Ruotsin hakulistalla Afganistanissa lomailevia pakolaisia

Ruotsin ulkoministeriön mukaan Ruotsin on evakuoinut tähän mennessä 22 henkilöä Afganistanista Ruotsiin. Osa on eri tavalla lähetystöjen listoilla töissä olevia henkilöitä, mutta myös useita lomailevia turvapaikanhakijoita on saanut kyydin Ruotsiin.

Monien maiden suurlähetystöt ovat evakuoineet henkilökuntaansa, on arveltu, että talebanien valtaannousu ja kehittyvä tilanne voi olla sotilaallinen uhka lähetystöille.

Ulkoministeriön mukaan evakuoitavien listalla on edelleen 500 henkilöä, joilla on Ruotsin kansalaisuus tai heillä on oleskelulupa Ruotsissa.

Jälkimmäinen tarkoittaa tietenkin sitä, että henkilö on käynyt kuittaamassa Ruotsista myönteisen turvapaikkapäätöksen ja elinikäisen oleskeluluvan. Kun nämä on saatu, niin ollaan lähdetty takaisin kotimaahan lomailemaan tai muutettu sinne pysyvästi. Nyt heille tarjotaan ulkoministeriön kustantamana lennot Ruotsiin. Ulkoministeriö tosin on ilmoittanut, että lennoista tullaan perimään jälkikäteen käypä summa.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vedätti taas
Vedätti taas
25.8.2021 19:19
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Haavisto todellakin vedätti eduskuntaa taas kerran ja rakensi ilmasillan afgaaneille Suomeen. Ei ole siis ihme, mikäli ollaan hieman näreissään. Tällainen ministeri tulisi erottaa välittömästi.

Purra ihmetteli
Purra ihmetteli
23.8.2021 23:16

Tätä Riikka Purra ihmetteli myöskin, että miksi näitä lomailevia ollaan kovasti hakemassa myös Suomessa. Ai niin, vihreä siirtymä varmaan.

Anonyymi
Anonyymi
24.8.2021 12:41
Vastaa...  Purra ihmetteli

Tätä on ihmetelty ennenkin. Somalithan ne reissaavat ahkeraan, milloin lomalle (mistä?), milloin viemään tyttöjä ympärileikattaviksi tai poikia sukulaisiin oppimaan kunnon muslimin tavoille. Eipä ole tainnut Riikkakaan vastausta kysymykseensä saada. Näin toimii avoin yhteiskunta; vääriä kysymyksiä ei saa esittää tai jos esittää, vastausta ei tule.

Pöytä Koriaksi mars!
Pöytä Koriaksi mars!
24.8.2021 00:25

Eilen tuli 225 musua komiasti Hercules- koneen kyydissä ja yhtä monta vähintään on tarkoitus hakea lisää. Plus että vanhatkin afgaanit, vanhat ronoukot, lukiopojat sun muut saivat vitkuteltua suurinpiirtein kaiken ja kohta amnesti lentää taskuun. Ja sitten baanalle!

Ajatelkaapa kauhea scenario: saamme kukaties pääministeriksi yli 180 cm pitkän ämmän kengännumerolla 45 tai 150 cm pitkän äijän kengännumerolla 37. Molemmat sossujen vasemmistofalangia. Apulaispääministeri on Miljööpuoluelainen ”tuleheentuijottaja”.

Nih
Nih
24.8.2021 05:11

Tästä Suomessakin ollaan hiiren hiljaa. Mikään media ei kerro keitä sieltä haetaan, puhutaan vaan ”suomalaisista. Ei kait siellä ulkoministeriön henkilökuntaa noin valtavia määriä ole ja jos on, jossain on mätää. Jopa persut ovat olleet ihmeen hiljaa tai sitten tästä aiheesta on täydellinen uutispimento valtamedioissa ja tämä aihe on vaiettu tehokkaasti. Ei tainnut edes YLE:n ykköaamussa kun Purraa jututettiin, Vaaherkumpu tuoda asiaa tai ei antanut tuoda esiin.On suorastaan huvittavaa katsoa kun Haavisto tuli taas julkisuuteen kun tätä vetätymistä alettiin jenkkien puolesta toteuttaa. Eli kertoo minkälainen ulkoministeri meillä on, eli ideologia ohjaa voimakkaasti mitä tehdään.

Shiit määän
Shiit määän
24.8.2021 08:09
Vastaa...  Nih

Ei ne noudetut ole suomalaisia, jos olisi ei heitä sijoiteltaisi pitkin Suomen ja Ruotsin vastaanottokeskuksia, kyllähän tulijoilla olisi täällä sukulaiset, perheet ja kodit valmiina.

Anonyymi
Anonyymi
24.8.2021 12:37
Vastaa...  Nih

Samanlaisia suomalaisia kuin Isis-naiset ja lapset. Kyllä riittää rahaa ja empatiaa, kun näitä tilauslentokoneilla Suomeen haalitaan. Minkä ihmeen takia meilläkin on vastuu Afganistanin tapahtumista; ei oloja pystynyt vakauttamaan suuri ja mahtava Venäjä eikä edes USA? Oma maamme on ollut kaukana kylmässä Pohjolassa köyhä ja kurja maa, jota ovat kurittaneet vuoron perään ruotsalaiset ja venäläiset, on riistetty, tapettu ja viety orjuuteen, on kuoltu nälkään ja kylmyyteen ja suht tuoreet sodatkin ovat vielä muistoissa, mutta kaikesta on selvitty ja noustu hyvinvointivaltioiden joukkoon, elämällä siivosti ja tekemällä työtä. Nyt on sitten muka varaa toimia koko maailman sosiaalitoimistona, mutta kuinka kauan?

Moonman
Moonman
24.8.2021 14:50
Vastaa...  Anonyymi

Suomalaiset ovat kyllä loppuun asti esivallalle kuuliaisia ja ahkeria veronmaksajia. Bensan hintakin voidaan korottaa vaikka 3 euroon/litra ja se aiheuttaa vain mutinaa ja huippuvaarallista vihapuhetta netissä. Ongelma on siinä että järjestelmä seisoo savijaloilla koska suomalaisia kuolee joka vuosi enemmän kuin syntyy, samalla kun haittaväestö kasvaa vuosittain. Jossain vaiheessa tämä keikauttaa saajien ja maksajien epäsuhdan niin negatiiviseksi ettei mitään pystytä enää maksamaan ilman loputonta lainaa. Tapahtuu maan sisäinen balkanisaatio kuten ruotsissa on jo vauhdissa.

Kape
Kape
24.8.2021 06:18

Ring Ring… Tytti(tuppurainen).
Talepaanilta Rampe moro. On kuivaa pidellyt.
Ihkuu kun soitit. Just tuplasin avustusmäärärahan ja eu antaa 3mrd. Mut ku meil ei ooo tilinumeroo.
Kas, tämähän sattui .Tässäpä tämä……

Kyllä taas lämpesi kun kuunteli tätä tyttiä illan A-Studiossa

Suomi-Taleban Oy
Suomi-Taleban Oy
24.8.2021 07:08

”Ulkoministeriö tosin on ilmoittanut, että lennoista tullaan perimään jälkikäteen käypä summa.”

Hahhaa, kunpa näkis vaan! Mitään ei peritä. Ja jos peritään 100kr niin kuukauden kuluttua tulee ilmoitus että se olikin aivan väärin ja olet nyt oikeutettu saamaan 500.000kr KORVAUKSEN ja 500.000kr myös siitä ettei lentokoneessa ollut Business Classia ja lämpimiä kasvopyyhkeitä.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
24.8.2021 07:26

Monikulttuurisuden monet kasvot, osa 1938:

Sveriges framtid är ett socialt tumult (expressen.se)

Shiit määän
Shiit määän
24.8.2021 08:06

”Ulkoministeriö tosin on ilmoittanut, että lennoista tullaan perimään jälkikäteen käypä summa.”
___

Jonka summan (laskun) sosiaaliviranomainen maksaa ennaltaehkäisevänä/ täydentävänä tukena, eli loisiva läpsy ei vuodata rahan eteen ainoatakaan hikipisaraa.

Hieman politiikkaa
Hieman politiikkaa
24.8.2021 08:13

Suuren pääoman kapitalistit hyötyvät eniten halpatyöläisistä, kun omat eivät helpolla suostu olemaan käytettävissä, pitää hädänalaisia raahata ulkoa hyväksikäytettäviksi.

Kun hyväksikäyttökaari päättyy ulkoa tuodun saadessa kansalaisuuden, alkaa tuilla eläminen ja muut maksavat, suuren pääoman kapitalisti ei niihin talkoisiin osallistu, ainoastaan voittojensa haalimiseen.

Kokoomus vittuun Suomesta.

Puosuvaari
Puosuvaari
26.8.2021 08:46

Kokonaiskuva tiivistettyna Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikasta…

kanander
24.8.2021 11:31

Suomi ja muut länsimaat eivät kai avaa enää Kabulin suurlähetystöjään, kun paikalta palkattu henkilökunta on roudattu länsimaihin, kun tämä palveluskunta on muka hengenvaarassa.Eihän ne voi sinne palata. En kaipaile diplomaattisuhteita kovan linjan muslimivaltioon mutta eiköhän Haavisto vielä ennätä.

Dickie
Dickie
24.8.2021 13:13
Vastaa...  kanander

perustaa työvoiman värväys pisteen ja turvapaika haku kompleksin

rocky
rocky
24.8.2021 16:28
Vastaa...  kanander

Veitola voisi mennä Talibaneille yökylään.Taitaisivat kyllä ottaa vuohen mieluumin.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.8.2021 16:56
Vastaa...  rocky

Eivätköhän talipannut ottaisi hänet mielihyvin yökylään kun tietävät, että hänen paluukyydillään Suomeen pääsisi mukana niin monta lemmikkiä kuin koneeseen vain mahtuu.

Dickie
Dickie
24.8.2021 13:12

tosi hyvä, ei siel afganistanis mittään lähetystöi tartte ollakkaan

rocky
rocky
24.8.2021 16:27
Vastaa...  Dickie

Vastaanottamoita sinne pitää perustaa.

antigeeli
antigeeli
24.8.2021 13:42

Afgaani on todistetusti vaarallisempi kuin korona nuorille suomalais naisille. Koronaan ei ole kuollut yhtään nuorta, mutta afgaanit ovat katkaisseet aika monta kaulaa.

Kuka tankkasi koneet
Kuka tankkasi koneet
24.8.2021 18:11

Nyt on Ruotsi hakenut jo 390 ja vielä on viikko aikaa. Kumpi hakee enemmän, Suomi tai Ruotsi? Kiri, kiri!

Anonyymi
Anonyymi
25.8.2021 07:28

Maaottelu menossa. Tässä lajissa soisi Suomen häviävän. Menkööt Ruotsiin, maahan on jo ennestäänkin pilalla.

Daavidin poika
Daavidin poika
24.8.2021 19:16

Lomailevia turvapaikan hakioita.? Mitä tämä tahtoo sanoa.? Miten sadat turvapaikan hakiat voi lähteä lomailemaan Afganistaniin.? Se käsitys mikä minulla on, niin yleensä Ruotsalaiset lomailevat Espanijassa tai sitten Portugaalisassa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.8.2021 19:59
Vastaa...  Daavidin poika

Otsikossa lukee ”lomailevia pakolaisia” mutta ehkäpä ne ovatkin ”pakoilevia lomalaisia”:
afgaaneja, jotka ovat läksineet lomailemaan esi-isiensä maille, kun Sverigepolisenin koura oli alkanut tavoitella ullatuskepposteluista?

Nythän heillä ei ole enää hätäpäivää:
kaikki keppostelut on annettu anteeksi, koska he ovat Talebain Viatttomia Uhreja ja karkotusta ei tarvitse enää koskaan pelätä.

juhaII
juhaII
25.8.2021 00:16

Pitäähän parta lapset saada turvaan vaarallisempaan Ruotsiin!

Puosuvaari
Puosuvaari
25.8.2021 09:38

Milloiinkahan Afganistan on noussut noin suosituksi lomailukohteeksi ruotsalaisten kohdevalinnoissa? Vai ovatko kentes ne corona-rajoitukset – tai niiden puuttuminen – nostanut Afganistanin suosion arvoon arvaamattomaan…

Tupunainen
Tupunainen
26.8.2021 10:21

En ymmärrä, kun luin ESS: artikkelin, että Suomesta turvapaikan saaneet afganistalaiset äiti ja tytär olivat olleet 1,5 kk:n ajan lomailemassa ja sukuloimassa Kabulissa. He jäivät Talibanin jalkoihin. Heidät onnistuttiin evakuoimaan viime hetkellä.
Miksi 11-vuotias tytär ei ole ollut Suomessa koulussa? Miten on yleensä mahdollista lomailla lapsen kanssa paikassa, josta on lähdetty hengenvaaran vuoksi?
Artikkelilla yritettiin herättää myötätuntoa, ok, mutta meni harhaan. Monet kommentoivat lehtijuttua ihmetyksellä, että eikö turvapaikan saaneen pitäisi pysyä turvassa eikä hakeutua takaisin paikkaan, jossa vainottu. Vieläpä lapsen kanssa, jolla on oppivelvollisuus.

Suomi Finland
Suomi Finland
26.8.2021 10:34
Vastaa...  Tupunainen

11- vuotias? Olikohan sulhanen jo haussa, mutta asia jäi tällä kertaa puolitiehen?

Tupunainen
Tupunainen
26.8.2021 10:42
Vastaa...  Suomi Finland

Niinpä, ihmettelen, että tytön koulussa ei ole reagoitu poissaoloon. Kuinka kauan äiti ja tytär olisivat olleetkaan Kabulissa, ellei Taliban olisi vallannut aluetta? Nythän se loma keskeytyi. Jutussa tytär evakuoitiin Frankfurtiin, jonne isä (afgaani) lähetti Suomesta rahaa.
Tässä vaiheessa ei äidistä mainittu sanaakaan. Todella outo episodi, joka herätti lukijoissa hämmennystä. !!-vuotias on rahattomana Frankfurtissa?! Voi herra isä sentään! Lukekaapa juttu, löytyy Etelä-Suomen Sanomista.