Räppärin Einarin kidnappauksesta pieniä vankeustuomioita

Räppärin Einarin kidnappaustapauksessa jaeltiin tänään pieniä nuhteita Tukholman käräjäoikeudessa. Somaliräppäri Yasin sai 10 kk vankeutta.

Homman taustalla oli ns. Vårbyn mafia, joka suunnitteli ruotsalaisen räppärin Einarin alias Nils Kurt Erik Einar Grönbergin kidnappauksen. Mitään kovin järjellistä motiivia uusruotsalaisilla ei ollut. Einar oli vangittuna muutaman vuorokauden, jonka aikana häntä pahoinpideltiin ja yritettiin kiristää rahaa.

Mahdollisesti jonkinlainen musiikillinen erimielisyys tms. oli teon takana, sillä Yasinin lisäksi tuomio annettiin räppäri Haval Kahlilille, joka sai 2 v 6 kk vankeutta. Näiden kahden räppärin lisäksi viisi muuta henkilöä tuomittiin vankeuksiin kidnappauksesta.

Kidnappaus kuuluu vain yhtenä rikoksena jättimäiseen Vårby mafian oikeudenkäyntiin, jossa käsiteltiin muitakin rikoksia, mm. Kungens Kurvan K-Cirklen huoltoaseman pihalla tehty murha, muita väkivaltarikoksia, ampuma-aserikoksia ja vaikka mitä.

Jengin päällikkö Chihab Lamouri  tuomittiin kidnappauksen lisäksi murhan yrityksestä ja törkeistä huumausainerikoksista 17 vuoden vankeuteen.

 

Rikosten selviämisessä oli merkittävä tekijä encro-chatin salauksen murtaminen, jonka jälkeen poliisi pystyi hyvin selvästi kartoittamaan jengin tekemisiä ja suunnittelemia ja tehtyjä rikoksia.

Gangstaräppäri vangittiin tällä kertaa kidnappauksesta

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kierrä Kaukaa

Ja sitten kostetaan. Uhrille tietenkin.

Anna-Maria Korhonen

Tapauksen tultua julki taisi olla jotain juttua siitä, että somaliräppäri olisi käyttänyt Einaria myös seksuaalisesti hyväkseen, raiskannut tai jotain? Paljonko tuohon tuohon 10 kuukauteen on pantu tästä seksuaalisesta väkivallasta? 2 kk?

Fatwantarkistaja

Ehkä ne ovat kuvanneet teon ja laittaneet nettiin. Se lasketaan poliisin auttamiseksi tutkinnassa ja lyhentää tuomiota merkittäväksi. Vähän mustaa huumoria, vaan voi se olla tottakin.

Vassari_kontentti

Juttu käsiteltiin Södertörnin käräjäoikeudessa Huddingessa, näin ainakin Expressenissä.

Vassari_kontentti

Tuota, Huddinge on oma itsenäinen kuntansa. Ei sillä ole Tukholman kanssa mitään tekemistä. Eli kyllä se on ihan vain Södertörns tingsrätt. https://www.domstol.se/sodertorns-tingsratt/

Vassari_kontentti

Sama muuten koskee myös Solnan käräjäoikeutta, ei tekemistä Tukholman tai Tukholman käräjäoikeuden kanssa.

Vassari_kontentti

Joo, näin on. Solna hoitaa Tukholman Västerortin (Rinkkis, Tensta, Kista jne) keissit eli ihan niin ei voi sanoa, ettei olis mitään tekemistä Tukholman kanssa. Yhtä kaikki, niin Solna kuin Södertörn ovat itsenäisiä tuomioistuimia, eivät Tukholman KäO:n filiaaleja.

Vassari_kontentti

Ja tässä listaus, josta nämä asiat tsekkasin.
https://www.domstol.se/hitta-domstol/allmanna-domstolar/tingsratter/

Tutkija

Toi einari on ainakin ollu greekazon ja 1 cuz räppärien videoilla räppäämässä.
1 cuz on ilmeisesti somaliainen joka on ollu vankilassa huumeista.

Sami

Minkälaisen rangaistuksen käräjäoikeus antoi tapauksen syyllisille -siis niille miljoonille Ruotsin kehitysmaalaistamisen puolesta äänestäneille?

ohi-sale

En– en– s–om–ma–l i–g–e–n