Raportti Norjasta – kuinka Drammen monikultturistettiin

Drammen on Norjassa Oslosta noin 30-40 km lounaaseen sijoittuva kaupunki. Viime aikoina kyliltä on kuulunut huolestuttavia asioita. On saatu liian paljon ilmavaa riisiä.

Drammen on noin 65 000 asukkaan kaupunki lyhyen ajomatkan päässä Oslosta. Vähän kuin Kirkkonummi Helsingistä sillä poikkeuksella, että Drammenissa asukkaita on vähän enemmän ja matkaa pääkaupungista muutama kilometri enemmän. Itse kyläilin Drammeissa usein vuosina 2004-05, kun asustelin Oslossa ja muutamat työmaat sattuivat Drammenin kylille. En muista tuolloin, että olisin nähnyt yhtään ainoaa värillistä ihmistä kylillä.

Drammeniin perustettiin 2015 hujakoilla kaksi isoa vastaanottokeskusta, jossa majaili parhaimmillaan jopa tuhat miestä. Kaikki Oslon suuntaan tulleet turvapaikanhakijat pyrittiin sijoittamaan Drammeniin. Etelä-Norjassa oli tietenkin muitakin vastaanottokeskuksia, mutta Drammenista tehtiin se ihmisoikeuksien keskus. Tällä oli perustavanlaatuiset vaikutukset kaupunkikuvalle.

Eli, 00-luvulla Drammenissa asui tuskin yhtään kehitysmaista tullutta maahanmuuttajaa. Kaupunki oli niin norjalainen kuin vain saattoi olla, aina jonnekin 2014 asti. Vuodesta 2015 eteenpäin muutos on ollut niin dramaattinen, että muutosta voisi kutsua Suomeen verrattuna hyvin radikaaliksi.

Kävi niin, että Drammenin kunnanhallitus keksi kuningasidean. Pena sen viime metreillä siinä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi, että otetaan niin paljon kehitysmaista tulleita pakolaisia kuin sielu sietää ja pistetään rahoiksi. Drammenissa kuviteltiin suurin piirtein jotain sellaista, että vihdoin saadaan se Holmenkollenin lentomäen maailmanennätys Drammeniin, kyllä sen joku afrikaano hyppää.

Mikäpä siinä. Rasismia vastusteltiin ja kaikki olivat tervetulleita. Tulijoita ohjattiin asuntojonojen ohi ja kunnan työvoimatoimistoon perustettiin erityinen ulkomualaisten ryhmä. Norjassa nimittäin kuviteltiin, että no nyt, nyt saadaan telakoille hitsaajia ja ennen kaikkea: öljynporauslautoille vähän halvempaa työvoimaa. Statoil (Norjan valtiollinen öljy-yhtiö) järjesti kursseja, lisää kursseja ja vielä lisää kursseja, kunnes kävi niin, että kehitysmaista tulleet miehet eivät ensinnäkään tulleet kursseille. Ja nekin vähät, jotka tulivat, niistä ei ollut edes siivoojiksi öljynporauslautoille. Huomattiin melko nopeasti, että ei niistä ollut öljynporaajiksi eikä telakkahitsareiksi. Oslon yliopistossa tehtiin jo 2016 tutkimus, että vain muutamalla prosentilla ylipäätään syyrialaisista tulijoista oli mitään sellaista alkeellista tietotaitoa länsimaisesta tekniikasta ja fysiikasta, jota olisi voinut käyttää yhtään mihinkään.

 

Drammenin hulluus kesti pari vuotta, mutta parissa vuodessa populaatioon ehti tulla iso muutos. Ei tietenkään sellainen muutos, kuin jossain ruotsalaisissa kunnissa. Kaupunkiin saatiin kuitenkin sitä älämölöä, jota paikalliset ihmiset joutuvat sietämään. Tai kuten se toisin sanotaan, saatiin ilmavaa riisiä ja mukavia ruuanlaittohetkiä.

Pt-median Norjan kirjeenvaihtaja se kertoo:

– Ennen täällä syötiin silliä ja juotiin kaljaa. Kilpailtiin, että kellä on vaalein viikinkiparta. Nyt täällä syödään kebabiaanoa ja kilpaillaan, kellä on mustin isis-parta.

 

25 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kalaöljyblues
kalaöljyblues
17.9.2021 06:17

Drammenista tulee kaukaiset nuoruusmuistot mieleen. Luokkaretkellä Tampesterissa samassa hostellissa majoittui ryhmä nuoria norskeja, olivat jonkin orkesterin jäseniä.
Siinä kun kaunis norjalaisviulistineito oli pylly pystyssä hostellin vanerisängyllä, niin tulee Pihasoittajien euroviisukappale ”Viulu-ukko” sanoituksineen mieleen:


Kun jousi käy ja viulu soi
Mies jostakin tullut on missä blues soi rajaton

Ehkä suomalaisuroon puuttuessa musisointi jatkuu pensselisedän tahdeissa?

Voi voi.

Mr X
Mr X
16.9.2021 23:53

Paavo tekee enemmän kuin KULLAN ARVOISTA työtä,kertoo asiat,joita iltaKAKAT eivät tee. Oikein syvä KUMARRUS ja HATUNNOSTO, Terv ex -1977-87 08 .

juhaII
juhaII
16.9.2021 22:42

Drammessa ”tyhmyys oli käsin kosketeltavaa” tavalla, joka viittaa vahvasti vasemmistopuolueiden ylivaltaan hallinnossa! Se, että norski naiset ovat kaiketi saaneet ”turskaa”.
Turskan syönti ei todellakaan kasvata järkeä, kuten 1970-luvulla vielä TV-mainoksessa vakuuttavasti vakuutettiin ”Voin kasvattavan järkeä” melkeinpä kuin ”SHELLISTÄ!!!”

Suomi Finland
Suomi Finland
16.9.2021 14:18

Ilmava riisi ja kebabliha. Halalia tietenkin.

Mitä enemmän eläin kituu teurastettaessa sitä halalimpaa sen liha on.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.9.2021 14:22
Vastaa...  Suomi Finland

Yleensä nuo tuumivat, että sydämen pitää pumpata veri pois.

Kun olen syönyt ihan kotimaisilla keinoilla teurastettuja eläimiä, en ole kyllä huomannut koskaan, että verta olisi erityisesti pulpunnut lihasta.

Ja mikäs vika verässä on? Ei sen vuotaminen matua ainakaan raiskatessa yhtään haittaa.

Minä
Minä
16.9.2021 18:34
Vastaa...  Suomi Finland

Verestä saa hyviä verilettuja. Niitä puolukkahillon kera, niin hyvältä maistuu.

Asiaa tutkinut
Asiaa tutkinut
16.9.2021 11:38

Matut eivät halua tehdä töitä tai heistä ei ole siihen, mutta kuitenkin heidän mukaansa heitä pitää kunnioittaa.

Miksi?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
16.9.2021 12:13
Vastaa...  Asiaa tutkinut

Koska Allah sanoo niin.

Cassidy
Cassidy
17.9.2021 14:48
Vastaa...  Asiaa tutkinut

Tietävät itsekin mitä roskasakkia ovat, semmoinen kalvava pieni kollektiivinen häpeä syö heitä länsimaailmassa sisältäpäin.. ja ainut keino jolla yrittää saada sitä alinta B-luokkafiilistä edes hiukan tukahdettua on mölistä rasismista, ikäänkuin se olisi se syy miksi heitä halveksutaan paskan luoneteensa sijaan. Toiset menevät pidemmälle ja käyttävät väkivaltaa saadakseen kokea edes jonkunnäköistä kunnioituksen irvikuvaa, kuten vähä-älyiset muutenkin. Muslimin tyhmään päähän ei mahdu ajatus siitä että aito kunnioitus ansaitaan omalla käyttäytymisellään, ei sitä saa olemalla jonkun värinen tai kuulumalla uskontoon/klaaniin/motskarikerhoon. Tämä on universaalista, hyvät ihmiset saavat ansaitusti kanssaihmisten kunnioitusta, paskat ihmiset eivät. Ei se kovin vaikeaa ole.

NO ovat seonneet?
NO ovat seonneet?
16.9.2021 11:20

Norjan Piiat ovat vissiin päässeet Mustan Makkaran makuun kun nyt muuttivat oikeistohallituksensa ihan vapaaehtoisesti sosskepuhallitukseksi, sossuäijä etunokassa, ja suitsuttivat Lööperiä!?!? Silloin ovat asiat todella menneet pieleen.

Sami
Sami
16.9.2021 09:38

Niinkuin niin monta kertaa aiemminkin, jokaisesta Drammeniin tulleesta kehiksestä olisi tullut öljynporaaja tai hitsari, ellei sosiaalitoimisto olisi antanut apeita verhoja. 🙁

Sai taas nauraa
Sai taas nauraa
16.9.2021 09:32

Tajukangas haastaa Jammun hauskoissa pakinoissaan.

Ainoa ero, että 2015 jälkeinen on totta ja Jammu kirjojen pakinat fiktiota.

Sami
Sami
16.9.2021 09:56
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

”Erkki Olavi Kanerva, nimimerkki Jammu (s. 14. lokakuuta 1936[1] Tampere) on suomalainen pakinoitsija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut murrepakinoita Tampereen ja Längelmäen murteilla vuodesta 1969 kaupunkilehti Tamperelaiseen ja hänen pakinoitaan on myös julkaistu kirjoina, muun muassa Hermonaru vuonna 1966 sekä Tampere oli meirän 1993.” https://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_Kanerva_(toimittaja)

Sami
Sami
16.9.2021 10:08
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Olisi aika hauska saada Paavon kaikki kirjoitukset painettuna kirjana käteen! Kirja olisi suomalaisessa kirjallisuudessa massasta erottuva unohtumaton kokemus, sekä punavihreissä kulttuuripiireissä suunnattoman kohun aihe 😀 punavihreiden nostamaan kohun saattelemana kirja olisi todennäköisesti aikamoinen myyntimenestys! 😀

Last edited 1 month ago by Sami
Catilina
Catilina
16.9.2021 09:28

Onneksi Drammen on muutenkin hirveän ruma kaupunki.

Alistetut valkoiset
Alistetut valkoiset
16.9.2021 08:56

No, niin kauan kun ne on omissa oloissaan niin niitä voi sietää. Mutta kun ne alkavat raiskaileman ja pariutumaan paikallisten kanssa niin siitä on leikki kaukana.

Oslossa on omat ongelmansa huumeiden ja maahantulleiden kanssa. Joskus aikoinaan kävin lauttakomennuksella ja vietin yön kylän keskustan SAS-hotellissa. Aamulla kun kuuden jälkeen tein lähtöä ABB:lle niin pihalla oli jono takseja. Niistä sitten valkkailin ajopeliä jossa istui valkoine mies. Ja kun lähestyin autoa, kadun päässä torikokousta pitänyt, ja minua noteeraamaton, ryhmä ripakinttuja aloitti jumalattoman älämölön. Että ensimmäistä autoa pitäisi käyttää. Valkoinen kuskikin oli alistuneen ja pahoillaan olevan näköinen ja viittoi että ota toi tuolta.

Pahaksi oli mennty jo 10 vuotta sitten.

Sami
Sami
16.9.2021 09:50

Toisen maailmansodan saksalaismiehityksen aikana 14000 norjalaista naista pariutui saksalaisten miehittäjien kanssa. Sodan jälkeen kyseisillä maanpetturinaisilta otettiin Norjan kansalaisuus pois, sekä heidät häädettiin maasta. Useimmat näistä maanpettureista sitten pakkasivat kamansa ja lähtivät Saksaan, ilman että kukaan olisi heitä kaivannut!

Last edited 1 month ago by Sami
Moonman
Moonman
16.9.2021 12:31
Vastaa...  Sami

Niin, siinä nähtiin että kansalaisuuden poisto onnistuu vaikka kantiksilta niksnaks, jos näin halutaan. Nykyään ollaan yhtä tyhmiä kuin Drammenissa: Kun tehdään suuria suunnitelmia kehitysmaalaisiin liittyen niin aina unohdetaan ottaa huomioon että tulijat ovat kongnitiivisilta kyvyiltään 10-vuotiaan lapsen tasolla (esim. petturi orpon halpatyövoima ja supercellin äijän uzbekistanilaiset opiskelijat).

terhomatti.hämeenkor
terhomatti.hämeenkor
16.9.2021 08:26

Taitaa jäädä Drammenin spiraali toiseksi näiden moniosaajien käsittelyssä. No, tulipa tuo ajettua joskus 90-luvulla, jolloin Drammen oli vielä norjalainen.

Miljoona miljoona ..
Miljoona miljoona ..
16.9.2021 17:37

Spiraalista en tiedä, mutta uskon Drammenin tulevaisuuden näyttävän enemmän syöksykierteeltä.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
16.9.2021 08:19

Taas yksi suvakkien aivopieru ☹️☹️