Räppärin Einarin kidnappauksesta pieniä vankeustuomioita

Räppärin Einarin kidnappaustapauksessa jaeltiin tänään pieniä nuhteita Tukholman käräjäoikeudessa. Somaliräppäri Yasin sai 10 kk vankeutta.

Homman taustalla oli ns. Vårbyn mafia, joka suunnitteli ruotsalaisen räppärin Einarin alias Nils Kurt Erik Einar Grönbergin kidnappauksen. Mitään kovin järjellistä motiivia uusruotsalaisilla ei ollut. Einar oli vangittuna muutaman vuorokauden, jonka aikana häntä pahoinpideltiin ja yritettiin kiristää rahaa.

Mahdollisesti jonkinlainen musiikillinen erimielisyys tms. oli teon takana, sillä Yasinin lisäksi tuomio annettiin räppäri Haval Kahlilille, joka sai 2 v 6 kk vankeutta. Näiden kahden räppärin lisäksi viisi muuta henkilöä tuomittiin vankeuksiin kidnappauksesta.

Kidnappaus kuuluu vain yhtenä rikoksena jättimäiseen Vårby mafian oikeudenkäyntiin, jossa käsiteltiin muitakin rikoksia, mm. Kungens Kurvan K-Cirklen huoltoaseman pihalla tehty murha, muita väkivaltarikoksia, ampuma-aserikoksia ja vaikka mitä.

Jengin päällikkö Chihab Lamouri  tuomittiin kidnappauksen lisäksi murhan yrityksestä ja törkeistä huumausainerikoksista 17 vuoden vankeuteen.

 

Rikosten selviämisessä oli merkittävä tekijä encro-chatin salauksen murtaminen, jonka jälkeen poliisi pystyi hyvin selvästi kartoittamaan jengin tekemisiä ja suunnittelemia ja tehtyjä rikoksia.

Gangstaräppäri vangittiin tällä kertaa kidnappauksesta

14 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ohi-sale
ohi-sale
15.7.2021 21:31

En– en– s–om–ma–l i–g–e–n

Sami
Sami
15.7.2021 09:05

Minkälaisen rangaistuksen käräjäoikeus antoi tapauksen syyllisille -siis niille miljoonille Ruotsin kehitysmaalaistamisen puolesta äänestäneille?

Tutkija
Tutkija
15.7.2021 08:03

Toi einari on ainakin ollu greekazon ja 1 cuz räppärien videoilla räppäämässä.
1 cuz on ilmeisesti somaliainen joka on ollu vankilassa huumeista.

Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
14.7.2021 23:00

Juttu käsiteltiin Södertörnin käräjäoikeudessa Huddingessa, näin ainakin Expressenissä.

Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
15.7.2021 10:05
Vastaa...  Admin Pt-media

Tuota, Huddinge on oma itsenäinen kuntansa. Ei sillä ole Tukholman kanssa mitään tekemistä. Eli kyllä se on ihan vain Södertörns tingsrätt. https://www.domstol.se/sodertorns-tingsratt/

Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
15.7.2021 10:17

Sama muuten koskee myös Solnan käräjäoikeutta, ei tekemistä Tukholman tai Tukholman käräjäoikeuden kanssa.

Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
15.7.2021 15:56
Vastaa...  Admin Pt-media

Joo, näin on. Solna hoitaa Tukholman Västerortin (Rinkkis, Tensta, Kista jne) keissit eli ihan niin ei voi sanoa, ettei olis mitään tekemistä Tukholman kanssa. Yhtä kaikki, niin Solna kuin Södertörn ovat itsenäisiä tuomioistuimia, eivät Tukholman KäO:n filiaaleja.

Vassari_kontentti
Vassari_kontentti
15.7.2021 18:25

Ja tässä listaus, josta nämä asiat tsekkasin.
https://www.domstol.se/hitta-domstol/allmanna-domstolar/tingsratter/

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
14.7.2021 19:22

Tapauksen tultua julki taisi olla jotain juttua siitä, että somaliräppäri olisi käyttänyt Einaria myös seksuaalisesti hyväkseen, raiskannut tai jotain? Paljonko tuohon tuohon 10 kuukauteen on pantu tästä seksuaalisesta väkivallasta? 2 kk?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.7.2021 05:21

Ehkä ne ovat kuvanneet teon ja laittaneet nettiin. Se lasketaan poliisin auttamiseksi tutkinnassa ja lyhentää tuomiota merkittäväksi. Vähän mustaa huumoria, vaan voi se olla tottakin.

Kierrä Kaukaa
Kierrä Kaukaa
14.7.2021 17:45

Ja sitten kostetaan. Uhrille tietenkin.