Märstan autopalot olivat suunniteltu juttu

Märstan autopalorypäs ei ollut sellainen palo, jossa yksittäinen auto syttyi tuleen ja palo levisi sitten viereisiin autoihin. Autoja paloi kahdessa kerroksessa ja syttymispaikat olivat eri puolilla autotallia. Autoja toisin sanoen sytytettiin kymmeniä tulee tahallisesti.

En ole ehtinyt käymään katsomassa Valstan autopalon jälkiä, mutta jos ehdin tänään illalla, niin käväisen ottamassa kuvia, jos raivaustöitä ei ole saatu loppuun.

Palopaikka on sellainen, että siellä on autoja kahdessa kerroksessa. Yläkerroksen autot ovat avoimen taivaan alla ja alemman kerroksen autot ovat sisällä. Molempiin kerroksiin pääsee kävelemällä sisään. Autoja paloi molemmissa kerroksissa, mutta suurinta tuhoa tapahtui alemmassa kerroksessa, koska autoja oli siellä enemmän, ne olivat vieri vieressä ja näin ollen käytännössä kaikki alakerran autot paloivat.

Yläkerrassa näkyy kuvista, että autoja on palanut sieltä täältä. Esimerkiksi pakettiauton ympäriltä on palanut useita autoja, mutta sitten seuraavassa rivissä on myös palaneita autoja, joten palo ei ole voinut ”hypätä” ajoväylän yli. Autoja on toisin sanoen sytytetty aivan tahallaan summittaisista paikoista.

Märstaa riivasi viime syksynä jatkuvat autopalot. Kerran viikossa poltettiin kolmesta viiteen auton ryppäitä. Muutamana viikonloppuna poltettiin useissa paikoissa autoja puolen tunnin välein. Nyt tämä palo on samaa jatkumoa noiden viime syksyisten palojen kanssa. Tällä kertaa tuleen vaan tuikattiin kerralla enemmän. Märstaan voidaan odottaa siis kunnon autogrillejä syksyn mittaan.

Tuolta lyhyt videonpätkä, joissa kuvia aamutuimaan.

 

Palopaikka näyttää tältä Googlen katukuvassa: