Valtamedia: Eslvövin opettajaa puukottanut oppilas on – natsi

Torstaina Eslövissa tapahtunut kouluisku on saanut valtamedian sukat pyörimään jalassa. Mielikuvia rakennellaan täysillä ja tekijä on profiloitunut – valtamedian – silmissä natsiksi.

Eilisen aamun tapahtumien kulku on seuraava. Henkilö saapui koulun verstasluokkaan naamioituneena. Hänellä oli kommandopipo, maastokuvioiset vaatteet ja kypärä päässä. Kypärässä oli myös kamera.

Henkilö käveli noin 40-vuotiaan opettajan luokse ja löi kyselemättä opettajaa vatsaan puukolla 3-5 kertaa. Poliisi saapui nopeasti paikalle ja otti henkilön kiinni. Ennen kiinniottoa jouduttiin kuitenkin ampumaan varoituslaukaus.

Tekijä oli koulun 15-vuotias oppilas.

Mm. Aftonbladet on nyt tuonut esille ns. natsiaspektin. Yksi silminnäkijä kertoo, että tekijällä oli mukana jonkinlainen mahdollisesti kännykkä tms, josta kuului musiikkia. Eikä mitä tahansa musiikkia vaan white power-musiikkia. Lisksi silminnäkijä kertoo kuulleensa sellaisia sanoja kuin “Hitler”.

Sopii tietenkin kysyä. että osaako 13-vuotias nuorukainen erottaa mikä on white power-musiikkia ja mikä ei-white-power-rynkytystä.

Joka tapauksessa, tekijä tulee perheestä, jossa ainakin isä on kovan luokan miljöpartisti (eli Ruotsin vihreiden paikallispoliitikko).