaan ole sellaisia, kuten me kaikki tiedämme oikeista lesbotytöistä tehdyissä, mitä lukuisimmissa elokuvissa?

timo
timo
12.6.2021 23:09

RIP naisurheilu.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
12.6.2021 23:19

Höh, tulisi sama sääntö voimaan Suomeenkin pääsisin nimittäin pelaamaan salibandyä SM-liigaassa. Olen pelannut salibandyä 4-6 divaritasolla. Muistan kun meidän silloinen 6-divari joukkue pelasi joskus naisten suomen mestareita vastaan ja voitimme heidä, joten varmasti pärjäisin salibandyssä naisten sm-liigassa. Jos olisin Ruotsissa, niin eiku ilmoittautumaan vaan naisten sm-liiga joukkueeseen ja kertoisi vaan sinne, että olen nainen koska tunnen itseni naiseksi. Pääsisköhän samalla myös naisten puku ja suihku -tiloihin?

PS. Miesten ja naisten fyysinen ero on vielä paljon suurmpi kuin moni kuviteleekaan. Naisten jälilsen maajoukkue pelas harjoutusotteluja C tai D junnuja vastaan ja otti tauluun oikein kunnolla.

timo
timo
12.6.2021 23:29
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Voihan sitä yrittää jos on tarpeeksi härski ja pokkaa. Todennäköisesti pääsee kuitenkin aika monen “tavatessa turpaan” yms. listalle joten voisi olettaa tuon olevan melkoisen riskipitoinen harrastus.

Joe Biden teki saman
Joe Biden teki saman
13.6.2021 02:32

Tämä Joe Bidenhän keksi tehdä saman jutun amerikassa, josta ihan ymmärrettävästi naisurheilijat nostivat metelin ja aiheesta. Eli tuhosi naisurheilun amerikassakin, sallimalla miesten osallistua naisten sarjoihin. Aivan järjetöntä.

Yllättäen Ruotsi tekee saman perässä.

Kyllä menee hyvin.

Minä
Minä
13.6.2021 04:42

On heidän mielestään tasa-arvoa tuo idea.

Miehet ja naiset ovat urheilleet eri sarjoissa olennaisesta syystä, ei suinkaan tasa-arvoa väheksyvistä syistä. Tämä miesten osallistuminen naisten sarjoihin luo selvää epätasa-arvoa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
13.6.2021 02:34

Realiteetti on, että tästä joudutaan luopumaan heti ensimmäisten kisojen jälkeen miesten miehittäessä kaikki palkinto- ja pistesija.

Minä
Minä
13.6.2021 04:38

Vapaus urheilla on ollut koko ajan kaikilla.

Kilpailuissa on kyse ihan muusta kuin oikeudesta valita mihin sarjaan kuuluu. Sarjoilla on määritelmänsä siksi, että kilpailuissa olisi tasavertaisuutta kilpailijoiden kesken. Näin on kokolailla aina ollut ja sarjoihin on perustellut syyt.

Kun mieskeholla saa kilpailla ikään kuin se olisi naiskeho, jäävät normaalit naiset heikoille useimmissa lajeissa. On vähän sama kuin raskaamasta sarjasta saisi painonnostossa vaihtaa höyhensarjaan ihan vain siksi, että itse kokee itsensä höyhensarjalaiseksi.

gulermo
gulermo
13.6.2021 07:38

on perkele meininkiä naisten painmolskillaki hurrilassa, kun joku karelinin kokonen mörkö osallistuu niihin kinkereihin 👌

Yuri Komissarov
Yuri Komissarov
13.6.2021 07:39

Asia jossa naisurheilijoilta ei ole kysytty mitään. Miksi koska urheilulajit joissa fyysisellä voimalla on vähänkään merkitystä käy niin ettei XX-kromosomiparilla ole mitään jakoa kun Veera siis entinen Veikko mekkoeinari tai ruuna ahtaa itsensä vaivoin kilpailuasuun. Toinen juttu pukuhuoneet tai sosiaalitilat, villi veikkaus mutta jos edellinen neitokainen sipsuttelee tuntien itsensä tyttömäiseksi vaikka esim uimahallin pukuhuoneeseen ja saunaan luulen että useimpien naisten ikään katsomatta loppuu huumorintaju. Tai voisi vielä kokeilla että tuntee itsenså wannabe shiaksi tai sunniksi wallah ja menee musliminaisten omiin juttuihin kokeilemaan mitä tulee palautteena. Eli tällä tuhotaan naisten urheilu- ja liikuntaharrastukset.

Rullattu
Rullattu
13.6.2021 08:27

Tulee mieleen monta leffaa missä satiirisesti yhdessäkin pikkunainen meni nyrkkeilykehään ja vastustaja oli Mike Tyson, oli siinä naurussa pitelemissä kun nainen lenteli kehässä kun ripulinen pulu.
Ei ikinä olisi voinut tulla ajatukseenkaan että tuo olisi joskus todellisuutta.

Ohmygod
Ohmygod
13.6.2021 08:45

Luulenpa, että ensimmäinen naisten sarjaan pyrkivä mies nauretaan kuoliaaksi. Ja se on sille ihan oikein.
Luulen myös, että naiset pitävät kisansa ja joukkueensa “puhtaana” miehistä.

Toisaalta voi kyllä olla peruteltua, että Jarmila Kratosvilova ja Caster Semeljan? voivat osallistua miesten kisaan, jos muut kilpailijat siihen suostuvat.

Esimerkki on
Esimerkki on
13.6.2021 09:39
Vastaa...  Ohmygod

Ai, mites kävi Caster Semenyalle? Sille ei juuri naurettu.

antifarasisti
antifarasisti
13.6.2021 08:46

Eikö olisi paras nykyisessä ajattelussa perustaa kolmas sarja, TASA-ARVOISTEN sarja, jossa osanottajia ei RASISTISESTI määrättäisi kuulumaan sukupuolen mukaan eriarvosarjoihin, mutta ei oltaisi rasistisia biologian mukaan ajattelevia kohtaan. Tämä olisi huipputasa-arvoa, kun hyväksyttäisiin tasa-arvo ja eriarvo.

Minä
Minä
13.6.2021 11:00
Vastaa...  antifarasisti

Niin, olisi miesten sarja, naisten sarja ja epämääräisten sarja.

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
13.6.2021 12:06
Vastaa...  Minä

hmmm ehkä sukupuolisekavien sarja olisi osuvampi nimi

Håmåseksuaalerna
Håmåseksuaalerna
13.6.2021 12:10
Vastaa...  Minä

RAINBOW SARJA! Mä kattoisin sitä!

seant
seant
13.6.2021 08:54

Sitä eniten ihmettelen kuinka naiset antavat potkia itseään näin päähän. Luullisia naisilla olevan sen verran munaa, aina kun joku miesnainen on tulossa kilpailemaan samaan sarjaan, niin kaikki naiset sanan varsinaisessa merkityksessä boikotoi kisaa. Esim. tulevissa olympialaisissa , jossa Uusi-Seelanti on aikomus lähettää painonnostajaksi miesnaisen.
Amerikassa on siinä mielessä paljon pahempi nuorille naisille, koska siellä rahoitetaan aika paljon opintoja ns. urheilu stipendeillä, jossa nämä miesnaiset kahmii kaikki apurahat. Mutta nyt Usassa muuttuu, sillä Florida ei salli tätä.
https://www.breitbart.com/sports/2021/06/02/this-is-about-womans-right-win-female-activist-praises-desantis-defending-girls-sports/

Minä
Minä
13.6.2021 11:02
Vastaa...  seant

Tuo olisi hyvä temppu naisilta, että kun kisaan tulee lumenainen, naiset kieltäytyvät kisaamasta. Vaatisi vaan rohkeutta, koska siitä alkaisi suvakkiarmeijan leimakirveshyökkäys välittömästi.

Meidän unelmat hei
Meidän unelmat hei
13.6.2021 16:25
Vastaa...  seant

Siksi kun aika moni nuori valkoinen nainen kannattaa tätä sateenkaari-pelleilyä tai antaa sille vähintään hiljaisen hyväksyntänsä. Monet niistä ei ole varmaan edes miettineet tätä juttua yhtään pidemmälle, vaan ovat yllättyneet kun se purikin niitä itseään nilkkaan transujen vallatessa kaikki naisten sarjat. Valittaakaan ei oikein voi koska silloin heti omat toverit käyvät kimppuun ja samalla siinä tulee ykkösviholliselle, eli valkoiselle heteromiehelle myöntäneeksi että tuli tehtyä vahingossa oma maali ja silloin kasvot menee lopullisesti.

h44
h44
13.6.2021 09:14

Ikäsarjoissahan tämä on ollut mahdollista jo pitkään.

Allah Moukaroi
Allah Moukaroi
13.6.2021 12:09

Voitteko kuvitella sitä olin ja juhlan määrää jos tämä sallitaan nyrkkeilyssäkin? Muslimit ottaisivat tämmöisen juhlavan päätöksen innokkaasti vastaan. Sanot vaan että olet nainen ja pääset ihan luvalla hakkaamaan naisia, ja yleisö hurraa!!!!!! Siis jumalauta, länsimaat ovat muslimeille maanpäällinen taivas!

Jaska70
Jaska70
14.6.2021 15:24

Tämä johtaa siihen että biologisten oikeiden naisten urheilussa pärjääminen tulee mahdottamaksi. Mihen fysiikkä vie voiton lajissa kuin lajissa. Mies naisten tekemät ennätykset karkaavat nais naisten tavoittamattomiin.

mokka
mokka
15.6.2021 08:07

PT media näköjään sensuroi tietoa siitä, että PT media on tätä asiaa kannattanut. Miksi valittaa homojärjestöille asiasta, koska PT media kannattaa tätä. PT median julkinen tunnustus asian kannattamisesta ei häviä internetistä koskaan.

PT media puolustaa biologisten miesten kilpailua naistensarjoissa. Anna palautetta PT median toimittajille jos asia vituttaa.

Taitaa hävettää PT mediaa niin paljon, että oli pakko poistaa kommentti. Mutta PT media on aina vastuussa jokaisesta homojärjestöjen ja transsujen tempauksesta.