Göteborgiin tiedossa kusinen heinäkuu

Media on kirjoitellut melko hillittyjä juttuja Göteborgin poliisimurhasta. Lähinnä artikkelit ovat spekulaatiota, sillä poliisi ei ole kertonut kovinkaan paljoa tapahtumista ja mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tekijästä ei tiedetä paljoa. Silminnäkijät ovat kertoneet eri medioille, että ampuja olisi ollut tummaihoinen. Poliisijohto on kertonut useaan otteeseen, että on luultavaa, että poliisi ei varsinaisesti ollut kohde vaan ampuminen oli vahinkoampuminen. Mitään tarkempaa teoriaa tälle vahinkoampumiselle ei ole.

Poliisi on joka tapauksessa löytänyt nyt hylsyjä, joista toivotaan saatanevan sormenjälkiä tai DNA:ta.

 

Mutta kaiken julkisivun takana tapahtuu ja kunnolla. Biskopsgårdenissa on tällä hetkellä kymmeniä, ellei satoja poliiseja ja kotietsintöjä tehdään liukuhihnalla. Ainakin parikymmentä asuntoa on ratsattu.

Pt-median Göteborgin kirjeenvaihtaja kertoo, että alamaailman rahamiehillä on nyt tuli perseen alla. Tällaiset valtavat ratsiat tuovat esille itse ampumiseen kuulumatonta muuta sälää, kuten huumeita, aseita ja pimeää rahaa.

Voi olla varma, että kun poliisi on ratsioiden ohessa takavarikoinut muutaman kymmenen kiloa kokaiinia ja kassillisia rahaa, niin tämä porukka pitää huolen, että poliisiampuja tuodaan esille. Poliisi ei anna Biskopsgårdenin gangstereille rauhaa ennen kuin syyllinen on putkassa. Ja gangstereilla taas bisnes ei luista ennen kuin syyllinen on putkassa.

Näin ollen voidaan odottaa, että Göteborgissa on kusinen heinäkuu. Helpotuksen huokaus, että itse ei asu siellä.