Integraatiopurjehdus, kuinka juuri-maahan-tulleita kotoutetaan

Ruskeakin mies on päässyt integraatiopurjehdukselle.
Turvapaikka-aktivistit ovat harjoittaneet jo pitkään “integraatiopurjehduksia”. Homma on ollut vähän jäissä muutaman vuoden, mutta uusien afgaanimiesten myötä homma on taas laitettu tulille.

Integraatiopurjehdus on jotain sellaista, että uudet juuri-maahan-tulleet miehet “seilataan yhteiskuntaan”. Kun Afganistanista tullut jorkki pääsee purjehtimaan vanhalla puulaivalla Tukholman edustalle, niin se edistää afganiaanon kotoutumista.

Tarkasti ei tule esille, että mitenkä tällainen integraatiopurjehdus edistää sitä integraatiota, mutta luultavasti se kuitenkin edistää. Mutta mikäpä siinä. Integraatiopurjehdus kuulostaa juuri sellaiselta toiminnalta, että “miten en itse tätä aikaisemmin keksinyt”.

Voisiko tällaisia intgegraatiopurjehduksia laajentaa muuallekin sosiaaliseen toimintaan? Äkkiseltään tuli aivan älyttömän hyvä idea; integraatiosauna. Pt-media tarjoaakin jatkossa kaikille ihanille afgaaninaisille integraatiosaunaa. Saunan jälkeen voimme ottaa integraatio_kiljua. Kun ollaan tarpeeksi integraatiosaunottu ja juotu integraatiokiljua, niin eiköhän integraatio lähde käyntiin.

Voisivatko suomalaistet turvapaikka-aktivistit ottaa tästä mallia? Makkaranpaistoillat ovat menneen talven lumia, pitää olla integraatiopurjehduksia ja integraatiokiljua. Jos juttu kuulostaa liian tollolta, niin ei muuta kuin Googleen sana “integratiosegling”.