6 Parasta säästövinkkiä – Eroon tupakasta ja pikavippikierteestä

Arki voi tuntua joskus kalliilta, Tämän vuoksi onkin paikallaan kerrata mitkä hyvät säästövinkit kannattaa muistaa että eläminen on sinulle edullisempaa.

  • Satsaa laadukkaisiin kodinkoneisiin jotka kestävät pitkään, mutta yritä ostaa ne alennusmyynnistä.  On hyvä muistaa että että tietyt sesonkiajat, kuten ennen joulua ovat kaikista suosituimpia myös laadukkaiden laitteiden ostajien keskuudessa. Tämän vuoksi on parempi ostaa uudet laitteet sesonkiajan ulkopuolella alennusmyynnistä, kuten esim. Joulun pyhien jälkeen. Älä kuitenkaan osta laitteita ensimmäisestä paikasta, vaan muista aina vertailla! Vaikka tarjous vaikuttaisi kuinka hyvältä ensisilmäyksellä niin muualla voi siltä löytyä vielä halvemmalla pienellä etsinnällä.
  • Älä osta laitteita pikavipeillä, tai muilla korkeakorkoisilla lainoilla. Pikavippien korot voivat joskus nousta hyvinkin korkeiksi, jopa nykyisestä 10% korkokatosta huolimatta, koska esim. käsittelykulut eivät sisälly korkokattoon ja voivat olla hyvin merkittäviä. Jos olet löytänyt huipputarjouksen ja sinulla ei ole rahaa maksaa omasta pussista niin halvimman joustoluoton etsiminen voi olla esim. hyvä vaihtoehto, niissä korko on monesti kohtuullisempi.
  • Järjestä vuorotellen elokuvailtoja kavereiden kanssa. Kun järjestätte vuorotelle elokuvailtoja ja jokainen pitää omalla vuorollaan huolen tarjoiluista, saatte elokuvateatterimaisen fiiliksen paljon pienemmillä kuluilla
  • Yritä karsia muista huonoista tavoista. Välillä elämässä pitää vaan tehdä valintoja sen suhteen mihin haluaa rahansa käyttää. Esimerkiksi alkoholi ja tupakka ovat monelle henkilölle isoja kulueriä, jotka eivät kuitenkaan sellaisia kulueriä jotka eivät elämään tuo kauheesti sisältöä tupakan tai nuuskan käytön lopettaminen esim. Nikotiinipussien avulla voi olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.
  • Muista budjetoida menosi ja tulosi, jotta tiedät paljon sinulla jää rahaa harrastuksiin. Tämä ei ehkä auta suoraan säästämään, mutta kun pidät kirjaa menoistasi ja tuloistasi niin pystyt suunnittelemaan tarkemmin paljon sinulla jää rahaa harrastuksiin. Näin et joudu kiusalliseen tilanteeseen kuun lopussa ennen palkkapäivää.
  1. Käytä suoratoistopalveluita kuten Netflixiä jotta voit katsella elokuvia kiintellä kuukaisihinnalla. Tämä neuvo voi tuntua jollekkin itsestäänselvyydeltä, mutta kuukausittaiset suoratoistopalvelut ovat monesti halvin vaihtoehto jos tykkäät katsoa leffoja päivittäin. Vaikka dvd-elokuvien omistamisesta voi tulla nostalgisia fiiliksiä niin kustannustehokkain vaihtoehto ne eivät valitettavasti enää ole.
Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rullattu

Kun jättää tupakan ja viinan niin huomaa että sitähän elää melkein kun kroisos.

Sultan

Kun jättää tupakan, viinan ja naiset, niin huomaa että sitähän elää ihan kuin eunukki.

joho

Suosittelisin kuntoilemista. Hölkkääminen on halpaa ja lihastreenejäkin voi tehhä ilman kuntosalille menoa. Säännöllisesti tehtynä se antaa mukavia tuntemuksia ja muutenkin elämä on kuin silkkiä. Ei tee mieli tupakkia eikä pahemmin viinaakaan.

joho

Ja lisäisin, että myös lukeminen poistaa tarpeen tuijottaa televisiota.

Raivo Raitis

Tupakkaa voi viljellä itse ja kiljuhan on halpaa! Ei maar, leikki leikkinä.
Pois kaikki huimeet ja huumeet jos meinaat olla kunnossa kun suuret kähinät alkavat.

Mitä tulee hintoihin niin en osta mitään vertailematta ensin Pricerunner’ issa ja Prisjakt’ issa oli sitten kysymyksessä pesukone tai koiranruoka.

Buffoon

Varasta netistä elokuvasi ja musiikkisi. Pummaa ryyppykavereiltasi viinaa, tupakkaa ja huumeita. Lainaa tyhmiltä kavereiltasi rahaa, vaatteita ja esim aurinkolaseja äläkä ikinä maksa takaisin tai palauta niitä. Puhelimet, kuulokkeet, läppärit ym muut ostat kusessa olevalta kaveriltasi hurjaan alihintaan sen jälkeen kun olet hänelle ensin ne velaksi suositellut ostamaan. Älä osallistu kimppakyytien bensakustannuksiin vaan naureskele härskisti takapenkillä ja käännä keskustelu johonkin muuhun. Älä hanki tyttöystävää vaan nussi kavereidesi muijia. Älä ikinä maksa elatusmaksuja eikä vuokraa. Jos on pakko hankkia muija, osta sen piikkiin kaikkea kivaa. Kun on oma KELArahapäiväsi ja kaverit ottavat yhteyttä, katoa kuvioista pariksi viikoksi. Ole siis totaalinen moraaliton härski kusipää mulkku paska ihminen niin pärjäät hyvin! Me kaikki tunnemme tämmöisiä jätkiä.

Dickie

älä käy alkossa vaan tee sokerista ja pikahiivasta oma alkko holi juomasi.. GOOD

Puolueeton

Kyllä pienistä kustannuksista ero auttaa pitkän ajan päälle, mutta auton ostossa voi säästää heti. Siinäkään ei kannata huonoa ostaa. Edellisen auton ostin vuosituhannen alussa, Toyota Avensis ajettu 51000 km. Siinä ei juuri korjattavaa ollut. Olisi kestänyt vieläkin, mutta jostain syystä jäähdytysvesi ei kiertänyt ja moottori ylikuumeni. Halusin myös automaattivaihteiston.
Tuli siis eteen auton osto. Uutta ei kannat ostaa, vaan pari vuotta vähän ajettu ja tietenkin hyvä auto. Panin nettiautoon merkin ja tyypin ja listasin hinnat. Sitten tyypin koeajolle ja tarjous pyyntö. Kun oli tiedossa tyypin hintapyynnöt, piti alkaa soittelemaan myyjille eri puolilla Suomea. Yksi tarjous oli muita parempi. Auto toimitettiin pihaan samaan hintaan. Näissä kaupoissa voi hyötyä yli tuhat euroa.

Prozac

Viinaa en oo tarvinnut enää vuosikausiin, no ongelmahan se ei koskaan ollut. Lähipiirissä tullut nähtyä niitä, joilla viina oli/on paha ongelma. Saunakaljan minä nautiskelen saunan päälle, ja se riittää. Mutta tuosta tupakan perkeleestä ei meinaa päästä eroon. Yritystä kyllä on ollut, vaan se on niin mukava välillä puhallella savuja, niinku ketunhäntiä, ja miettiä maailman menoa.

seant

Suurin säästö on tosiaan tullut kun olen vaihtanut vähän käytettyyn 50000-80000km ajettuun tuttuun vähävikaiseen merkkiin, nyt juuri vaihdoin kolmannen n. 10 vuotta ajetun auton n. 10 vuotta nuorempaan Ruotsiautoon, jonka hinnasta oli n. 20000 euroa pois.
Miedot juotavat hankin auto laivaan päiväristeilyillä Tallinnaan, kerran kaks. vuodessa, juuri käytiin 500 euron, jolloin auton maksa mitään, ostokset alkossa n. 1000 euroa

Ohmygod

Jos vielä pääsisin eroon naisten jahtaamisesta, niin ei jää muita paheita kuin valehtelu.

Fatwantarkistaja

Ruoka kandee itse valmistaa. Joskus söin Mäkkärillä kolme kertaa päivässä. Sama 20€ riittää viikoksikin. Prisman ilta-alesta, jos semmoinen on, -60% -tuottehia vaikka pakkaseen asti, lohta se sellaista.

Uhkapelaisin ehkä vain lottoa, rivin pari.

h44

tori.fi, sieltä löytyy usein vähän käytettyjä kodinkoneita murto-osalla uuden hinnasta. Nettikirppikset ovat varsinkin kätevien emäntien aarreaitta lasten vaatteille, leluille ja kirjoille. Älä koskaan asioi n.s. marmotiskillä ajokalustoon liittyvissä asioissa. Hanki laadukkaita työkaluja, ulosvetäjiä, liukuvasara, hitsausvehkeet yms. ja tee itse ajokaluston ”perushuollot”, netti on täynnä ohjeita. Muista myös aina tingata.

Last edited 2 vuotta sitten by h44