Vuoteen 2030 mennessä ulkomaalaisten miesten osuus yli 50 % useissa kymmenissä kunnissa

Affen tilastoblogissa on päivitetty muutamia taulukoita, joita kannattaa taas kerran nostaa esille. Vuoteen 2030 mennessä useissa kymmenissä kunnissa 15-44-vuotiaiden ulkomaalaisten miesten osuus on yli 50 %.

Affen tilastot.

Alla kuvassa siinä järjestyksessä kuin maahanmuuton suurimmat kunnat ovat. Botkyrka ykkösenä, sitten Södertälje ja Sigtuna. Neljäntenä oleva Burlöv on Malmön naapurikunta.

Kaupungit, jotka on merkitty sinisellä, niissä maahanmuuttajien osuus on pohjoismaista ja useimmat kunnat ovat joko Norjan tai Suomen rajanaapureita, paitsi esim. Surahammar, joka on perinteinen suomalais-kaupunki.

Kuten jo nyt näkyy, niin kuluvana vuonna ainakin 14 kunnassa tämä 15-44-vuotiaiden miesten osuus on yli 50 % ja Botkyrkassakin pitkästi yli 70 %.

Ulkomaalaisiksi miehiksi tässä on laskettu ne, jotka ovat syntyneet ulkomailla, tai syntyneet Ruotsissa kun molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla tai toinen vanhempi on syntynyt ulkomailla. Klikkaa kuva isommaksi.

 

Kehitys on mennyt siis jo pitkästi yli sen, että sen suuntaa voisi korjata mitenkään. Vaikka maahanmuutto lopetettaisiin täysin kokonaan tästä päivästä alkaen, niin esimerkiksi näiden parinkymmenen suurimman maahanmuuttajakaupungin ulkomaalaisen väestön osuus jatkaisi kasvamista edelleen.

Tanskasta, kuten esimerkiksi Saksastakaan ei ole saatavilla vastaavia lukuja. Saksan luvut ovat luultavasti kuitenkin aivan vastaavia kuin Ruotsissa, mahdollisesti pahempiakin. Tanska ja Hollanti ovat luultavasti jotain samaa luokkaa.

Suomella ja Norjalla voisi olla mahdollisuus vielä muuttaa suuntaa, mutta luultavasti sellaista ei tapahdu, vaan molemmat maat jatkavat samaa suuntaa kuin Ruotsi ja Tanska, mutta vain hitaammalla tahdilla.