Nuorukaista kidutettiin 6 tuntia, tuomittiin kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan

Ruotsalaista 21-vuotiasta nuorukaista nöyryytettiin maahanmuuttajaporukan toimesta yli kuuden tunnin ajan. Lopulta uhri itse tuomittiin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Malmön pelastuslaitos sai elokuun alkupuolella pelastustehtävän Malmössä sijaitsevaan kanavaan, josta noukittiin puolikuollut ja väsynyt pahoinpidelty ja läpimärkä 21-vuotias malmöläinen Kenny Friberg.

Selvisi, että Fribergiä oli pidetty kuusi tuntia panttivankina ja sinä aikana nuorukaista oltiin pahoinpidelty ja nöyryytetty eri tavoilla. Pojan suuhun työnnettiin pistooli ja tämä uhattiin ampua. Lisäksi tekijät työnsivät colapullon pojan takapuoleen. Pojalta vietiin tapahtuman aikana myös omaisuutta ja yritettiin kiristää rahaa tm. arvo-omaisuutta. Erilaista pahoinpitelyä tapahtui koko ajan tuon kuuden tunnin aikana.

Koko teon aikana uusruotsalaiset kuvasivat tapahtumia ja niitä jaettiin sitä mukaa sosiaaliseen mediaan.

Kuuden tunnin kidutuksen jälkeen Kenny onnistui pakenemaan ja pääsi juoksemaan karkuun. Kun uusruotsalaiset seurasivat perässä, niin Kenny näki ainoaksi vaihtoehdoksi hypätä kanavaan. Se olikin hänen pelastuksensa.

Teosta otettiin kiinni muutama uusruotsalainen, joista kaksi pääsi kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Kun tapahtuma meni käräjille ja oikeudessa näytettiin todistusaineistona uusruotsalaisten filmaamia filmejä, niin tekijät nauroivat oikeussalissa ivallisesti uhrin suuntaan. Kukaan oikeussalissa ei puuttunut tekijöiden käytökseen, lähinnä kai se olisi ollut tuomarin tehtävä, mutta hän antoi tekijöiden jatkaa ivallista käytöstä.

Tässä vaiheessa Fribergillä kiehahti ja hän nousi seisomaan ja teki ns. hitler-tervehdyksen ja sanoi pari kertaa “Sieg heil”. Friberg kertoo Kvällspostenille, että hänelle tuli mieleen siinä tilanteessa, että se on nopein ja ainoa tapa yrittää loukata heitä, sillä hän halusi loukata tekijöitä, koska he olivat loukanneet häntä.

Uusruotsalaiset kilahtivat ja vasta nyt muut puuttuivat peliin. Oikeussaliin hälytettiin vartijat pidättelemään miesten raivoa.

Kun oikeus oli ohi, niin Friberg kutsuttiin vielä samana päivänä kuulusteluun epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänet tuomittiin tästä teosta ja sai siitä sakkoja.

Fribergiä vainonneista kolmesta uusruotsalaisesta yksi vapautettiin syytteistä näytön puutteen vuoksi. Mies on kuitenkin vangittu uusista rikoksista. Toinen tekijöistä odottaa edelleen tuomiota, sillä hänet on nyt vangittu murhan yrityksestä puukottaessaan toista nuorukaista. Kolmannen kohdalla syytteet laskettiin alas, sillä hänet ammuttiin kuoliaaksi ennen kuin oikeus ehti julkistaa tuomion.