Syyrialaisbluffi, ja miten kupla pikkuhiljaa puhkesi

Kun syyrialaisia alkoi tulla Ruotsiin vuonna 2014-2015, niin medioiden ja turvapaikka-aktivistien ihastus oli käsin kosketeltavissa. Nyt niitä vihdoinkin tulee.

Syyrialaisista historiaan jääneet artikkelit ovat päätähuimaavia ylistystarinoita. Muutamia otsikoita:

 

– Maahanmuuttajat ovat nostaneet tietotasoa koko Sörmlandissa.

Tässä SVT:n artikkelissa vuonna 2015 kerrottiin, että Syyriasta on tullut valtavat määrät lakimiehiä, ekonomeja, psykologeja ym. ym. siinä määrin, että maakunnan älykkyys on pompannut huippuunsa.

 

– Tuhannet korkeasti koulutetut pakenevat Ruotsiin.

Tämä artikkeli niin ikään vuodelta 2015 maalaili kuvaa, miten Ruotsiin virtaa valmiiksi koulutettuja insinöörejä, lääkäreitä ja ekonomeja. Siviili-insinöörien määrä Ruotsissa on moninkertaistunut vuoden aikana, kun kehitysmaista on virrannut järjen jättiläisiä maahan. Joka kolmannen syyrialaisen kerrottiin olevan jumalasta seuraavana tieto-taito-tasolla.

Syyrialaisista puhuttiin ”kompetensregn”, eli Ruotsia oli kohdannut ”pätevyyssade”. Taivaasta tippui mannaa ja mirhamia, tarvitsi vain kotouttaa tulijat, niin alkaisi haikea hoosianna ja lämmin itku.

 

Maailma muuttuu ja reilu kuuden vuoden jälkeen ääni kellossa on toinen. Uusi raportti osoittaa, että monet ruotsinsyyrialaiset ovat työmarkkinoiden ulkopuolella. Asiasta kertoo SVT.

Yli puolet syyrialaisista aikuisista on täysin työmarkkinoiden ulkopuolella ja työttömänä. Nekin, joilla on jonkinlainen koulutus, eivät ole päässeet työelämään. Lisäksi useimmilla ei ollutkaan mitään koulutusta.

Niin ikään työvoimatoimiston julkaisemassa raportissa sanotaan, että Södertäljen ongelma-alueilla syyrialaisten ovat suurin etninen väkiryhmä.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.