Tanskalaiset autoilijat kivityksen kohteena Skoonessa

Kuvat tanskalaisesta Facebook-ryhmästä.
Etelä-Ruotsissa Skoonessa on menollaan merkillinen ilmiö, Tanskan rekisterissä olevien autojen kivittäminen. Homma on jatkunut pari kolme kuukautta ja ainakin 50 autoa on saanut osumaa.

E65 tiellä välillä Svedala-Ystad ainakin 50 Tanskan kilvissä olevaa autoa on viskottu kivillä. Tapahtumasarja on alkanut joskus toukokuun alussa eikä toistaiseksi ole löytynyt mitään teoriaa tai motiivia tapahtumalle, koska ketään ei ole saatu kiinni epäiltynä teosta.

Joissakin tapauksissa on tullut pahojakin vahinkoja. Yksi autoilija menetti toisesta silmästä näkönsä, kun kivi tuli tuulilasista läpi. Useat autot ovat päätyneet lasinvaihtoon. Kivien lisäksi autoja on heitelty rengaspulteilla ja muilla metallin kappaleilla.

Poliisilla ei toistaiseksi ole mitään tietoa miksi tällaisia iskuja tehdään ja miksi ne on kohdistettu tanskalaisiin autoilijoihin. Malmön ja Ystadin välillä on vilkasta liikennettä Tanskan suunnasta, sillä Tanskaan kuuluvalle Bornholmin saarelle liikennöidään Ystadin satamasta.

 

Asia on saanut varsinkin Tanskassa suurta huomiota. Molempien maiden poliisit kehoittavat suureen tarkkaavaisuuteen ja mahdollisesti käyttämään muita teitä kuin tietä E65. Tosin viime päivien aikana on raportoitu vastaavia kivityksiä rantatiellä E6.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan

Autojen harkittu ja toistuva kivittäminen tässä laajuudessa lienee uutta Ruotsissa. Tämän alan johtava asiantuntemuskeskittymä on Israelissa ja Länsirannalla, jossa erikoisosaamistaan soveltavat käytäntöön palestiinalaisnuorukaiset.

https://www.haaretz.com/1.5182670

Ilmastonmuutos

Se on ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen syynä tähän, että nykyään sataa kiviä ja tuli helteet. Kertoo varmaan Sanna Marin. Korona kuulemma johtuu myös mainituista seikoista.

Maria Ohisalo kertoi ukkosmyräkän olevan sään ääri-ilmiö, viime kesänä.

Geologia

Se että Tanska on vihdoin alkanut heräämään ja häiriköimään maassaan oleskelevien valepakolaismuslimien leppoisaa verorahoilla loisimista ei titenkään liity mihinkään. Sehän olisi rasismia väittää mokomaa että salmen toisella puolella olevat miljoonat uskontoverinsa näin oireilevat ja osoittavat solidaarisuutta tätä islamia verisesti loukkaavaa kehitystä vastaan. Toinen selitys on se että tanskalaisissa rekisterikilvissä on jotain magneettista ainetta joka vetää puoleensa ainoastaan skoonessa löytyvää kivimateriaalia.

Irmeli

No poliisi on tietty huuli pyöreenä, kun ei vaan keksi mitään syytä miksi näin tapahtuu…Koskas Ruotsin poliisi olisi jotain keksinyt ??? Me muut sen sijaan tiedämme syyn ja kiviä viskovien älykkyysosamäärän…Tansakan malli vähemmän on enemmän sopisi Ruotsiinkin, paremmin kun nykyinen, rajat levällään.

Evp Lasse

Vieraslajien aiheuttama ongelma, Suomessakin on näitä kahdenlaisia toiset ovat kasvikunta joiden leviämisestä ollaan erityisen huolissaan ja ne pitää hävittää, eivät kuitenkaan ole kelan asiakkaita.

Aktiviteetit

Kivitetään autoja yms , poltetaan autoja yms, ammuskellaan, puukotellaan, joukkoraiskaillaan, myydään huumeita, ryöstellään, ahdistellaan pikkutyttöjä, huijataan tukia yms. Ja kun ei ymmärretä tai loukataan, puolustetaan kunniaa. Tyttöystävälle jäsennellään kirjaimisellisesti, että rakkaus on vakava asia. Silloin kun minä olin teini tai nuori, niin meillä oli rauhallisemmat leikit. Ruotsalaiset ovat hurjia.

Pirmut Somppiin

Niin siinä käy kun tulee tänne Swedudishuun autoilemaan.

SJn junassa taas työnsi 52- matumies sormensa väkivalloin yksinmatkustavan tytön pimppiin. Tyttö istui viimeisessä vaunussa nurkkapaikalla ja oli pukeutunut miehen uskonnon vastaisesti, sanoi mies kun hänet otettiin Tukholman asemalla kiinni.

Valtsu

On se outoa ja aivan käsittämätöntä, että Swedestanissa kivitellään juuri sen valtion rekisterissä olevia autoja, joka on tiukentanut suhtautumistaan tiettyihin väestöryhmiin. En kerta kaikkiaan ymmärrä, mistä voisi johtua…

Qroquius Kad

Oletko varma tästä kantaruotsalaisuudesta?
Sinänsä ymmärrän tuon Skoone-efektin;
sen murre kun on vielä 350 vuoden jälkeenkin aika lailla tanskalaista.

Valtsu

Jos noin on, niin sittenhän ruotsalaisilla on vielä pikku-pikkuruinen toivonkipinä olemassa. Eivät ihan 101 prosenttisia vellihousuja olekaan kaikki kantaruotsalaiset, vaan jokunen yksittäinen tyyppi on jopa niinkin rohkea, että uskaltaa pusikosta kiven nakata jonkun kiltin perheenisukin autoa kohti…
Ei olisi ruotsalaisesta uskonut.

Tietäjä

Nyt tuli paksua tuubaa. Kantaskoonelaisilla ei ole mitään Tanskalaisia vastaan. Sielläpäin joka paikassa asuneena tiedän tämän.

juhaII

Vaarallista, mutta ”toisaalta” kovin harmitonta toimintaa! Että asiat loksahtaisivat ”kojdalleen”, niin äääärrrrioikeisto!!!

Vehannes Jotter

Jospa siellä toivotaan kivien kohdistuvan bisneksistä kilpailevan tanskalaisjengien tuulilaseihin eli harrastetaan eräänlaista sanatonta viestintää.
Ei taida juutit käyttää kameroita autoissaan?