Raiskauksen uhrille kerättiin miljoonasumma

Ruotsalaisissa on sellainen ominaisuus kuin solidaarisuus, joka joskus vetää kyllä vertoja kaikelle. Varsinkin jos koetaan, että joku on kokenut vääryyttä, se kyllä hyvitetään.

Moni saattaa muistaa muutaman viikon takaisen kohuotsikon uusruotsalaisesta raiskaajasta, joka palkittiin oikeuskanslian päätöksellä 840 000 kruunun eli noin 84 000 euron vahingonkorvauksilla menetetystä vapaa-ajasta.

Tuplaraiskaaja palkittiin hulppealla summalla rahaa

 

Asia sai Ruotsissa aivan valtavat mittasuhteet ja sosiaalinen media on käynyt kuumana. Asian takia on laitettu aluille monenlaisia vetoomuksia, joissa vaaditaan, että raiskaajalle ei saa maksaa tuollaisia rahasummia.

 

Ruotsissa ei ole sellaista rahankeräyslakia kuin Suomessa, jonka mukaan rahankeräykselle tarvitaan poliisiviranomaisen lupa, vaan Ruotsissa rahaa saa kerätä kuka tahtoo ja mihin tarkoitukseen hyvänsä.

Raiskaajan saama korvaus korvensi ihmisiä sen verran, että muutamat henkilöt laittoivat pystyyn rahankeräyksen raiskaajan uhrille. Muutamassa viikossa kokoon saatiin kokoon hulppeat 1 179 523 kruunua eli rapiat 115 tuhatta euroa.

Rahaa lahjoitti yli 10 000 yksittäistä ihmistä. Suurin lahjoitus oli 88 000 kruunua eli noin 8,8 tuhatta euroa.

 

Rahankeräys on kuitenkin aiheuttanut joitakin soraääniä, sillä miksi autetaan yhtä, mutta ei toisia. Tässä tapauksessa rahankerääjät ovat päättäneetkin jakaa miljoonasumman siten, että yksi osa siitä menee nyt kyseessä olleen raiskauksen uhrille. Osan summasta saa toinen nainen, joka on ollut hyvin väkivaltaisen raiskauksen uhrina ja elää nyt uudella henkilöllisyydellä. Loput summasta lahjoitetaan raiskausten uhrien tukea pyörittävälle yhdistykselle (kvinnojour).

23 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Swedistan forever!
Swedistan forever!
29.8.2021 20:52

Hyi h…. kuinka kuvottava tuo raiskari on.
Itse olisin ollut tuomari Bean -osastolla ja laittanut sadistisen raiskarin roikkumaan narun jatkoksi raiskarikavereineen.
Nyt kun olemme kuitenkin sivistyneessä Swedistanissa, niin eihän sellainen brutaalius voi edes käydä mielessä ja sadistisille raiskareille tarjotaan kruunuja, paijjauksia, kuumaa kaakaota ja tuoretta pullaa.

32.000kr kuukaudessa
32.000kr kuukaudessa
29.8.2021 14:31

Ruotsissa on myös tätä toisenlaista anteliaisuutta mutta jos kaikille ruotsalaisille kerrottaisiin todelliset summat (eikä salattaisi) mitä maahantulijoille maksetaan alkaisi kyllä jopa svenne fundeeraamaan:

Expressen: Eukko tuli Somaliasta kolmen lapsen kanssa kahdeksan vuotta sitten. Käynyt koulua Somaliassa neljä vuotta. Nyt lapsia on kuusi ja eukko on ”eronnut”. Ruotsi on maksanut hänelle 32.000kr kuussa, joka kuu. ”Ruotsi on hyvä maa” sanoo eukko.

(otin pois nimen), 34, kom från Somalia till Åmål för åtta år sedan. Med sig hade hon tre barn och en fyrårig skolutbildning.
I dag är hon sexbarnsmamma, skild och ensamstående och har tidigare försörjt sig och sina barn på bidrag.
– Jag har fått 32 000 kronor i månaden. Sverige är ett bra land, säger hon.”

Gyntter
Gyntter
28.8.2021 23:13

Laittaisivat osan rahoista Darim:n ”kenttäoikeuden” käyntiin ja sitä seuraavan tuomion täytäntöön panoon.

juhaII
juhaII
28.8.2021 22:09

Kuten niin tavallista nykyään. Kaikki tavallisen jantterin oikeustajuun menevä täytyy AINA toteuttaa kansalaiskeräyksaen avuin.

Ja, että kaikki olisi täydellistä. Suvakit ja vasemmisto nostaa metelin rasismista ja vihan kylvöstä yhteiskuntaan, koska keräyksen kohteena on TODELLISET uhrit eivätkä kierteelle kieroutuneiden mielten mielestä ne ”oikeat”!!!

Eihän Ruotsissa valtio enää kustanna henkistä terapiaa raiskauksen uhreille – EHEI – vaan niiden tekijöille eli matuille!?!!!

Heh heh
Heh heh
28.8.2021 19:27

ei varmaan tarvi arvata että tuo 88 000kr on Nord Frontin lahjoittama.

Tsih
Tsih
29.8.2021 05:32
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

No sehän vielä olis puuttunut, että olisi ollut noin väärä lahjoittajakin 😨

Sami
Sami
31.8.2021 01:43
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Mummelilta loppuu rahat ennenkuin Ruotsista raiskaukset.

Catilina
Catilina
28.8.2021 19:10

Dat iz ray zissum! Da money must go Darim!

LePso
LePso
28.8.2021 17:24

Ja eikun odottelemaan että ihmisluonto näyttää taas tummimpia puoliaan: feikkiraiskausuhrien ahneus noihin rahoihin. Tilaisuus varkaan tekee eikä ihminen häpeä yhtään mitään kun on rahasta kyse.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.8.2021 17:53
Vastaa...  LePso

Vuosituhannen alussa olisin paheksunut syvästi tällaista lausumaa.
MiiiTuuun jälkeen voin vain olla kyynisesti samaa mieltä.

Jupi
Jupi
28.8.2021 18:48
Vastaa...  LePso

Ennen maa repee… vai miten se meni

Nih
Nih
28.8.2021 16:04

Ymmärrän oikeuskäytännön että jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan mutta näissä mennään jo liian pitkälle. Katsotaan vaan esim. massamurhaaja Breivik pääsee ehdonalaiseen joissain vaiheessa, kun ukko olisi pitänyt….. Juuri tänä aamuna oli tästä eukon kanssa puhetta, kun päivitteli tapausta ja selitin länsimaisen oikeuskäytännön, jossa on paljon hyvää mutta joissain tapauksissa se on liian humaani, siis selvissä tapauksissa ja kun juttu kuivuu johonkin typerään muotoseikkaan.

Hosep Jeesus
Hosep Jeesus
28.8.2021 17:06
Vastaa...  Nih

Tarjous in bissen jos tulis vastaan.

Jupi
Jupi
28.8.2021 18:53
Vastaa...  Hosep Jeesus

Kohdisti sentään vihansa mahdollisiin tuleviin WEF nuoriin johtajiin. Olisi pahempiakin kohteita löytynyt. Jotka ovat hänen manifestinsa lukeneet, ymmärtävät. Valitettavasti tämä on sota, ja sodassa tulee uhreja.

Anonyymi
Anonyymi
29.8.2021 08:11
Vastaa...  Nih

Ei Breivikiä päästetä, väärän värinen.

oho
oho
29.8.2021 12:11
Vastaa...  Nih

Pääsehän noi terroristitkin vapaaksi suomessa sut koht nopeasti ja ei joudu edes linnaan vaikka olisi millainen sotarikollinen kunhan vaan on veli. Suomalaisethan tuomitaan noista sotarikoksista, eli rumista sanoista islamia kohtaan aina.

Finn-Jante
Finn-Jante
28.8.2021 15:08

Ruotsalaiset eivät ole yhtä kateellisia kuin suomalaiset vaan voivat juuri tällä tavalla auttaa. Tosin Ruotsin veroviranomainen on melkoinen kyylä ja iskee äkkiä.

Onhan Ruotsissakin toki Jante- lagen mutta yleisesti ottaen ruotsalaiset osaavat enemmän iloita toisen menestyksestä, näkyy myös esim. urheilussa. Ruotsissa on parempi yhteishenki.

p.grandell
p.grandell
28.8.2021 16:58
Vastaa...  Finn-Jante

no jaa, asunut 25v. tukholmassa, opin sen kun sinulla on standardi huonompi kuin kantaväestöllä, säälivät sinua, mutta kun on sama standardi,hyväksyvät sinut, kun on parempi standardi, kyllä tulee kateelliisuutta, miksi tolla finnjävelillä on on noin hyvin asiat. ihan samaa kateutta kuin tom of finlandiassa, mutta kyllä perus svennu on ihan samanlainen kuin perus pekot täällä, ihan reiluja mukavia ihmisiä, ei ole mitään eroa.

Minä
Minä
29.8.2021 05:18
Vastaa...  p.grandell

Aikoinaan jutustelin Tukholmassa erään ruotsalaisen asiakkaan kanssa ja hän sanoi, että ruotsalaiset ovat maailman kateellisin kansa. Minua hymyilytti hieman ja kerroin, että Suomessa sanovat, jotta suomalaiset ovat maailman kateellisimpia. Ehkä se lohdutti.

Olen useammassa maassa huomannut, miten uskovat oman kansansa olevan erityisen kateellinen muihin verrattuna. Tosiasia taitaa olla, että ihmiset vaan ovat helposti kateellisia, olivat sitten mistä vaan. Amerikkalaisilla saattaa olla lievempää tuo kateellisuus, koska yleinen asenne on, että rahaa saa tehdä ja menestyä saa, se on vain hyvä asia. On sielläkin omat kateellisensa, mutta tuo lieventää kateellisuusosamäärää.

Kolmas kivi
Kolmas kivi
29.8.2021 10:58
Vastaa...  Minä

Itse olin jonkin aikaa töissä Turkissa niin sama juttu. Olivat kateellisia ja puhuivat paskaa selän takana. Siis turkkilaiset turkkilaisista. Itsekin myönsivät olevansa kateellinen kansa.

Jos tekee työtä niin
Jos tekee työtä niin
29.8.2021 11:51
Vastaa...  p.grandell

Se riippuu miten asuu ja missä asuu, kerrostalossa, omakotitalossa, maalla tai kaupungissa ja millainen asuinympäristö eli millaisia naapureita jne. Olen asunut elämästani 1/3 Suomessa ja 2/3 Tukholmassa. Ruotsissa painotetaan ryhmätyöhön ja sosiaalisuuteen enemmän, en tiedä miten on nykyään Suomessa.

Expressen julkaisee jatkuvasti artikkelia ”katso ketkä tienaavat eniten kotikunnassasi”, en tiedä herättääkö se kateutta. Jos ei muuta niin herättää ainakin murtovarkaan, hehe!

”Amerikkalaisilla saattaa olla lievempää tuo kateellisuus, koska yleinen asenne on, että rahaa saa tehdä ja menestyä saa, se on vain hyvä asia.”

Tämä on totta. Ruotsalaiset ovat ajatusmaailmaltaan paljon lähempänä amerikkalaisia kuin suomalaisia.

Jeppe
Jeppe
28.8.2021 14:43

Josko hurrit rupeaa pikkuhiljaa tulemaan järkiinsä vai ositetaanko tästä vaikka 50 pinnaa keppostelijalle ihan solidaarisuussyistä?