Kahdeksan auton tuhopoltto Södermalmilla

Erilaiset trendit menevät ja tulevat. Autopalot ovat ihan selvästi vähentyneet. Niiden huippuvuosi oli 2010-luku.

Takavuosina autopalot olivat aivan arkipäivää. Esimerkiksi Rinkebyssä 2010-2015 paikkeilla autoja paloi viikoittain. Palot eivät olleet useimmiten mitään yhden auton paloja, vaan porukka sytytteli useita autoja kerralla. Suurin yksittäinen autopalo, josta itse pääsin nauttimaan vihreillä silmilläni (Toim. huom. silmieni väri, ei puoluepoliittinen värini) oli Husbyssä 2015 kesällä, jolloin nuorukaiset sytyttivät autokatoksessa palamaan 30 autoa. Kaiken kaikkiaan yli 50 autoa tuhoutui lunastuskuntoon.

Sitä aikaisemmin niin ikään Husby-Kistan alueella oli kesän 2013 mellakat, joissa poltettiin arviolta 150 autoa.

Kyllä autoja palaa edelleenkin, esimerkiksi toissayönä sytytettiin kahdeksan autoa palamaan Tukholman Södermalmilla. Palolaitoksen mukaan autot sytytettiin samaan aikaan ja poliisi tutkii asiaa tuhopolttona.

 

Omalta kohdalta olen saanut kunnian tutustua tuhopolttoihin yhden auton osalta. Vuonna 2016 autoni Ford Mondeo oli pysäköitynä Kistassa Ringstedsgatanilla. Aamulla lähdin töihin, niin huomasin, että auto oli poissa. Parkkipaikalla oli selviä palon jälkiä ja pienen soittokierroksen jälkeen poliisista selvisi, että auto oli ollut kolmen auton paloryppäässä.

Mondeon keula oli sulanut sen verran löysäksi massaksi, että siitä ei olisi saanut enää ajopeliä. Vitutti tietenkin, koska ei ollut mitään palovakuutusta, joten korvauksiakaan ei tullut mistään. Auton arvo oli ostettaessa noin 12 000 kruunua, mutta myyntihinta olisi ollut ennen paloa ehkä 8 000 kruunua. Halpa tötterö, mutta kuitenkin.

Toinen palanut auto, siis se auto, joka sytytettiin tuleen, oli kallis maasto-Mercedes. Oma autoni oli Mersun takana ja edessä oli kolmas auto, joka paloi myös. En tiedä miten juttu on edennyt, sillä en itse tehnyt asiasta rikosilmoitusta

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Werty

Autogrilliä vaihteeksi. Onko patruunat loppu? Tulisipa raatoja ne on ”rikkautta” aidoimmillaan. Ja tietysti pari kerrostalo pommia kruunaisi viikonlopun.

Tulipalo

Kalajoen paloista lensi vain kipinä tuonne, koska sekin oli varmasti Vihreiden mielestäkin ilmastonmuutos. Nythän loppui jostain syystä ilmastoöyhötys, kun alkoi syksy lähestyä ja kelit viileni. On se kumma, helteiden aikaa oli kova mekkala “ilmastohätätilasta”, aina viiletessä se sitten loppuu, kuten viime talven kovilla pakkasilla. Eli taitaa olla sittenkin vuoden 2021 keskilämpötila aivan tavallinen, eikä sellainen mitä ilmastoöyhöttäjät toivoivat.

Barbe-Kyy

Samalla kun vihervasemmisto yrittää tuhota teollisuuden Suomesta, ruåtsissa lisätään ilmastokuormaa polttelemalla autosia. Toki jotkut tuonkin ilmiön saattavat nähdä ilmastotekoina – poltettujen autojen tilalle sähköauto (jonka akkujen valmistuksen päästöt ovat jonkun muun ongelma). Sähkö tulee töpselistä, titityy ja töttöröö.

juhaII

Tuo on karvasta katseltaa Ruotsissakin, jossa sentään ei ole – vielä – autoveroa. Luulisi, että vakuutusmaksut ovat pilvissä ja kuinka mitkään vakuutusyhtiöt tekevät tulosta moisessa jatkuvassa käryssä.