Päivän säälitarina, Wadud ei pääse Afganistanista ”kotiin” Ruotsiin

Valtamedia on alkanut syöttämään ns. snyftartikkeleita, eli nyyhkytarinoita Afganistanin tilanteen takia. Viimeisin juttu kertoo ruotsalaisesta Wadudista.

Wadudin tarina menee SVT:n mielestä siten, että mies muutti Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta vuonna 2009. Muuton syy oli rakkaus. Wadud siis muutti Afganistanista rakkauden perässä Ruotsiin.

Tilanne on nyt se, että Wadud on jumissa Kabulissa eikä mies uskalla hakeutua Kabulin lentokentälle, koska pelkää kuolevansa siellä.

Uutisen mukaan Wadud on Kabulissa auttamassa veljeään ja äitiään, koska ovat sairastuneet koronaan. Wadud on ollut Kabulissa jo tämän vuoden alusta.

 

Hetkinen, mistä oli kysymys?

Wadud on Ruotsin Maahanmuuttoviraston mukaan tosiaankin tullut Ruotsiin  2009.  Ei kuitenkaan mistään Afganistanista vaan – Iranista! Tosin hänet on kirjattu väestörekisteriin vasta 2015. Viraston mukaan hän on hakenut turvapaikkaa 2015 vedoten Afganistanin tilanteeseen. Missä Wadud on ollut kuusi vuotta?

Wadud tuli Ruotsiin 2009 ja seuraavana vuonna eli 2010 alussa hän sai Tukholman käräjäoikeuden päätöksellä tuomion pikku rikoksista, joista tuomittiin pieni vankeus ja neljän vuoden karkotus. Tai tarkasti ottaen oikeuden päätöksessä lukee (kuten yleensä) neljän vuoden maahantulokielto Ruotsiin.

Wadudista ei löydy mitään muuta tietoa Ruotsista 2010 jälkeen ennen kuin vasta tuo turvapaikkahakemus 2015. Sen jälkeen hän sai Ruotsin passin 2018.

 

Wadud ja hänen sukunsa tulee Maahanmuuttoviraston mukaan todistetusti Iranista. Wadudin mukaan hänen äitinsä ja sisaruksensa asuvat edelleen Iranissa. Isästä ei ole tietoa.

 

Miten on siis mahdollista, että Wadud on lähtenyt Kabuliin auttamaan koronasairasta äitiään ja veljeään, jotka oikesti asuvat Iranissa?

 

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
HomppuPekka
HomppuPekka
22.8.2021 06:32

Sota Afganistnissa on ohi, joten kaverin ei tarvise lähteä enää maasta sotaa pakoon. Hän voi nyt jäädä auttamaan sukulaisia Afganistaniin ja osallistu maan jälleen rakentamiseen.
Iso kiitos Talebaaneille, kun eivät päästä loisijoita tänne pohjolaan!!!

HomppuPekka
HomppuPekka
22.8.2021 07:17
Vastaa...  HomppuPekka

Jäi kommentista pois… Onko svedupelle och -palle nyyhkytykset ymmärretty vääriin? Kertooko lämpimät kyyneleet svedujen myötäelämisen taidosta. Svedut itkee onnen kyyneleitä ja pskmediatkin on täysillä mukan, kun sotaa ja vainoa paenneet voivat jää kotimaahansa sukunsa luo. Vuosien pakomatka on ohi! Ei tarvitse elää loisena vieraan maan elättinä. Vaan voi kotimaassaan elättää itse itsensä ja kulttuurinsa mukaisesti vanhempansakin rehellisellä työllä kotimaataan kehittäen. Rehti mies rehellisessa työssä maansa hyväksi eikä loisena pohjolassa.

Pakko lopettaa nyt minullekin tulee niin paljon kyyneleitä kaverin onnen puolesta, että en näe kirjoittaa.

Noname
Noname
22.8.2021 06:42

Ilta-sanomat tänään:
” Teatterit kukoistivat, naiset kansoittivat yliopistot ja burkia ei näkynyt katukuvassa –tällainen Kabul oli vielä hetki sitten
Afganistanin pääkaupungissa nautittiin vapaudesta viime viikonloppuun asti.”

Miksi meille on kuusi vuotta kerrottu kuinka vaarallinen paikka Kabul on eikä sinne voi ketään palauttaa? Osaisiko Aino Pennanen selittää tämän?

Kohta alkaa
Kohta alkaa
22.8.2021 09:03

Eiköhän nyyhkytarinoita aleta kirjoittelemaan, myös Suomen roskamedioissa piakkoin myös. Johan Riikka Purra ihmetteli noita afganistan lomareissaajia, että mitä ne siellä lomailee.

Purraaja
Purraaja
22.8.2021 09:19
Vastaa...  Kohta alkaa

Vasemmisto nyt kiehuu, kun Purra ei olekaan heidän puolellaan vaikka onkin nainen ja olisi vasemmistopersettä nuolemalla suuri tsäänssi päästä muotilehtien palstoille kertoilemaan muotivinkkejä ja kakkureseptejä. Saakelin akka esittää todella epämukavia kysymyksiä nyt jo!!!! Tästä akasta voi aiheutua aikamoista harmia. Sannakin jo hermostunut kun horisontissa jo näkyy korvaajansa, ja järkevä semmoinen.

Dan Wesson
Dan Wesson
22.8.2021 11:23
Vastaa...  Kohta alkaa

Tällä hetkellä nyyhkytarinoita tuuppaa lähes kaikki valtamedia täydellä höyryllä. Se oli täysin odotettavissa. Sillä yritetään siedättää kansaa matuinvaasio osa2:n tuloon. Sitähän suvaitsevaisuus on, sietämistä.

Ylelläkin joku ”suomalainen Sakke” oli nipinnapin pelastunut Kabulin lentokentältä. Ensinnäkin kyrsii, että näistä puhutaan (toki tarkoitushakuisesti) suomalaisina, joita he eivät ole. Ja mitä helvettiä ”Sakke” tekee Kabulissa, jos kerran on Suomen kansalaisuuden saanut?

ernesti_loosonen
ernesti_loosonen
22.8.2021 13:44
Vastaa...  Dan Wesson

tosiaan, kyllä ne on pesunkestäviä kehitysmaalaisia, afga-nistejä, eikä mitään suomalaisia

Minä olen syypää
Minä olen syypää
22.8.2021 09:15

Kysyminen, tiedustelu sekä epämukava asioiden päättely on aina rasismia. Wadud on Kabulissa koska ruotsin ja ruotsalaisten valkoisten miesten harjoittama systemaattinen rasismi pakottivat hänet lähtemään sinne. Nyt tuo samainen rasismi pilasi koko maan ja Wadud ei pääse sieltä pois, takaisin ruotsiin joka päivä kärsimään hirmuisesti.

Kaitsu
Kaitsu
22.8.2021 09:22

Kyseinen moniosaaja on lähteny vähän lomaileen, kun on ensin vuosia raatanut kansankodin hyväksi.
Juuri tällanen uutisointi saa verenpaineen nouseen huippulukemiin, kun näistä loisista leivotaan pyhimyksiä, välittämättä tosiasioista vähääkään.
Uliskoot ny siellä Kabulissa oikein sydämensä kyllyydestä.

Suomi Finland
Suomi Finland
22.8.2021 10:15

Valtamediassa ei nyt muistettu sitä, että narraatiota pitää rakentaa pitkäjänteisesti, eikä ihmisoikeuksien kustannuksilla pidä mennä hosumaan.

Valistunut lukija voi nyt todellakin pohtia, että miksi afgaaneilla olisi ollut turvapaikantarvetta ylipäänsä ollenkaan vielä kuukausi pari sitten.

Osa afgaaneista palaa nyt takaisin Iranista, kun valta vaihtui.

Tällaisten maiden kanssa poltetaan ihan turhaan rahaa. Pohjaton kankkulankaivo, joka menee atomeiksi aina silloin tällöin, eikä kukaan voi sille mitään.

Sääliksi käy
Sääliksi käy
22.8.2021 10:20

Voi Waddu sentään, kun käy kaveria sääliksi.

Free Waddu!

Widun Walehtelija
Widun Walehtelija
22.8.2021 10:58

Katselin SVT- haastattelun ja heti äkkäsin että jotakin mätää tämän äijän tarinassa ja olemuksessa on eikä hänen puhettaankaan olisi ymmärtänyt jos ei olisi ollut tekstitystä.

Wadud on siis valehdellut lähtömaansa, käyttänyt aikansa Ruotsissa rötöstelyyn ja nyt hän taas valehtelee päästäkseen takaisin Ruotsiin rötöstelemään? Miksi helvetissä Ruotsi antoi KANSALAISUUDEN valehtelevalle äijälle joka on rikollinen ja jo kerran maastakarkoitettu???

Kysykää Morganilta
Kysykää Morganilta
22.8.2021 12:06

Lähettäkää kysymys Ruotsin hallitukselle:

SVTs artikel ”Han är fast i Afghanistan – vågar inte åka till flygplatsen”
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/han-ar-fast-i-afghanistan-vagar-inte-aka-till-flygplatsen
Wadud kommer från Iran, inte Afghanistan, och han är tidigare straffad och utvisad från Sverige. Varför fick han svenskt medborgarskap?

Sähköpostiosoite: http://www.regeringen.se/kontakt/

Ehti alta pois
Ehti alta pois
22.8.2021 12:20

Ehti erota ettei käynyt niinkuin eräälle saman puolueen miehelle joka makaa hautausmaalla Tukholman keskustassa ja jonka hauta vandalisoitiin juuri männäpäivänä.

samsunki
samsunki
22.8.2021 15:02
Vastaa...  Ehti alta pois

Erikoinen hovileikkien harrastaja, eikös ukko eronnut jo toisen kerran.
Kohta se päätyy kolmannen kerran pääministeriksi ja kruunataan Murjaanien Kuninkaaksi.

Kaitsu
Kaitsu
22.8.2021 13:36

Lähteekö hitsari nyt pakolaiseksi Afganistaniin??
Veis nyt koko demarisakin mukanaan, ikävä tuskin tulee kenellekään.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
22.8.2021 14:36

Voisko tuon tulkita niin, että vihdoinkin myöntävät sen, että suvaitsevainen kansankoti on siirtynyt historian lehdille sankarikuninkaiden seuraan ?
Ehkäpä edessä on itsehallintoalueiden muodostaminen Ruotsin suurimmista muslimikeskittymistä ja niihin liittyvän kulunvalvonnan kehittäminen,

Patella lienee asiaan jokin kokemusperäisempi näkemys.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
22.8.2021 22:27
Vastaa...  Ingen Gripen

Toisenlainen skenaario olisi kiinnostavampi kuin miinuspeukutus

Mummeli 63
Mummeli 63
22.8.2021 12:29

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa…… Ja se tosiaan hämmästyttää!

pölly-Anna
pölly-Anna
22.8.2021 12:41

wadudin paikka on kotomaassaan iranistanissa. Eli sandaalit sinne päin. Voihan siellä viranomaisia waduddaa kun tulee yksi tyhjäntekijä takaisin ”kotiin”.

juhaII
juhaII
22.8.2021 15:55

Wadudi voisi olla vaikka kuun pimeältä puolelta, eikä se estäisi yletöntä vetistelyä kunhan vain etnisyys on oikea.

Ei suomikaan lähtisi liput liehuen Afganistaniin ellei kysymyksessä olisi Ohisalon ja Haaviston ”silmäterät”!

Sveitsissä peruutetaan välittömästi annettu turvapaikka, jos asianomainen lähtee lomailemaan oikeaan kotimaahansa. Mutta vm. sisältyy niin paljon selvää järkeä, että se on täysin estrogeeni sydänten pumppaajilta saavuttamattomissa. Aivan sama kuin pingviinin ymmärrys lentämisestä. Tosin se kaiketi tietämättään ”lentää” vedessä sukelluksissa..

Nih
Nih
23.8.2021 03:12

Myös vihreiden Haavisto ja kumppanit ovat roudanneet kovalla sykkeellä turvapaikka lomailijoita pois Afganistanista. Iltalehdessä oli että hänellä oli oikein tippa linssissä tiedotustilaisuudessa. On tämä helvetti ihme touhua, vihreät huutavat kurkku suorana miten vaarallinen Afganistan, ettei sinne voi palauttaa yhtään lompsijaa ja kuitenkin siellä lomaillaan kuin kanariansaarilla konsanaan. Tämä tieto antaa taas työssäkäyville motivaatiota lähetä taas sorvin ääreen kesälomien jälkeen.

On ne röyhkeitä
On ne röyhkeitä
23.8.2021 12:35
Vastaa...  Nih

Juu. Mutta kun olimme aiemmin blm:n kera ” velkaa ” esim somaliaan yms, niin nyt olemme myös kunniavelkaa afganistaniin. Näin iltaroskan pääkirjoituksessa. Muiden nyyhkytarinoiden kera.

Dekkari ja ”sil”
Dekkari ja ”sil”
23.8.2021 08:19

Huumeentuottajamaa Afganistanista roudataan porukkaa tänne isoilla Herculeskoneilla (maksaa tunnissa…?) samalla kun Pääkirjasto joutuu palkkaamaan sosionomin hyysäämään kirjaston narkomaaneja ja eristämään/edistämään(?) huumekauppaa:

https://www.svt.se/kultur/bibliotek-stok-socionom

Waltsu
Waltsu
23.8.2021 22:40

”Miten on siis mahdollista, että Wadud on lähtenyt Kabuliin auttamaan koronasairasta äitiään ja veljeään, jotka oikesti asuvat Iranissa?”

No tämähän on selvä kuin pläkki: Wadudille sattui käymään samoin kuin Antti Litjan esittämälle tyypille elokuvassa Loma. Siinähän tyyppi oli menossa Innsbruckiin talvikisoihin ja päätyi vahingossa Rhodokselle.