Kaikki Huddingen lapsiampujat vapaalle

Huddingen ampumisesta kiinniotetut yhdeksän henkilöä ovat kaikki päästetty vapaaksi, eikä syyttäjä edes vaatinut vangitsemista.

Miehet otettiin kiinni sunnuntaina epäiltynä törkeästä ruumiinvamman tuottamisesta ja ampuma-aserikoksesta, mutta tiistain aikana kaikki on päästetty vapaaksi. Södertörnin kärkäjäoikeuden pääsyyttäjä kertoi tiedotteessaan, että kaikki ovat edelleen epäiltyjä kyseisestä rikoksesta, mutta näyttö ei riittänyt vangitsemiseen.

Tiedote.

Luultavasti kyse on jostain sellaisesta, että poliisi ei yksinkertaisesti pysty näyttämään toteen, että kenen aseesta lapsiin osuneet luodit lähtivät. Jokaisella kiinniotetulla oli ase kädessä ja kaikki ampuivat, mutta miten näyttää toteen juuri kuka oli ampuja tai ampujat, joiden luodit osuivat lapsiin.

Ampumistapauksessa lapset eivät olleet mitenkään kohteita, vaan he nyt vaan sattuivat osumaan tulilinjalle. Tapauksessa kaksi vihamielistä poolia kohtasi ja he aloittivat villin pistooliammunnan. Pistooliammunta on siinä mielessä taitolaji, että kun se on sellaista villiä roiskimista, niin aseen piippu voi olla sekunnissa aivan johonkin muuhun suuntaan kuin mitä olisi tarkoitus.

Siitä huolimatta monet ovat kyselleet, että miten on mahdollista, että porukka pääsi vapaalle. No, nyt siellä on kentällä ainakin yhdeksän jorkkia, jotka tietävät voivansa tehdä mitä haluaa eikä väkivaltakoneisto pysty mitään.