Kuinka afgaanien auttamisesta tuli sydämen asia

Kuten eilen mainitsin, niin olen soluttautunut muutamiin turvapaikka-aktivistien hyväntekeväisyysryhmiin, joissa autetaan Afganistanista tulleita sotaa, vainoa ja kidutusta pakenevia miehiä. Tänään pääsin paikan päälle katsomaan mitä tapahtuu. Tässäpä kooste.

Tukholmassa on useita Facebookin turvapaikka-aktivistien ryhmiä, joissa ihmiset haluavat auttaa nyt maahan tulleita afgaaneja. Jotkut näistä ryhmistä ovat salaisia siten, että ryhmä näkyy kyllä Facebookissa, mutta siellä jaettava sisältö ei ole julkista.

Kaikissa näissä ryhmissä on useita tuhansia jäseniä, joka on iso määrä, kun ottaa huomioon sen, että ne ovat ns. kaupunginosaryhmiä. Monet jäsenet ovat entuudestaan tuttuja jo vuodelta 2015, jolloin seurasin Tukholmassa Malmöstä junissa tulevia tulijoita, jotka matkustivat edelleen Tukholmasta Luleåån ja sieltä busseilla Haaparantaan ja rajan yli Suomen Tornioon. Nämä samat aktivistit pyörittivät T-centralissa tuolloin 2015 Tukholmassa monenlaista puuhapiiriä, joissa näitä “turvapaikanhakijoita” autettiin eri tavoin.

 

Tukholman kaupunki on nyt lähes nolla-ajassa hankkinut kaikille tulijoille asunnon. Ongelma on vain se, että asunnot ovat tyhjiä. Niihin tarvitaan huonekaluja, mattoja, astioita ja sen sellaista. Mitä sitä nyt ihminen tarvitsee asunnossa.

Tässä astuvat turvapaikka-aktivistit kuvaan. Muutamassa päivässä aktivistit ovat keränneet kasaan valtavat määrät huonekaluja, astioita ja vaatteita. Kyse ei ole mistään yksittäisistä sohvista tai lautasista, vaan esimerkiksi Brommassa ja Spångassa on kerätty satoja huonekaluja, joita annetaan afgaaneille käyttöön tyhjiin asuntoihin. Ihmiset ovat kiikuttaneet peräkärrykaupalla tavaraa.

 

Nyt on sellainen homma, että tulijoiden määrä on pienempi kuin halukkaiden auttajien määrä. Näissä Facebookin auttamisryhmissä asiaa on koordinoitu siten, että henkilö, joka haluaa auttaa, niin hänelle annetaan vuoronumero ja kellon aika, jolloin henkilö voi käydä auttamassa. Ajat on jaettu tarkasti ja jokainen auttaja voi auttaa esimerkiksi puoli tuntia. Kun aika on täysi, niin seuraava auttaja saapuu ja vapauttaa edellisen auttajan. Jokainen halukas saa auttaa, mutta kukin vuorollaan.

Elämä on mukavaa, kun voi tutustua uusiin kulttuureihin halal-kanaa grillatessa.

Vapaaehtoistöitä on monenlaisia. Lahjoitetut tavarat pitää lajitella ja ne pitää jakaa niitä tarvitseville. Potkupallopeli-iltamiin pitää saada hiillosmakkaraa ja teetä.Tulijoita pitää opastaa joogan saloihin ja salikortteja on kyselty. Naiset ovat järjestäneet tulijoille mukavia grillihetkiä. Halal -kanaa on grillattu ja ollaan tutustuttu puolin ja toisin. Perunasalaattia ollaan syöty posket lommolla. Monikulttuurisuus voi olla parhaimmillaan antoisaa.

 

 

Ilmoittauduin tienkin tällaiseksi vapaaehtoiseksi auttajaksi ja sain tänään kunnian ottaa osaa yhteen auttamisoperaatioon kahden ruotsalaisen miehen ja yhden afrikaanon mukana. Tämä nelikon tehtävänä oli kuljettaa yhteen asuntoon peräkärryllinen huonekaluja ja pari laatikollista astioita.

Tavarat lastattiin kyytiin varastolta Spåpngassa, josta ne vietiin muutaman kilometrin päähän yhteen tyhjään asuntoon. Asunnon oli saanut afgaanimies ja tämä vaimo. Kun pääsimme perille, niin vaimo häipyi piiloksiin, enkä nähnyt häntä kuin vilaukselta. Mies ei ollut varmasti mikään tulkki, eikä ole ikinä työskennellyt missään sellaisessa hommassa, että hänellä olisi yhteyksiä Ruotsiin. Mies nimittäin ei osannut sanaakaan ruotsia eikä englantia. Yritin kysellä, että mikä sidos hänellä on Ruotsiin, että on saanut tulla maahan, mutta tähän ei saanut mitään vastausta, koska meillä ei ollut mitään yhteistä kieltä.

Kannoimme tavarat sisälle ja loppuvaiheessa paikalle tuli toinen afgaanimies, joka osasi ruotsia. Hän tulkkasi sen verran, että asunnossa majaileva pariskunta oli jostakin Kabulin lähistöltä kotoisin.

 

Kun auttaminen oli ohi, ajelimme takaisin varastolle ja juopaisimme kahvit. Sen saimme palkaksi + tietenkin hyvän mielen auttamisesta. Varastolla pyöri paljon afgaanimiehiä, mutta yhtään afgaaninaista en nähnyt. Lapsiakaan ei näkynyt missään.

Tulijat ovat tälläkin kertaa pelkkiä miehiä, joitakin yksittäisiä naisia ja lapsia voi olla mukana, mutta miehiä. Miehiä, miehiä ja miehiä. Mistään mitään tietämättömiä miehiä, jotka eivät satavarmasti ole mitään tulkkeja eikä lähetystötyöntekijöitä.

 

Vuoden 2015 jälkeen tulijoita autettiin yhteiskuntaan juoksemalla. Syntyi ilmiö nimeltä “inlöparna”. Suomeksi “sisäänjuoksija”, eli tarkoittaa jotain sellaista, että kun tulijoiden kanssa käydään tarpeeksi kovasti lenkillä, niin he ikään kuin integroituvat Ruotsiin juoksemalla. Juoksevat sisään yhteiskuntaan.

Nyt ollaan laitettu pikkuisen paremmaksi. Naiset ovat vuokranneet ihanan purjeveneen, jonka avulla tulijoita integroidaan yhteiskuntaan purjehtimalla. Ilmiötä kutsutaan nimellä “integratsegling”, eli integraatiopurjehdus.

 

Kaikki, paitsi integraatiopurjehdus on turhaa.

 

Suomalaisena voi olla ylpeä auttamisesta. Nimittäin muutamat pääpuuhapetterit, tai tässä tapauksessa puuhapauliinat, ovat suomalaisia. Mikä elämässä onkaan niin hyvää kuin auttaminen? Saa niitä mukavia purjehdushetkiä ja oppii keittämään ilmavaa riisiä.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

”Nyt on sellainen homma, että tulijoiden määrä on pienempi kuin halukkaiden auttajien määrä. ”
Tämä on jo jotain sairasta. Auttaminen ei ole enää välinearvo vaan itseisarvo. Ikäänkuin jokin hurmoshenkinen kultti. Miksi nämä ihmiset eivät voi auttaa vaikka ruotsalaisia?

Qroquius Kad

Koska se ihanan värisevä toiseus…

Huru-ukko

Siinäpä se, auttaminen on vain välinearvo. Kantiten auttamisesta ei saa samaa hyvesignaalia ja arvostusta kuin, no palleroiden auttamisesta.
Vaiika kantiksia olisi kuinka paljon tahansa avun tarpeessa suhteessa palleroihin, niin ei, pallerot menevät ohi oikealtqa ja varsinkin vasemmalta. Mitäpä on joku Rööperin pulsu verrattuna kymmeneen afrikan sarven sarvipäähän hyveasteikolla? Ei yhtään mitään muuta kuin se “haiseva” Rööperin pulsu

Sama Suomessa

Ei Suomen surkeaa hallituskaan kiinnosta oma kansa ja sen auttaminen. Vanhustenhoito ihan perseellään kuulemani mukaan, mutta muuhun riitti 70-miljoonaa senkin edestä. Ketkä näitä SDP, Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Keskustaa oikeasti meni perkele äänestämään.

Anonyymi

Juuri luin jutun toimintakieltoon laitetusta mikkeliläisestä hoivakodista, jossa ei ollut edes omaa kuumemittaria. Aina löytyy piirejä, jotka hyötyvät hädänalaisista ja tämäkin lienee vain yksi sattumalta paljastuneista. AVI tekee tarkastuksia ilmoittamalla etukäteen ja pahatkin epäkohdat saattavat jäädä paljastumatta ainakin sellaisten vanhusten kohdalla, joilla ei ole lähiomaisia. Yhteiskunnan rahaa ei riitä vanhusten kunnolliseen ja kunnialliseen hoitoon, vaan se menee tärkeämpään. Kaikki tällä palstalla tietävät mihin.

ohisale

Kyllä tämä kitkuttelu alkoi jo aikaisemmin. “Meillä on hyvin, entä muilla suomalaisilla.” Muistetaan vain Reumasairaalan alasajo, kehitysapuun on löytynyt rahaa. Kokoomus on aivan samaa paskasakkia kuin nykyhallitus. Tämä viisikko seikkailee kyllä mielellään velkarahalla ja tekee samoja tekoja kuin aiemmat kokoomuksen runkkarit. toivottavasti persut saisivat seuraavissa vaaleissa kunnon voiton, eihän tästä muuten tule mitään.

Neuvokaapas expertit

Reumasairaala tais toimia vokkina ennenku saivat omat asunnot. Tietty se piti eka remontoida että kelpas herroille. Ja siellä sitä sitte Heinolan kaupungin uimahallissa idän ukkoa loju. Joku siideri valas tyrkytti niille itteää. Eipä huvittanut enää koko hallii mennä.

Sama Suomessa

Suomessa varmaankin sama juttu, eli tuskin olivat mitään lähetystyöntekijöitä täälläkään. Arvaa sen jo Vihreästä sisäministeristä ja ulkoministeristä.

Unelma Painajainen

USA on pyytänyt monia maita, myös Suomea, ottamaan jatkossakin vastaan “eksperttejä” Afganistanista. Sopii miettiä, minkälaisista asiantuntijoista lie kyse… 😡 vuohien ja Kelan lypsennän, veikkaan ma.

Nih

Jenkit kusettavat ulkoministeriämme, jonka elämäntehtävä on tuottaa Suomeen mahdollismman paljon Afgaaneja ja seuraavaksi halukkaita aletaan tuoda Afrikasta. Ja tämä idiootti varmaan perustaa jatkuvan ilmasillan Aganistanin, Afrikan ja Suomen välille, jenkit lainaavat kaluston.

Esa

Ei Pekkaa tarvi kusettaa, se on täysillä hommassa mukana. Ideologian täysin ohjaama kaveri.

Jouni S.

Mitähän pahaa me suomalaiset olemme tehneet, kun tällaisen oman kansansa vihaajan olemme saaneet ulkoministeriksi? Ilmeisesti mitään ymmärrystä sen suhteen ei ole, mitä puutteita näilläkin rahoilla olisi voitu kohentaa omassa maassa, jossa entiset, nykyiset ja tulevat (veron)maksajat asuvat.
Mutta se (käytännössä) velaksi otettu raha pitää vain jakaa ihan muille ja mitä pikemmin sen parempi… Muut liitännäisongelmat saadaan kaupan päälle.

Dan Wesson

Jenkit ovat vain huomanneet, että kyytiin on vahingossa päässyt “osaajia” ja “experttejä” joiden osaaminen ei ollutkaan ihan luvatulla tasolla. Moka korjataan soittamalla Pekalle, joka mielellään ottaa työvoimapulan paikkaajat tänne. Ensin vain pitää osaajille opettaa kirjoitus- , luku- ja laskutaito, niin kyllä se siitä.

Last edited 2 vuotta sitten by Dan Wesson
Mullahille kans 5h k

Tässä ne asiantuntijat joita meille tuodaan, katso SVTn video. Yksi raketti-insinöörikin siinä rakentelee lähtöalustaa:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/humanitar-katastrof-hotar-afghanistan-vatten-och-brod-viktigast-i-vart-liv

haleni

nopeasti on juttu päätynyt facen julkasu kielto listalle, en kyllä löydä jutusta sinisillä silmillä mitään mtkä ei olis julkasu kelposta vapaassa maassa jossa noudatetaan sanan vapautta

Irmeli

Tämäkin piilooon vieraan miehen katseelta vilahtanut nainen varmaankin ilotsi länsimaisesta vapaudestaan??? Mikä hänen elämässään muuttui??? Näistä ei meilläkään puhuta, näistä “häkkilinnuista” jotka elävät kotona neljän seinän sisällä, vailla ihmisoikeuksia.

Kummastuttaa

Tässä mietin että miten Tukholman kaupunki nolla-ajassa saa vapaat pytingit mutta miksi niiden kalustamiseen tarvitaan auttajia? Onko tämä sitä että jos kukaan ei “tutustuisi” tai tuntisi olevansa osallinen tähän auttamiseen niin silloin tulijat olisivat “muukalaisia” ja niitä katsottaisiin kieroon? Mutta nyt niitä autettaessa tunnetaan lämmintä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Olen kassellut tällä Suomessa tätä rakentamisen buumia ja ihmetellyt pelloillekkin nousevien kerrostaloasuntojen määrää. Niin Kehä-III:n sisäpuolella, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Mihin niin suurta määrää asuntoja tarvitaan kun ei meidän Suomaalisten kappalemäärä vähenee jo kuudetta vuotta peräkkäin. Ovatko nämä niitä nolla-ajassa vapautuvia asuntoja?

Neuvokaapas expertit

Olis jo se kuuluisa ilmastoteko kun lähetettä kotia. Nyt täällä lämmitetään peräpohjolassa näille torppia.

kuka saa ajaa autoa

UUTIS Kuvat pelastetuista naista ja lapsista enemmistönä
on puhdasta valheellista propaganda
kun oikeasti sillä yritetään piilota keitä tänne Eurooppaan oikeasti tulee
Miehiä miehiä ja miehiä
jotka raukkamaisesti jättävät ne naiset talibanin armoille
ja valtamedia vielä käyttää heitä jätettyjä
Tämän miesten Pelastamisen välikappaleena häikäilemättömästi
tavallaan pettäen ne talibanin armoille jätetyt naiset valheellisella mielikuvalla
Että heitä muka pelastetaan

Sama kun joku väittää ostaneensa vaimollensa auton
mutta vaimo ei saa ajaa sitä
vain se mies saa ajaa vaimollensa muka lahjaksi ostetulla autolla

Mutta kehuu kavereilleen
kuinka antelias hän on vaimollensa
suurta ihailua ympäristöönsä levittäen

ja samaan aikaan vaimo kävelee kauppaan silmät mustana koska se mies

kuka saa ajaa autoa

eli Valtamedia tekee samaa kuin tuo mies

joka on ostanut sen hakatulle vaimolle
muka auton

mutta kehuu eli valehtelee empaattisuuttaan
huoltoasemilla jonne saapui muka vaimonsa autolla
sinisilmäisille kavereilleen

kun samaan aikaan vaimo kävelee taas kerran ensiapuun silmät mustana

ja taas kerran hänen miehensä ostaa bensa asemalla
rystyset veressä
santsi kupin kahvia
koska juttu hänen hyvyydestään vaimoaan kohtaan on vielä pahasti kesken

ja koko huoltoasema halua kuulla lisää

oikeasti hänen törkeitä valheitaan

jotka paljastuvat toivottavasti kohta puoliin

ja mies kopitetaan vaimonsa pahoinpitelijänä

ja taas kukaan ei voinut aavistaa *RUOTSALAISESTA* ALI ABDULISTA moista

Anna-Maria Korhonen

Vaikuttaa siltä, että koneisiin on mätetty afgaaneja summanmutikassa. Oliko sitten niin, että länsiliittoumaa auttaneiden evakuointi lavastettiin, jotta kaaosmainen vetäytyminen saatiin edes jotenkin näyttämään hyvältä. Mikäli tulkit ym lähetystöjen liepeillä pyörineet olisi kylmästi vain jätetty Afganistaniin, olisi USA:n kasvojen menetys ollut totaalisempi.

Dan Wesson

Veikkanpa, että tämän evakuoinnin seurauksia ei ole vielä nähty. Ne nähdään myöhemmin puukko-, auto-, – ammuskelu ja muina luovina terroritekoina.

Kaaos ja kova kiire päällä, papereita ei ehditä niin tarkkaan tarkastelemaan. Kaikki koneeseen pääsijät tietävät, ettei heitä tulla palauttamaan. Täydellinen tilaisuus talipäiden ja isisin edustajille, eikä niitä tarvita edes kovin montaa. Missä ruotsalaisten sietoraja tulee vastaan, vai onko sellaista edes olemassa? Onko ääretön suvakkius mahdollista?

Suomisuvakot Suomeen

Ne s**t*n*n puuhasuomalaiset, jotka Ruotsissa ovat ensimmäisinä järjestämässä kehisWELCOMEkekkereitä, pitäisi karkoittaa Suomeen!

Minulla oli tällainen tunnettu puuhapetterinainen muinoin työntekijänä ja enpä paljon typerämpää naista ole tavannut. Suomalainen nimi ja pottunokka, umpisuomalaisen näköinen mutta yritti esittää ettei osaa puhua suomea. Kun vähän aikaa piruuttani väkisin jututin kävi ilmi että hän oli samasta kaupungista kotoisin kuin minäkin.

Kohta alkaa valivali

Morgan Johanssonin mukaan ei suurlähetystö ole sitten vuoden 2014 käyttänyt afgaanityöntekijöitä. Keitä meille kuskataan?

Ruotsin puolusvoimat ilmoittaa että voivat milloin tahansa hakea lisää porukkaa Afganistanista kunhan vain käsky tulee. Härifrån tvättas! Kantis maksaa!

Noin kuukauden-parin kuluttua alkaa valitus: kämppä on liian pieni, liian kaukana Citystä, ruoka on paskaa, paahtoleivässä melkein vanha päivämäärä, tomaatissa fläkki, haluamme oman auton jne.

2kk kuluttua lomalle

Miten 0 lähetystöafgaanista tuli yhtäkkiä >1000? Sitä mm kyselee artikkeli:

https://www.expressen.se/debatt/dra-in-flyktingstatusen-om–man-reser-till-hemlandet/

Ja entäs sitten kun tänne suurella vaivalla ja kustannuksilla raahatut afgaanit haluavat muutaman kuukauden kuluttua lähteä lomalle/naimareissulle kotimaahansa ja vaativat että ruotsalaiset veronmaksajat kustantavat menopaluun?

Kaitsu

Tämä “auttaminen” tuntuu olevan noin 110%:ti suvakkisiiderivalaiden ja kullin puutteessa kärvistelevien, elämässään epäonnistuneiden horojen suuri pätemisen temmellyskenttä.
Kaiken tämän maanpetturuuteen verrattavan toiminnan aina niin valpas ja yliampuva valtamedia (valemedia) on glorifioinut arvoon arvaamattomaan.

Näistä afgaani kuninkaallisista tasan 0%:a on aitoja pakolaisia, niin svedustanissa, kuin täällä finskilandiassakin.
Pelkkiä sosiaalipummeja, joita pidetään ihmistä parempina ja palvotaa, ku piispaa pappilassa.

Sanna.Marin
Särmääjä

Eikös sieltä tuoda “lähetystötyöntekijöiden” puoli sukua mukana eli ihan jotain randomporukkaa. Nämä afganistanilaiset on muutenkin aika sairasta porukkaa koska niiden kansanperinteisiin kuuluu pikkupoikien hyväksikäyttö ja ovat muutenkin aivan pystyaavikon sisäsiittosta paimentolaiskansaa.

Urvald

Muuten hyvä mutta muslimi ei ole integroitavissa

Kilttimies

“Naiset ovat järjestäneet tulijoille mukavia grillihetkiä.”
Ettäpä grilli kuumana, tämä piti arvata 👏👏👏

Ali Wale

Kyllähän tämä menee kieltämättä komedian puolelle.