Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vastaajat vankeusrangaistuksiin Koskelan murhaa koskevassa asiassa

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin kolme tekoaikaan 16-vuotiasta poikaa 4.-5.12.2020 tehdystä murhasta nuorena henkilönä ja erinäisistä muista 14.8.-20.11.2020 välisenä aikana tehdyistä samaan asianomistajaan kohdistuneista rikoksista.

Käräjäoikeus tuomitsi eniten väkivaltaa tehneen vastaajan kymmenen vuoden yhden kuukauden ja toisen vastaajan yhdeksän vuoden kahden kuukauden vankeusrangaistuksiin. Vähiten väkivaltaa tehneen vastaajan tuomio oli kahdeksan vuoden kahden kuukauden vankeusrangaistus.

Vastaajat ovat mielentilatutkimuksen ja -lausuntojen mukaan olleet syyntakeisia teon hetkellä ja he ovat ymmärtäneet tekonsa luonteen. Vastaajat ovat tehneet rikokset alle 18-vuotiaina, minkä vuoksi rangaistus on määrätty noudattaen lievennettyä rangaistusasteikkoa.

Vastaajat ovat ennen 4.-5.12.2020 tehtyä tekoa suunnitelleet hankkivansa entuudestaan tuntemalleen asianomistajalle väkevää alkoholia ja kohdistavansa asianomistajaan väkivaltaa. Vastaajat ovat 4.12.2020 juhliessaan yhden vastaajan 16-vuotissyntymäpäivää Koskelan sairaala-alueella juottaneet asianomistajalle alkoholia.

Asianomistajaan on alettu kohdistaa väkivaltaa noin kello 19.30-20 aikaan. Väkivalta on jatkunut noin kello 23:een asti. Yksi vastaajista on ollut poissa tapahtumapaikalta kello 19-21 ja tullut sitten takaisin. Kaksi muuta vastaajaa ovat olleet läsnä koko tapahtumien ajan.

Asianomistajaan on kohdistettu väkivaltaa kolmessa eri paikassa. Asianomistajaa on lyöty ja potkittu päähän ja eri puolille vartaloa. Asianomistajaa on lyöty kepillä ja metallitangolla. Asianomistajan kättä on yritetty murtaa. Kolmannella tekopaikalla, jonne vastaajat ovat kantaneet asianomistajan, tämän ylävartalon päälle on pudottauduttu kaksi kertaa.

Asianomistajaan on myös kohdistettu nöyryyttäviä ja halventavia tekoja. Asianomistajan päälle on syljetty ja yritetty polttaa tämän hiuksia.

Vastaajat ovat viimeistään puolen yön aikaan yhdessä poistuneet sairaala-alueelta. He ovat jättäneet uhrin makaamaan maahan kylmään ilmanalaan vähissä vaatteissa alaruumis paljaana.

Vastaajat ovat aiheuttaneet uhrille lukuisia vammoja. Kuolemansyynä ovat olleet useiden kylkiluiden murtumat, aivojen ruhje ja pienet vamman aiheuttamat aivojen lukinkalvonalaiset verenpurkaumat. Asianomistajan on kuolemansyylausunnossa todettu menehtyneen useita tunteja häneen kohdistetun väkivallan jälkeen.

Vastaajien on täytynyt pitää varsin todennäköisenä, että uhri kuolee heidän menettelynsä seurauksena. Vastaajilla on ollut yhteisymmärrys tekoon ja he ovat osallistuneet siihen tavalla, jota käräjäoikeus on pitänyt yhdessä tehtynä.

Tätä aiemmin kesällä kaksi FC Atlantiksen pelaajaa vangittiin epäitlynä törkeistä seksuaalirikoksista.

Tekoa on pidetty erityisen raakana ja julmana

Tekotapaa on pidetty erityisen raakana ja julmana. Tekijöitä on ollut kolme, väkivaltaa on kohdistettu asianomistajaan yli kolme tuntia ja teossa on käytetty tekovälineitä. Rikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidetty törkeänä.

Vastaajat ovat siten yhdessä murhanneet samanikäisen kaverinsa. Rangaistusta mitattaessa on kunkin vastaajan kohdalla otettu huomioon osallisuus, eli tosiasiallinen tekeminen, joka on osaltaan vaikuttanut syyllisyyden määrään ja siten tuomitun rangaistuksen pituuteen.

Vastaajat on velvoitettu yhteisvastuullisesti suorittamaan asianomistajan vanhemmille kummallekin korvaukseksi kärsimyksestä 12 000 euroa vaatimuksensa mukaisesti.

Vastaajat on määrätty edelleen pidettäväksi vangittuna. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Alkutalven aikaan nousi esille niin ikään urheilupiirejä kuohuttanut tapaus, jossa tunnettu kehonrakentaja Harri Puhjo vangittiin epäiltynä entisen naisystävänsä murhasta. Asiasta tarkemmin Penkkiurhelussa.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
basisti

”Helsingin kielilukiossa Itäkeskuksessa on tapahtunut tänään useamman henkilön välinen joukkotappelu.”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/592ea815-4222-4ee5-8c16-e6b2f070b78a
Minkähän ihmeen takia rasismi vaan lisääntyy, vaikka peräti ministeritädit ja -sedät sen toistuvasti tuomitsee ?

Alin panttilainaamo

Rasistit tappelivat keskenään eli ei tavallaan liity paikallisiin ihmisiin

Kanslisti

Ehkä rasistit pitäisi palauttaa lähtömaihinsa?

seuraa rahaa

Ihmiset eivät uskalla auttaa kiusattuja koska pelkäävät joutuvansa itse raastuvan penkille.

Loputon yksilön oikeuksista jauhaminen on tehnyt tehtävänsä ja demla-juristit hymyilevät kirjoittaessaan asianajolaskua veronmaksajille.

Autoin tuntematonta

Olin palaamassa työstä kotiin ja tekemässä asemalla bussinvaihtoa kun näin laiturialueella ison läskin pojan työntämässä pientä heiveröistä tyttöä kumoon, tyttö meni tönäisystä vähän matkaa kovaa kuin hädissään räpyttelevä lintu ja hädintuskin pysyi pystyssä.

Poika oli bussin vierellä seän ja bussin välissä puolimetriä tyhjää ja hymyili sadistisesti, olin kävelemässä ohitse ja pojan kohdalla yllättäen löin täydet rintaan molempien käsien kämmenillä samalla työntäen koko voimalla.
Poika jysähti bussin kylkeen kovalla voimalla ja muuttui aivan valkoiseksi ja alkoi vapista,
ei näkynyt enää sadistista hymyä kasvoilla.

Kiusattu pikkutyttö näki minut joskus viikkoja myöhemmin ja sain palkintoni, tyttö hymyili silmät sädehtien ja hyvin kiitollisen oloisena.

Koko kakku lusittava

Julmia murhaajia ja veriteko kohdistui vielä puolustuskyvyttömään. Ei armoa. Tänään oli YLE:llä pari sosiaalitanttaa jotka olivat huolissaan murhaajien turvallisuudesta vankilassa, ei helvetti.

Juttua

Tuosta on ollut mm. ylilaudalla keskustelua jossa mainittu että uhri ollut ensin lähes koko perusloulun ajan kiusattu.

Nyt sitten tekijöiden omaiset vinkuvat kun tekijät tuomitaan, itseasiassa sitä aiempaa kiusaamishistoriaa pitäisi käyttää koventamisperusteena ja poikkeuksellisesti tuomita elinkautiset tekijöille vaikka ovatkin alaikäisiä.

Teko on kokonaisuudessaan törkeydessään ainutkertainen, ensin kiusataan vuosia ja sitten lopulta riistetään henki.

Vapautumisen jälkeen pitäisi laittaa pakkohoitoon ja sieltä joskus vapauduttuaan elinikäinen seuranta päälle, todella sairas teko.

Syvä osanotto uhrin vanhemmille sekä muille läheisille.

Daavidin poika

Kyllä meni aivan liian monen perheen, ja sukulaisten elämä pilalle loppu elämäksi.Tämän tapauksen myötä ei voi todeta muuta kuin, että Helsingin sosiaalitoimi ei toimi. Helsingin kaupungin maksamat kuukausipalkat sosiaalitoimen työntekijöille kyllä nostetaan suu vaahdolla.Miksi sitten ei puuttua asioihin.? Koska sama hyvä palkka juoksee, puututko vai et.

Tämä on kyllä niin järkyttävä tapaus, että näiden tekijöiden nimet on tultava julkisuuteen. On väärin, että pimitetään kansalaisilta näin vakavaan rikokseen syyllistyneiden henkilöllisyyden. Rauha kuitenkin murha uhrin sielulle, sytyttäkäämme kynttilät hänen muistolle.

Qroquius Kad

Nimet ovat olleet julkisuudessa jo viime joulukuusta. Olkaa hyvät:

KOSKIVAARA, Alexis Cristofer Juhani (syntynyt 7.1.2004),

NERAMO, Veeti Valtteri (syntynyt 4.12.2004),

JUUTINEN, Heikki Evert (syntynyt 26.1.2004).

Arvostelua

Mikäli tarkoitat sosiaalitoimella lastensuojelua, niin ne käärmeet kyllä toimivat, mutta toimivat kuten vallanhimoinen sadistinen narsisti toimii.