Ilmastoasioissa näperrellään jonninjoutavuuksien kanssa

Kaikki Pohjoismaissa tehdyt ilmastotoimet ovat aivan hyödytöntä näpertelyä. Kyse on vähän samasta asiasta kuin, että jos saadaan urakka isosta nurmikentän leikkauksesta. Duunarit kuitenkin jäävät näpräämään kynsisaksilla yhtä kiven ympärystä. Lopulta koko nurmikon urakka kusee, kun ollaan näprätty, eikä oikeasti leikattu sitä nurmikkoa.

Ei kinastella nyt siitä, että onko ilmastonmuutos totta vai ei. Se voi olla totta, tai olla olematta. Keskitytään muihin asioihin.

Maailman 10 väkirikkainta valtiota ovat seuraavat:

Tilastoja voi tutkia täältä: https://worldpopulationreview.com/

Suurin osa näistä valtioista on kehitysmaita, tai maita, jossa ilmastoasiat eivät ole ihmisten ykkössijalla. Kun edelleen katsoo 20 väkirikkaimman maan listaa, niin joukossa suurin osa on edelleen kehitysmaita, tai maita, joissa ilmastoasioista ei tiedetä yhtään mitään.

Top 30 listalle on jo päätynyt muutama länsimaakin, mutta silti listalla edelleen loistaa kehitysmaita, joissa ilmastoasioista ei tiedetä olevan edes olemassa.

Top 10 väkirikkaimman maan väkimäärä on yhteensä noin 4,5 miljardia (4 500 000 000) joka on vajaa 60 % maailman väestöstä. Maailman väestö on noin 7,8 miljardia.

 

On selvää, että tahallaan ei pidä raiskata luontoa eikä saastuttaa ilmaa, vettä tai maata. Jos ilmastoasioihin halutaan vaikuttaa, niin eikä sillöin koko hela hoidon pääpaino pitäisi olla jollain tapaa näissä top 10 väkirikkaimmissa maissa, koska maapallon enemmistö asuu näissä maissa?

Suomikin on väkimäärältään vasta maapallon 117. sijalla, Ruotsi 91. sijalla.

Konkreettisesti tällä hetkellä Suomessa ja Ruotsissa käynnissä olevat erilaiset hiilineutraaliin tilaan pääsevät tavoitteet aiheuttavat seuraavaa: ne vaikeuttavat tavallisten perusihmisten elämää suhteettomasti. Erilaiset ympäristömaksut, muovipussiverot ja polttoaineverot aiheuttavat vain se, että tavallisen ihmisen hermoja kiristetään. Näillä toimilla ei ole mitään vaikutusta maapallon ilmastoon ei huonompaan, mutta ei myöskään parempaan suuntaan.

 

Suomen ja Ruotsin vihreät liikkeet ovat saaneet kannatukseensa nähden aivan suhteettomasti valtaa. EU:lla on asiassa omat metkunsa, mutta ei yksin EU. Esimerkiksi Tukholmassa, jossa vihreillä on pienen pientä kannatusta, niin kerran viikossa keksitään joku kikka kakkonen, jolla kuritetaan autoilijoita, veneilijöitä ja ylipäätään ihmisten arkea vaikeutetaan suhteettomasti erilaisilla “ympäristölaeilla”.

 

Lisäsin loppuun filminpätkän Kuwaitista, jossa hoidetaan Lähi-Idän rengasasioita. Jos vertaa jotain saunanlämmityshiukkasia Kuwaitin renkaanpolttoon, niin…