Venäjä yrittää avata ”pakolaisreitin” Valko-Venäjän kautta

Puolan hallituksen mukaan Valko-Venäjällä on menossa mainoskampanja, jonka avulla tulijoita houkutellaan lentämään Valko-Venäjälle Minskiin lupauksilla, että Valko-Venäjän kautta pääsee laillisesti EU:n puolelle.

Puolan mukaan Valko-Venäjä on laittanut päälle täyden kampanjan ainakin Turkin ja Iranin suuntaan, jossa tulijoita houkutellaan pääsemään Valko-Venäjän kautta EU:n alueelle laillisesti. Tulijoille luvataan jopa pientä matkarahaa, jonka saa Valko-Venäjältä.

Puola pitää valko-Venäjää sen verran suurena uhkana, että maan hallitus on määrännyt Valko-Venäjän vastaiselle rajalle ison määrän sotajoukkoa. Miesvahvuuksia ei kerrota, mutta se tiedetään, että sotilaat ovat aloittaneet ensi alkuun raja-aidan rakentamisen pahimmille paikoille. Hallituksen mukaan koko Valko-Venäjän vastainen raja tullaan aidoittamaan muutaman viikon aikana.

Puolan pääministeri Mateusz Morawieckin mukaan kyse on hyvin vakavasta poliittisesta provokaatiosta. Niin ikään Puolan mukaan Venäjä yhdessä Valko-Venäjän kanssa pitää täysin provokatiivista Zapad 2021 sotaharjoitusta juuri Puolan vastaisella rajalla. Puola on valmistautunut täysin siihen, että Venäjä ja Valko-Venäjä jos eivät nyt ihan suoraan hyökkää Puolaan, niin tekevät ainakin jotakin hyvin provokatiivista, jolla pienet hyökkäykset voidaan ikään kuin sallia.

Puolalaisia sotilaita on käsketty hillitsemään itsensä, että Puolan suunnalta ei tapahtuisi mitään provokoitumisen seuraavia jälkitoimia.

Pääministeri Morawiecki sanoo, että ”hyökkäys saattaa olla todennäköinen, eikä vain diplomaattinen konflikti”.

 

Puolalaiset mediat ovat kertoneet, että Venäjä käyttää paljon siihen, että se yrittää etsiä ”reitti” Eurooppaan. Venäjä toisin sanoen yrittää etsiä vastaavaa reittiä kuin Kreikka oli 2015 kolmansista maista tulleille tulijoille. Tähän samaan ovat yhtyneet Baltian maat ja Ukraina. Venäjän tarkoitus ei suoranaisesti ole hyökätä Eurooppaan, mutta käyttää pakolaisia sotilaina. Jos esimerkiksi Puolaan saataisiin täysi ”avoin reitti”, niin se tietäisi Euroopan hajoamista.

Liettuan reitti ei täysin onnistunut, sillä Liettuasta olisi ollut pitkä matka ylipäätään Puolan kautta Eurooppaan, joten nyt haetaan sitä parasta reittiä.

Seurataan tilannetta mielenkiinnolla.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jokke

Oikein ja luonnollista….

Entinen kommunisti

Mitäs ovat vittuilleet itään päin. Sitä saa mitä tilaa.

Apina

Listatkaa kaikki ne valtiot, joita vastaan demokraattinen Venäjä on aloittanut sodan-siinä sitä on miettimistä…. Katsokaa tekoja – tyhjänpäivästä paskapuhetta on helppo levitellä.

Sami

No kyllä tätä toimimatonta ja korruptoinutta EU:a ollaan saatu sietää jo ihan tarpeeksi. Mitä nopeammin EU loputtomine ongelmineen ja rahanmenoineen loppuu -sitä parempi. Annan Venäjälle tässä täyden tukeni: ”Jos esimerkiksi Puolaan saataisiin täysi ”avoin reitti”, niin se tietäisi Euroopan hajoamista.”

Qroquius Kad

Täällä haisee mahorkka ja Impoerialistisen Roistovaltio Ryssän paska!
Hävetkää, saatan maanpetturit!

Paljonko Anus Putkonen maksaa teille? Rahassa vai luonnossa?
Jumalauta, että suomalaisissa pitää olla tuollainen määrä omaan pesään paskojia!

PutinTrolliPataljoon

Muista lääkkeet

Suomi Finland

Pakolaisase. Eipä olisi uskottu, että sellasitakin vielä joskus käytetään. Varsinkin, kun ne tyypit eivät ole enää mitään pakolaisia jossain Valko-Venäjällä. Sehän ei ole mikään sotaa käyvä maa.

Ei pakolaisilla pitäisi olla mitään oikeutta päättää maata, mihin he haluavat. Jos joku auttaa pakolaisia, niin auttaja on se, joka päättää pakolaisten sijoittamisesta.

Seuraava askel varmaan on se, että noita tulijoita ryhdytään kiduttamaan, jollei niitä muuten oteta rajan yli.

EU-kalkkuna

Pikkuäijällä ei mene oikein hyvin joten Pikkuäijä on tekemässä sitä mitä kauan on jo odotettu. Nyt sattuivat sopivasti matut aseeksi ja matujahan maailmassa piisaa.

Toivottavasti EUn kalkkunat ja munattomat ja muskelittomat hiiret tekevät asialle jotakin? Vai pilaavatko loputkin? Saksan kalkkunahan sai juuri kaasua joten siltä kalkkunalta on turha odottaa mitään.

Suomi Finland

Kyllä EU:ssa vähitellen tajutaan, että huonosti käy, jos kaikki maailman eri syistä turvaa tarvitsevat ihmiset otetaan vastaan, syynätään heidän tarpeensa turvaan kaikki oikeusasteet tarvittaessa läpikäyden ja lopulta tulijoiden asuttaminen kantisten sekaan kaikkien sosiaaliturvaoikeuksien kera.

Syntyvyyteen maailmalla pitäisi puuttua niin pikaisesti kuin mahdollista. Olen aika varma siitä, että jos sitä ei tehdä, käy todella huonosti ja ihmistä kaatuu kuin heinää siinä vaiheessa, kun se nälänhätä yllättää.

Aika huolestuttavaa on se, että jossain Afganistanissa oli ryssänmiehityksen aikana murto-osa siitä porukasta kuin mitä siellä on nykyään.

Miljoonaa nälkäänäkevää lienee huomattavasti helpompi auttaa, kuin jos heitä on sata miljoonaa.

WW3

Noista aineksista syntyy paljon todennäköisemmät maailmansodan ainekset kuin niillä kahdella edellisellä kerralla.
Kansainliitto kaatui edelliseen ja YK tulee kaatumaan siihen seuraavaan.

Antti Tifa

Täällä on naisia, täällä on lapsia. ( toinen ruikutusvideo Puolan rajalta )
Ota verenpainelääkkeet ennen katsomista.
https://www.youtube.com/watch?v=0PGGfla26ZI

Dan Wesson

Missä ne naiset ja lapset olivat? En nähnyt videolla yhtäkään. Toinen asia mikä tuossa pisti silmään oli, että näiden ”osaajien” taidot eivät näköjään riitä edes kunnon nuotion tekemiseen. Kitistään kylmyyttä, mutta ei tehdä mitään asian eteen. No, mies on tyhmä tai köyhä jos se palelee. Näiden tyyppien kohdalla köyhyys ei taida olla se juttu joka aiheuttaa palelua.

Tällä valitus muuttuu eriasteisiksi vaatimuksiksi, ja suvakit kantavat kilpaa halal-lihapataa palleroiden naaman eteen. Ja ihan ilmaiseksi.

matti mainio

Jutussa sanottiin että Venäjä etsii reittejä pakolaisille Eurooppaan. No ei tarvi etsiä, koska voivat milloin vain laittaa niitä tulemaan Suomen kautta. Voivat tulijoille vielä luvata että matkaajat saavat Suomessa täyden ylöspidon, kassit kannetaan, saavat syödä hyvin, levätä hyvin, täyden oikeusavun ja terveydenhuollon. Halutessaan vaikka kuinka moneksi vuodeksi, jos eivät heti halua tai jaksa jatkaa matkaa pidemmälle Eurooppaan.

Moonman

Puolassa ja baltiassa tunkeutujat aiheuttivat kansallisen hätätilan. Suomessa se olisi nykyiselle hallitukselle juhlan paikka. Tunkeutujien torjuminen onnistuu kyllä logistisin keinoin melko helposti kuten Kreikka näytti ja Puola nyt näyttää. Julkilausuma, että tänne ette tule, raja on aidattu siellä on tarpeeksi miesvoimaa ja materiaalia estämään vyöryn, niin se on siinä.

Moonman

Niin on, mutta se onkin huolestuttavaa että meillä se on kiinni pelkästään ”venäjän armosta”. Näin joudutaan panttivanki-tilanteeseen vieraalle valtiolle poliittisten päätösten suhteen. Venäjä voi kiristää ruuvia heti kun suomi alkaa esim. natoilemaan hiukan liikaa. Ja taas tavalliset suomalaiset kärsivät.

uusi suomettuminen

Venäjältä ostetaan maakaasua, ja kohta sille kenties maksetaan EU-tukien suuruista suojeluveroa siitä, että matutulva EI pääse itärajan kautta yllättämään meitä.

Puolueeton

On aivan luonnollista yrittää pysyä väleissä naapuri-suurvallan kanssa. Ellei oteta päätöksissä naapurin toiveita huomioon, voimakkaampi voi siitä valistaa kovin ottein.
Suomettumisen aikana otettin naapurin toiveet huomioon ja Suomella meni loistavasti. Nykyisten velkojen suuruiset (suhteessa kansantuloon) velat maksettiin 30 vuodessa.
Ongelmiakin tuli, typerimmät suomalaiset ihastuivat Neuvostoliittoon, mitä suomettuminen tarkoittaa sanan mukaisesti. Tämän jälkimainingit aiheuttavat edelleen ongelmia politiikassa. Suomessa vallitsee lumedemokratia, ollaan samaa mieltä oltiin porvareita tai sosialisteja.

Vitt..Stadilainen

Uskon, että yhteisymmärrys liittyy Suomen NATO-jäsenyyteen ja tämä tilanne voidaan tulkita viestiksi – ”älkää liittykö tai laskemme aluksi sellaset 100 000 rikastajaa lävitte!”

Puolueeton

Venäjä siis ajaa lopulta Suomen etua!

Sakari Rajamäki

Joo, mutta koska Venäjä koska Venäjä työnsi ”pakolaisia” Suomeen vuonna 2015 on täysin realistista, että Venäjänä alkaa niitä uudestaan työntää tänne jos vittuuntuvat jostain Suomelle. Asia ei yhtään helpota, että jos Venäjä alkaa työntämään turviksia Suomeen niin sisämisterimme on ilmoittanut, että täällä heilutetaan jo etukäteen valkoista lippua

https://www.suomenuutiset.fi/kommentti-euta-vastaan-hyokataan-asemuotoistetuilla-vaestonsiirroilla-ja-sisaministeri-ohisalo-heiluttaa-jo-valmiiksi-valkoista-lippua/

Historix

Muistin virkistykseksi: vuonna 2015 se oli Ruotsi kun työnsi 32 000 pääasiassa irakilaista sotilaskarkuria ja onnenonkijaa rajan yli Suomeen. Mitä teki selkärangaton Suomi? Komensi varusmiehet tulijoille piccoloiksi! Näin saatiin kunniavieraiden matkatavarat kannettua. Länsirajastakin on tullut vaarallinen, ei ainoastaan itärajasta.

Puolueeton

Hyvä oivallus kumoamaan Polan uutisen todenperäisyyden. Puolan EU ongelmat ovat toinen. EU pitää Venäjää ainakin mahdollisena vihollisena, joten Venäjän sekottaminen maahantunkeutumiseen helpottaa Puolan asemaa, voi toivoa saavansa EU aitatukea

terhomatti.hämeenkor

Hyvä, Pate ! Pidä tiukka linja ryssa-sympatisoijiin:-)))

Pieni Judoäijä

Rusakkoa sympataan muttei Russakkaa eli torakkaa.

pöh

Ei ole ryssäsympatioita, mutta kyllä EU on meille uhka.
Väkisin yrittävät ajaa kansallisvaltiot alas.
Ja ohan se nähty vuosikausia etteivät edes yritä estää mitään siirtolaisvyöryjä.

Tuumailija

Venäjään on hyvä pitää diplomaattiset ja kauppataloudelliset suhteet hyvinä, kuitenkaan luottamatta sinisilmäisesti kaikkeen mitä sieltä tulee ja toki varautua siihen pahimpaan vaikkei neuvostoliittoa enää olekkaan.
2015 läpsyaalto pysähtyi venäjän rajalle sopimuksen mukaan, sieltä ei tullut ensimmäinenkään elintasosurffaria suomeen, kun taasen tornion ja oulun kautta kannettiin kapsäkitkin valtion toimesta.
Silti propagandistinen vihervasemmisto jankkaa jargoniaa että kuinka venäjän raja vuosi tuona vuonna, mutta se sopii heidän russofobian luomiseen oikein sopivasti, tällä myös käännetään huomio pois eu:n liittovaltio hivutuksesta.
-90 luvulla oli tasapaino venäjän kanssa, kauppa kävi, rahaa virtasi suomeen läpikulkuliikenteestä, sadat ellei pienyritykset kukoistivat

Tuumailija

venäjän kaupan ansioista, isommat myös kuten korruptoitunut valio ja s-ketju.
Usan mahtikäskyllä suomi liittyi kauppasulkuun ja tuhansia ihmisiä joutui kilometritehtaalle, firmoja jouduttiin lakkauttamaan. ”Boikotin” aikana muut maat ovat käyneet hyvää kauppaa venäjän kanssa, suomen ”päättäjät” ovat ainoita jotka pitävät teeseistä kiinni. Venäjä on esim. kolmanneksi suurin öljyn viejä Usa:n ja suurin maakaasuntuottaja eurooppaan, saksan ja ranskan vienti sinne kukoistaa.
Venäjä on ensisijaisesti oiva kauppakumppani, kaikkeen muuhun pitää suhtautua korkealla varauksella, se maa ei täyty tavarasta.

Pieni Judoäijä

Katsokaa BBCn tuottama 3- osainen dokumentti Puttericksistä. Se on todella hyvä🥋

PutinTrolliPataljoon

BBC on ihan yhtä vakuuttava lähde kuin Pravda tai Yle, enää niiltä ei voi katsoa kuin luonto-ohjelmia ilman täyttä propagandaa, toki näihinkin ympätty ilmastopropaganda.

PutinTrolliPataljoon

Joo en kyllä löydä tästä muuta ku aasinsillan kaiken takapiruksi keksittyyn Venäjään. Eikös länsi juuri sekaantunut Valko-Venäjän sisäiseen politiikkaan ja nyt kun se sitten kostoksi näpäyttää länttä niin syyllinen onkin takuu varmasti Venäjä.

Suomi Finland

”Eikös länsi juuri sekaantunut Valko-Venäjän sisäiseen politiikkaan”

Millä tavalla länsi on sekaantunut Valko-Venäjän sisäiseen politiikkaan?

Ja jos nyt kommentointi mielletään sekaantumiseksi, niin puutummehan mekin suvakkien sisäiseen aivopieruiluun yrittäen saada vähän järkeä sinne päähän.

juhaII

No, jos kerran viime tietojen valossa on kolme miljoonaa afgaania matkalla Euroopan ”rotujen sulatusuuniin” niin silloin täytyy rajojen kuin rajojen pullistella niistä, jotka seuraavat ilmaisen rahan tuoksua.

Ruotsin hallitus nostaa eläkeläisten verotusta, jotka ovat jo nyt tilanteessa, ettei se riitä elämiseen. Tätä ei tietenkään yleistää niin, etteikö Volvon eläkkeelle jääneellä pösöllä olisi fyffeä harjoittaa jetset elämää.

Syy Ruotsin hallituksen ”lisäinvestointiin” tulevaisuuteen on syynä luonnollisesti nk. ”maahanmuutto”, joka kutiaa kuin huonosti pyyhitty ”perustarve”!

Valdemar Aarnio

Tässä se hyvä kolmiosainen dokumentti on mutta näkyy vain Ruotsissa. Netistä löytyy englanninkielinen versio:

https://www.svtplay.se/spionen-vladimir-putin

Kun P pääsi valtaan meni Litvinenko, itse KGB- agentti, tapaamaan häntä kertoakseen miten KGB/FSB oli mukana rikollisjengien touhuissa, huumekaupassa jne. P ei sanonut sanaakaan, oli vain hiljaa. Litvinenko tuli kotiin ja sanoi vaimolleen: ”Nyt minut joko tapetaan tai pidätetään”.