Kristina Timanovskaja sai turvapaikan Puolasta

On mielenkiintoista seurata millaista peliä länsimediat ja erilaiset turvapaikka-aktivistit käyvät valko-venäläisen naisjuoksijan Kristina Timanovskajan ympärillä. Ei paljon minkäänlaista.

Kristina Timanovskaja on 24-vuotias valko-venäläinen urheilija, joka otti osaa Tokion olympialaisiin. Hän joutui jonkinlaiseen konfliktiin maansa urheilujohdon kanssa. Tämän jälkeen urheilujohto yritti pakottaa Timanovskajan lentämään takaisin kotimaahansa.

Kärhämä syntyi siitä, että Timanovskaja kritisoi valmennusjohtoa sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen Timanovskaja kuljetettiin puoliväkisin Tokion lentokentälle ja häntä painostettiin palaamaan takaisin Valko-Venäjälle. Hänelle esitettiin uhkauksia.

Vaikka Kristina Timanovskaja ei varsinaisesti ole poliittinen henkilö, eikä tapauksessa ole suoraan kyse politiikasta, toisin sanoen Timanovskaja ei ole esimerkiksi opposition edustaja, niin silti hänen kerrotaan saaneen jonkinlaisia uhkausviestejä Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan suunnalta. Jos ei itse presidentiltä, niin ainakin sieltä suunnalta.

Kun Timanovskajaa oltiin “pakkopalauttamassa” takaisin Valko-Venäjälle viime sunnuntaina, niin hän teki sellaisen liikkeen, että pyysi turvapaikkaa japanilaisilta poliiseilta lentokentällä.

Japanilaiset viranomaiset ottivat tämän jälkeen Timanovskajan turvaan ja hänet saatettiin Tokiossa turvasäilöön. Hän kertoi, että aikoo hakea turvapaikkaa Saksasta tai Itävallasta. Samaan syssyyn selvisi, että valko-venäläinen oppositiojohtaja Svetlana Tichanovskaja on niin ikään hakenut turvapaikkaa.

Keskiviikon aikana selvisi, että Kristina Timanovskaja on saanut humanitäärisin perustein turvapaikan Puolasta, jonne hän on nyt matkustanut. Timanovskaja itse sanoo, että hän ei aio palata takaisin valko-Venäjälle.

Joidenkin medioiden mukaan Timanovskajan mies oli paennut samoihin aikoihin Ukrainaan, jossa hän odottaa mitä tuleman tapahtuu.

–-

Kun puhutaan turvapaikoista, niin Kristina Timanovskaja on saanut aika vähän huomiota. Ruotsissa asia on huomioitu jotenkuten, mutta mitään suuria manifestejä ei ole pidetty. Turvapaikka-aktivistit eivät ole huutaneet hoosiannaa. Rasmusryhmässä ei ole itketty lämmintä itkua.

Siitäkin huolimatta, että juuri Kristina Timanovskajan tapaus on kouluesimerkki siitä, mitä turvapaikka tarkoittaa. Vaikka hän ei luultavasti olisi kotimaassaan suoranaisessa hengenvaarassa, niin on selvää, että hänen elämän ja uran tuhoamiseksi tehtäisiin kaikki mahdollinen Valko-Venäjällä. Hän saattaisi joutua vainon kohteeksi.

––

Jos vertaa Kristina Timanovskajaa ja kehitysmaista tulleita miehiä, jotka hakevat turvapaikkaa lännestä, niin ero on aivan merkittävä. Timanovskaja on ensinnäkin nainen, toiseksi hän on ottanut vastaan Puolan tarjoaman turvapaikan. Hän ei ole toisin sanoen etsinyt turvapaikkaa taloudellisten syiden takia, vaan vain sen takia, että saa elää rauhassa. Moniko kehitysmaista tullut mies ottaisi vastaan turvapaikan Puolasta, kun vieressä on moninkertaisesti sosiaaliturvaisempi Saksa tai Ruotsi? Luultavasti yksikään arabiaano- tai afrikaanomies ei ottaisi Puolan tarjousta vastaan.

––

Miksi siis turvapaikka-aktivistit eivät huuda hoosiannaa Kristina Timanovskajan tapauksessa? No, hän on nuori menestyvä nainen, hän ei tarvitse kumpajjaa eikä nenä-peppu-suu-lauluja, häntä ei tarvitse kotouttaa eikä häntä tarvitse, tai pikemminkin voida viedä makkaranpaisto-kotouttamisiltamiin kuuntelemaan nyyhkivien tollojen volinaa.

Kristina Timanovskaja ei ole länsimaisten suvakkojen mielestä minkäänlainen uhri.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ei tietenkään

Ei tietenkään tästä suvaitsevaiset nosta mekkalaa, koska on nuoria nainen kyseessä. On se aikaisemminkin nähty.

Fakta

Hän on valkoinen. Eli rasisti, natsi ja islamofobi. Paska, arvoton ihminen. Siksi. Turvapaikka Ruotsista on ainoastaan arabeille ja afrikkalaisille.

Kaksinaismoralismia

Jos tulisi Suomeen, joutuisiko maalittamisen kohteeksi? Suvakkien osalta. Tulisiko hylsy pikavauhtia? Joltain käsittelijäkalkkunalta, joka ei voisi sietää valkoista kaunista naista hakemassa turvapaikkaa.

Tuumailija

Erinomainen kirjoitus, täyttä asiaa.

nimellinen

Kyllä. Ja jos puhutaan turvapaikanhakijoiden kanssa yhteisistä ruuanlaitto-ja pelihetkistä niin tuon näköiset naiset ovat heti tervetulleita.

Musta Makkara

Hänen kohtalonsa ei kiinnosta koska hän ei ole mies!

90% turhisintoilijoista on rumanpuoleisia naisia eikä heitä kiinnosta saada lisää naisia = konkurrentteja maahan.

heikki honkala

Eikös ole hassua,eette Puola joka ei ole “oikeusvaltio” tekee tämmöstä.Oikeusvaltiot ei.

Suomi Finland

Katsotaan nyt rauhassa, eikä innostuta nuoresta valkoisesta kauniista naisesta turvapaikanhakijana.

Ehkäpä vuoden kuluttua tilannetta uudelleen tarkasteltaessa hänet on jo pidätetty ammuskeluista, huumekaupasta ja autojen polttamisesta.

Jos nyt ei kuitenkaan, niin häntä ei kuitenkaan tulla koskaan valitsemaan vuoden turvapaikanhakijaksi.

Tuo siis jos oltaisiin Ruotsissa. Onneksi ei olla Ruotsissa. Ehkä Puolassa on hänellä erinomaiset mahdollisuudet kotoutua ilman sen kummempia kotouttamistoimia. Toivottavasti puolalaiset ovat sen verran päteviä, etteivät anna valkovenäläisten agenttien käydä hakemassa mustaa lammasta kotiin.

Suvakit on sairaita

Lisäksi Kristina on valkoinen.

Moonman

Ei tietenkään kiinnosta “turvapaikka-aktivisteja” koska turvapaikka-pelleilyssä ei ole kysymys mistään turvapaikoista vaan siitä että maahan saadaan mahdollisimman paljon vajaa-älyisiä ruskeita miehiä joita voidaan pyörittää seksileluina

MattiS

Paitsi että yleensä käykin niin että suvakki-naisesta (ja monesta muusta viattomasta tytöstä ja naisesta) tuleekin itsestään se seksilelu.

Moonman

Nimenomaan niistä viattomista. Välillä batiikkinoidiltakin katkeaa kaula, mutta se ei tunnu haittaavan muita batiikkinoitia ollenkaan. Kun yksi noita on pois kuvioista lopullisesti, niin itselle riittää enemmän valinnanvaraa.

165.000 tulossa taas

Valkovenäjän äijä on Puten kanssa hyvissä väleissä, ainakin niin kauan kunnes Putte kyllästyy ja kukaties valtaa Valkovenäjän jollakin verukkeella.

Onkohan (eli ei) Ruotsilla ja Suomella minkäänlaista taktiikkaa siihen hetkeen kun alkaa uusi tulijavyöry? Afganistanista ja Kreikasta voi tupsahtaa iso kasa karvakorvia minä päivänä tahansa, Turkki on jatkuva uhka, Italian ja Espanjan matuleirit, Valkovenäjä…

Joppos123

Ei puten Valko-Vanäjää tarvitse vallata, hän on de-facto jo nyt ylin vallankäyttäjä siellä.
Likasanko on pelkkä sätkynukke ja hengissä vain puten armosta. Jos Likasanko alkaa muodostua rasitteeksi niin luvassa on yllättävä sydänkohtaus.

Hommanmaksaja

Todella hyvin tiivistetty suvakkien turvapaikkahulluus.

Qroquius Kad

PÄINVASTOIN!
Tämä tyttö on se todellinen Geneven sopimuksen määritelmien mukainen pakolainen!

Särmääjä

Lukasenkan poika johtaa maan olympiakomiteaa niin kyllä siinä suoraan maan hallintoa loukataan jos ei totella urheilupomojen käskyjä. Jo se että Tokiossa urheilija edustaa Lukasenkan lipun ja hallinnon alaista Valko-Venäjää vaatii että urheilija on ollut lähtökohtasesti joko äärimmäisen neutraali tai pro-Lukasenka.

Karjalan oma poika

“…hänen kerrotaan saaneen jonkinlaisia uhkausviestejä Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan suunnalta. Jos ei itse presidentiltä, niin ainakin sieltä suunnalta.” — toi on ihan hihasta vedetty, elikkä paskapuhetta

Suvaitaan

Dont touch me there!

This is my no no square 🤪🤣🤭