Kaksi sivullista lasta sai osumaa uusruotsalaisten ammuskelussa

Tukholman naapurissa Huddingessa uusruotsalaiset ovat taas tehneet sitä mitä parhaiten osataan. Ammuskeltiin toisia, mutta osumaa sai kaksi lasta.

Homma lähti rullaamaan lauantai-iltana joskus klo 20.15 aikaan kun Huddingen Flemingsbergistä ilmoitetttiin ammuskelua. Kymmenkunta jorkkia alkoi ammuskelemaan toisiaan lasten leikkikentän läheisyydessä ja kaksi sivullista lasta sai osumaa.

Lasten läheiset huomasivat välittömästi osumat ja lapset vietiin ambulanssilla sairaalaan. Molemmat lapset selvisivät hengissä. Olletikin, että toinen lapsi sai vakavan verenvuotohaavan reiteen, eli viikatemies kävi ihan siinä vain morjenstamassa.

Leikkipuistossa oli kymmeniä lapsia ja lapsiperheitä ammuskeluhetkellä, joten on vain ihme, että vain kaksi lasta sai osumaa. Ammuskelu tapahtui tai alkoi leikkipuiston läheisuudessä olevan maantien ylikulkusillalla. Monet silminnäkijät kertovat, miten värilliset nuorukaiset olivat ennen ampumisen alkua riidelleet ja kuuleet, että oli huudettu ”ampukaa niitä, ampukaa niitä”. Tarkoitti siis sitä vastapoolia.

Poliisi otti heti tapahtuman jälkeen kiinni 10 jorkkia, kaikki somaliasta tulleita sotaa, vainoa ja kidutusta paenneita nuorukaisia. Asiaa tutkitaan törkeänä ruumiinvamman tuottamisena ja ampuma-aserikoksena. Kiinniotetut ovat 20-vuoden molemmin puolin. Nuorin on 17 ja vanhin 27 vuotta. Rikostaustaa alamaailman mukaan on rahanpesusta varkauksiin ja ampuma-aserikoksiin. Eli koko lista on käyty läpi.

Näin paikalla kuvatun videon, jossa äiti kuvaa lastaan ja yhtäkkiä alkaa kaaos. Kuuluu laukausten ääniä, lapsi kaatuu maahan ja sitä ennen kuuluu selvä ”naps” tai jotain, kun kuula lävistää lapsen jalan. Lapsi on arviolta 5-6 vuoden ikäinen. Lapsi kaatuu maahan ja ihmiset menevät paniikkiin kun ymmärtävät. että ympärillä ammutaan. Filmi loppuu siihen.

 

Ampuminen on saanut aivan käsittämättömiä reaktioita ns. suvaitsevaisten poolissa. Tukholmalaisissa sosiaalisen median rasisminvastusteluryhmissä ollaan laajasti ”tuomittu” lasten saamat osumat, mutta painotettu, että ei kaikki. Ei kaikki somalit ammuskele. On niitä hyviäkin somaleita. Pitää muistaa, että nämä ovat vain yksittäistapauksia.

Koska tapahtuma alkaa olla jo ruotsalaistenkin mittakaavassa ison puoleinen, niin rasismipelko hiipii välttämättä mieleen.

Huddingessa syntyi heti ampumisen jälkeen jonkunlainen katupartio-toiminta, jossa kymmenet perheelliset vanhemmat lähtivät kadulle turvaamaan lapsiaan. Tarkasti ei tiedetä jatkuuko tämä toiminta.

Seurataan tilannetta. Käyn tässä illan mittaan tsekkaamassa Flemingsbergissä tunnelmia. Pt-median Huddingen kirjeenvaihtajalla voi olla mielenkiintoista kerrottavaa. Kannattaa seurata.