Somessa leviää taas nerokas tilauspetoshuijaus Finnkinon nimissä

Tyhmyydestä pitäisi sakottaa kyllä kunnolla. Varsinkin jos tyhmyys liittyy täydelliseen medialukutaidottomuuteen. No, siitä kyllä yleensä sitten sakoitetaankin.

Facebookissa on meneillää Finnkinon nimissä tapahtuva tyylikäs huijaus, jossa  Finnkino-Suomi-nimisen toimijan Facebook-päivityksessä ollaan laitettu pystyyn arvonta, jossa arvotaan kaksi vip-lippua uuteen James Bond-elokuvaan. Arvontaan pääsee mukaan kommentoimalla päivitystä.

Ja sitähän on kommentoitu. Yli 5,4 tuhatta kommenttia ja 3,1 tuhatta tykkäystä. Kommenttien lukeminen on kiusallista puuhaa, se aiheuttaa valtavan myötähäpeän. Kuinka yksinkertaisia ihmiset oikeasti voivat olla.

Päivitystä pääsee lukemaan Facebookista.

 

Hommasta näkee heti, että se on vedätystä. Mutta maailmassa nyt vaan on ihmisiä, jotka kuvittelevat, että Finnkino jakaa uuteen James Bond filmiin satoja ilmaislippuja. Miksi se niin tekisi? Mikä funktio Finnkinolla olisi jakaa satoja ilmaislippuja tulevaan uuteen elokuvaan, jota ostetaan varmasti ennakkoon muutenkin sen verran paljon, että ei ainakaan omat jää saamatta.

Koko homman juju piilee tilauspetosansassa. Homma etenee seuraavasti:

Sivu ei tietenkään siis ole oikean Finnkinon Facebook-sivu, vaan kuka lie hyvä huijari tehnyt sivun. Kun käy kommentoimassa juttua, niin kohta kilahtaa Messengeriin viesti, että ”Hei Paavo, olet voittanut liput..” Seuraavaksi pyydetään pientä muodollista varausmaksua, joka on kaksi euroa. Viestissä on linkki, jota klikkaamalla pääsee eteenpäin:

 

Url voi näyttää kokemattomalle aidolta; giveawaywinners.com ja jotakin james bondia ym. Mutta sivun ulkoasu on ammattimaisesti tehty, eikä sitä huomaa huijaukseksi kuin url:in kautta.

Kun jatkaa, niin ohjautuu edelleen sivulle:

 

Kun täyttelee toimitustiedot nimet ja osoitteet yms. tiedot , niin tietoihin voi kirjoittaa mitä tahansa. Ainoa jonka se tunnisti, niin oli se, että sähköpostissa pitää olla @-merkki ja puhelinnumerossa numeroita. Tässä vaiheessa voittajalle luvataan kaksi lippua plus popparit ja cokikset. Tässä url on cinema.stringgems.com/ fi jne ja sekin voi näyttää jollekin uskottavalta.

Painetaan ”seuraava” ja homma etenee:

 

Taas näyttää hyvin uskottavalta. Url alkaa payment… com ja muutenkin kaikki näyttää olevan niin kuin pitää. Sinulta veloitetaan 2 euroa.

Mutta, kun lukee pienellä präntätyn tekstin, niin siellä lukee aivan selvästi, että ”Tähän erikoistarjoukseen kuuluu 3 päivän kokeilu yhteydessä olevaan tilauspalveluun, minkä jälkeen tilausmaksu (33.5 EUR 14 päivän välein) veloitetaan automaattisesti luottokortiltasi

Eli henkilön kortilta alkaa lähtemään kahden viikon välein 33,50 euroa.

Ja nyt tullaan vasta siihen itse koko petoksen ideaan. Se perustuu siihen, että jos naiivi ihminen on kuitannut kortillaan tuon kahden euron maksun, niin ihminen on tarpeeksi naiivi jatkossakin uskomaan, että on tapahtunut joku väärinkäsitys, jonka voi oikaista reklamoimalla.

Ensin lähtee 33,50 ja henkilö ihmettelee, että mikähän tämä oli. Pari viikkoa ja lähtee taas 33,50. Nyt henkilö alkaa penkomaan asiaa ja saattaa reklamoida oikeaa Finnkinoa. Menee kaksi viikkoa, ja taas lähtee 33,50. Nyt henkilö ottaa yhteyttä pankkiin ja kova ihmettely päällä. Taas lähtee 33,50 ja nyt henkilö lopulta ymmärtää, että kortti on kuoletettava, muuten homma ei katkea.

Mutta tässä vaiheessa huijarit ovat saaneet vedettyä yhdeltä henkilöltä jo 134 euroa, joku voi maksaa enemmän, joku ymmärtää vähemmästäkin.

Kun selaa tuota päivityksen kommentoijien listaa, niin porukka on juuri sellaista vedätettävää porukkaa, joka uskoo ihmisistä ja somesta hyvää, ja ennen kaikkea uskovat siihen, että kaikki mitä netissä on, niin on totta.

Mitään rahoja ei kukaan tule ikinä saamaan takaisin, sillä maksuautomaattiin sidottu firma näyttää olevan Kyproksella kirjoilla. Huijarit ovat varmasti saaneet mukavat rahat. Mitää summia en osaa arvioida, mutta varmasti tulevat saamaan useita kymmeniä tuhansia kaiken kaikkiaan.

Ja mikä tärkeintä: MITÄÄN RIKOSTA EI OLE TAPAHTUNUT!!

Joten, ei kannata uskoa aivan kaikkea mitä netissä sanotaan.

27 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
James Sparkstötting
James Sparkstötting
20.9.2021 13:04

Kävin varoittamassa kusetuksesta ja alle kahdessa minuutissa lähti sekä kirjoittamani kommentti että kommentointioikeudet.

Mörkö
Mörkö
20.9.2021 10:36

Kyllä tuo taitaa petos olla ainakin suomen lakien mukaan. Mutta pankin vaatuuseen varmaankin vaikuttaa asiakkaan huolellisuus näissä

päättelyä
päättelyä
19.9.2021 22:14

Kommenteista päätellen enemmistö on tainnut olla naisia, ei millään pahalla. Onhan fiksujakin naisia olemassa paljonkin. No, naisella menee auton ostaminen myös monesti valitettavasti tunnepohjalla, vaikka koetat kertoa ettei se BMW ole mikään halpa pitää ja joutuu korjailemaan monestikin. Niin ei, nainen ostaa sellaisen silti, ”no kun se on niin hieno ja kaikkea”.

puhdasverinen
puhdasverinen
19.9.2021 18:22

Postatkaahan niitä kommentteja. En omista fakebook tiliä.

juhaII
juhaII
19.9.2021 14:39

Nykyään nettihuijaukset ovat hyvin toteutettuja teknisesti,

Hohhoijjaaa
Hohhoijjaaa
19.9.2021 12:00

Minä ostin uuden puhelimen, köyhä kun olen niin maksan siitä 5e/kk seuraavat 3 vuotta. Naapurini naureskeli et vittu on siinä tyhmä jätkä. Sama mies maksaa 4e/kk per PAPERILASKU jotka tipahtaa postiluukustaan, niitä tulee semmoiset 5-6 kpl kuussa. Kun katsokaas ”ei noihin tietokoneisiin ja puhelimiin voi luottaa eikä niistä tajuu kukaan mitään ja niis on viruksii ja iltalehtiki sanoo aina että nyt kaikki tarkkana ettei rosmot vie rahojanne” Eli, pirkka-niksimiehen ihan oma pomminvarma virusvapaa tietoturvasysteemi!

Hohhoijjaaa
Hohhoijjaaa
19.9.2021 12:03
Vastaa...  Hohhoijjaaa

Ja huom: sitä paperilaskua sitten lueskelee lukulasit päässä ja kestää sen 30 minaa maksaa per lasku, 10 vuotta vanhalla Windows 7 tietokoneella jossa turvapäivitykset loppuivat aikoja sitten. Mutku ”tää on hyvä ja mä osaan tän”. Se tarkoittaa että osaa klikata sitä google chrome kuvaketta joka on työpöydällä. Otapa pois se kuvake niin digi-kuningas ei enää osaakaan käyttää hyvää tietokonettaan.

Hohhoijjaaa
Hohhoijjaaa
19.9.2021 11:54

Onhan se kivaa ja mukavaa kun ollaan menossa kohti käteisen rahan kuolemaa, mutta tässä siirtymävaiheessa on kylläkin semmoinen fakta mukana että suurimmalta osalta yli 55 vuotiailta pitäisi lailla kieltää korttien käyttö. Osaaminen ja varsinkin asioiden tajuaminen on samaa luokkaa kuin 9-vuotiaalla pikkupojalla joka osaa äidin kortin numeron ja ostelee peleissä kaikkea kivaa. Voi myöskin samaan hengenvetoon mainita että saama ikäryhmä on ihan helvetin pihalla puhelimist, tableteista, tietokoneista, käyttöjärjestelmistä ym ym. Suurin osa luulee että facebook on joku maaginen internet ohjelma, kun netti on poikki niin soitellaan suvun digi-pojulle että ”facebook ei toimi”. Android on ihan vieras käsite, vaikka ne sitä käyttää saatana laskujensa maksuun, taskussa se 10 vuotta vanha paska.

Tapukka
Tapukka
19.9.2021 10:42

Tulee mieleen tämä WinCapita tapaus.Siinähän nämä huijatut ” uhrit ” kävivät oikeutta ja vaativat korvausta. Ja käsittääkseni oikeus tuomitsikin heidät saamaan korvauksia.
Mielestäni tyhmyydestä ja ahneudesta ei pitäisi palkita,kuten nyt tapahtui..!

Sami
Sami
19.9.2021 12:55
Vastaa...  Tapukka

Juu, ”oikeus tuomitsi saamaan korvausta”.

Mutta mutta..

Käsittääkseni WinCapitalta ulosmitatut varat tuomittiin ”menetetyksi valtiolle rikoshyötynä”.

Valtio siis kuittasi varat itselleen, eikä sen jälkeen siis ollut jäänyt penniäkään.

Kun velkojat kysyivät saataviaan, vastaus oli: ”WinCapitan varallisuus on 0 euroa”.

Yhteen veto WinCapitaan sijoittaneiden tilanteesta: ”ensin rahanne vei WinCapita, ja jäljelle jääneet rahanne vei valtio”.

Veroja pakoon
Veroja pakoon
19.9.2021 09:46

Jos jotakuta kiinnostaa niin ottakaapa selvää kuka omistaa Finnkinon ja missä maassa sen serverit sijaitsevat. Saatatte yllättyä ettei se niin kotimainen olekkaan… Kuten ei Nordea tai Osuuspankkikaan…

Make's perfect sense
Make's perfect sense
19.9.2021 17:03
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Et… kai. 1986 omistajat ja johto suomalaisia, sitten omistajiksi Rautakirja, kunnes uusiomistaja Sanoma möi 2011 ruotsalaisijoittaja Ratokselle, joka sitten möi brittiläiselle Bridgepoinilee joka möi ruotsalaiselle bonnierile, joka möi kiinalaisten omistamalle ameriikan sijoituspulju AMC:lle.

Netflixien, suurten HD-näyttöjen ja huonojen PK-leffojen puristuksessa kivijalkaelokuvateatterit muistuttaa enenevästi Musta Pekka korttipelistä tunnettua Mustaa Pekkaa.

puhdasverinen
puhdasverinen
19.9.2021 18:24
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Paavon juutalaisvihamielisyys menee jo naurettavaksi

Mustanaamiokerho 4B
Mustanaamiokerho 4B
19.9.2021 20:23
Vastaa...  puhdasverinen

Päinvastoin. Paavohan on ennenkin todennut, että kyllästyttää kuulla juutalaisvouhottamista.

Naurettava olet vain sinä, kun et sarkasmia ymmärrä.

Noin muuten aiheeseen liittyen konkurssikypsä (tähän perustuu mm. Finnkinon omien eväiden kielto, vaikkeivat ole alkaneet toistaiseksi asiakkaiden laukkuja ja taskuja penkomaan) AMC ilmoitti, ettei siihen kannata sijoittaa, jos ei ole valmis menettämään rahojaan. Kuinka kävi? Ihmiset innostuivat tunkemaan firmaan rahojaan. En tiedä mikä tilanne on nyt, mutta aika apinaa koijataan -meininki silti.

Toffo
Toffo
19.9.2021 08:56

Ja mikä tärkeintä: MITÄÄN RIKOSTA EI OLE TAPAHTUNUT!!
Eikös tässä ole petokseen verrattava rikos tapahtunut jos niitä VIP-lippuja ei saa?

Oloneuvos
Oloneuvos
19.9.2021 08:50

Kaikkea ne keksii tuolla internetsin ihmeellisessä maailmassa. En minä vaan tuollaista keksisi. Jospa saisimme tulevaisuudessa uutisen kunnon kassakaappi murto keikasta.

Minä
Minä
19.9.2021 06:52

Eikös korttimaksuissa ole kuukauden verran aikaa valittaa maksusta, joka on kortilta veloitettu.

Sami
Sami
19.9.2021 02:55

Hehe, ihan kuin vaaleissa. 😀

Finnkino huijaus ei sentään vie mitään väkisin, jos uskot, vain silloin maksat.

Seuraava huijaus verottaa lompakkoa pennittömäksi lopuksi elämääsi, eikä paluuta ole

”-Tartu tilaisuuteen! Kivoja pelihetkiä! Mukavia naapuruus suhteita! Sinulle mukava elämä, työt tehdään puolestasi! Valitse oikein, ainutlaatuisen vaihtoehtomme ansiosta eläkkeesi maksetaan moninkertaisena! Pelasta maailma, maksa velkasi maailman köyhille. Valkoisen rodun moraalinen velka vie yö unesi, maksamalla velkasi kuittaat rotusi synnit”

——

VAROVALHEITAVAALEISSA.

ilmaisia lounaita ei ole, sinä maksat kaiken aina ja ikuisesti!

Last edited 1 month ago by Sami
SDP vappusatkua
SDP vappusatkua
19.9.2021 04:18
Vastaa...  Sami

SDP teki samanlaisen Finnkino tempauksen tällä vappusatkulla ja parilla muulla vaalilupaukselle, jotka olivat samaa tasoa tämän Finnkino-jutun kanssa. Meni hyvin eläkeläisiin ja kaikkiin muihinkin SDP äänestäjiin. Suomalaiset ovat valitettavasti liian sinisilmäisiä hölmöjä enemmistö.

Vaasikirja
Vaasikirja
19.9.2021 02:27

No, Facebookia ei yksikään järkevä muuten käytäkään. Ehkä tämä on syy, miksi moni mennyt tuohon.

Antti Tifa
Antti Tifa
19.9.2021 02:11

Oi tätä ilon ja onnen päivää. Iso kiitos heille tai hänelle kuka huijauksen tekijä onkin.
Kansan typeryyttä ei voi vähätellä vaikka joku väittääkin suomalaisten olevan älykästä kansaa.
Paskanvitut ole.
Joka vaalien jälkeen sitä ihmettelee mistä ne idiootit syntyy jotka jaksaa äänestää samat paskat vanhat valtapuolueet itselleen edustajiksi.
Tämä kansa ansaitsee kaikki mahdolliset ja mahdottomat vitsaukset aivan omalla tyhmyydellä kuten tämänkin. Ai että minä nautin.

Sami
Sami
19.9.2021 04:04
Vastaa...  Antti Tifa

Juu, olen ihan 100% samaa mieltä.

Huonoilla äänestysvalinnoillaan helposti uunotettavat saattavat pilata ja velkaannuttaa jopa kokonaisen valtion!

Parasta olisi että helposti uunotettavat oppisivat omilla/tai omaan piikkiinsä lainaamillaan pikavipeillään, joista tietenkin vastaavat itse omalla omaisuudellaan.

Pahinta on vaihtoehto jossa mitään ymmärtämätön hyvistelijä hyvistelee toisten rahoilla,ja hyvistelyryöstettyään naapurinsa pennittömäksi ja asunnottomaksi, syyttää sitten kadulle joutunutta naapuriaan rasistiksi.

(Onneksi sentään) Nigeriassa on koulu jossa opetetaan hyödyllisiä taitoja yksilöille ”nettirakkauden jalo taito” yms -kursseilla.

Koulutuksen jälkeen siiderivalasverkot lasketaan rakkautta kalastelemaan, ja aika pian saalista tarttuu verkkoon….

Sami
Sami
19.9.2021 04:10
Vastaa...  Sami

Tässä dokumentissa Internetin rakkaus huijarit putsaavat puolitoista miljardia hyväuskoisten tileiltä.

(Onneksi rahansa menettäneet suvakit käyttivät, omia, perittyjä, tai lainaamaan rahoja -ei siis veronmaksajien rahoja) 😀

https://youtu.be/U4kCN7TZ6us

Last edited 1 month ago by Sami
Missa mun lippu vitt
Missa mun lippu vitt
19.9.2021 02:03

Kaikhi uskotahan mikä netissä lukee. Kaikki mikä on präntättynä on totta, netissä varsinkin.