Kaksi sivullista lasta sai osumaa uusruotsalaisten ammuskelussa

Tukholman naapurissa Huddingessa uusruotsalaiset ovat taas tehneet sitä mitä parhaiten osataan. Ammuskeltiin toisia, mutta osumaa sai kaksi lasta.

Homma lähti rullaamaan lauantai-iltana joskus klo 20.15 aikaan kun Huddingen Flemingsbergistä ilmoitetttiin ammuskelua. Kymmenkunta jorkkia alkoi ammuskelemaan toisiaan lasten leikkikentän läheisyydessä ja kaksi sivullista lasta sai osumaa.

Lasten läheiset huomasivat välittömästi osumat ja lapset vietiin ambulanssilla sairaalaan. Molemmat lapset selvisivät hengissä. Olletikin, että toinen lapsi sai vakavan verenvuotohaavan reiteen, eli viikatemies kävi ihan siinä vain morjenstamassa.

Leikkipuistossa oli kymmeniä lapsia ja lapsiperheitä ammuskeluhetkellä, joten on vain ihme, että vain kaksi lasta sai osumaa. Ammuskelu tapahtui tai alkoi leikkipuiston läheisuudessä olevan maantien ylikulkusillalla. Monet silminnäkijät kertovat, miten värilliset nuorukaiset olivat ennen ampumisen alkua riidelleet ja kuuleet, että oli huudettu “ampukaa niitä, ampukaa niitä”. Tarkoitti siis sitä vastapoolia.

Poliisi otti heti tapahtuman jälkeen kiinni 10 jorkkia, kaikki somaliasta tulleita sotaa, vainoa ja kidutusta paenneita nuorukaisia. Asiaa tutkitaan törkeänä ruumiinvamman tuottamisena ja ampuma-aserikoksena. Kiinniotetut ovat 20-vuoden molemmin puolin. Nuorin on 17 ja vanhin 27 vuotta. Rikostaustaa alamaailman mukaan on rahanpesusta varkauksiin ja ampuma-aserikoksiin. Eli koko lista on käyty läpi.

Näin paikalla kuvatun videon, jossa äiti kuvaa lastaan ja yhtäkkiä alkaa kaaos. Kuuluu laukausten ääniä, lapsi kaatuu maahan ja sitä ennen kuuluu selvä “naps” tai jotain, kun kuula lävistää lapsen jalan. Lapsi on arviolta 5-6 vuoden ikäinen. Lapsi kaatuu maahan ja ihmiset menevät paniikkiin kun ymmärtävät. että ympärillä ammutaan. Filmi loppuu siihen.

 

Ampuminen on saanut aivan käsittämättömiä reaktioita ns. suvaitsevaisten poolissa. Tukholmalaisissa sosiaalisen median rasisminvastusteluryhmissä ollaan laajasti “tuomittu” lasten saamat osumat, mutta painotettu, että ei kaikki. Ei kaikki somalit ammuskele. On niitä hyviäkin somaleita. Pitää muistaa, että nämä ovat vain yksittäistapauksia.

Koska tapahtuma alkaa olla jo ruotsalaistenkin mittakaavassa ison puoleinen, niin rasismipelko hiipii välttämättä mieleen.

Huddingessa syntyi heti ampumisen jälkeen jonkunlainen katupartio-toiminta, jossa kymmenet perheelliset vanhemmat lähtivät kadulle turvaamaan lapsiaan. Tarkasti ei tiedetä jatkuuko tämä toiminta.

Seurataan tilannetta. Käyn tässä illan mittaan tsekkaamassa Flemingsbergissä tunnelmia. Pt-median Huddingen kirjeenvaihtajalla voi olla mielenkiintoista kerrottavaa. Kannattaa seurata.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kiitos poliitikot

Tärkeintä on nyt ymmärtää että sivulliset eivät olleet vaarassa, ei saa päästää rasismia valloilleen.

Kuten kaikki ymmärtävät, niin on vanhemmalle suuri ilon aihe kun omaa tarhaikäistä lasta ammutaan leikkipuistossa.

Muistakaamme lämmöllä poliitikkoja jotka ovat tehneet tämän kaiken ilon ja ihanuuden mahdolliseksi.

Sam Colt

Tuolla estottomalla roiskimisella on sekin vaikutus, että lapsia ei enää päästetä ulos edes päivähoitopaikasta. Näin jää turvapaikan saaneille enemmän kenttää temmeltää.

Ja hitonko hyötyä on noista katupartioista, jos niitä ei ole aseistettu järeämmin kuin somaliplutoona.

pöh

Eikös joskus ollut jotain somalijätikien “rakkaus katupartioita” joita media hehkutti että auttavat nuoria.
Rakkauspartiolaiset sitten raiskaili nuoria tyttöjä ja tekivät muitakin kepposia.

Anna-Maria Korhonen

” Ei kaikki somalit ammuskele.”

Mutta niinhän on sodassakin, ei siihenkään koskaan kaikki osallistu, kuka rajautuu ulos heikon näön, halvaantumisen, tukielinsairauksien, mielenterveysongelmien tai jonkun kroonisen sairauden takia. Kyllä tilanne voi Ruotsissa eskaloitua, vaikka joku yksittäissomali edelleen eläisi nuhteettomasti.

Ylläripylläri jällee

Kas kun suvakit ei kiljuneet, että se on sitä parempaa ammuskelua/väkivaltaa. Ei kaikki somalit ammuskele. Ei mutta perseilyä onkin sitten muuten. Somaliassa käydään lomilla treenaamassa.

Kempeleen Korleone

Ampuuhan ne ruotsalaisetkin ja suomalaisetkin!!!

Sitäpaitsi tämähän on taas yksittäistapaus ja ei pidä yleistää.

Lisäksi ne tekee “törkeen hyvää safkaa”.

Hjuvaa pizaa

Aivan unohdin tuon. Törkeän hyvä safka. En ole ostanut mitään 15 vuoteen näiltä taitureilta. Enkä osta.

pöh

Hesarissakin alkoi kova puolustelu heti että eivät ole turvapaikanhakijoita, että heidän vanhemmat ovat ehkä voineet olla.
Ja että koko jengirikollisuudella ei ole mitään tekemistä kehitysmaalaisten kanssa, ja jos nyt sattuu olemaankin niin se johtuu vaan siitä kun ovat köyhiä syrjittyjä rassukoita..

Siivous ja pizza

Niin. On ne Suomessakin köyhiä. Tai sitten ei. On vuoden pakolaista, mikä paljastuu huijariksi. ( Näitä on monia ). On harkinnanvaraista sossua. Mikä tarkoittaa 2 x tukia yms. On veikkausta, joka jakaa rahaa näille avokätisesti. Käydään lomilla Somaliassa. Minkä maksavat kela. On positiivista työhön ottoa. Sekä positiivista asuntojen myöntämistä. Perheiden yhdistämis projektien myötä. Leipäjonoissa näitä ei ole. Ei suinkaan. Se on rasismia.

antigeeli

Eli turviksille pitää säätää lisääntymiskielto.

Hexen

Hesarin kommenttikenttä herättää itsessäni usein ärtymystö. Aivan käsittämätöntä lässytystä siellä usein on.

Etuveto käsi 33

Sairasta sakkia kanttis hurrit! Ovat Suomelle satoja miljardeja velkaa kun orjuuttivat hyvä uskosia suomalaisia!

Suomi Finland

Nyt alkaa kiivas diskuteeraus siitä, mitä asioille pitäisi tehdä.

Ongelmana on, että rasismia ei saa missään tapauksessa päästää lisääntymään. On syytä harkita sitä parempaa sananvapauden rajoittamista ja säätää lakeja, joilla estetään tällaisista tapauksista uutisointi. Ainakin uutisen välittämä sanoma pitää toimittajien keskuudessa muuttaa sellaiseksi, että lukijan on vaikeampi arvata, mikä taho on ollut asialla.

Ehkäpä uutisoinnista pitäisi pidättäytyä kokonaan ja jos vaihtoehtomediat jatkavat linjallaan, niiden tekijät tulee poliisin ja armeijan erikoisjoukkojen etsiä ja laittaa vankileirille ilman oikeudenkäyntiä.

Ja jos vaihtoehtojuttuja kirjoitellaan jostain kauempaa ulkomailta käsin, on laitettava kansainvälinen etsintäkuulutus.

Haavoittuvien alueiden kehittämiseksi pitää myös investoida miljardeja ja kun toimenpiteiden vaikutuksia (tähtäin n 50 vuotta) odotellaan, ajatetaan tanskalaisia autoja näille alueille, jotta nuorukaiset voivat purkaa energiaansa.

Ingen Gripen

Ennakkoluuloperäistä rasismia pystyy toki vähentämään valistuksella.
Kokemusperäistä rasismia ei pysty, sillä se syntyy turuilla ja toreilla aina uudelleen ja uudelleen.
Rasismin “kitkeminen” oikeasti vaatisi erikulttuuristen ihmisryhmien erottamista toisistaan.

Punavihernatsimafia

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

Totuus ensin

Meillä Suomessapa onkin virkamafia.
https://www.virkamafia.fi/

HyvaJatkaa

On muuten asia sivusto ja täyttä totta siitä miten asiat Suomessa hoidetaan!

Daavidin poika

Nyt Pate perkele..Tilannehan on sellainen, että euroopan unioni on julistanut Kokkola:laisen Jutta Urpilainen Afrikka ministeriksi. Mielestäni nyt kaikkien lehtitoimittajien täytyy kääntyä Afrikka-ministeri Jutta Urpilaisen puoleen, ja kysyä häneltä, että onko nämä lapsiin kohdistuneet ampumatapaukset hänen, tiedossa, ja että miten hän suhtautuu näihin lapsi ampumisiin.? Mikä tehtävä yleensä Afrikka-ministeri Jutta Urpilaisella on eu-puolesta.?

Last edited 2 vuotta sitten by Daavidin poika
Invaasio tulossa

Se Jutta jurpilaisen agenda on se, että mikään mikä on ollut mennyttä ei palaa. Mikä muunnetaan selväksi suomeksi. Tiesi jo tuolloin, että Afrikasta miljoonia eu:n . Sattumalta onkin nyt komissaarina. Simsalabim.

Daavidin poika

Kuule. Ministerin agendaan ei kuulu selittää asioita menneisyydestä kansalaisille.! Täydennän sinulle. Jutta Urpilaisen agendaan kuuluu selvittää unionin kansalaisille missä mennään, esim turvallisuuspolitiikassa kaikkien meidän eu-kansalaisten suhteessa Afrikkaan. Tilanne on nyt kuitenkin sellainen, että tietääkö Afrikka- ministeri Jutta Urpilainen, että Tukholmassa on jo murhattu yksi lapsi näitten sotaa, ja vainoa paenneiden ansiosta. Nyt sitten kaksi “taaperoa” on saanut osuman näitten sotaa, ja vainoa paenneiden luodeista.

Pate: Voitko soittaa Afrikka ministeri Jutta Urpilaisen “isälle” Kari Urpilaiselle, ja selvittää miten hänen tyttärensä puollustaa, esim lapsien oikeuksia.? Jutta Urpilaisen isä, Kari Urpilainen istuu Kokkolan kaupungin valtuustossa.

Jutta & ylva

Voi että. Nyt meni tunteisiin. Ihan syystäkin.

Islam on syöpä

Tuo soitto Urpilaiselle on täsmälleen sama kuin aikanaan Puolasta olisi soitettu Saksaan Adolf Eichmannille jostain ihmeen leiristä mikä rakennettiin Puolan maaperälle. Kumma laitos, nimeltään Auschwitz-Birkenau

Anonyymi

Etelä-Afrikan ongelmista, joista valtamedia ei ole viitsinyt vaivautua uutisoimaan, on täysi sota päällä, sotilaat ja tankit kaduilla. Aikaisemmin on tapettu valkoisia maanviljelijöitä perheineen, mutta nyt riehutaan kaupungeissa. Paikkoja tuhotaan, ammuskellaan ja kauppoja ryöstellään. Kuvaavaa on, että eräällä kadulla ryöstettiin kaikki muut kapat tyhjiksi, ainoastaan kirjakauppa jätettiin rauhaan.

U. Kamutapsa

Ampuilevat Han/Hon -huippuosaajat sinne sun tänne rassimin takia.

Kempeleen Korleone

Rikkautta! Olisipa tuossakin lähiössä ollut todella tylsä viikonloppu, jos ei olisi ollut ‘rikastajia’ tuottamassa tapahtumia lähiöön.

ONNEA ´vaan isosti sveduapinoille!!!!

Suomi Finland

“Sisäministeri vaati myös, että on saatava selville, mitä ja miksi Visättrassa tapahtui.”

Tässä on päivän paras. Ihan niin kuin ei tiedettäisi mitä tapahtui ja miksi. Tiedetään vielä sekin varsin hyvin, kuka on on syyllinen. Sisäministeri vaan katsoo peiliin ja vaikkapa selaa edellisten hallitusten ja nykyisen hallituksen jäsenten kuvia. Niissä näkee syylliset.

Kassit kantoon mars

Heh heh. Juu. Kuten. Heidän motiivien syiden arvioiminen on rasismia. Kyllä.

Särmääjä

Rikkaus ja voimavara vaatii sitä että välillä voi lapset ja joku poliisikin joutua kehisjengien tulilinjoille. Ruotsalaisten on turha kuvitella että joka helvetin kolkassa missä noi käy noita kehistappeluita niin se ei muka kosketa heitä. Ne on vain “rikollisjengejä”, ei kaikki, minä tunnen kivan turkkilaisen, minä tunnen kivan somalialaisen… katsokaas lapset meillä on täällä monikulttuurisia ja eri taustasia ihmisiä… jos ahmedia halataan siitä tulee kiva… jos ahmedille annetaan rahaa… jos ahmed saa pelata jalkapalloa…

Tomppa

Lapset leikkineet rasistisesti, ja somalit hermostuneet siitä. Nuorukaisten rektio oli kuitenkin puhtaasti somalikulttuuriin kuuluva normaali suhtautumistapa. Eli ongelmana tässäkin tapauksessa on somalinuorukaisten kokema rasismi. Kunpa vain rasismi saataisiin kitkettyä yhteiskunnasta pois, niin vältyttäisiin tällaisilta ikäviltä tapahtumilta ja kaikki voisivat elää rauhassa.

Niin tietysti

Just joo, aina tämä “yksittäistapaus”, “ei ne kaikki”, teatteri alkaa suvaitsevaisten kanssa, kun tällaista tapahtuu. Kumma näitä yksittäistapauksia alkaa olla jo ihan joka päivä, muuallakin Euroopassa.