Yksi vankilapako a´la Paavo

Jengijäsenyys ei haittaa - vartijan julmasti murhannut vapautuu vankilasta
Itse satuin olemaan Pelson vankilassa oisko ollut 1994, istumassa pikku tuomiota puistoonkusesekelimisesta. Samassa sellissä istui kolme äijää ja kävi niin, että jostain saatiin kesän juhannukseksi pikku tilkka kiljua. Meillä kaikilla oli tuomiota joku muutama kuukausi. Vapaus olisi odottanut suurin piirtein muutaman viikon jälkeen.

Pena sen kuitenkin siinä loppumetreillä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi, että sahataan kalterit ikkunoista ja lähdetään kylille naisiin.

Mihin naisiin? Homma lähti rullaamaan siten, että se kolmas jätkä oli vapautumassa parin päivän päästä. Se jäi nukkumaan viltti silmillä. Yksi rakennuspuolella oleva vanki salakuljetti rautasahan terän minulle. Kun ovet menivät kiinni joskus klo 17.00 niin Toni (nimi muutettu viiteen kertaan) soitti kitaraa ja lauloi lauluja. Meikäläinen sahasi kalterin puikkoa samaan tahtiin.

Saatiin kalteri poikki. Sen jälkeen väännettiin kalteri kaksin miehin “auki” ja saatiin ikkunaan rako. Seuraavaksi tehtiin lakanoista ja päällysvaateista lyhyt köysi, jolla päästään toisesta kerroksesta alas. Pelson vankilassa ei ole ikinä ollut muuria, vaan vaan aita. Seuraavaksi kiipesini aidan päälle ja heittelin “natolangan” päälle vilttejä ja muuta sen sellaista, että Toni pääsee perässä aidan yli.

Aidan ylitys meni hyvin. Tiesimme tietenkin, että häly oli käynyt, mutta jatkoimme heti aidan suunasta kellon osoittamaani kompassisuuntaan.

 

 

Mikä meni pieleen? Ensinnäkin Pelson vankila on ns. suovankila ja ensimmäinen suo-ojan ylitys vei kaikki voimat. Suolla juokseminen vie kaikki voimat ja mehut miehestä. Samaan aikaan kuulimme aivan lähistöltä poliisi- tms radion krohinaa, ja yritimme vältellä sitä. Joku tunnin kiertelyn jälkeen meidän olisi pitänyt ylittää iso aukea, ja kuulimme poliisin huutavat:

– Kädet ylös! Olemme paikantaneet teidät!

Teimme Tonin kanssa tässä tilanteessa lyhyen palaverin, että mitä tehdään. Toni huusi,  että “Meillä on ase ja ammutaan takaisin”, mutta heti sen jälkeen päätimme nousta suolämpäreestä ylös kädet pystyssä ja antautua.

 

Kävelimme suolta tielle  ja poliisit ottivat vastaan. Mitään äksöniä ei tullut, vaan sanoimme molemmat, että olemme antautuneet, eikä ole mitään aseita. Poliisit tekivät normaalin tarkastuksen ja ainakin sen jälkeen sain itse kaivaa minigrip-pussista sätkän ja polttaa sen ihan rauhassa. Poliisit naureskelivat, että lähtivätkö pojat juhannuskaljoille. Myönsin tämän olleen taka-ajatuksena.

 

 

Siinäpä se. Kun poliisii luovuttivat minut takaisin vankilan autoon, ja istuin raudoissa jossain muistaakseni Saabin takapenkillä, niin vieressä istunut vanginvartija kysyi, että naurattaako? Hän löi minua ilman mitään siinä tilanteessa, kädet selän takana raudoissa, aseen perällä vatsaan.

Näin tämän saman vartijan 15 vuotta tämän jälkeen Viking Linellä Turusta Tukholmaan kannella tupakalla. Mietin sekunnin, että mitä teen, ja sen sekunnin jälkeen päätin, että en sano mitään.

 

 

Terveisiä Pelson jorkeille.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T
T
21.7.2021 23:34

“Hän löi minua ilman mitään siinä tilanteessa, kädet selän takana raudoissa, aseen perällä vatsaan.”
Tästä tuli heti mieleen Stanfordin vankilakoe. Oma mielipide on että kyseessä oli vallasta juopunut sadisti

pps
pps
22.7.2021 04:22
Vastaa...  T

Ei vaan ihan normaali väkivalta rikollinen joka hakeutuu noihin hommiin…. Niitä on paljon noita jotka on jo lapsesta asti piessyt muita jotka on kyseisessä “ammatissa”.

Mies paikallaan
Mies paikallaan
22.7.2021 13:36
Vastaa...  pps

Onhan se HYVÄ että väkivaltaisia sadistivartijoita on olemassa jos ”asiakkaina” on pedofiilejä, lasten- ja vanhusten pahoinpitelijöitä/murhaajia, eläinrääkkääjiä, raiskaajia ym saasteporukkaa. Turpiin vaan ja kunnolla. Joka päivä.

Uskomaton Media
Uskomaton Media
21.7.2021 23:37

Tuo oli ihan toista aikaa, jos edes pitää paikkansa.

Nykyään maailma on monikuttuurista, myös vankiloisssa.

Alun Euro aikaan poliisijohtajat naureskeli, että he kyllä tuntevat rikolliset.

Ei mennyt kun pari vuotta, ja saapui ulkomaalaiset.
Nykyään poliisit eivät enää kehuskele, vaan mukautuvat tilanteeseen.

Onko tämä kyttien oma tahto, että pitää mukautua, vai tuleeko käskyt korkeammilta.

Näin Suomessa.

Terveisiä sinne kalifaattiin.

Sami
Sami
22.7.2021 09:40
Vastaa...  Uskomaton Media

Sisäministeri Hutisalo johtaa koko sirkusta, eikä sitä ole vaikea huomata. Mutta huomatkaa että poliisivoimat alistettiin pullakahvien tarjoilijoiksi ja halal-makkaran grillaajiksi myös Kokoomuksen (Orpo), ja Kristillisdemokraattien (Räsänen) -sisämisteri kausilla.

Ma(a)mu(u)tos
Ma(a)mu(u)tos
22.7.2021 12:42
Vastaa...  Sami

”poliisivoimat alistettiin pullakahvien tarjoilijoiksi ja halal-makkaran grillaajiksi”, unohdit mainita sotilaat matkalaukkujen kantajina.

Mikä yhteinen nimittäjä?

Reijo Tiihonen
Reijo Tiihonen
22.7.2021 00:14

Paljonko tuli kakkua lisää omatoimisesta suojuoksusta?

Myös asiallisia on
Myös asiallisia on
22.7.2021 09:31

Mukaviakin pamppuja on. Eräs nuori poika löysi sammakon ja alkoi pitää sitä lemmikkinä kopissaan roskiksesta tekemässään terraariossa, vanha miesvartija oli asiasta silminnähden liikuttunut, neuvoi vielä mitä sammakko syö, kertoi itselläkin nuorena olleen mm. sammakko muiden elikoiden lisäksi.

Pikkukaljat
Pikkukaljat
22.7.2021 10:20

Lampolassa oli rennot duunit, jos ei ollut ressaava sorttia. Tutustuin siellä Paulus (nimi muutettu) nimseen aikarautakoplaajaan. Tämä lahden tois puolen eläjä taikoi aina kuin tyhjästä kiljuvermekset ja pian pulputti ympäri kongia. Parhaiten pulputti saunanoven sisällä, koska sauna lämmitettiin kahdesti viikossa asukkien käyttöön. Lauantaisin oli kongilla rentoja asukkeja. Siihen aikaan oli vielä erillaiset lääkkeet ns. saliittuja VHL:n laitoksissa. Mukillinen kiljua ja Sombutol huuleen, niin alkoi juurikin suuret suunitelmat koplauksista ja omista lomista.

Kesän jatkoja lukijoille.

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
23.7.2021 13:55

Jaa, huomaan, että eipä ole itsellä vielä tullut vankikopin sisäpuolta tutkittua. Pitäisköhän vain ihan uteliaisuuden vuoksi? Mutta: Kun siellä Saramäessäkin on jo niitä perkeleen mutuja niin, että ei sais ite varmaan edes rauhassa istua. Joten: Olkoon nyt, kun ajat ovat mitä ovat.