Märstan autopalot olivat suunniteltu juttu

Märstan autopalorypäs ei ollut sellainen palo, jossa yksittäinen auto syttyi tuleen ja palo levisi sitten viereisiin autoihin. Autoja paloi kahdessa kerroksessa ja syttymispaikat olivat eri puolilla autotallia. Autoja toisin sanoen sytytettiin kymmeniä tulee tahallisesti.

En ole ehtinyt käymään katsomassa Valstan autopalon jälkiä, mutta jos ehdin tänään illalla, niin käväisen ottamassa kuvia, jos raivaustöitä ei ole saatu loppuun.

Palopaikka on sellainen, että siellä on autoja kahdessa kerroksessa. Yläkerroksen autot ovat avoimen taivaan alla ja alemman kerroksen autot ovat sisällä. Molempiin kerroksiin pääsee kävelemällä sisään. Autoja paloi molemmissa kerroksissa, mutta suurinta tuhoa tapahtui alemmassa kerroksessa, koska autoja oli siellä enemmän, ne olivat vieri vieressä ja näin ollen käytännössä kaikki alakerran autot paloivat.

Yläkerrassa näkyy kuvista, että autoja on palanut sieltä täältä. Esimerkiksi pakettiauton ympäriltä on palanut useita autoja, mutta sitten seuraavassa rivissä on myös palaneita autoja, joten palo ei ole voinut ”hypätä” ajoväylän yli. Autoja on toisin sanoen sytytetty aivan tahallaan summittaisista paikoista.

Märstaa riivasi viime syksynä jatkuvat autopalot. Kerran viikossa poltettiin kolmesta viiteen auton ryppäitä. Muutamana viikonloppuna poltettiin useissa paikoissa autoja puolen tunnin välein. Nyt tämä palo on samaa jatkumoa noiden viime syksyisten palojen kanssa. Tällä kertaa tuleen vaan tuikattiin kerralla enemmän. Märstaan voidaan odottaa siis kunnon autogrillejä syksyn mittaan.

Tuolta lyhyt videonpätkä, joissa kuvia aamutuimaan.

 

Palopaikka näyttää tältä Googlen katukuvassa:

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Clusöö

Semmonen ns. multikulti GRILLIKATOS. Aika makee. Siitä vaan tsiikailemaan että mikä noista autoista on juuri vakuutusta muokattu ylöspäin, niin siitä voimme sitten jatkaa.

Gyntter

Todellista vihreää siirtymää!!! Nyt nuo autot eivät enää tuota saasteita.

Viher-komukat pääsevät tavoitteeseensa kaukomailta rahdatun apujoukon avulla.

Last edited 2 vuotta sitten by Gyntter
Puolueeton

En ole ollenkaan ihmeissäni, että autoja poltetaan ja niistä varastetaan tavaraa ja osia. Pohjoismaissa autot ja muut kulkjuneuvot säilytetään aitaamattomissa tiloissa. Siellä mistä maahantulijoita tänne on tullut, ajoneuvot ovat aitauksissa tai muuten vartoituina. Käykää itse katsomassa, jos ette usko.
Euroopassa asuinrakennuksien ensimmäisen kerroksen ikkunat on jo kalteroitu. Autot säilyvät vielä kohtuullisen hyvin kaduilla koska näissä maissa on vain varkaita eikä pahantekijöitä.

Spanish Harlem

Espanjassakin on talojen ikkunat ja ovet kalteroitu ja myöskin siksi ettei kukaan okkupeeraa taloasi sillä välin kun käyt kaupassa.

Sami

Venezuelassa kerrostalojen kaikki ikkunat on kalteroitu ylös asti. Myös kiinassa ikkunat kalteroidaan monilla alueilla. Mutta Texasissa ikkunoita kalteroidaan vain harvoin. Texasissa kaikki ikkunasta sisään pyrkivät ammutaan ensin ja kysymykset esitetään jälkeenpäin.

jorma

Ihania moniosaajia. Meilläkin on jo saatu maistiaisia.

Joppos123

Moniosaajien panos tulee vain lisääntymään. Nytkin holattiin a-maasta yli 80 sellaista paskiaista joista kellään ei ole mitään käryä. Nämä siis nimilistojen ulkopuolelta.

Sami

Soitin ISIS:lle, ja pyysin että tekisivät jotain etteivät Hutisalolaiset Pekka Puupäät siirrä koko Afganistanin kansaa Pohjolan Koreaan. Kabulin lentokentällä sitten vähän pamahti ja Pohjolan Korea sai hengähdystauon. En olisi koskaan uskonut sanovani tätä, -iso kiitos ISIS!

Suomi Finland

Todellinen kulttuurien sulatusuuni.

Loputkin rasistit muuttavat pois tuolta.

Niin. Jos vaan on enää paikkaa, minne muuttaa.

Pekka

Valkoiset hakee kohta turvapaikkaa Venäjältä tai Aasian pohjoisista maista.

rocky

On todella tehokas kulttuurien sulatusuuni kun sulattaa autotkin.

Sandaalit vs. Auto

Käy samalla katsomassa Arlandan Afgan-Ankomstcenteriä!

IF kiittää

Ihme että mikään vakuutusyhtiö edes myöntää ilkivalta ja palovakuutuksia näihin ongelmalähiöihin rekisteöityihin autoihin. Tai sitten varmaan joku laki estää asiakkaiden valikoinnin asuinpaikan perusteella toki voihan sitä laittaa tarpeeksi korkean hinnan vakuutuksille. Jokuhan nämä miljoonavahingot aina maksaa.

Auto hyi hyi

Vain 🐪 tai 🐫 on oikea kulkuväline.

Sami

Kyllähän ruotsalaiset kokeilivat siirtymistä kameleihin, mutta valitettavasti kamelisiirtymä epäonnistui, koska kamelisiirtymän johtajiksi valitut ”erityisen haavoittuvassa asemassa” olevat pistivät kamelisiirtymään tarkoitetut rahat omiin liiveihinsä. 🙁

Rullattu

Empä ihmettelisi vaikka grillaajat olisi elokapinallisia.

juhaII

Ruotsissa jaksetaan ihmetellä autopaloja kuin tämä olisi konsanaan ensimmäinen. Miten pirkuleessa autovakuutusyhtiöt ollenkaan myntävät vakuutuksia ja kyllä tietysti, mutta eivätkö niden hinnat ole pilvissä koko maassa kaupunkien takia?

Sami

Paavo tästä kirjoitti aikaisemmin, ”erityisen haavoittuville alueille” ei myönnetä palo ja ilkivaltavakuutuksia ollenkaan, mutta onneksi Ruotsin kansan usko ”unelmaan” on järkkymätön. Jokainen palanut auto on ruotsalaisille pieni pala ruotsalaista unelmaa. Onnea ruotsalaisille! 🙂

5G paras G

Mahtaako ruotsissa olla leasing autot näiden palojen takia suosittuja?

Polttajat eri väkeä

Järkyttävää tuhlausta polttaa autot ilman että varastaa ensin katalysaattorit, ratit, lamput jne.

Varastetaanko myös Suomesta tuhansia katalysaattoreita autoista? Tänä vuonna on tammikuusta kesäkuun loppuun tehty Ruotsissa 3877 poliisi-ilmoitusta varastetuista katalysaattoreista, autojen korjauskustannukset 73 miljoonaa kruunua koskien vakuutettuja autoja. Varkaat tulevat liigoina Liettuasta, Puolasta, Romaniasta ja Venäjänkielisistä maista. (SVT, Larmtjänst)

Reetta Vaan

Tuosta tuli melkoisen paljon CO2-päästöjä. Onneksi teräksessä näytti hiilinielut pitäneen, muutoin olisi ollut melkoinen olycka Reetan mielelle.