6 Parasta säästövinkkiä – Eroon tupakasta ja pikavippikierteestä

Arki voi tuntua joskus kalliilta, Tämän vuoksi onkin paikallaan kerrata mitkä hyvät säästövinkit kannattaa muistaa että eläminen on sinulle edullisempaa.

  • Satsaa laadukkaisiin kodinkoneisiin jotka kestävät pitkään, mutta yritä ostaa ne alennusmyynnistä.  On hyvä muistaa että että tietyt sesonkiajat, kuten ennen joulua ovat kaikista suosituimpia myös laadukkaiden laitteiden ostajien keskuudessa. Tämän vuoksi on parempi ostaa uudet laitteet sesonkiajan ulkopuolella alennusmyynnistä, kuten esim. Joulun pyhien jälkeen. Älä kuitenkaan osta laitteita ensimmäisestä paikasta, vaan muista aina vertailla! Vaikka tarjous vaikuttaisi kuinka hyvältä ensisilmäyksellä niin muualla voi siltä löytyä vielä halvemmalla pienellä etsinnällä.
  • Älä osta laitteita pikavipeillä, tai muilla korkeakorkoisilla lainoilla. Pikavippien korot voivat joskus nousta hyvinkin korkeiksi, jopa nykyisestä 10% korkokatosta huolimatta, koska esim. käsittelykulut eivät sisälly korkokattoon ja voivat olla hyvin merkittäviä. Jos olet löytänyt huipputarjouksen ja sinulla ei ole rahaa maksaa omasta pussista niin halvimman joustoluoton etsiminen voi olla esim. hyvä vaihtoehto, niissä korko on monesti kohtuullisempi.
  • Järjestä vuorotellen elokuvailtoja kavereiden kanssa. Kun järjestätte vuorotelle elokuvailtoja ja jokainen pitää omalla vuorollaan huolen tarjoiluista, saatte elokuvateatterimaisen fiiliksen paljon pienemmillä kuluilla
  • Yritä karsia muista huonoista tavoista. Välillä elämässä pitää vaan tehdä valintoja sen suhteen mihin haluaa rahansa käyttää. Esimerkiksi alkoholi ja tupakka ovat monelle henkilölle isoja kulueriä, jotka eivät kuitenkaan sellaisia kulueriä jotka eivät elämään tuo kauheesti sisältöä tupakan tai nuuskan käytön lopettaminen esim. Nikotiinipussien avulla voi olla kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.
  • Muista budjetoida menosi ja tulosi, jotta tiedät paljon sinulla jää rahaa harrastuksiin. Tämä ei ehkä auta suoraan säästämään, mutta kun pidät kirjaa menoistasi ja tuloistasi niin pystyt suunnittelemaan tarkemmin paljon sinulla jää rahaa harrastuksiin. Näin et joudu kiusalliseen tilanteeseen kuun lopussa ennen palkkapäivää.
  1. Käytä suoratoistopalveluita kuten Netflixiä jotta voit katsella elokuvia kiintellä kuukaisihinnalla. Tämä neuvo voi tuntua jollekkin itsestäänselvyydeltä, mutta kuukausittaiset suoratoistopalvelut ovat monesti halvin vaihtoehto jos tykkäät katsoa leffoja päivittäin. Vaikka dvd-elokuvien omistamisesta voi tulla nostalgisia fiiliksiä niin kustannustehokkain vaihtoehto ne eivät valitettavasti enää ole.