Itävaltaa kohahduttaa afgaanien tekemä lapsimurha

Itävallassa on noussut valtava raivo sen jälkeen kun mahdollisesti useita afgaanimiehiä raiskasi ja lopuksi tappoivat 13-vuotiaan tytön.

Rikos tehtiin viime viikonloppuna Wienissä. Ohikulkijat löysivät tytön vakavasti loukkaantuneena Wienin keskustassa sijaitsevalta viheralueelta. Tyttöä yritettiin elvyttää, mutta hän menehtyi paikan päällä. Ruumiinavauksen mukaan kuolinsyy oli tukehtuminen.

Tyttö oli yltä päältä mustelmilla, eli tekijät olivat pahoinpidelleet tyttöä . Itävaltalaismedioiden mukaan tekijät olivat ensin huumanneet tytön. Tyttö oli myös raiskattu ennen tappamista.

Poliisi pääsi nopeasti jäljille ja otti kiinni kaksi 16- ja 18-vuotiaat afgaanimiehet. Vielä ei tiedetä oliko teossa mukana muitakin miehiä.

 

Tapahtuma on ravistellut Itävaltaa toden teolla. ”Jotakin on pahasti vialla, kun laittomat tulijat juoksevat vapaasti ympäriinsä ja murhaavat koulutyttöjä”, on kyselty.

Useat poliitikot ovat nostaneet pöydälle sen, että afgaanien on aika lähteä kotiin.

– Meillä on Afganistanin kanssa palautussopimus, joten miksi täällä ei ryhdytä toimiin, kyseli sisäministeri Karl Nehammer.

Itävallan vapauspuolueen FPÖ:n johtaja Dominik Nepp vaatii myös, että afgaaneja on alettava palauttamaan.

– Kaikki turvapaikan saaneet afgaanit on käytävä vielä kerran läpi ja tarkistettava onko heillä mitään tarvetta turvapaikalle. Afgaanit ovat keskimäärästä rikollisempaa porukkaa ja jättävät huomiotta vapaan yhteiskuntamme, Nepp jyrisee.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.