BRÅ: Ampuma-aserikollisuus huippuluokkaa Ruotsissa

Iltasanomat nosti esille Ruotsin lisääntyvät ampumistapaukset, jossa viitattiin Ruotsin rikoksentorjuntaviraston BRÅ:n tuktimukseen.

Lisääntyvästä ampuma-aserikollisuudesta ollaan melko yksimielisiä ja siitä, että monilla alueilla on tapahtunut suurenpuoleista jengiytymistä. Lisäksi myönnetään ainakin kauttarantain, että ongelma on maahanmuuttajaongelma.

Syyksi kerrotaan aina se ”integraation puute”. Eli Ruotsi ei ole osannut integroida = kotouttaa kehitysmaista. Uusruotsalaiset ovat toisin sanoen eriytyneet.

 

Yksi asia jää lähes aina huomiotta. Eli ne maahanmuuttajalähiöt.

Muutama esimerkki. Tukholmassa on Järvan jättimäinen maahanmuuttaja-alue; Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Husby, Akalla ja Kista. Tällä alueella asuu noin 70 000 asukasta, joista yhteensä yli 80 % on ulkomaalaisia. Rinkebyssä prosentit ovat liki 100 ja pienimmillään Kistassa reilu 70 %.

Kun tähän lisätään ympäröivät Sundbybergin kunnan Rissne ja Hallonbergen sekä Sollentunan Tureberg, niin tällä Tukholman luoteispuolen alueella asuu sellaiset 100 000 ihmistä, joista yhteensä yli 80 % ihmisistä on maahanmuuttajia. Heistä taas ylivoimainen enemmistö kehitysmaista tulleita tulijoita.

 

Itse Tukholman suurimmat ongelmat ovat juuri tällä alueella, olletikin, että Sundbyberg ja Sollentuna ovat omia kuntiaan. Ne ovat kuitenkin liitoksissa Järvaan. Risnnestä on parin minuutin kävely Rinkebyhyn ja Turebergistä Husbyseen.

Kun tähän vielä lisätään se, että Tukholman eteläpuolella on omat hyvin ongelmalliset alueet. Botkyrkan kunnassa Hallunda-Fittja-Albyn alue, joka on sidoksissa Södertäljeen. Botkyrkassa on toisaalla myös Tumban alue, joka on sitten omalta osaltaan sidoksissa Huddingen kunnan Flemingsbergiin, joista molemmat ovat hyvin ongelmallisia ja maahanmuuttajavoittoisia alueita.

Niin ikään pitää ottaa huomioon Tukholman pohjoispuolelta Upplands Väsbyn kunta ja Sigtuna, jotka molemmat ovat maahanmuuttajakuntia, ja joissa molemmissa on suuria ongelmia ampumisten ja jengiväkivallan kanssa aivan samalla tavalla kuin aikaisemmin mainituilla alueilla.

 

Nyt voidaan kysyä, että mistä uusruotsalaiset tarkasti ottaen eriytyvät?

Jos ihmiset asuvat samalla alueella omien maahanmuuttajaryhmiensä parissa, niin mistä he ovat eriytyneet. No tietenkin Ruotsista, sillä he haluavat mieluummin elää omista kehitysmaista tulleiden kulttuurinormiensa mukaan kuin ruotsalaisen yhteiskunnan kulttuurinormien.

Heillä olisi mahdollisuus elää kuten ruotsalaisessa yhteiskunnassa eletään. He ovat saaneet ilmaista koulutusta, ilmaista sairaanhoitoa, voivat käydä ilmaista ruotsin kielen kurssia ja vaikka mitä. Heidän tarvitsisi vain päättää, että eletään kuten ruotsalaiset, mutta he eivät halua tehdä sitä.

Heistä voisi tulla vaikka mitä, mutta he kantavat sitä kehitysmaista tullutta kulttuuria mukanaan, josta seuraa vain itkua ja hammasten kiristystä.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen

Kehitysmaalaisten kotouttaminen pohjolaan olisi kenties onnistunut siedettävästi, mikäli tulijoiden määrä olisi takavuosina pidetty vaikkapa kolmekymmentä kertaa nykyistä pienempänä.

Määrä tuottaa laatua, myös huonoa.

Minä

Tunsin aikoinaan yhden Pakistanista tulleen. Oli tullut joskus 70-luvun alkupuolella. osasi Suomea oikein hyvin ja oli Suomen kansalainen. Ihan mukava ja rehti tyyppi, joka elätti itsensä putiikillaan Tukholmassa. Toisenkin samanlaisen tunsin Suomessa 80-luvun alussa. Hänellä oli pieni kebab-paikka, jota pyöritti yksin. Osasi oikein hyvin Suomea, oli hyvin avuliaskin tarvittaessa. Ei notkunut sossussa, eikä kaivannut kotouttamista.

Nämä suuret invaasiot ovat vain invaasiota, ei maahanmuuttamista. Maahanmuuttaminen on satunnaisten yksilöiden muuttamista maahan asenteella, että elättää itsensä ja perheensä, kotoutuu omatoimisesti, eikä esitä oman kulttuurinsa mukaisia vaatimuksia kanta-asukkaille.

Sellaisia tuli aikoinaan satunnaisesti jonkin verran. 30 tuhannen sijaan tuli 30. Kun tulee muutamia, he sopeutuvat ihan itse ja tulevat sillä asenteella, että tulevat osaksi itselleen uutta yhteiskuntaa. He ovat oikeita maahanmuuttajia.

Dan Wesson

Se, että tullaan suurella volyymilla, mahdollistaa juuri sen, ettei tarvitse integroitua. Kun ympärillä on riittävästi omia, niin kotoutumiselle ei ole mittän tarvetta, ja voi jatkaa vanhaan malliin.
Kotoutuminen kun vaatii vaivaa ja työtä. Pitää opetella kieli, tavat ja niiden avulla mennä töihin. Täällä ei sanktion uhalla vaadita mitään edellämainittuja.

Kun vallassa oleva puhaviherkommunistihallitus ei ole kovin työmyönteinen, ja ideologisista syistä rahtaavat tänne aina vain lisää matuja, aikapommi tikittää. Nyt vain odotellaan koska lojahtaa.

Vitt...Stadilainen

”Syyksi kerrotaan aina se ”integraation puute”. Eli Ruotsi ei ole osannut integroida = kotouttaa kehitysmaista. ”

Tässä on tämän asian ydin. Kuvitelkaa, että lukemattomista lämpimistä kyynelistä, kauniista toiveista ja valtavista rahasummista huolimatta edes Ruotsi ei ole ”osannut kotouttaa” näitä rikastajia, niin mitä toivoa Suomella on edes yrittää samaa?

Kun näiden kulttuurivärähtelijöiden määrä näyttää kuitenkin aina vaan kasvavan Euroopassa, en oikein näe tässä muunlaista tulevaisuutta kuin jonkinlaisen valvontayhteiskunnan ja poliisivaltion.

.Suomi Finland

’Insinöörit’ värisivät itse niin voimakkaasti, että seismologisella laitoksella käyrät lyövät yli asteikkojen.

Särmääjä

Järva mm. on se näiden kehisten muodostama pieni yhteiskunta johon he ovat kotoutuneet. Miksi niiden edes pitäisi tietää mistään muusta kun elämä ja gangstailut on siellä? Ei siihen tarvi ruotsalaisen yhteiskunnan koulutusta että ampuu jonkun kylmäks tai vääntää pari pizzaa serkun firmassa. Eikä tarvita edes ruotsin kieltäkään kun kaikki palvelut on saatavissa kuitenkin omalla mongerruksella.
Joiltain osin sama asia kun vaikka täällä Suomessa nämä kovimmat rantaruotsalaisten kunnat. Ei niilläkään ole oikein mitään tekemistä suomalaisen tai suomenkielisen yhteiskunnan kanssa ja Ahvenanmaa on vielä asia erikseen.

Jupi

Ne pahimmat suomenruotsalaiset kunnat ovat vielä niin ettei siellä selviä edes ruotsin kielellä, niin paksua on dialekti. Eivät tahdo edes selvitä äidinkielen YO-kirjoituksista, kun opettajakin ei puhu kunnon ruotsia

Kaarina

ovathan ruotsalaiset tappaneet historian havinassa suomalaisia enemman kuin mamuterroristit.ja somalikatujengit ym. yhteensa.
ruotsalaisille mielestani sopii hyvin tama nykyinen kehitys, saavatpahan maistaa sita laaketta jota vihassaan kylvivat suomessa.

mielestani suomessa asuvat ruotsalaiset kuuluu tasa-arvon nimissa valjastaa vaikka orjiksi, henkipattoiksi joita me suomalaiset heille olimme.

nykyhetkella ruotsalaiset voisivat tasoitella rikoksiaan ihmisyytta vastaan vaikka tallomalla maailman miinakenttia puhtaiksi jottei viattomat lapset ja maanviljelijat niihin suotta astuisi, talla tavoin kukaan ei meneta mitaan, paitsi jo muutenkin katoavan ruotsin kielen

Minä

Ymmärtääkseni hän vastasi Särmääjän kommentiin, josta selviää mistä kysymäsi yhteys tuli. Siinä verrattiin ”Ruotsin asioita” Suomessa ilmenevään saman kaltaiseen ilmiöön.

Minä

Juu. Muistan, mutta rakbladit olivat toisessa mielenkiintoisessa artikkelissa.

Minä

Tuo, kun puhuvat kotouttamisen epäonnistumisesta, on surkuhupaisaa todellisuuden välttelyä. Ei ketään voi ”kotouttaa”, ellei se itse sitä halua. Jos joku haluaa kotoutua, ei siihen tarvita jotain valtion maksamia kotoutustoimia nimeksikään. Silloin hän kotoutuu ihan itse omin toimin. Kyse on vain ja ainoastaan maahantulijan omasta halusta, ei mistään joidenkin suvakkitätien huolenpidosta ja pyrkimyksestä ”kotouttaa”.

CvK

’ Ei ketään voi ”kotouttaa”, ellei se itse sitä halua. ’

Kyllä, tästä tunnettu ja dokumentoitu esimerkki joka tukee tätä väitettä;
hakusanat: history of romani people

Osumia tulee esim. wikipediasivulle tuolla otsikolla, sivusta ei liene suomen/ruotsin -kielistä versiota, mutta kielitaitoa ei tarvita tajuamaan mistä porukasta on kyse, vielä tänäänkin kotikulmiltaan lähtönsä jälkeen ovat säilyttäneet oman pukeutumiskoodistonsa jne. Heidän kotiutumisensa olisi voinut alkaa samaan aikaan kun lähtivät kotikulmiltaan vähän vajaat 2000 vuotta sitten.

.Suomi Finland

Kyllä koti-ikävä sinne oikeaan kotiin voi iskeä, jos infran annetaann olla ykyisellään ja kunnossapito lopetetaan.

Tuo sakki ei sitä kyllä pysty ylläpitämään.

Trampas

Kyllä se kotoutuminen täällä Suomessakin on hyvällä mallilla.
Vähän aikaa sitten, lähimoskeijan hamesomppupoika alkoi osoitteleen minulle, että minun olisi pitänyt väistää häntä toiselle puolelle kävelytietä. En mä oikeen ymmärtänyt ja etenin omaa linjaani.
Täytyy kuitenkin olla hissukseen, ettei poitsujen rispekti naarmuunnu.
Tuskinpa meidän ministerit kohtaavat kotouttamista siellä kuplassaan.
Koskahan ne eristävät Eiran ja rajoittavat liikkumisen rokotepassin omaaviin aatteensa mukaisen jäsenkirjan kantajiin.

Juho

Olen shokissa.

Anna-Maria Korhonen

Kyllä suurten massojen mukana tulee auna näiden massojen kulttuuri. Kulttuuri taas vaikuttaa elintapoihin, sosiaalisiin rakenteisiin ja lakeihin. Yhden ihmisen tai pienen perheen on aina yritettävä sopeutua paikallisiin tapoihin. Näillä ei ole valtaa ja selviytyäkseen he tarvitsevat verkostoja. Koska verkostoihin ei yksinkertaisesti ole oman kulttuurin edustajia, on turvauduttava paikallisiin. Ei tarvitse olla kummoinen ÄO tajutakseen, että tutustuminen ja ystävystyminen vaatii kielen ja tapojen oppimisen. Nyt tulijoilla on kokonainen kauounginosa täynnä oman klaanin jäseniä, kieltä ei tarvitse opiskella, koska uusi emämaa tarjoaa tulkit ja palvelua omalla kielellä. Työtä ei tarvitse tehdä sosiaalietuuksien ansiosta tai voi työllistyä johonkin maanmiehen pyörittämään pizzeeiaan. Maahanmuuttajat eivät käytännössä ole millään tavalla riipouvaisia valtaväestöstä tai se riippuvuus on hämärretty kuukausittain tilille ilmestyvien numeroiden taakse.

juhaII

Yksiselitteinen syy on se, että ”monikulttuurisuus” utopia kuten kommunismikin. Ne järjestelmät ja filosofiat toimivat (edellyttäen, että niitä noudatetaan) – niistä ei tarvitse pitää 24/7 kauheaa METELIÄ kuinka ihanaa ja toimivaa utopia on.

Syykin on ilmeinen. ”Siitä puhe mistä puute!”

Eri kansat ja kulttuurit ovat luodut omille mantereilleen ja maihinsa elämään jokseenkin homogeenisissä yhteiskunnissa, jossa tavat ja ihmisrodut ovat perimältään samanlaisia. Jos jossain suuressa valtiossa on useita eri kansallisuuksia vähemmistönä. Valtion selkeä enemmistö kansa pyrkii muokkaamaan sen ”omaksi kuvakseen”, vaikka se edellyttäisi muiden sortamista aina ihmisoikeusrikkomusten tasolle saakka.

Monikultt8uurisuus tuotuna johtaa luonnollisen kehityksen ja suoramnaisen vaistotoiminnan tuloksna siihen, että eri etniset ryhmät kasaantuvat omasta vapaasta tahdosta sinne missä on muitakin samanlaisia. Kanadassa ja Yhdysvalloissa on selkeitä suomalaisaluita.