Pohjoismaat varautuvat suureen tulijavirtaan

Ruotsalainen historioitsija, journalisti, kirjailija ja tulevan entisen pääministerin Stefan Löfvenin neuvonantaja Henrik Arnstad ei peräänny kun kyse on ihmisoikeuksista ja turvapaikka-asioista.

Arnstad jyrisi muutama päivä sitten Twitterissä, että Ruotsin pitää julkisesti julistaa, että kaikki afgaanipakolaiset ovat tervetulleita Ruotsiin.

 

Pitkässä viestiketjussa ollaan tietenkin asiasta montaa mieltä. Joidenkin mielestä Arnstad trollaa, mutta ei trollaa. Arnstad on oikeasti tuota mieltä. Arnstad on tullut tunnetuksi aiemmin vastaavista lausunnoista kuin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt: Ruotsissa on tilaa miljoonille turvapaikanhakijoille.

Kuten joku viestiketjussa kyseli, että miksi yksin afgaanit? Lähes kaikissa islamilaisissa valtioissa on aivan sama tilanne kuin Afganistanissa. Sharia-poliisi vahtii Somaliassa, Pakistanissa ja Saudi-Arabiassa. Ihan samanlainen paikallinen talebaani kuin Afganistanissa.

Periaatteessa kai kaikilla maailman muslimeilla olisi oikeus tulla Ruotsiin (ja vähän Suomeenkin) turvapaikanhakijoiksi, jos kerran afgaaneillakin on.

 

Nimittäin sisäministeri Maria Ohisalo Suomessa ehti ilmoittamaan, että toissa päivänä 102 evakuoitua lennätettiin Suomeen ja heille myönnettiin heti neljän vuoden oleskelulupa.

 

Aiemmin kerrottiin, että Afganistanista evakuoidaan suomalaisia, joten eivät kai suomalaiset tarvitse oleskelulupaa Suomeen? Kaiken kaikkiaan oleskelulupa on tällä hetkellä myönnetty vajaalle parille sadalle henkilölle neljä vuotta kerrallaan.

Vaikuttaa siltä, että Pohjoismaissa on olemassa jonkinlainen valmius lennättää afgaaneja ainakin Suomeen ja Ruotsiin. Tapahtuuko tämä lennätys Afganistanista, vai Baltiasta, sitä voi toistaiseksi vain arvailla.

Näyttää joka tapauksessa siltä, että ainakaan toistaiseksi Kreikan ja Balkanin reitin kautta tulijoita ei tule. Kaikki rajat ovat siellä niin kiinni, että on vaikea uskoa jokaisen muurin ja piikkilanka-aidan murtuvan.

Tilanne tulee elämään varmasti kovan puoleisesti lähiviikkojen aikana.

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Riikka totesi

Riikka Purrahan totesi hienosti tästä menosta, että miksi Vihreät saa hillua hallituksessa. Sekä romuttivat maahanmuuttopolitiikan viimeisenkin uskottavuuden. Nythän Haavisto nosti lisää näiden “pelastettavien” määrää entisestään. Hienosti menee, muistakaa vain jatkossakin äänestää SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus, näin siinä käy, kun ei ota äänestäjät opiksi ja äänestetään nämä hallitukseen.

Pekka

Hienosti menee, muistakaa vain jatkossakin äänestää SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus, näin siinä käy, kun ei ota äänestäjät opiksi ja äänestetään nämä hallitukseen.
———————-
Näin tyhjäpäät äänestää ja saavat mitä tilaavat. Exponenttiaalisesti nousevat verot & maksut ja maa täyteen kehitysmaalaisia.

Hitto tätä touhuu

Valitettavasti noista tyhjäpäistä joutuu kärsimään täyspäisetkin.

Kaikki kärsii

Myös paikalliset tyhjäpäät joutuvat kärsimään, eivät vain vielä ymmärrä sitä, pitää sattua itselle taikka lähipiiriin.

Anonyymi

Täällä hetkellä lukema on 300 eli nousee jatkuvasti kuten Marinin aamiaistarjoilun hinta.

Ylvan vävyt

Ja koko ajan taksiliikenne toimii samaan aikaan välimerellä. Euroopan suuntaan.

Jouni S.

Se Rinteen lupaama vappusatanen oli perimmäinen syy tähän tilanteeseen; sai muutaman eläkeläisäänen lisää ja tuloksena tämä “hävinneiden hallitus”, Kepun tuella. Se vappusatanen ei sittemmin toteutunut, eli valehtelusta kysymys ja se vähäkin, minkä väitetäään olevan osa sitä, kerätään tässä sosdem-yhteiskunnassa heti pois korotetuilla maksuilla.

Sisäministerin tärkein tehtävä on sisäisen turvallisuuden takaaminen. Hoitaako hän sitä asiaa? Mielestäni ei, vaan huonontaa tilannetta entisestään; komppaalla ulkoministerin sairasta meininkiä vieraiden haalimisessa ja toisaalta ajaa poliisien resursseja alas, kuristamalla rahoitusta.

Opittakoon tästä, että äänestäminen on ainoa keino vaikuttaa ja vaalitäkyihin ei pidä langeta, niillä huomio aina käännetään pois tärkeämmistä asioista.

Kaitsu

Eiköhän nuo afgaanit ja yleensäkin islamilaisen maailman eri tulkintaa uskonnostaan ja intresseistään milloin mihinkin asiaan käyvät sakit ole ihan itse syyllisiä tilaansa.
Miksi Eurooppalaisten valtioiden pitäisi millään tavalla puuttua moiseen olotilaan, saati sitten ottaa moisia kurkunkatkojia tänne pakolaisina, koska ne eivät sitä ole.??

Jos tuota logiikkaa noudatettaisiin, että kaikki tänne vain, niin tuleehan sieltä ne ongelmatkin tänne mukana ja saadaan sama kärhämöinti jatkumaan täälläkin normaalin muslimien harjoittaman länsimaihin kohdistuvan terrorismin lisäksi.
Näinhän Svedustanissa on jo toki tapahtunutkin. Se asia ei vain tunnu demareiden kalloon edelleenkään mahtuvan.
Sama on kyllä edessä täälläkin, siitä matukiimainen vihervasemmisto vallassa ollessaan pitää huolen.

tulitikkutyttö

Toisen maailmansodan alkupuolella syntyi Battle of Britain-sanonnasta versio “Koskaan ei ole niin monet antautuneet niin harvoille”, kun italialaiset antautuivat briteille Pohjois-Afrikassa. Tämän jälkeen Aatu lähetti Rommelin asialle. Nyt Afganistanin armeija pani vielä paremmaksi.

Kimmo The K

Islam on rauhan uskonto, joten milla matikalla turvapaikan saa islamin vuoksi.
Alkaa pikkuhiljaa ottaa hermoille noiden kaksinaismoralistien ristiriitaiset puheet, tosin paineen alla kateni on vakaampi

parvekelennonjohto

Tuo “rauhan uskonto” tarkoittanee sitä, että oikeauskoisten rauha alkaa vasta kun kaikki vääräuskoiset on tapettu.

Nih

Pääkaupunkiseutu saa lisää käsipareja.Vartiainen on tyytyväinen kun saa lisää reipasta työvoimaa paikkaaman pahaa kohtaanto ongelmaa.

Minä

Uskaltaako suomalainen enää mennä ulkomaille, jos palatessa tarvitsee oleskeluluvan? Entä jos sitä ei saakaan?

Tuumailija

Henrik Arnstad on jättänyt jotain oleellista tviitistään pois tai ei vain ole vaivautunut tarkistamaan kun ajaa agendaa hyvin. https://www.reuters.com/article/factcheck-airplane-decoy-idUSL1N2PR0NZ

Unelma Painajainen

Vihreät eivät tule pääsemään seuraavaan hallitukseen. Nyt pitää haalia matukoita maahan kaksin käsin, kun vielä pystyvät!

Anonyymi

Toisaalla netissä oli annettu De Gröna porukalle osuvampi nimi eli De Höna.

Pelle Hemppainen

Mitä tuleviin vaaleihin tulee, kuka valitsee ääntenlaskukoneet?

Los Sandalos

Mitä Arnstadiin tulee on hänet leimattu pököpääksi maahanmuuttokriittisissä piireissä jo vuosikausia sitten ja häntä pilkataan railakkaasti heti kun hän avaa suunsa.

Mitä afgojen suoraimporttiin taas tulee niin 544 on nyt kuskattu Ruotsiin ja koneet menevät kuin bussit 30-40 minuutin välein joten kaipa Ruotsi kerkiää hamuta kaikenkaikkiaan ehkä 1500 läpsyä ennenkuin talit pistävät pelin poikki. Valtavat lentokulut ja päästöt tästä tulee koska koneita lennetään jatkuvasti ja vain muutamia kymmeniä matkustajia kerrallaan eli ne jotka kentälle kykenevät joku mikä lie väärennetty paperi kourassaan. Miljööpuolue ei ole puhunut mitään flygskammista/lentämishäpeästä tällä kertaa.

Vuoden 2015 kaavan mukaan 2021 lennetetyistä afgaläpsyistä elää 70% avustuksilla 2027.

Los Sandalos

Morganin mukaan Ruotsin suurlähetystö ei ole käyttänyt paikallisten palveluja sitten vuoden 2014. Haalitaanko sieltä nyt ihmisiä jotka vuonna 2001 kerran sattuivat toimittamaan kukkapuskan Ruotsin lähetystöön?

terhomatti.hämeenkor

No niin, nyt sieltä perslävestä on jo 300 turhapaikanhakijaa lennätetty Suomeen. Hutisalo elää Sturm und Drang – huumaansa, tsattan!!!

Suomi Finland

Niitä piti olla 130, … 10 …

nytkö jo lipsuu nuo päätökset

Puolueeton

Ajattelevatkohan maahanmuutosta päättävät ollenkaan, miksi nämä maahanmuuttajt haluavat muuttaa pois omasta maastaan?
Luetun ja havaitun mukaan muuttajat haluavat pois maastaan siellä olevien ongelmien johdosta, mikä ei näytä pitävän paikkaansa. Kun maahanmuuttajien tilannetta seuraa, suuri osa näyttää tullee vain aineellisen elämän tasoaan korottaakseen ja mukavuuksia halutakseen jopa rikoksia tehden.
Kun annetaan oleskelulupa, se tulisi tehdä varauksin. Tulijan on sopeuduttava noudattamaan kohdemaan lakeja ja elämäntapoja. Testiaika voisi olla tuo 4 vuotta ja ellei sopeudu on palattava kotimaahansa tai mentävä jonnekin muualle.

Tiukka linja

Testiaika voisi olla tasan korkeintaan 1 – 2 vuotta. Ja jos vähänkään on ns perseilty jne edes ensimmäisen viikon aikana, niin potku perseeseen ja ulos maasta. Tai leirille. Kunnes löytyy haluja palata turvalliseen kotimaahan.

Tuumailija

Simppeli aloitus olisi, että jos ei ole perheellinen (siis perhe mukana) niin ihan normituille, perheellsille voisi vaikka 2 vuodeksi antaa korotettua tukea, mutta tänä aikana tuli heidän oppia kieli jotta tulevat toimeen esim. virastoissa, hankkia kuolutus-/työpaikka, oppia maan tavoille yleisesti, sitten perustuki.
Nyttenhän he oikeasti tulevat lihapatojen ääreen ilman velvoitteita, kaikki kustannetaan paskapaperista autoon väliltä veronmaksajien piikkiin, kuka syntyperäinen huono-osainen saa samanlaisia etuuksia?
Heidät totutetaan hedonismiin ilman vastiketta, ei tarvitse osata kieltä (tulkkipalvelut), materiavirta valtion puolesta on ehtymätön, maksetaan keskimäärin 1000€ hupirahaa kuukaudesa kaiken ilmaisen päälle. Todellista yhdenvertaisuutta, vai ovatko he enemmän yhdenvertaisia?

seant

Ilmeisesti kela- ja työmarkkinatukihuijausta on aika paljon, kun uutisissa sanottiin konsulikyytiä tarvitsevia on paljon enemmän mitä matkustusilmoituksia tehty niitä taisi olla vain muutama. Tämän takia noudettavien määrä on kasvanut valtavasti. Ruotsi sanoo perivänsä konsulikyytirahat takaisin, kuinka Suomi?

Suomi Finland

Hyi. On rasismia vaatia matkustusilmoituksia, koska tapamme ovat heille vieraita.

Suomi Finland

Muurit eivät voi murtua, jos niitä puolustetaan vähänkään päättäväisemmin. Afgaanimiehet ainakin pötkivät pakoon johonkin muuhun suuntaan. Jos joku yrittää tulla väkisin, niin yrittäjä on todennäköisimmin talibantaistelija. Toisaalta talibanit viihtyvät kotimaassaan, niin tällaisiä väkisinyrittäjiä ei varmaan ole montaa.

Naiset on jo muutenkin alistettuja ja jos niille sanoo, että naisilla ei ole pääsyä Eurooppaan ,niin mitäs ne enää sem jälkeen tekevät.

Moonman

ohisaloa ja haavistoa ei oikeasti kiinnosta tuontaivaallista keitä sieltä tuodaan, kunhan tuodaan mahdollisimman paljon. Miksi? koska joku maksaa heille siitä.
Sitten nämä hakemiset loppuvat kun taliban ei päästä lentokentälle enää, media lopettaa “tilanteen seuraamisen hetki hetkeltä” ja puhe aiheen ympärillä hiljenee vähitellen. Tilanne ohi.
Paitsi että seuraavaksi ohisalon tänne lennätetyt “suomalaiset” huomaavat kylillä notkuessaan että täällähän myydään alkoholia ja teinitytöt käyttäytyvät kuin h*orat, (koska kävelevät yksin ulkona pää peittämättömänä) eivätkä isät, serkut, veljet yms. vahdi heitä ollenkaan. Jokainen arvaa mitä sitten tapahtuu ja media on hiljaa. ohisalo ja haavisto hierovat käsiään.

Qroquius Kad

Kunpa vain tekisivätkin tuota vain isosta rahasta! Vaan paskat:

nuo tekevät sitä mitä tekevät vain ja ainoastaan tuhotakseen Suomen kansakunnan ja valtakunnan, koska ovat erittäin vaikeasti persoonallisushäiriöisiä!

Suomeksi pahoja.

Pahoja.
Pahoja.
Pahoja.

Suomi Finland

Onko tämä sankarillinen kehitysmaiden ystävä Fredrik Reinfeldt vieläkin samaa mieltä? Antaako kenties vieläkin lausuntoja vai onkohan kokonaan poistunut poliittiselta pelikentältä.

Fretu

Fretu Reinfeltti on nykyään ollut mm jonkinlainen turvallisuuskonsultti joka tekee pimeistä paikoista valaistuksella turvallisia. Niissä pimeissä paikoissa väijyvät nimenomaan ne Fretun maahantuomat tyypit mutta siitä hän on hyvin hiljaa.

Nimbynen

Kohta alkaa median nyyhkytarinasampo syytää nyyhkymateriaalia jahka tulijat saadaan haastateltua. Olisi kiva tietää minne heitä sijoitetaan. Esim. Tukholman kaupungissa hotelleihinko? Vai ostetaanko taas omakotitaloja? Kaivetaan rivitalomoduulit esille?

Afganistanin suurlähetystö Saltsjöbadenissa, mites sen käy? Suurlähettiläs hakenee turvapaikkaa Ruotsista mutta kuka omistaa sen 42 miljoonan kruunun arvoisen talon?

Skäggetorp hela Ruo

Entäs karanteeni? Voivathan tuoda tullessaan mitä tahansa tauteja covidista alkaen.

Lentoläpsyttimet

Ruotsi kirii! Nyt on jo 771 haettu Kabulista. Miten vastaa Suomi, eihän halua olla huonompi?
Vai hakeeko Ruotsi läpsyjä Suomellekin?

Moni läpsy läpsyttelee lentokentälle läpsyttimissä. Eikö sen vertaa ole järkeä että laittaisi kunnon kengät jalkaansa jos vaikka tulee tiukka paikka? Ehkä osaavat läpsyttimilläkin juosta kuin lenkkareilla konsanaan?

Suomalainen kuvassa

comment image

Suomi Finland

Sanna Marinin kommentti: “– Moni ehkä haluaisi ajatella, että Afganistan ja työmme afgaanien tulevaisuuden hyväksi olisi ollut jotenkin ennalta tuomittu epäonnistumaan. Näkisin ennemmin, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo, pääsy koulutukseen ja terveydenhuoltoon kuuluvat kaikille ja afgaanien halu päästä eteenpäin kohti parempaa on meidän kaikkien nähtävillä. Yksikin kouluun päässyt afgaanityttö voi saada aikaan muutoksen, ja heitä on nyt paljon.”

Sanna ei nyt halua varmaan edes ajatellakaan sitä, että koulutus voi olla nyt tytöille kuolemaksi. Kuinkahan monta kertaa on nähty se, että kun on jokin kauhistuttava uhka fundamentalistiselle ajattelulle selvästi olemassa, tämä uhka eliminoidaan.

Ja tytöt ovat juuri se ryhmä, jotka tuolta viimeisenä pääsevät pois.

Ne on taas nuoria partamiehiä.

Fittig finnjävel

Jos vaikka ei tapettaisikaan, niin koulutuksesta ei tule olemaan mitään hyötyä, koska ne tytöt eivät enää pääse jatko-opiskelemaan ja ne koulutetut naiset teljetään neljän seinän sisälle. Sannan kommentti on puhdasta ideologista propagandaa, jolla yritetään perustella niitä satoja miljoonia joita sinne on haaskattu.

Jones

Näinhän meidänkin pitäisi tehdä. Nyt on nähty seuraukset, kun naiset ovat päässeet valtaan.

Suomi Finland

Riikka Purra sanoo, että 0 turvapaikanhakijaa on tavoite.

Vika ei ole naisissa, vaan ideologiassa.

Dan Wesson

Juu, Ruotsiin vaan. Lähes kaikki muut ovatkin jo ilmoittaneet (Suomea lukuunottamatta), ettei ole aikomustakaan ottaa ketään. Niinpä Ruotsi ja Suomi saavat rikastusta oikein roppakaupalla.

juhaII

Jopa muut eurooppalaiset maat rakentavat rinta rottingilla muureja ja itä-euroopan ent. komministimaat keskittävät sotilaitaan valtiiorajoilleen!

Mitä tekee Suomi? Perkele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Montako tuhatta?

Ruotsin ulkoministeri ilmoitti tänään että nyt on KAIKKI afgaanit haettu (770 kpl). Ruotsin armeija on silti jatkanut lentoja (“haemme niin paljon kuin sielu sietää”/”allt vad tyget håller”) ja nyt on jo yli 900 noukittu eli typ 200 sen jälkeen kun ulkoministeri sanoi homman olevan valmis.

Kenen määräyksestä armeija lentää? Miksi ulkoministeri puhui peetä?

Arvopohjanoteeraus

Ulkoministeri Ann Linden mukaan osa Ruotsin lennättämistä pakolaisista on menossa Suomeen. Suomi ja Ruotsi kuskaavat pakolaisia toinen toisilleen, onhan meillä sossuhallituksetkin molemmilla ja samanlaiset arvopohjat/pohja-arvot. (SVT kl.08.00)

KultamunaSightseeing

”Två Herculesplan flyger från Kabul till Islamabad. Dessutom flyger tre C-17-plan från Kabul till Georgien” sanoo ruotsalainen komentaja.

Kaksi Herculesta ajaa siis edestakaisin Kabul-Islamabad-Kabul ja kolme C-17- konetta Kabul-Georgien-Kabul. Ja sitten Pohjolaan Islamabadista ja Georgiasta!

MÄRSTA

Märstassa yöllä 200 autoa sytytetty palamaan. Koko autotalli tulee romahtamaan palokunnan mukaan.

Suomi Finland

Eivätkö ruotsalaiset ajattele ollenkaan ilmastonmuutosta?

“Bengtsson toteaa Aftonbladetille savun olevan vaarallista, ja useiden palavien autojen aiheuttavan siten terveysriskin. Läheisyydessä asuvia ihmisiä ohjeistetaan sulkemaan ikkunat, ovet ja ilmanvaihtokanavat.”

Toivottavasti ohjeistukset saadaan perille kunkin alueella asuvan omalla äidinkielellä. Onko syttymissyystä tietoa? Jonkun raketti-insinöörin Tesla syttynyt itsestään?

SÄPPOKIN sekaisin

Nyt on Swedula todella heikunkeikun: SÄPOn (SUOPO) korkein johtaja erosi yhtäkkiä ja tilalle lykättiin keski-ikäinen täti-ihminen. Mitähän Swedulassa on tapahtumassa kulissien takana?

Suomi Finland

https://yle.fi/uutiset/3-12071900

Afgaanikenraali: “NYT:in kirjoituksessaan hän myöntää, että Afganistanin armeija kyllä lopetti taistelemisen, mutta se johtui pääosin ulkoisista syistä.

– Valtapeli ja presidentit pettivät meidät, Sadat kirjoitti ja antoi konkreettisen esimerkin.

– Sodan viimeisten päivien taistelut olivat epätodellisia. Olimme kovassa tulitaistelussa Talibanin kanssa, ja samaan aikaan yhdysvaltalaiset hävittäjät pyörivät yläpuolellamme tekemättä mitään. He olivat vain katsojia.

Sadat arvioi, että yksi ratkaiseva tekijä sodan kululle oli Yhdysvaltain helmikuussa 2020 tekemä epävirallinen rauhansopimus Talibanin kanssa.

Sen jälkeen länsi ei enää osallistunut yhtä aktiivisesti suoranaisiin Talibanin vastaisiin hyökkäyksiin.”

…ja…

Suomi Finland

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008218381.html

“Taleban valtasi Afganistanin armeijalta sata helikopteria”

“MI-17-HELIKOPTERIT olivat Yhdysvaltojen Afganistaniin tilaamia joskin venäläisiä koneita. Yhdysvallat päätyi aiemmassa päätöksessään venäläiskoneisiin niiden huokeamman hinnan ja helpomman lennettävyyden takia, mutta viime vuosina se on toimittanut maahan yhdysvaltalaisia Black Hawkeja.

Kopterit ovat muodostaneet Afganistanin armeijan ilmavoimien selkärangan ja niillä on muun muassa kuljetettu joukkoja, viety ammuksia ja evakuoitu ihmisiä.”

Herää kysymys, että montakohan helikopteria talebaneilla oli ennen maan valtaamista?

Ja tukiko talebanin joukkoja kenties jonkun ulkomaan ilmavoimat?

Että sellaista.

Integratioasunto

Mikä sanahirviö, integratioasunto/integratioasuminen (myös rikollisille ja psyykkisesti häiriintyneille, tottakai):

https://integrationsboende.se/

Afro

Näitä ihmisiä ei oteta Suomeen. Suhmurointi-Pekka ja Hutisalo mielellään tuhoaisivat Suomen, mutta ei onnistu. Meno on niin posketonta että monet vihreätkin lakkaavat äänestämästä heitä ja siirtyvät perussuomalaisiin. Kyllä matu Kalliossakin raiskaa vaikka kuinka joisi soijalattea, leikkisi käpylehmillä ja äänestäisi vihreitä, laten juoja toteaa raiskauksen jälkeen olleensa hölmö ja ei enää äänestä vihreitä.

Last edited 2 vuotta sitten by Afro