Sollentunan toissa öinen kranaatti-isku väärään asuntoon

Räjähdys tapahtui tämän näköisessä miljöössä.
Toissa yönä Sollentunan Rotebrossa asuntoon heitetty käsikranaatti heitettiin väärään huoneistoon. Poliisin mukaan tekijät erehtyivät huoneistosta eikä asunnossa asuneilla henkilöillä ole mitään yhteyksiä alamaailmaan.

Maanantaiyönä Sollentunassa heitettiin käsikranaatti rivitalon ikkunasta sisälle. Huoneistossa oli tapahtuma-aikaan äiti ja kaksi lasta. Poliisin mukaan suojelusenkelit oivat matkassa, sillä henkilöt selvisivät hengissä. Perhe vietiin kuitenkin sairaalaan, äiti sai pieniä vammoja ja lapset luonnollisesti ovat shokissa.

Nyt on kuitenkin selvinnyt, että perheellä ei ollut mitään tekemistä alamaailman kanssa eikä vanhemmilla ollut mitään yhteyksiä esimerkiksi meneillään olleisiin oikeusjuttuihin, jolloin motiivi voisi olla todistajan pelottelu.

Poliisin arvion mukaan tekijät erehtyivät asunnosta. Toistaiseksi, kun ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta, niin tapahtuman motiivia ei tiedetä.

Alamaailmassa on joitakin arveluja mistä voisi olla kyse. Alueella asuu yksi pikku gangsteri, joka voisi olla ollut iskun kohde. Mutta tekijöiden surkea kartanlukutaito johti väärään huoneistoon. Tähän vahinkoon viittaisi se, että ko. gangsteri asuu ikään kuin samassa kohdassa kuin nyt räjähtänyt huoneisto, mutta yhden taloryppään verran kauempana.

 

22 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T
T
22.9.2021 08:36

No…pikku erehtymisiä. Eiköhän vastaavia ole tapahtunut itse kullekin, ainakin joissain pikkujouluissa. Onko joku muka ollut pikkujouluissa joihin ei ole kuulunut oluen juomista, saunomista ja käsikranaatinheittoa? Pojat nyt innostuivat juhlimaan hieman etuajassa.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
22.9.2021 07:02

Eli 100-vuotisen rauhan Ruotsissa tänään voi heitellä käsikranaatteja kunhan ne vain osuisivat ”oikeaan” asuntoon…? Kurkun leikkaukset ja halal-tyyppiset puukotukset kaduilla ovat mediassa nykyisin vain pistohaavoja.. (”sticksår”). On se oudoksi mennyt tuo Ruotsin meno.

Pera Pervo
Pera Pervo
22.9.2021 06:38

Voin kuvitella: Reippaat gangsterinalut Ali ja Mehmed ovat juuri saaneet ensimmäisen oikean paukkukeikkansa. Pojat istuvat autossa kranu mukana ja tavaavat pomon antamaa osoitetta. Ali opetettiin koraanikoulussa lukemaan, Mehmed kirjoittamaan.

  • Mike se osote ole?
  • Sine luke, mine kirjota navigeitor. Mite sine sano, mike kirjain? Mite se kirjota?

Tältä pohjalta suunnistus sujuu aivan kuin uussuomalaiselta taksikuskilta. Ei osunu ihan tarkoitettuun kohteeseen, mutta kaupunki ja jopa kaupunginosa olivat kuitenkin oikein. Siitä pisteet. Tostahan sais kirjotettuu vaikka hauskan sketsin telkkarin viihdeohjelmaan!

Pera Pervo
Pera Pervo
22.9.2021 06:56
Vastaa...  Pera Pervo

Tilasin joskus pitsaa osoitteeseen Lummetie. Tilausta vastaanottanut mies ei käsittänyt mitenkään, miten Lummetie kirjoitetaan. Otin avuksi puhelinaakkoset.

  • L niin kuin Lauri, U niin kuin Ulla, M niin kuin Matti…
  • Mite! Mite sine sano?!

Kaveri luuli hetken minun tulleen varmaan hulluksi. Pitsa löysi kuitenkin perille, Lumite luki osoitelapussa.

Autokuskin työssä usein kuunnellut osoitteita puhelimesta. Puhelinaakkosilla epäselvyyksiä tarvittaessa täsmennetty ja silti voinut mennä ymmärrys pieleen. Saati sitten vieraskielisellä, joka ei puhelinaakkosista ole kuullutkaan.

juhaII
juhaII
21.9.2021 23:22

Mitäpä se niin nuukaa on kunnb granuja piisaa ja ainahan voi käydä sossusta pyytämässä litterat.

Mörkö
Mörkö
21.9.2021 22:26

Noissa hommissa pitäisi kyllä ottaa kohteesta paremmin selvää. Eivät pommitkaan varmaan halpoja ole.

Ullatus
Ullatus
21.9.2021 22:12

Sellainen pieni ullatuspommi lensi vain asuntoon. Kohta varmaan Suomessa saa pelätä samaa.

Mr X
Mr X
21.9.2021 16:19

Lentävä matto laskeutui väärä osoite ?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
21.9.2021 12:37
MattiS
MattiS
21.9.2021 12:55
Vastaa...  Qroquius Kad

Tuo on niin säälittävää kun media ei puhu asioista niiden oikeilla nimillä!

Ongelmahan tässä on se että liian moni vieläkin ottaa maailmankatsomuksensa valtamedian ”uutisista”.

Kun lyötäisiin lukijoiden naamalle tapahtumat raa’an todenmukaisesti, niin kyllä monella mieli muuttuisi siitä mitä monikulttuurisuuteen välttämättömyyteen tulee. Ja siksipä uutiset sensuroidaankin tietyiltä osin. Kaksinaamaista ”vastuullisen median” toimintaa.

Dan Wesson
Dan Wesson
21.9.2021 13:10
Vastaa...  Qroquius Kad

Ei tästä ole kauaakaan, kun hitsari Löffe mainosti, että hänen kaudellaan Ruotsi on tullut paremmaksi paikaksi asua ja elää. Paremmuutta on näköjään levitetty muillekin nautittavaksi. Onnea Espanjaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.9.2021 14:04
Vastaa...  Qroquius Kad

Jutussa puhutaan tunkeutumisesta. Miten on mahdollista, että kriminaalit tuolla tavalla tunkeutuvat?

Ainoa tapa, joka tulee mieleen on se, että koko suku toimii järjestönä. Suvussa on väkeä, joilla ei ole rikosrekisteriä ja nämä ovat niitä myyriä. Hankkivat hyvän koulutuksen ja asemat sitä kautta. Sitten rikollissuku saa sisäpiirin tietoa noiden myyrien avulla.

Varmaan joku laki kieltää työnhakijan palkkaamisen epäämisen, jos tämä on pätevä ja muita pätevämpiä hakijoita ei ole. Ja nuo muut hakijat voivat saada uhkaavia yhteydenottoja kun kuvioissa jo oleva myyrä vuotaa tietoja.

Huru-ukko
Huru-ukko
21.9.2021 12:23

Saihan se varsinainen kohde kuitenkin varoituksen, tosin mutkan kautta, mutta kuitenkin. Ja alkaa kiireesti etsiä uutta kämppää eli hätämajoitusta.

Antti Tifa
Antti Tifa
21.9.2021 12:09

Sovitaan, että tämä yksittäiskranaatti oli tälläkertaa sellainen rakkauspommitus. Tälläkertaa. Kai räjähtäneeseen kämppään on lähetetty stailauspartio ?

Suomi Finland
Suomi Finland
21.9.2021 11:38

Ruotsalaiset poliisit käy varmaan täältä lukemassa vinkkejä, mitä kannattaisi tutkia seuraavaksi.

Alex Stub: ’monikulttuurisuus on rikkautta’.

Näin se näyttäisi todellakin olevan. Kyllä nämä sattumukset vielä tulevat poikimaan talouskasvua. Rakentamisen luonne muuttuu, kun asumismukavuuden, kosteuden, energiatehokkuuden ja luonnonolosuhteiden lisäksi täytyy ottaa huomioon kranaatinkestävyys.

Tulee koko Euroopan laajuiset markkinat. Paitsi Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari voivat välttää rakennusteknisen kehityksen ja säilyttää omat takapajuiset rakennusmenetelmänsä.

Löpsyn Käki
Löpsyn Käki
21.9.2021 11:09

Jospa se klo 03.30 olohuoneeseen sisäänheitetty kranu olisikin tappanut äidin ja lapset, mitä olisi tapahtunut?
Ihmiset olisivat vieneet kukkia, kynttilöitä ja nalleja talon eteen ja Löpykkä olisi joko ollut hiljaa tai sitten putkahtanut ulos kuin käki kellosta ja sanonut: HELT OACCEPTABELT. (täysin epähyväksyttävää)

Saavatko äiti ja lapset nyt uuden STAILATUN asunnon vai joutuvatko takaisin pommitettuun luukkuunsa? Epäilen jälkimmäistä.

Mannaa vai sariinia?
Mannaa vai sariinia?
21.9.2021 10:49

” .. gangsteri asuu ikään kuin samassa kohdassa kuin nyt räjähtänyt huoneisto, mutta yhden taloryppään verran kauempana .. ”

Eikös tämä ole sitä ”vihreää siirtymää”; joku on syyllinen, mutta viaton joutuu kärsimään. Get over it.

jorma
jorma
21.9.2021 10:23

Hoivatätien on nyt siis kotoutettava ihania mussukoita paremmin ja opetettava heitä paremmin lukemaan rakkaan Sveanmaan karttoja.

Horbert
Horbert
21.9.2021 10:18

Tässä kiteytyy kivasti ensinnäkin näitten yön tummien taikureiden opitut taidot ja geneettiset lahjat mutta varsinkin päättäväisyys. Näissä on niin paljon potentiaalia!

HyvaJatkaa
HyvaJatkaa
21.9.2021 09:15

Tekevälle sattuu. Hienoa, että kuitenkin ettei paukku jäänyt suutariksi, siitähän se haloo olisi syntynyt. Toisaalta tuskin tuossa kämpässä, jossa nyt possahti asui valkolainen työssä käyvä eli ei suurta vahinkoa varmaan tapahtunut vaikka ’terveiset’ menikin väärään huoneistoon.

Se oli vahinko
Se oli vahinko
21.9.2021 09:09

Ai että naurattaa… Vahingossa heittivät väärään asuntoon. Ja koska se oli vahinko niin ketään ei tarvitse pidättää.

No, kaippa kultamunat tänään korjaavat tilantee. En uskokkaan että niiltä arsenaali loppuu.

Sepe
Sepe
21.9.2021 09:17
Vastaa...  Se oli vahinko

Vahinkojahan sattuu ja se on ihan ymmärrettävää.