Huijarit tekivät jättipotin väärennetyillä koronatesteillä

Ruotsissa on tullut ilmi isonpuoleinen petosvyyhti, jossa ihmisille on väärennetty negatiivisia koronatestituloksia. Rahana puhutaan useista sadoista miljoonista kruunuista, joita väärennetyillä todistuksilla on saatu kassaan.

Asia tuli esille Aftonbladetin kautta. Arviolta 100 000 ihmistä on käynyt yksityisen lääkäriklinikan vastaanotoilla ottamassa PCR-testin. Testi ja kirjoitettu matkustustodistus on maksanut 1 495 kruunua, eli noin 145 euroa.

Yrityksen tohtorit ovat kyllä ottaneet asiakkailtaan testejä, mutta niitä ei ole ikinä analysoitu yhtään missään. Asiakkaalle on kuitenkin lähetetty 24 tunnin kuluessa englanniksi kirjoitettu negatiivinen testitulos.

Poliisi ja terveysalan tarkastuselin Ivo on tehnyt kuluvan viikon aikana ratsioita useisiin yksityislääkärifirman tiloihin Tukholmassa ja muualla Ruotsissa.

Poliisin mukaan ratsioissa on selvinnyt, että yritystä pyörittäneet henkilöt ovat käytännössä ehtineet “siivota” jälkensä ja jäljellä on ollut enää jotakin rippeitä testitoiminnasta. Toimitilojen ulkopuolella on kuitenkin ollut paljon ihmisiä ihmettelemässä, että mitä tapahtuu. Monilla on ollut aika varattuna testiin.

Yrityksen nettisivuilla kerrotaan, että laboratorion teknisten ongelmien vuoksi vastaanottoa joudutaan pitämään toistaiseksi suljettuna.

 

Vaikuttaa siltä, että toiminnan ydinhenkilöinä on ollut kolme uusruotsalaista, kotoisin Lähi-idästä. Yrityksellä on ollut näitä testitoimistoja ympäri Ruotsia, Tukholmassakin useita.