Niuvasta karannut nainen oli raaka tappaja

Kuopiosta Niuvanniemen vankimielisairaalasta karannut nainen on 27-vuotias Noora Oinas. Oinas oli Niuvassa kesällä saamansa tuomion takia, jossa hänet tuomittiin syyntakeettomana tehdystä taposta.

Oinas oli viime vuoden elokuun lopulla vanhemman miehen kanssa miehen asunnolla Keravalla. Syötiin pillereita ja juotiin viinaa. Mies oli sammuksissa, kunnes Oinaalla tuli mieleen ajatuksia. Oinas teippasi miehen pään ilmastointiteipillä ja alkoi takomaan miestä puukolla.

Oikeuden mukaan iskuja oli ainakin 11, vaikka Oinas myönsi lyöneensä uhria vain kerran. Joka tapauksessa teon jälkeen Oinas löi vielä puukon pystyyn miehen jalkaan. Uhri löydettiin asunnosta vasta vajaa parin viikon jälkeen.

Oinas todettiin lopulta syyllistyneen syyntakeettomana tehtyyn tappoon ja hautarauhan rikkomiseen, mutta syyntakeettomuuden vuoksi hänet jätettiin tuomitsematta. Kun joku todetaan syyllistyneen vakavaan rikokseen syyntakeettomana, niin tiedossa on pitkä aika vankimielisairaalassa.

Yleisesti luullaan, että tällainen henkilö kävelee vapaaksi muutaman kuukauden jälkeen, tai että joku voi näytellä itselleen ”hullun paperit”, mutta kumpikaan ei pidä paikkaansa. Kovissa väkivaltatapauksissa vankimielisairaalassa saattaa vierähtää loppuelämä, tai ainakin iso osa siitä.

 

Oinas on jostain syystä päässyt karkuun. Vaikea kuvitella, että mitä hän aikoo. Mutta kun on tällaisessa tilanteessa, niin henkilöllä ei ole mitään papereita, ei pankkikortteja eikä mitään. Rahaa pitäisi jostain saada. Kun ihminen on karussa, niin elämä on kallista ja vaikeaa. Jos ei ole apureita, niin Oinaan on melko mahdotonta jatkaa kovin pitkään elämää karussa.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Suomessa mieletilatutkimuksessa olevat eivät todellakaan yritä esittää sairasta, vaan päinvastoin yrittävät näytellä tervettä, että pääsisivät vankilaan tahdonvastaisen mielenterveyshoidon sijaan:

vankilasta tietää, milloin pääsee pois, ja vangilla on vapauksia ja oikeuksia valtavan paljon enemmän verrattuna pakkohoitopotilaaseen, jonka asema on lähellä lainsuojatonta.

Mitä tulee pakkohoitojen kestoon, mainittakoon Sanna Sillanpää:

hänen Niuvan-reissunsa kesti ”vain ” 10 vuotta, koska hänellä oli poikkeuksellisen hyvä hoitovaste.
Siitä voi itse kukainenkin laskeskella, kauanko istuu sellainen johon ei hoito pure.

K. J. Pitkä

”Miten karkaaminen Niuvanniemestä onnistui? Johtava lääkäri: ’Pääsääntöisesti potilaamme eivät ole vankeja’”
Miksi ihmeessä tuollaista tappajaa ei ole passitettu varsinaiseen vankimielisairaalaan ?

Psykiatrinen vankisairaala – Wikipedia

Suomi Finland

Oinas voi tietenkin aina tulla katumapäälle ja palata kiltisti takaisin sairaalaosastolle.

Pahasti saa mieli mennä epäkuntoon, jotta tappaa toisen ihmisen ilman mitään järjellistä syytä.

Parhaiten pysyy tällaisten tyyppien ulottumattomissa, kun ei itse popsi pillereitä ja huuhdo niitä viinalla alas.

Tytöt on tyttöjä hei

”Vaikea kuvitella, että mitä hän aikoo.” Noh eiköhän mieli tee taas niitä pillereitä ja viinaa. Tässä maassa riittää alan miehiä jotka mielellään ottavat minkälaisen naisen tahansa kotiinsa viihtymään, kunhan saa välillä puristella tissejä. Myöskin ns. import-miehet haalivat tämmöisiä naisia kovin mielellään sillä silloin on tiedossa armottomat römpsäbileet koko klaanille. Pidetään akka vaan sekaisin koko ajan ja välillä syötetään että se ei karkaa. Ei Nooralla mikään hätä ole, ihan itse valitsi tämänkin polun. Reipas, oma-aloitteinen neiti !

T

Tappaja. Entä sitten? Pikkujuttuja verrattuna siihen että hänellä olisi joskus ollut aavistuksen rasistisia ajatuksia.

Kempeleen Korleone

En tiedä johtuuko viina+pilleripäissään tehty tappo pysyvästä mielenvikaisuudesta? Ennenhän viinapäissään juopporemmissä tehty tappo oli ns. perinnejuttu ja jokunen vuosi vankilaa siitä tuli. Ei sen ihmeempää.

Olisiko tälle kirjoitettu mielisairaalaan paperit, jos ei nuollut tarpeeksi PolPo:a ja heidän mielentilatutkimukseen laiton jälkeen ns. tutkivia lääkäreitä (joilla monesti on ’tutkimustulos’ valmiina lähetteen mukana väärin ajatteleville ihmisille).

Dickie

Nuivanniemi! hihii.

Irmeli

Pääasia olisi että saataisiin kiinni, ennenkun tappaa karkumatkallaan jonkun.

Irmeli

Saatu kiinni, onneksi.

Suomi Finland

On saatu karkulainen kiinni. Toivottavasti saa pillerit naamaansa, jotta tokenee. Ilman viina tietenkin.

Ikävä tapaus

Mies lähtenyt toiveikkaana naisen kanssa kallistamaan kuppia mutta jäi ikävällä tavalla pimppihommat väliin, näitä valitettavia tapauksia tulee yhä lisää interseksuaalisen feminismin aivopesun hedelminä.

Onneksi kannabis laillistuu niin porukka kiskoo vähemmän hullunkaalia.

juhaII

Vaarallinen tapaus, joka voi tehdä mitä tahansa vaikka onkin nainen. Kuvan perusteella naiseksi ”raavas”. Ei siis mikään tyttönen kun ajattelee lapsia, nuoria, naisia ja vanhuksia. Rahaa on saatava keinolla millä hyvänsä ja stressi voin saada tekemään mitä tyhmyyksiä tahansa ”ensimkertalaisena”.

Nih

Viina ja lääkkeet eivät ole mikään lieventävä asia, vaan joka tuollaista tekee on jo pohjimmiltaan tappaja luonne ja vaikka oli akka kyseessä.

Daavidin poika

Ilmeisesti tämän Nooran:kin kohdalla kannattaa lähteä liikkeelle ”kotioloista” Onhan sellainenkin kuin ”koulukiusaus” mahdollinen lähtökohta, en nyt itse lähde tuomitsemaan häntä tappajaksi. Muutama typerä kommentti on näköjään eksynyt sekaan, mutta ehkä nämä typerät kommentoijat tietävät hänen elinkaarensa 0-27 vuoden aikana.

Qroquius Kad

Noora nyt kuitenkin ON tappanut miehen melkomoisen raa’asti, joten mitä puuttuu tappajan statuksesta?

Suomi Finland

Jos mieli menee sellaiseen kuntoon, että ymmärrys puuttuu ja raaka väkivalta voi tulla kuvioihin, niin on tietenkin taho, jota voidaan syyttää: ja sehän on yhteiskunta, joka yleensä puuttuu asioiden kulkuun vasta sitten, kun tapahtuu jotain peruuttamatonta.

Tuskin ymmärrystä vailla olevat tyypit oireilevat ensimmäistä kertaa elämässään ja tappo tulee täytenä yllätyksenä.

Ja kun tilanne on se mikä on, niin kun hoitoon lopulta pääsee riittävän pitkäksi ajaksi, on varmasti tapahtunut jo tappo tms ja sitten jos ja kun hoito alkaa joskus tehota, joutuu ihminen elämään sen tosiasian kanssa, että on tappanut.

Yhdysvalloissa kuolemanselleissä on kosolti tyyppejä, joilla on varmasti ollut rankka lapsuus, eikä mitään mahdollisuuksia edetä elämässä. Mitä sellaisille tyypeille oikein pitäisi tehdä?

Qroquius Kad

Eivätkös he sitten ole aivan oikeassa paikassa?

Suomi Finland

Eihän elämässä tosiaan tarvitse edetä. Jos ei mahdollisuuksia ole parempaan, niin sitten mennään sen mukaan, mikä se oma mahdollisuus on.

Ketään ei pakoteta ryöstämään kioskia muutaman kympin takia ja tappamaan kioskinpitäjää sen takia, että omassa elämässä on hankaluuksia.

Yhteiskunta kuitenkin on jenkeissä mikä on ja huonompiosaisten on siellä vaikea tulla toimeen. Obamacarekin on ihan haistapaska ’parannus’ terveydenhuoltoon ja Trump meinasi vesittää senkin.

Mutta kyllä kai noi tappoihin syyllistyneet sen tietävät, että kun sen ihmisen tappaa, niin ei se siitä enää henkiin herää. Ja tietävät varmaan myös sen, että kiinni jäädessä itselle voi tulla paskamainen tuomio.