Poliisi ei aio puuttua Elokapinan mielenosoitukseen

Helsingissä Mannerheimintiellä vuorokauden jatkunut Elokapinan mielenosoitus on melko käsittämätön tapahtuma. Jos itse istuisin keskelle maan pääkaupungin vilkkainta katua osoittamaan mieltäni, niin poliisi hakkaisi molemmat silmät sinisiksi.

Elokapina-liike istuutui eduskuntatalon edustalle keskelle Mannerheimintietä eilen illalla. Paikalla on joitakin kymmeniä mielenosoittajia. Keskelle katua on pystytetty telttoja ja mielenosoittajat istuvat yleisesti kadulla. Poliisi on ohjannut liikenteen kiertoteille.

Poliisi tiedotti tänään aamulla, että se ei aio toistaiseksi puuttua mielenosoituksen kulkuun. Poliisi aikoo vain seurata tapahtumien kulkua.

Monet tahot ovat epäilleet, että poliisin “luvan” takana on sisäministeri Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. Ohisalo on suhtautunut asiaan melko löyhäperäisesti:

 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Verkkouutisille:

– Kyllä hänen [Ohisalon] pitäisi reagoida tähän. Vähän luulen, että se, että poliisi ei reagoi tähän, johtuu nimenomaan sisäministeri Ohisalosta. Nämä ihmiset (mielenosoittajat) ovat hänen suojeluksessaan, ja se on ihan ymmärrettävää, kun hänen oma asennemaailmansa ja viiteryhmänsä huomioidaan, Halla-aho sanoo.

Poliisi näyttää joka tapauksessa melko hampaattomalta.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Prozac
Prozac
18.6.2021 14:03

Toivottavasti tästä opitaan se, että vihreistä ei saa valita sisäministeriä enää koskaan. Ovat ihan “viidennen kolonnan” porukkaa.

Dan Wesson
Dan Wesson
18.6.2021 16:05
Vastaa...  Prozac

Säälittävää. En olisi uskonut, että Suomen poliisi vajoaa näin alas, eikä uskalla puuttua perseilyyn. Tämä twiitti paljastaa homman taustat:

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1405587429441130504

Poliiisin mielestä tilanne on siis kohtuuton ja vaarallinen mutta asialle ei tehdä mitään, vaikka selvä tarve ja peruste toimenpiteille on olemassa.

Pitääkö olla huolissaan, että sisäministeri antaa ideologiansa mukaisia määräyksiä poliisille viranhoitoon, ja valehtelee päälle ettei muka poliittista ohjausta ole? Tuhosalo yrittää hakea vähän tasoitusta paskalle kuntavaalitulokselle.

Airbnb
Airbnb
18.6.2021 16:24
Vastaa...  Dan Wesson

Poliisi pelkää niin että puntti tutisee. Seuraava kapina on sitten Helsinki-Vantaan kiitoradalla.

Rullattu
Rullattu
18.6.2021 19:01
Vastaa...  Airbnb

Parempi olisi jos joka kaupungissa mielenosoitus tukkisi pääsyn pois joka poliisilaitokselta.
Siinäpä miettisivät tekojaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.6.2021 16:23
Vastaa...  Rullattu

Aivan,
miettisivät tukkijat putkassa tekojaan:

“Miksi nuo muut saivat tehdä mitä vaan, mutta me jouduttiin hakattuna putkaan?”

Siinäpä olisi heille sudokua.

HyvaJatkaa
HyvaJatkaa
18.6.2021 14:10

Järjestetäänpä sitten MaTu:tusta ja MoKu:tusta vastustava mielenosoitus sulkemalla Mannerheimintie telttaleirillä. Onnistuuko? EI onnistu PolPo olisi hakkaamassa jokaista osallistujaa 4-5 miehen voimalla, vie vangituksi ja sakkoa tulee jokaiselle monta sataa euroa. Lisäksi vielä syytteet ja käräjäkuluja useampi sata euroa.

HYI VIT** mikä maa tämä on!!!

MattiS
MattiS
18.6.2021 15:39
Vastaa...  HyvaJatkaa

Tämä on Eurostoliiton osavaltio Suomi. Järki lähtenyt, kenties lopullisesti.

Tässähän on hyvä ennakkotapaus miten saa toimia jos mieltään haluaa osoittaa. Käydään kokeilemassa ovatko oikeutemme samat kuin piipertäjillä. Tukitaan tie pariksi päiväksi/viikoksi (koska oikeus tehdä niin) koska haluamme ilmaista mieltämme elokapinaa vastaan.

Villi veikkaus; 10 minuuttia ja runtua tulee ja putkareissu.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.6.2021 16:20
Vastaa...  MattiS

Meillä kansallismielisillä ei ole mitään syytä alkaa aiheuttaa häiriötä yhteiskuntamme saati talouselämämme toiminnalle.

Nuo EgoNapinalliset haluavat mahdollisimman paljon huomiota itselleen samalla tavoin kuin se hemmoteltu lapsi, joka tempaisee iskän ja äiskän 60 tuuman taulu-tv:n lattialle palasiksi.

Me kansallismieliset halveksimme noita nulikoita.
Suuri yleisö ei myöskään arvosta tuota hemmoteltujen nulikoiden pahantekoa minkään vertaa, vaikka siunaakin sen aina vaaleissa 80 % äänipotilla, eikä monikaan heistä edes oikein enää tiedä miksi.

Miten ihmeessä jollekin kansallismieliselle voi edes tulla mieleen ruveta apinoimaan hemmoteltujen räkänokkien kiusantekoa?

kirsi valkonen
kirsi valkonen
18.6.2021 14:35

Juu, kivahan tämä, stadin pääväylä tukittu ja Ohisalo antaa siunauksensa ja poliisi on kädetön. Oudoksi menee ennen kun Kiinakin huomaa että suomalaisilla piiperöillä on ilmastoahdistus.

Valtsu
Valtsu
18.6.2021 15:25

Pojat väittivät Essolla, että mielipide on mahdollista kertoa tukkimatta maan pääkatua vuorokausiksi.

Islam on syöpä
Islam on syöpä
19.6.2021 01:16
Vastaa...  Valtsu

Maan pääkatua?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.6.2021 12:47
Vastaa...  Islam on syöpä

Joillekinhan Suomi on vain Kehä Ykkösen sisällä, ja sen ulkopuoliset alueet ovat jotain epämääräistä böndeä tai ulkomaita.

Juha s
Juha s
18.6.2021 15:27

Muslimi ja scania paikalle.

AA vaan
AA vaan
18.6.2021 18:27
Vastaa...  Juha s

Ja Volvolla loput.

Valtsu
Valtsu
18.6.2021 15:47

Onko keskustelun fokus nyt ilmastossa? Onko sen suojelun innostus nyt lisääntynyt?

Rullattu
Rullattu
18.6.2021 16:02

Nykyiset vihreät on ekoterroristeja.
Maapallon ilmastohätätila on keksittyä satu johon kaikista heikoimmilla aivoilla varustetut on uponneet.
Kyllä sitä maapallon “lämpenemistä” ulistaan joka tuuteista, mutta aina kesällä, ei ikinä talvella kun on kylmää.
Kuka enää luottaa poliisiin suomessa, minulle ainakin jopa mustalaisetkin on nykyään luotettavampia kun virkavalta.

Minä
Minä
18.6.2021 16:57
Vastaa...  Rullattu

30-luvulla oli lämmintä. Paikoin saattettiin peltoa aurata tammikuussa.

https://jitkonen.fi/?p=727

Tuolta voi katsoa ja nähdä, että eipä nykyhetki ole mitenkään erityisen poikkeuksellisen lämmin. Sattuu vaan olemaan sitä lämpimämpää kautta.

murre riepunen
murre riepunen
18.6.2021 17:22

Poliisin on luvannut viedä illalla nuorille vihreää teetä sekä hillomunkkeja, vaatimuslistaa lisätään jahka ehditään, sanoo kapinapäälikkö

Tupunainen
Tupunainen
18.6.2021 18:39

Ei hyvää päivää… erään lehden haastattelussa ekokapinalainen vastasi: he jatkavat mielenilmausta, kunnes hallitus reagoi, mielenilmaus jatkuu niin kauan kuin sillä on vaikutusta. Ekolainen kertoi myös voimaantuvansa, olevansa yhteisöllinen ja että on mukava keskustella ihmisten kanssa.
Ilmaston lämpeneminen jatkuu, +30 astetta luvassa ensi viikolla. Kauan joutuu istumaan. Uskon myös, että Brasilian sademetsien hakkaaminen jatkuu tästä huolimatta. Toivoisin, että asioiden esilletulo olisi älykkäämmin vaikutettu.
Vaan oudoista oudompaa on, että luvaton mielenosoitus kadun tukkimiselle sallitaan joillekin ryhmille jopa korkealta sisäministeritaholta. Ihan kuin tämä olisi jokin viaton, hauska kesäfestari koronan jälkimainingeissa. Kiva kun on kivaa ja voi leiriytyä!
Ei demokratiassa kuulu olla näin, laki pitää olla sama kaikille. Nyt se ei ole!

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
18.6.2021 19:11

Mannerheimintie on symbolisesti Suomen pääväylä ja sen sulkemisen salliminen yhdelle marginaaliryhmälle poliisilta selkeä poliittinen kannanotto. Poliisin ja sisäministerin pitäisi kyetä katsomaan asiaa laajemmasta perspektiivistä, kuten liikenteen sujuminen ja turvallisuus, Poliisin puolueettomuus, Suomen näkyvin paikka ja sen käyttö, imago ym.

Oivalla uutta
Oivalla uutta
18.6.2021 19:22

Samaten ” puolueeton ” valtamedia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.6.2021 12:45

Juuri siitä laajasta perspektiivistä hyvä sisäministärettäremme asiaa nimenomaan katsoo käskiessään poliisin sallia perseily .
Se kun edesauttaa hänen ajamaansa tuhoa ja hävitystä Suomelle sekä poliisin arvostuksen laskua.

Juha 06
Juha 06
18.6.2021 22:13

Jos olisin poliisiylijohtaja, olisin soittanut poliisin kenttäjohtajalle ja antanut yksiselitteisen tyhjentämiskäskyn “Mannerheimintie on välittömästi aukaistava kaikelle liikenteelle, ilmoittakaa kun tehtävä on suoritettu, TOIMIKAA”, erityisesti siksi koska kyseessä on elintärkeä pääkaupungin pääväylä jonka auki pysyminen on ennen kaikkea alueen ihmisten ja rakennusten turvallisuuskysymys. Ja kun olisin saanut virkasyytteen ja olisin oikeuden edessä, sanoisin vain: “noudatin lakia ja toteutin lakisääteisiä tehtäviäni poliisina, enkä suostunut sisäministeriöstä annetun laittoman käskyn noudattamiseen koska olen vannonut poliisivalan.”

Minä
Minä
19.6.2021 03:53
Vastaa...  Juha 06

Jos ei olisi joutunut oikeuteen, olisi ura tyssännyt siihen – ei ylennyksiä, mahdollisimman tylsä työtehtävä ja potkuille olisi syytä etsitty kaikin keinoin.

Juha 06
Juha 06
19.6.2021 21:42
Vastaa...  Minä

Kuten sanoin, jos olisin poliisiylijohtaja. Ylennyksiä ei enää poliisiylijohtajalle tulekaan. Ja muutenkin: olisi ura tyssännyt ainakin kunniakkaasti oman ammattikunnan huipulla laista kiinnipitäen, vähät välittäen laittomuuksiin sortuvan hallituksen nukketeatterista. Ja historian kirjoihin: poliisiylijohtaja joka lakia noudattaen tyhjensi Mannerheiminkadun anarkisteista, saaden potkut siitä hyvästä.

Minä
Minä
19.6.2021 04:19
Vastaa...  Juha 06

Muiden mielenosoitusten kohdalla poliisi on kertonut, että heillä on oikeus määrätä mielenosoituksen paikka, jos aiottu paikka on häiriöksi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
19.6.2021 12:44
Vastaa...  Minä

Näin on, koska heillä on ollut siihen sisäministerin hyväksyntä.
Nyt ei ole.

Moi!
Moi!
19.6.2021 01:24

Kiitos vastamiekkarille!

Ei tietenkään
Ei tietenkään
19.6.2021 01:53

Ei tietenkään puutu, koska ohisalon ohjeet ja pahastuminen edellisestä elokapina ilmastopelleilystä. Kun poliisi hieman liikaa käskytti ilmastopellejä. Naurettavaksi mennyt poliisin toiminta ja täysin poliittiseksi.

Nyt nämä tukkivat jatkossakin tien, koska poliisi ei puutu siihen. Kiitos Ohisalon. Tosin hiljaista on sämpylä Sannan kohdalla kanssa, ei tosin yllätä.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
19.6.2021 04:20

Mua vähän ahdistaa, milloin ne muuttaa Mannerheimintien nimen johonkin muuhun, esim “sateenkaariviherpiiperrys väyläksi” Uups, annoinko vahingossa vihjeen!

Putteri
Putteri
19.6.2021 22:27

2:s väylä uudeksi nimeksi. Sopii Helsingiin kuin nyrkki 2:een.

Että mua naurattaa
Että mua naurattaa
19.6.2021 04:30

Helsinki on nykyään sitä mitä valtaapitävät edustavat ja vielä Vartiainen ylimmäksi pääpäsmäriksi, onnittelen hesalaiset valinnastanne. Luulisi että edes nykyinen vielä ottaisi jotain kantaa kun muuten ollaan kommentoimassa lähes kaikkeen mitä korona aikana on säännelty mutta ei ja tämä todistaa vapaavuoren kieron luonteen. Jos tuolla istusi sitä toista laitaa edustavia, olisi pamppu vihunut ja porukkaa viety solkenaan koppiin ohisalon määräyksestä.

Minä
Minä
19.6.2021 05:36

Eivät nämä ilmastosta oikeasti välitä, koska ovat kiinnostuneet vain ilmaston poliittisesta totuudesta. Heitä kiinnostaa mielipideilmasto, jonka haluavat taivuttaa oman uskontonsa, siis ideologiansa, mukaiseksi. Sen he haluavat olevan ainoa sallittu “totuus”.

Tavan töllääjä
Tavan töllääjä
19.6.2021 10:53
Vastaa...  Minä

Kyllä ne kakarat oottaa maailmanloppua kohta tapahtuvaksi.

murre riepunen
murre riepunen
19.6.2021 07:41

Naurunalaiseksi poliisi sekä ylemmänpalkkaluokan henkilöt ajautuivat, jaa..että teltoista huudella mitä hallituksen on tehtävä..HETI, muutoin, niin mitä sitten, voi hyvä aika tätä menoa, paremmaksi kaikki muuttuu, mutta hyväksi ei milloinkaan…ehkä.

Riku Laine
Riku Laine
19.6.2021 11:14

Oikeastaan kitisevät kakarat voisi täysin sivuuttaa ja antaa olla. He raivostuisivat siitä ihan järjettömästi ja pohtisivat, tekisivät jotain vieläkin laittomampaa jolloin poliisin olisi pakko puuttua asiaan.

Anonyymi
Anonyymi
20.6.2021 06:57

Sitä vaan leiriydytään kadulle, vaikka se on laissa kiellettyä ja poliisi seuraa vierestä ja jopa asettuu vartioon tämän laittomuuden turvaamiseski. Heitä ei edes pyydetä poistumaan, toisin kuin kävi Sebastian Tynkkyselle, joka piti puhetta työpaikkansa nurmikolla. Ohisalon lellimät keskenkasvuiset saavat tehdä mitä mieleen juolahtaa ja ministeri sallii anarkismin. Ja huom., Suomi on olevinaan oikeusvaltio!

Big l
Big l
20.6.2021 08:04

Pistetään pystyyn miekkari jossa vaaditaan isis morsiamien ja ylipäänsä kaikkien rullahuulien ja rättipäiden maastapoistoa.