Viimehetken vinkkejä Bodenin V75 Jackpot miljoonaraveihin

PT-media tekee kesän aikana pienen vinkkijuttu-sarjan totopelien jättiläisestä eli Ruotsin V75-raveista. Tänä iltayönä juostaan Bodenissa  – mukana paljon suomalaisväriä – jopa 5 miljoonan euron jättipotista.
V75 peli-idea perustuu siihen, että löydettävä voittajahevonen 7 perättäiseen lähtöön. Suomalaisille raviharrastajille asia on tietenkin jo tuttua, mutta näin suurten voittojen järkevään kalasteluun voivat asiaa vähemmänkin tuntevat osallistua. Jättipottien voittaminen ei luonnollisesti ole helppoa, mutta lotto/tuuri-peleihin verrattuna voittomahdollisuudet ovat suuremmat ja tuurin lisäksi tarvitaan myös tietoa.
Suomalaisille Ruotsin ravien seuraaminen ja pelaaminen on nykyisin helppoa – voit tehdä miltei kaikki pelisi suomalaisen Veikkaus- yhtiön kautta – varmasti ja turvallisesti.
Sitten Bodeniin lähtö lähdöltä:
V75 1: Huonoille lähtöpaikoille arvottu kaikki parhaat hevoset. Pääseekö hyvältä paikalta lähtevä Kentucky (3) karkuun? Jos ei niin voittaja löytynee huonoimmilta lähtöpaikoilta eli numerot 9 – 12.
Lähtörata: tasaisissa totolähdöissä lähtöpaikoilla on suuri merkitys, autolähdöissä radat 2-5 parhaat, ykkönenkin kelpaa jos orisi on ripeä lähtemään.
V75 2: Vaikea kylmäverislähtö jossa yhdellä hevosella pärjääminen on lottoa, tässä kuitenkin alipelattu 8 Bol Brage – uuden sukupolven huippukuski ja hevonet tehnyt hienoja esityksiä vähintään yhtä kovissa sarjoissa. Näyttää ratansa takia jäävän alipelatuksi (18%), mutta onko lähtörata 8 tässä voltissa niin huono? Ei koska edestä lähtee nopea 1 toisen huippukuskin ajamana (Goop) ja kylmäverislähdöissä laukkoja eli aukkoja yleensä löytyy.
Volttilähtö: hevoset volttaavat (kiertävät lähdössä) jolloin Suomessa radat 6 ja 7 parhaat (ns. juoksurata eli nämä numerot saavat pitemmän lähtökiihdytysradan, jos 1 on nopea lähtijä niin tämä jopa paras lähtörata. Eli voilttilähdössä parhaat lähtönumerot 1,6,7. Vaikeimmat ovat 2 ja 5 koska hevonen joutuu kääntymään lautasella (isohkolla tosin, mutta ei ole helppoa 400-500 kiloiselle nelijalkaiselle kun vielä kärryt ja kuskikin mukana.
V75 3: Muutama muista erottuva suosikkiryhmä, ideahevosena voisi olla 4 (Nicois Du Gull – on siinä hevosta nimellä paiskattu) joka viimeisten suoritusten perusteella on jäämässä alipelatuksia. Hyvä rata, kuski ja hirmukirejä viime lähdöissä. Aika turvallisin mielin voinee olla jos ottaa mukaan vielä 7, 2 ja 3.
V75 4: Huippukuski Goop on spiikkamassa itsensä 10 (Balsamine Font) ja peliprosentti sen mukainen (yli 60%). Ikäluokkiensa arvokisoissa väläytellyt 11 (Mellby Harissa) ei luokaltaan ole paljon huonompi ja pelattu vain joka kymmenenteen kuponkiin.
Peliprosentti: kuinka monella kupongilla kaikista pelatuista riveistä hevonen on mukana. Huom! Ruotsalaiset ovat hirveitä varmanpelaajia, suosikkien prosentit  jatkuvasti yläkantissa, hevoset ovat kuitenkin vain eläimiä, päivän kunto ja tunnetilat (etenkin tammoilla) vaihtelevat paljon nopeammin kuin tulosrivi näyttää. Siksi pieninnäkin yllätyksillä voitto-osuudet nousevat hienoiksi myös 6 ja 5 oikien tuloksilla.
V75 5: Swagger (5) lienee järkevä suosikki: kotirata (ei tarvi helteessä hevoskuljetuksessa reissata tai yöpyä vierailla heinillä), huippurata autolähdössä, suosikkimatka, se sprintti – muista kuitenkin tuo lähtö 4:n opetus. Saksan vieras Syoss (2) on hirmulähtijä sekin kunhan vain askeleet passaavat..ja starttipaikka Swaggerin sisäpuolella.. Kuten Ruotsin ex-huippuvalmentaja, nykyinen tv-kommentaattori Stefan Hultman sanoisi: “Tässä startissa on palaneen kumin käryä…”
V75 6: Lukitse lähtö kolmella hevosella (3, 8, 12) – jos haluat revityksiä (niitä miljoonapottien tekijöitä niin 5 ja 11, molemmat näistä tehneet noiden huippujen takana hienoja pätkiä ja sieltä takamaisemista jääneet huomioimatta tähtien varjossa. Molemmat lähes pelaamattomia.
V75 7: Päälähtö, 100.000 euron palkintoshekki voittajahevoselle ja starttaajat sen mukaiset, on Elitloppet-edustajia, suurkilpailuvoittajia lähtö täynnä. Tällaisissa lähdöissä periaatteessa jokainen voi juoksuasetelmista riippuen voittaa (paitsi 8 ja 11). Itse nuukailen noissa alkulähdöissä ja tässä MM-futiksen Ranska-Portugali-Italia -lähdössä otan kaikki mukaan – eikä tarvitse jännitellä sydänkohtauksen partaalla jos nuo kuusi ensimmäistä ovat oikein.. Tai sitten justiinsa tarvii, jännitystä riittää pitkälle alkuyöhön.
V75: voit valita jokaiseen lähtöön niin monta hevosta kuin haluat, rivin hinta vain 50 senttiä jos vedät pakasta viisi varmaa niin voit varsin edullisesti vetää läpi kaksi lähtöä (=otat mukaan kaikki hevoset ja toivot vain sen vähiten pelatun voittavan – tai ainakin että suosikit laukkaavat tai sattuu se huono päivä.., niitähän aina silloin tällöin sattuu meille kaksijalkaisillekin.
Vetää läpi (ei käteen): ottaa mukaan lähdön kaikki hevoset ja toivoa parasta eli vähiten pelattujen hevosten yllätysvoittoja
Eli 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 10 x 12 = 120 (a 50 senttiä) = 6 euroa ja sillä et edes saa kyykkyviini -juomaasi Suomen veroparatiisissa.
Jos onnistut löytämään 3 voittajaa noista 5 “varmastasi” niin olet saanut varmuudella jo 5 oikein, joka sekin voi antaa hienon tuoton eli V75- pelissä ovat voitot tarjolla paitsi kaikki 7 oikein veikanneille, niin myös 6 ja 5 oikein tuloksille, siitä tuo nimi.
Siitä vain pelaamaan ja seuraamaan EM-pelien välissä. Ensimmäinen lähtö klo 20:30 Suomen aikaa eli vielä ehtii…
Useimmissa Veikkauksen pisteissä otetaan myös hevospelejä vastaan ja netissä tietenkin voi pelata ja seurata vaikka livenä ww. veikkaus.fi tai www.atg.se jos se pakkoruotsi taipuu.
Artikkelin koosti Kari Ilmarinen.