Mitä monikulttuurisuus on antanut lännelle?

comic-characters-2029609_960_720.png
Mitä ns. monikulttuurisuus oikeastaan tarkoittaa? Yleensä sillä tarkoitetaan jotain sellaista, että tulijamaista tulevat henkilöt rikastuttavat tulomaata omalla kulttuurituomisellaan.

Monikulttuurisuus tarkoittaa käytännössä kuitenkin lähinnä vain kolmansista maista (Lähi-idästä ja Afrikasta) tulleiden turvapaikanhakijamiesten mukana tuomaa kulttuurivaihtoa. Mitä jotain sellaista annettavaa afganistanilaisella, irakilaisella tai somalialaisella kulttuurilla on eurooppalaisille kulttuurille, että sen voidaan sanoa rikastavan eurooppalaista kulttuuria?

Jos unohdetaan sellaiset perusrasmuslaiset perustelut kuten ylivoimaisen parempi riisi ja reippaampi kansantanssi, niin mitä muuta meille jää käteen? ”On hyvä, että ihmiset tulevat tänne, opimme toisiltamme eri asioita.

Mitä asioita pohjoismaalaiset voisivat oppia lähi-itäläisiltä ja afrikkalaisilta?

Avioitumista alaikäisen serkkutytön kanssa? Lasten sukuelinten silpomista? Ihmisten kivittämistä tai hirttämistä kylänraitilla? Kunniakulttuuria, jossa toisen ihmisen päälle käydään pienimmästäkin ”rispektin” puutteesta? Kunniakulttuuria, jossa miehet vahtivat suvun naisten pilluja kuin pahimmatkin perverssit ja jos joku ”vapaa” nainen sattuu levittämään reisiään huvikseen, niin: kivitys. Veriset eläinten lahtaukset? Säkissä kulkevia naisia? Yhteiskuntajärjestystä, jossa kuka tahansa voi joutua hengenvaaraan mistä tahansa pienimmästäkin asiasta?

Kun katsoo islamilaisen maailman karttaa niin huomaa, että useimmat islamilaiset maat, muutamaa yksittäistä maata lukuun ottamatta, ovat hyvin takapajuisia ja alkeellisia yhteiskuntia, joissa ei tiedetä mitään sellaisista asioista kuten demokratia tai tasa-arvo. Seksuaalivähemmistöt ovat hengenvaarassa, ilman suuren suvun tai klaanin taustaa olet arvoton hylkiö. Et voi täysin vapaasti avioitua. Taiteita, vapaata sanaa ja sen sellaisia asioita katsotaan kieroon ja niiden takia voi päästä hengestään. Niin ikään yhteiskuntarauha on mitä on, ihmiset eivät luota toisiinsa eivätkä viranomaisiin.

Harvassa islamilaisessa maassa on jotain sellaista luovuutta taiteen ja tieteen saralla kuin mitä ei-islamilaisissa maissa on. Eikä Nobelin tiedepalkintoja ei kovin paljon jaella islamilaiseen maailmaan. Englannista käännetään suomeksi enemmän kirjoja kuin islamilaisessa maailmassa yhteensä. Lähinnä islamilaisesta maailmasta kuulee itkua ja hammastenkiristystä.

Toki monikulttuurisuus on tuonut jotain länteenkin. Jättimäisissä maahanmuuttajaghetoissa – niin Rinkebyssä kuin muualla Euroopassa – eriytyneisyys ja ulkopuolisuus ympäröivästä yhteiskunnasta kukoistaa. Alhainen sosioekonominen status, asuinalueiden rauhattomuus, suuri rikollisuus, luku- ja kirjoitustaidottomuus sekä todella surkea yleistieto. Tietotaidot tekniikasta, fysiikasta ja muista luonnontieteistä ovat hyvin vaatimattomia.

Mutta jos joku osaa mainita jotain hyvää mitä Rinkeby on tuonut Ruotsille, kuulen vastauksen suurella mielenkiinnolla.

Näin ollen ainoa oikea vaihtoehto, jos haluaa kokea ”monikulttuurisuutta” ja makuelämyksiä kera kansantanssin, on matkustaa itse niihin maihin joiden kulttuuria haluaa kokea.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kansallismielinen

Monikulttuurisuudesta ei ole kuin pelkkää harmia.

seant

Töitä poliiseille, vangin vartioille, tuomareille, asianajajille, sossutädille, palokunnille jne.

Joko

Pelihetkiä ja ilmavaa riisiä.

Suvaitsevainen

No onhan se itsestään selvästi tuonut suvakkitantoille sopivaa päällyspeittoa. Ja miespuolisille suvakeille islamin lakeja, joilla homot heitetään katolta alas tai tapetaan kohdattaessa.

p.grandell

unohtui että batiikki-noidat saavat ”rakkautta”

seant

Vielä jäi mainitsematta, kansantulo on noussut kohisten lisääntyneen työmäärän takia.
Suomessa kun joku ekonomisti avaa suunsa, yleensä sanoo Ruotsilla menee lujaa. Mutta ei sanallakaan puhuta kuinka monet asiat on retuperällä, ja valtion velkaantumisen sijaan kunnat ovat velkaantuneet. Esim. eräs kun palasi kotilääniin kirjoille ja ajatteli mennä kunnalliseen hammastarkastukseen, jonotusaika oli 6v.

mike lake

Voisi käänteisesti kysyä mitä monikultuurisuus on meiltä viennyt ???.

Minä

Tuohon tulee pitkä lista.

Jorma Metrinen

Sananvapauden nyt ainakin ensin alkuun.

Hän on lahja

On antanut Ruotsille mm. Gustav Badinin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gustav_Badin

Tehdäänkehitysmaayhd

Monokulttuurissa paukkujen paukuttelu rajoittuu Uudenvuoden juhlintaan. Monikulttuurissa paukahtelee kerran päivässä isompi paukku.

Pasi T

Kaikki monikulttuurisuuden kielteiset ilmiöt liittyvät islamiin.

Valitettavasti vallassa olevat poliitikot ja valtamedia eivät uskalla sanoa sitä ääneen.

Ja koska asiasta ei uskalleta puhua totuudenmukaisesti, ei myöskään pystytä ratkaisemaan monikulttuurisuuden aiheuttamia ongelmia.

Suomen pitäisi ottaa mallia Tanskasta, siellä jopa sosiaalidemokraatit ovat heränneet maahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin.

Sakari Rajamäki

Kyllä ne liittyy mustiin Afrikkalaisiinkin. Eivät ne ole yhtään sen paremmin sopeutuneet länsimaihin kuin muslimitkaan.

Pasi T

Mitä tarkoitat afrikkalaisilla ?

Ainoa merkittävä afrikkalaisperäinen väestönosa Suomessa ovat somalit, ja somalit ovat muslimeja.

Eräät afrikkalaiset väestönosat hakeutuvat Israeliin, mutta sielläkin heillä on kotoutumisvaikeuksia.

Ei yhtään kehareita

Onhan Kongosta ja noistä muistakin ei islamilaisista Afrikan maista tullut jonkin verran porukkaa ja aika kuraa ovat myös olleet. Noh Etelä-Afrikasta ei ole tullut kulttuurinrikastusta, mutta saatuaan vapauden ovat todistaneet olevansa enemmänkin villieläimen tasolla.

Sakari Rajamäki

Itseasiassa muualta Afrikasta tulleita on Suomessa vähintään yhtä paljon kuin somaleita, eivätkä hekään tänne tule sopeutumaan juuri somaleita paremmin.

Moonman

Invaasion ansiosta Ihmisille voidaan maksaa palkkaa alle 5 euroa/tunti, minkä päälle velkarahalla toteutettu asumistuki. Tietysti suurempi osuus tunkeutujista ei tee ollenkaan töitä. No mutta oikeasti, ”monikulttuurisuuden” tarkoituksena on saada kaikki valkoiset maat sekaiseen laittomuuden tilaan jotta kukaan ei enää koskaan pysty nousemaan maailmanhallitusta vastaan kuten se itävaltalais-maalari joskus. Juurettomalle sekaväestölle voidaan sanella juuri sellainen tulevaisuus kuin halutaan.

Antti Tifa

Rinkebyn ja vastaavien meininki on tuonut Hannu Hanhelle vahvan näytön omasta paremmuudesta ihan siihen kotikulmille.
Samalla Hannut ja Hanhet ovat saaneet näytellä humanistia ja hyvää ihmistä™.
Siinä niitä harvoja ”hyviä” asioita mitä kehitysmaalaiset ovat tuoneet.
Koska kaikki tarvii jonkun itseänsä huonomman, heikomman, köyhemmän tai mutakuonomman.

Suomi Finland

Paras taideteos minkä 3. maailman sankarillinen soturi voi saada aikaan on se, kun hän piirtää AK-47:lla kuvion toisen ihmisen kroppaan.

Anna-Maria Korhonen

”Mitä monikulttuurisuus on antanut lännelle?”

Voisin ykskantaan todeta, että tukun ongelmia. Näitä ongelmia onkin täällä jo kattavasti tuotu esille.

Nostaisin kuitenkin esiin yhden, jota olen tässä pohdiskellut, yhteiskuntamme sairastumisen itsepetokseen.

1. Jos tulija kotoutuu, tämä näkyy tietysti siinä, että hän omaksuu kulttuurisen koodiston ja pyrkii sopeutumaan yhteiskuntaan. Tälöin hän on kuin kuka tahansa tavan kansalainen. Tällöin hän ei myöskäään rikasta kulttuuriamme, pikemminkin hän on rikastunut kulttuuristamme. Saamme tietysti iloa onnistuneesta kotouttamisesta. Etnonationalistit, joihin noin 98.6% lukeudun itsekin, huomauttavat tässä, että tulija joka tapauksessa pienentää suomalaisen geeniperimän osuutta.

. /..

Anna-Maria Korhonen

2. Kotoutumattomuus puolestaan näkyy maahanmuuttajan pitäytymisessä omissa kulttuurisissa piirteissä, tavoissa, ulkoisessa habituksessa, sharialain noudattamisessa, oman vuorokausirytmin ja kalenterin mukaan elämisessä. Juuri nämä tekijät poiketessaan omasta kulttuuristamme, ovat niitä rikastavia tekijöitä.Samalla ne kuitenkin rikkovat oman eheytemme, synnyttävät riitasointuja ja jännitteitä. Vieraan lain noudattaminen puolestaan sotii omaa lakiamme vastaan, asettaa oman kansamme turvattomaan asemaan ja tekee tulijoista yhteiskunnan yhteiskunnassa.

Yksi mahdollisuus olisi omasta kulttuuristamme käsin määritellä ne eksoottiset tekijät, jotka koemme turvallisina ja jotka voimme sallia, mutta tämä olisi kulttuurista shoppailua ja suvaitsevaisten silmissä vallan käyttöä.

Kotoutus

Myös Suomen vihervasemmistohallitus voisi lukea tämän artikkelin ja pohtia, miksi se kotouttaminen ei vain onnistu. Mikähän voisi mennä vikaan. Tosin luulen että eivät sisäistä ja ymmärrä lukemaansa, mikäli lukisivat tämän.

Totuus

Antanut: Ei yhtään mitään. Ottanut: Kaiken.

Huru-ukko

Munikulttuurisuus on opettanut sen, että miten kurkku leikataan oikeaoppisesti.

juhaII

Monikulttuurisuus on länsimaiden itsensä punoma hirttonaru itselleen. Eikä siinä vielä kaikki. Ja aivan tarkoituksella sittenkin!

Reijo Tiihonen

Silloin alkuun, kun niitä rupesi oikein lappamaan Suomeenkin, suvakkimuijat selittivät miten sitten on yhteisiä kivoja kokkailuhetkiä niiden kanssa.
Balkanin teillä vaeltaa korkeasti koulutettuja henkilöitä jne.
Tainnut jäädä yhteiset kokkailuhetket matujen kanssa vähiin, aivan kuten että ne olisivat insinöörejä ja lääkäreitä..?
Joku ehkä osaa lukea jotain swahilia, siinä kaikki.

Onhan noita

Ilmava riisi, kanamunien valtava menekki, rosvopillun ryöstäminen vaikka baari illan päätteeksi ja mukavia ruoanlaittohetkiä ja ”muuta” mukavaa, kuten Sannikka kertoi.

Trygghet Säkerhet

Ruotsi on 40-50 vuodessa mennyt henkisesti alaspäin. 70- luvulla oli kivaa, hyvä yhteishenki, töissä hauskempaa kuin kotona.

Nyt pitää lukea netistä ennenkuin lähtee ulos, josko joku rikos tai uhkaus koskee juuri matkareittiä tai itse paikkaa; raiskaus, pommi, puukotus, klaanitappelu?
Allakasta pitää myös tarkistaa onko nyt jokin tietty ”juhlapäivä”? Perjantaisin ei kannata liikkua ollenkaan, eikä viikonloppuna yleensäkään, eikä pimeän tultua.

”Mitään” ei ole saatu, ”kaikki” on menetetty mitä tulee turvallisuuteen ja varmuuteen.

Pera Pervo

Rinkebyssä on valtava työvoimareservi kamelikuskeja ja vuohipaimenia.

Ali Wale

Onhan se selvä, että ”monikulttuurisuus” on valeilmaisu, joka peittää alleen suvakkien afroafgaanio-syyrakki-maahantulon. Siis savuverho. Kulttuurilla ei ole mitään tekemistä ilmiön kanssa. ( Cultura tarkoittaa maanviljelyä ( eli suomessa perinteistä hikistä työtä.) En tiedä yhtään maahantulijaa, joka elättäisi itsensä maanviljelyksellä!

Oscu Kotaviita

Tosi hyvin kirjoitettu! Ei minulla muuta.