Useita ampumisia viikonlopun aikana, tällä hetkellä yksi hengiltä

Ovat sanoneet, että perjantain nimi muutetaan Ruotsissa kalmantaiksi ja lauantai murhantaiksi. Eli ruotsiksi se olisi fredag = döddag ja lördag = morddag. Sen verran lujaa on Mononen saanut painaa viimeisen vuorokauden aikana.

Lyhyt katsaus. Perjantai-iltana klo 19.15 aikaan kaivettiin aseet esille tupaten täynnä olevassa pizzeriassa Tukholman pohjoispuolella Upplands Väsbyssä. Asemiehet ampuivat kadulta sisälle pizzeriaan ja ikkunoiden läpi meni kymmeniä luoteja.

Kolme ihmistä sai osumaa, joista ainakin yksi vietiin ambulanssihelikopterilla sairaalaan. Ammuskelu ei ollut ihan summittainen iloampuminen, vaan nämä kolme osumaa saanutta olivat mukana viikko sitten toisessa ampumisessa, jossa uusruotsalaista ammuttiin päähän. Pääammun saanut kuitenkin selvisi hengissä.

Joka tapauksessa on aivan ilmiömäistä tuuria, että kukaan sivullinen ei saanut osumaa. Poliisi on ottanut 2-3 henkilöä kiinni epäiltynä murhan yrityksistä.

Uhrit olivat afgaanoja, tekijöistä ei ole vielä tietoa.

 

Malmössä ammuskeltiin hetki sitten. Klo 15.40 aikaan hätäkeskus sai useita soittoja ammuskelusta. Poliisi haravoi Kroksbäckin ongelma-alueen pensaikkoja, mutta toistaiseksi sieltä ei ole löytynyt raatoja.

Malmössä ammuttiin myös viime yönä samalla kaavalla kuin aiemmin mainitussa. Useita laukauksia kuultiin, mutta toistaiseksi raatojaisia ei ole juhlittu.

 

Helsingborgissa klo 11.00 aikaan yritettiin murhaamista. Mahdollisesti juoppojen kähinää torilla, sillä teosta on otettu kiinni epäiltynä 6-kymppinen semipapparainen.

Jos aiemmin mainittu Helsingborgin murhausyritys oli juoppojen söhimistä, niin aiemmin yöllä uusruotsalaisilla gangstereilla oli tappamisen meininkiä. Tai sanotaanko, että olisi voinut olla, jos olisi haluttu. Nuorukaiselta ammuttiin vain polvi tönköksi, joten kyseessä ollee ollut rispektin palautus tai velan muistutuslasku. Toinen karhu tulee yleensä päähän.

 

Perjantai-iltapäivällä Göteborgin uusruotsalaisilla oli LL – ei laillistettu lääkäri, vaan lipastetut lippaat. Viittä vaille kahvitunnin aikaan Göteborgin keskustassa ammuttiin gangsteri hengiltä.

Kun asia alkoi valjeta, niin tapahtui seuraavaa: kuoleman pikajuna saapui asemalle ja viikatemiehen hiippaan pukeutunut konduktööri vihelsi haikeasti kuoleman pilliä: ”Gangsteri, aikasi on nyt täysi!”

Gangsteri ammuttiin parturituolista noustessa! Mikä voisi olla parempi tapa kuolla, kuin saada keho täyteen lyijyä heti sen jälkeen kun ananas on muotoiltu söpösti. Voisi sanoa, että kaunis kuolema?

 

Kungälvissä ammuntaa perjantai-iltapäivällä. Perheen etuovesta oli ammuttu muutama luoti edellisyön aikana, kun perhe oli ollut matkoilla.

 

Eiköhän poljeta näillä alkuun. Mitään pikku risahduksia en jaksanut ottaa listalle, vaan tapaukset, joissa on ollut työnteon makua.

Lista löytyy poliisin toimintahuoneesta.