Karkoitettavat nälkälakkoon Storbodan vankilassa

Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Storbodan vankilassa kiehuu. Useat säilössä olevat karkotettavat kovan luokan rikolliset ovat aloittaneet nälkälakon.

Sigtunassa sijaitsevaan Storbodan vankilaan on sijoitettu useita ulkomaalaisia vankeja, jotka ovat jo istuneet vankilatuomionsa, mutta heidät on otettu vankilatuomion jälkeen säilöön odottamaan oikeuden määräämää karkotusta.

Koronapandemian takia monet karkotukset ovat toistaiseksi jäissä, tai niissä on pitkiä viivästyksiä. Vankien keskuudessa on syntynyt tyytymättömyyttä, koska vankilarangaistus on istuttu ja periaatteessa oltaisiin vapaita miehiä. Ruotsi haluaisi kuitenkin karkottaa heidät ja toistaiseksi ei ole keksitty mitään muuta vaihtoehtoa kuin sijoittaa karkotettavat vankilaan odottamaan karkotusta.

Tämä aiheuttaa närää ja karkotettavat ovatkin alkaneet nyt nälkälakkoon. Rajapoliisin johtaja Natalya Carlsson sanoo SVT:n uutisille, että monilla säilössä olevilla on suuri riski ajautua uudelleen rikollisuuteen. Lisäksi arvioidaan, että ikään kuin laittomina maassaolijoina, joita ei kuitenkaan voida karkottaa, heillä on riski ajautua ns. varjoyhteiskuntaan.

 

Pt-median tietojen mukaan yksi lakkoileva palautettava on eräs afgaani, joka tuomittiin muutama vuosi sitten neljän vuoden vankeuteen kahdesta raiskauksesta. Afgaani on nyt sovittanut tuomionsa, mutta vapauden sijasta Ruotsissa hän joutuu odottamaan vankilassa, kunnes joku tankkaa lentokoneen.

Tällä hetkellä Afganistan ei edes ota vastaan omia kansalaisiaan. Tilanne vaikuttaa toisin sanoen melko pattitilanteelta.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
5.8.2021 18:34

”… , heillä on riski ajautua ns. varjoyhteiskuntaan.”

Varjoyhteiskunta tai rinnakkaisyhteiskunta, ei näillä muutamaa harvaa lukuun ottamatta ole muita vaihtoehtoja. Missään nimessä ne eivät tule sopeutumaan tänne. Paras sopeutumisennuste heillä on Afganistanissa, Iranissa tai Pakistanissa.

Mitä tuohon nälkälakkoon tulee, niin ei syöminen ole pakollista. Ruoat voisi tarjota vaikka lähimpään palvelutaloon.

Pirtsakka
Pirtsakka
5.8.2021 18:46

Näin on. Lakkoilkoot vaikka maailman tappiin – tosin luulen, että ei riitä kantti sinne saakka, vaikka kovaa osaavat uhota. Kotiin vain, niin pian kuin mahdollista. Siis sinne, mistä nyt ikinä keksivätkään tänne Pohjan perille tulla.

Jeppe
Jeppe
5.8.2021 19:55
Vastaa...  Pirtsakka

Kyllähän ne kovia poikia on nälkälakkoa pitämään mutta pitäähän ruokatunnilla syödä että jaksaa…

Pirtsakka
Pirtsakka
5.8.2021 22:45
Vastaa...  Jeppe

Tai yöllä – silloinhan kaikista suurinkaan ei näe 🙂

Huru-ukko
Huru-ukko
5.8.2021 18:43

No antaapa ananastukkien olla syömälakossa, siitähän ei tule kuin säästöä, jos ja kun ei spauskat kelpaa. Kun nälkä sitten riivaa vois tarjota jotain sianliharuokaa, vaikkapa perinteistä läskisoossia ja perunoita.

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
5.8.2021 19:54
Vastaa...  Huru-ukko

” Kun nälkä sitten riivaa vois tarjota jotain sianliharuokaa, vaikkapa perinteistä läskisoossia ja perunoita.”

Nötköttiä unohtamatta.

Laki ei estä
Laki ei estä
6.8.2021 01:00
Vastaa...  U. Kamutapsa

Mikään järkeen perustuva syy ei estä tarjoamasta pelkästään samoja ruokia kuin muillekin vangeille, jotkin terveydelliset syyt kuten keliakia rajoittavat ruoka-aineita, mutta jos uskonto rajoittaa niin sitten kotimaahan pelleilemään.

juhaII
juhaII
5.8.2021 21:10

No, meneepähän vähemmän kerosiinia.

hiilidioksidi
hiilidioksidi
5.8.2021 21:12
Vastaa...  juhaII

Toivon että mahdollisimman moni pääsee sinne rypäleiden ja Allahinsa luo syömälakon seurauksena. Ehkä sen jälkeen siitä tulee uusi villitys. Ja koko maailma pelastuisi.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.8.2021 21:38

Turvapaikkajärjestelmä pitäisi laittaa kokonaan uusiksi. Pitäisi tehdä jokin jako, jossa turvapaikkaa haettaisiin suurinpiirtein samanlaisen kulttuurin maasta, kuin mikä on turvapaikanhakijan kotimaassa. Näin vältyttäisiin tällaisiltä karuilta ihmiskohtaloilta.

Nuokin uhrit olisivat jääneet raiskaamatta ja heillä olisi varmasti valoisampi tulevaisuus.

86/130 = halalmusua
86/130 = halalmusua
6.8.2021 09:52

Kun Hällbyn vankilan vangit mellakoivat ja valittivat mm ruoasta kertoi Hällbyn vankilan johtaja että vankeja on 120 joista 86 saa haluamaansa erikoisruokaa! Pikkuepäilyt herää siitä että 86 vankia 120sta on musuja. (SVT)

Ei muinoin olisi tullut kuuloonkaan että vanki esittää jotain ruokavaatimuksia. Tämä mahdollisuus pitäisi välittömästi poistaa.