Onko WordPress-asiantuntijoita?

Pt-median sivun ulkoasu on jollakin ihmeellisellä tavalla rikki. Olen testannut Operan ja Chromen selaimella ja sivun ulkoasu on aivan päin helvettiä. Onko ulkoasu lukijoiden koneilla ja puhelimilla rikki?

Mistä tätä ongelmaa pitäisi lähteä ratkaisemaan? En ole tehnyt mitään sen kummempia muutoksia. Eilen tein jotain pieniä säätöjä css:n avulla, mutta ei mitään sellaista, että sen pitäisi vaikuttaa ulkoasuun. Toisaalta olen kokeillut tyhjentää kaikki css:ssä tekemät muutokset, mutta sekään ei vaikuta parantavan rikkonaista ulkoasua.

Sivu näkyy toimivana, kun klikkaudun sisälle WordPressiin. Mistähän tällainen saattaa johtua?

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sami

Huomasin jo pari päivää sitten että PT median sivut rivittyvät oudosti Android puhelimeni näytölle, pöytä tietokoneella en ole viime aikoina kokeillut. Toivottavasti joku asiantuntija osaisi auttaa sivuston kuntoonsaamiseksi.

Jummi

Yleensä vastaavaa esiintyy kun päivittää uuteen WP-versioon eikä Teema ole ajantasalla. Onko teemasta uutta päivitystä ja/tai asiasta keskustelua teeman support sivulla?
Tai sitten jokin lisäosa ei ole kumpaankaan yhteensopiva.

Käypä kysymässä https://fi.wordpress.org/chat/

Pekkanen

Joku yksittäinen juttu on ollut muutaman viime päivän aikana sekorivitettynä ja helvetin isoilla witterlintu kuvilla ja toiset jutut samaan aikaan on näkynyt ok pc:llä. Sama tilanne luurilla.
Luulin jo että viherfemakkokommari hakkerit tai PolPo on iskenyt kun pt:ssä ei julisteta valtaeliitin ”oikeaa totuutta”.

Witterin Lintu

Tuo iso witterlintu tulee silloin kun WordPress syöttää mobiiliversiota sivustosta tavalliselle selaimelle. Voisikohan kyse jotenkin olla mobiilisivuston virityksistä.

Qroquius Kad

Omalla pöytäkoneellani Chrome näyttää nyt oikein.

Vesa

Android-puhelimellani sivut ovat sekaisin. Olleet ainakin pari päivää. Läppäriä en ole käyttänyt vieraillessani täällä.

Sitä seuraamaan

Veikkaan että wordpress on tehnyt jonkun säädön eikä ole kertontu siitä. Vaikuttaa siltä että läppärille ohjataan puhelimen näyttö joka sitten ”räjähtää” auki. Mielenkiintoista on että kun murkkujen kautta avaa sivun niin se on ok. Mutta jos menee suoraan selaimella pt-mediaan tai murkkuje ekan linkin kautta avaa pääsivun tai jonkun muun sivun niin näyttö räjähtää, koska oikeita fontteja tai tabulointeja ei löydy. Ja syynä on se että läppärille ohjataan puhelimen sivut.

en tiedä mitä wordpress on muuttanut mutta lähtisin etsimään syytä alustan toiminnasta.

Oloneuvos

Joo etusivu on sekaisin ja kommentit jossain huitsin Nevadassa. No eiköhän joku osaa säätää takaisin.

Closeau

Ei nyt sinänsä välttämättä WP:iin liity, mutta noilla kahdella linkillä voi vertailla eroja etusivulla esim. tämän artikkelin sivun välillä:
https://validator.w3.org/nu/?doc=https%3A%2F%2Fpt-media.org%2F
https://validator.w3.org/nu/?doc=https%3A%2F%2Fpt-media.org%2F2021%2F09%2F04%2Fonko-wordpress-asiantuntijoita%2F

Keltaisista ei tarvitse niin välittää, punaiset ovat sitten kriittisempiä.
Kannattaa huomata, että ylempänä olevat virheet saattavat kumuloida alempia eli tapauksesta riippuen yhden olennaisen virheen korjaaminen saattaa poistaa alempia virheitäkin.

Se, että yksi selain näyttää virheellisen kohdan oikein ei myöskään takaa, että muilla selaimilla homma ei hajoaisi.

Jos standardien mukaan lähdetään tekemään, niin punaisia virheitä tulisi olla nolla.

Anna-Maria Korhonen

Tämä juttu kommentteineen näyttää normaalilta, mutta mm. Myllypuron kielilukion jutussa kommentit näkyvät oudosti ja ylä- ja alapeukkujen kuvakkeet ovat hirveän isoja.

Kyllä on häiriöitä

Kyllä on häikkää ollut muutamissakin uutisissa. Ihan tietokoneen Chromella ja puhelimessakin näkynyt, miten sattuu jotkin uutiset ja kommentit.

Suomi Finland

Jokin css stylesheet tiedosto voi syystä tai toisesta puuttua. En pääse katsomaan developer toolin virheitä, koska minulla on ikivanha läppäri, jossa ei ole noliee developer toolin eri ikkunoille juuri yhtään tilaa. Kotona näkisi tilanteen. Katson uudestaan huomenna illalla.

Punaisia virheitä näkyy 18 tällä hetkellä..

Huru-ukko

Ottia tuota, en mie ainakaan ole huomenut mitään häikkää, en sivuissa tai aukeamisessa, johtuneeko siitä että mie en käytä mitään kuukelin selainta tai mikkisoftan juttuja. ”tulikettu” toimii ainakin minulla, eli no problem. Tai sitten mä oon vaan niin pöhkö etten huomaa mitään..Vaan haitannooko tuo mittään:)

Kyllä on häiriöitä

Ihan samoja ongelmia puhelimessa Androidilla ja Brave selaimella, kuten Windows 10 ja Chromellakin. Eli jotkin uutiset näkyy miten sattuu ja kommentity varsinkin.

Kyllä on häiriöitä

Tosiaan nyt näkyy nuo uutiset oikein, missä oli aikaisemmin häiriöitä.

lisäosa poistoon

Asentaa lisäosan uudelleen niin se on perusasetuksilla

juhaII

Ilmankos sivut eilen olivat rikki, mutta kun kielin pyöri suussa niin selvän sai.

Valitettavasti en osaa auttaa. Ajattelin, että toimettomat ”hyvikset” olivat sotkeneet saittisi.

K J

Jos menen läppärillä suoraan pt-media-org sivulle, niin en näe yhtään mitään. Tekstit pienellä ja peukut etc. ruudun kokoisina.

Joudunkin käyttämään kmedia.fi ”portaalia”, jolloin tulee normaali näkymä. Käytän Vivaldia läppärissä ja Operaa puhelimessa. Puhelimessa sama homma.

Minä

Näkyy toimivan nyt. Jo helpotti.

Oloneuvos

No nyt toimii sivut.

Yksi lukija

No nyt taas toimii.

Suomi Finland

Webserver PT:llä näyttäisi olevan LiteSpeed. Ja sen pitäisi tukea ko laajennusta. Jotenkin nuo css:t menevät sekaisin. Hyvin hankala sanoa miksi. Mutta kyllä tuo perussyy sivuston sekoiluun on varmasti css tiedostoissa. Selvititkö mistä esimerkiksi jättipeukku sai tyylinsä?

Suomi Finland

Tuo lisäosa vaatii, että webserver on LiteSpeed. Koitin katsoa saisinko tuon tilanteen toistettua, mutta oma webserverini on IIS. Ja tuo lisäosa sanoo sen vuoksi näin:

WARNINGLSCache caching functions on this page are currently unavailable!

  •  To use the caching functions you must have a LiteSpeed web server or be using QUIC.cloud CDN

Litespeed web serveristä on netissä:

”The software uses the same configuration format as Apache HTTP Server and is compatible with most Apache features.”

Käsittääkseni pt-median sivustoa ylläpitää nimenomaan tuo ko serveri ja sen pitäisi tukea sitä WP- lisäosaa.

Se miksi siinä tyylit sekoaa on vielä täysin auki. Näyttäisi siltä, että peukkukuvakkeet ovat jotain sellaista tekniikkaa, mihin en ole aiemmin törmännyt. Mutta se lisäosa muutti muutakin.