Lyhyttä tilastoa Tukholman maahanmuuttajalähiöistä

Rinkeby täyttää 50 vuotta. Lienee aika ottaa lyhyt katsaus koko Järvan alueen maahanmuuttajalähiöiden tilastoihin. Tilasto on kerätty Tukholman kaupungin tilastoista. Vertailun vuoksi otetaan rinnalle Skärholmenin maahanmuuttaja-alue.

Tukholmassa Järvan alueella tarkoitetaan Tukholman luoteisosiin sijoittuvaa Järvan laaksoa, jonka molemmin puolin sijoittuvat Rinkeby ja Tensta ja laakson toiselle puolelle Kista, Husby ja Akalla.

Kaikissa lähiöissä maahanmuuttajien osuus prosentteina on yli 80, paitsi Kistassa alle 80. Tämä ei tietenkään tarkoita suoraan sitä, että loput olisivat kantaruotsalaisia. Eniten ruotsalaisia asuu Kistassa. Muilla alueilla ruotsalaisia on vain yksittäisiä, Rinkebyssä aitoa oikeaa kantaruotsalaista ei taida asua yhtään.

Alla tilasto:

Monille tuntemattomampi Skärholmenin alue on maahanmuuttajaosuudeltaan lähes yhtä suuri. Skärholmenin alueeseen kuuluu neljä lähiöä, Skärholmen, Vårberg, Sätra ja Bredäng. Skärholmen on alueen keskusta, jossa sijaitsee iso ostelukeskus. Sätrassa ja Bredängenissä voi nähdä ruotsalaisia, mutta esimerkiksi Skärholmenin ostoskeskuksessa ei asioi ruotsalaisia. Jos on Rinkebyssä omat kovat uusruotsalaisten gangsterijenginsä, niin niin on Vårbergissäkin. Tällä hetkellä menossa isoja käräjiä murhista ja ties mistä.

Alla tilasto:

 

Jokainen voi hetken käyttää aikaa ja arvioida mielessään millaisia valtavia väestöpohjan muutoksia näillä alueilla on tehty. Skärholmenikin kuitenkin on ollut vielä 80-90-luvulla ihan perusruotsalaista asuinaluetta.

Alla alueet vielä sijoitettuna kartalle.

 

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mörkö

Mitä tapahtuu, jos ruotsalainen menee asumaan monikulttuurialueelle. Esiintyykö vihamielisyyttä, vai voiko asua rauhassa? Poislukien tietty normaali monikulttuulvonta

Valkonaama vaarassa

En muista TV- ohjelman nimeä (löytyy netistä jos jaksaa hakea) mutta juuri Rinkebyssä asuva ruotsalainen, vaaleatukkainen, noin 30-35- vuotias nainen kertoi että hän on muuttamassa pois koska kokee itsensä ja koiransa elämän uhatuiksi. Hänellä oli/on pieni perhoskoiran näköinen koira ja hän asui pohjakerroksessa oma pieni ulkopläntti asuntonsa edustalla.

Nainen, ihan tavallinen, kertoi miten miehet ja pojat huorittelivat häntä ja huutelivat ja sylkivät päälle ja perään. Koira uhattiin tappaa. Jos hän istui ulkopatiollaan häiriöitä oli jatkuvasti: pikkunappulat tulivat soittamaan suutaan ja yrittivät tunkeutua patiolle, koiraa uhattiin jne.

seant

Löytyykö tilastoa, kuinka paljon nämä saavat ulkopuolista rahaa. Malmö alue, jossa on vajaa 800 000 ihmistä saa apuja 6000 miljoonaa kr/v. Jos pks jatkaa samaa rataa, käykö niin, että tulevaisuudessa maakunta elättää pk-seutua.

Joppos123

Eikös meidän ikioma matutusylipoliisi Taponen vai mikä jantteri se olikaan, että ”väestönvaihto on foliohattujen salaliittoteorioita”?
Millähän noita meidän poliisin korkeimpia johtajia lahjotaan tai mitä mömmöjä ne vetää?
Sama kehityskulku on näkyvissä mm Itä-Helsingissä ja osassa Turkua.
Politiikkome haluaa näin käyvän ja silloin myös se toteutuu.
Monikulttuurinen helvetti on se päämäärä johon tähdätään.
Käykää hyvät ihmiset äänestämässä tänään ja äänestäkää omantuntonne mukaan ja mielellään Suomen puolesta.

Bortsum

Ja sitten ne tuolla asuvat joita ei ulkomaalaisiksi lasketa, ovat kuitenkin Mohammed ja Mohammed, sukunimet Svensson.

Puolta isompi

STV- uutisissa kerrottiin että sosdemien tarkoitus oli että Järvan alueelle olisi asutettu 160.000 eli siis noin tuplasti nykyinen määrä?

Voi vain kuvitella mikä tilanne olisi nyt kun se jo muutenkin on beyond everything.

juhaII

Onhan noiden paikkojen nimet osasta konstikkaita, mutta nummerot täsmäävät koht,silleen täälläkin.