Somali otettu kiinni poliisimurhan takia

Ahmed poliisin videokuvasta ratikkapuukotuksen yhdeydessä.
Göteborgin poliisi on pidättänyt poliisimurhasta epäiltynä 17-vuotiaan somalinuorukaisen Sakariye Ali Ahmedin. Nuorukaista vaaditaan tänään vangittavaksi, mutta tätä kirjoittaessa oikeuden päätöstä ei vielä ole tullut.

Ahmed on tunnettu Göteborgin Biskopsgårdenissa kovan luokan pikku gangsterina, joka on ollut nuoresta iästään huolimatta mukana monessa. Hän on ollut sosiaalitoimen kanssa tekemisissä jo aiemmin murhan yrityksen ja laittoman uhkauksen takia.

Murhan yritys tulee vuodelta 2019, kun nuori somalipoika yritti puukottaa raitiotievaunussa toista ihmistä. Tuolloin somalialainen Ahmed sai kärjäjillä pienen vuoden nuorisohoidon.

Ihan tarkkaan ei tiedetä mikä somalin motiivi ratikkapuukotuksessa oli.

Ahmedin tapauksessa on vastaavia piirteitä Rinkebyn somalijengien kanssa. Ahmed riitaantui pari vuotta sitten muiden somalien kanssa ja sen jälkeen Göteborgissa on ammuttu ristiin rastiin yrittäen saada muita värillisiä hengiltä.

Seurataan tilannetta.