Operaatio Trojan Shield oli jättimenestys Ruotsin poliisille

Poliisin jättioperaatio Trojan Shield näyttää olleen Ruotsissa varsinainen jackpot. Takavarikkoon on saatu suuret määrät käteistä, huumeita, aseita ja vaikka mitä.

Operaation aikana viime viikon alussa poliisi teki Ruotsissa 197 kotietsintää. Etsinnöissä löydettiin kolme tuhatta kiloa huumeita (hashista, piriä, kokaniinia, marihuanaa jne), 15 asetta, muutama käsikranaatti, melkein 4 miljoonaa kruunua käteistä, joiden epäillään tulleen rikoshyödystä ja kolme arvoautoa.

Niin ikään poliisin mukaan operaation kiinniottojen jälkeen arvioidaan, että ainakin kymmenkunta murhaa tai muuta väkivallan tekoa on jäänyt tekemättä. Nämä ovat siis jengien välisiä tai esimerkiksi sivullisiin todistajiin kohdistuneita epäiltyjä väkivallan tekoja.

Niin ikään on tullut selville se, että rikollispiirien palveluksessa on ollut paljon asianajajia. He ovat välittäneet tietoja ja tavaraa vangittujen ja siviilin välillä, ovat ohjeistaneet murhissa ja muissa rikoksissa jne.

Kaiken kaikkiaan 155 henkilöä otettiin kiinni, joita on viime viikon aikana vaadittu vangittavaksi. Siitä ei ole tietoa, että moniko on tällä hetkellä vangittuna.

Kaiken kaikkiaan operaatio näyttää olleen ainakin Ruotsin suunnalla todella onnistunut. Se on lyönyt monien mafioiden kuviot täysin uusiksi, kun johtohenkilöt ovat lukkojen takana. Tietenkin tyhjiö täytetään uusilla johtohenkilöillä ja kesän aikana tapahtuu varmasti uutta murhaamista, kun palkintopalleista taistellaan. Mutta poliisi on näyttänyt uusruotsalaisille gangstereille, että ihan niin turvallista ei ole elämä kuin on kuvitellut.