Saako huijata, kyllä saa!


En tiedä kuinka moni on kiinnittänyt huomiota kuinka meitä huijataan aivan yhtenään.

Kävin tuossa taannoin parturissa, siinä sitten rupateltiin niitä näitä kunnes parturi mainitsi ohuesta tukastani ja kertoi mitä sille pitäisi tehdä, että siitä saataisiin tuuheampi.
Parturi alkoi luennoida minulle pesuaineista, hoitoaineista ja joistakin ihme rasvoista joilla tukkani saataisiin tuuheaksi. Hän kertoi minulle myös prosentuaalisia lukuja minkä verran siitä tulisi tuuheampi kun näitä aineita käyttäisin säännöllisesti.

Kun sitten parturi kertoi tämän ihmesetin hinnan, niin säikähdin, että pelkäsin niiden vähienkin karvojen putoavan päästäni, jotka siellä vielä olivat. Tässä vaiheessa minun oli aivan pakko kyseenalaistaa kuulemaani.

Kysyin onko hän nyt aivan tosissaan, että jos alan käyttämään näitä ihmetuotteita, niin hiustuppien määrä päässäni lisääntyy, mikä on silkka mahdottomuus. Oli myös kysyttävä millä laskukaavalla hän sen laski, että jos noita tuotteita käytän, niin tukkani on 78% tuuheampi kuin ennen. Voitte arvata pystyikö hän vastaamaan tyhjentävästi esittämiini kysymyksiin. En tiedä vieläkään yrittikö hän huijata minua ihmeaineillaan tai luennoiko hän vain tyhmyyttään/ tietämättömyyttään.

 

Kaverini kertoi tämän minulle, kun hän oli ajelemassa taannoin, niin iso kyltti maantien laidassa kiinnitti hänen huomionsa. Siihen oli kirjoitettu, onnellisen kanan munat nyt vain (hintaa en nyt muista) kg. Kaverillani ei ollut varsinaista hoppua sillä hetkellä minnekään, joten hän päätti käydä katsomassa kuinka onnellisia nämä kanat ovatkaan. Pihalle päästyään tovin kuluttua isäntä saapui kyselemään, mikä mies ja millä asialla.

Kananmunia tulin ostamaa ja onnellisia kanoja katsomaan kaverini vastasi. Isäntä pyysi seuraamaan perässään kanalaan. Kanalaan päästyään yllätys oli melkoinen, sillä siellä nämä kanat olivat pienissä häkeissään. Kaverini ei voinut olla kysymättä, että ovatko nämä kanat nyt onnellisia, johon isäntä vastasi, että ovat kun eivät ne paremmastakaan tiedä.

Oliko tässä tapauksessa kysymys huijauksesta vai harhaan johtavasta mainonnasta, tai jostain muustajokainen saa sitä pohtia mielessään.

 

Entäs nämä lainsuojaa nauttivat huijaukset? Kun tilasin tuhat megasen internet-yhteyden kotiini, niin tovin päästä mittasin nopeudeksi vain kolmisensataa. Tämä on kuulemma ihan normaalia näissä laajakaista hommeleissa.

Tämä ei nyt vain sovi oikeudentajuuni, että maksan tuhannesta ja saan kolmesataa. Sitten maksan vielä siitä paperilaskusta erikseen,että saan maksaa tämän laskun. Eihän tässä ole päätä ei häntää.

Silloin vielä kun olin kauppa-alalla ja olisin tehnyt vastaavaa, esim. myynyt kilon karkkilaatikoita joissa olisi tavaraa ollut vain kolmesataa grammaa, niin raastuvassa olisin ollut ja saanut vielä kaupanpäälle huijarin maineen.

 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Tuo kanalan vapaus on epäilyttänyt jo pitemmän aikaa. Ja näitä huijauksia riittää. Paskaa puhumalla saa tehdä rahaa. Autokauppaa ei jutussa ihme kyllä mainittu.

Rehellisyyttäkin löytyy, mutta se, ettei tiedä kuka on rehellinen ja kuka paskanpuhuja, saa välttelemään kaupankäyntiä.

Moonman

Sellainen huomio, että kun ruokakaupoissa on nykyään myyjinä yhä useammin svetlanoita ja muhammedeja, niin moneen otteeseen on käynyt niin että kuitissa luetellut tuotteet eivät olekaan oikeasti maksaneet niin paljoa kuin loppusummassa lukee. Se ei ole välttämättä mikään tarkoituksella tehty huijaus, (kuka ottaisi sellaisen riskin parin euron tähden) mutta jos on hälläväliä-asenne ja matematiikka ja laitteiden käyttö on hakusessa, niin tuollaista sattuu. Esim. sama tuote on leimattu kassalla 2 kertaa, jolloin siitä tulee tuplahinta.

Tupauuno

Nyt kyllä meni pahasti pieleen, tarkoitan etten ole nähnyt yhtään muhamddeja työn syrjässä kiinni. Svetlanoita kyllä samoin kun thaikkuja olen nähnyt paljonkin ja kaiken lisäksi erittäin ahkerasti nämä tuntuvat tekevän töitä.

Reijo Ruotsalainen

Ja jatkona siihen, svetlanat ryssii tuonkin homman kun eivät seuraa kilauttiko viivakoodinlukija kahdesti. Thaikut sensijaan seuraavat tarkasti, ja ovat aika rehellisiä.

rocky

En ole muhametteja tai abdullaheja kassalla nähnyt ja jos näkyy niin en siihen jonoon mene.

Moonman

Kyllä niitä on pk-seudun ruokakaupoissa. Eivät ne ole kuitenkaan sellaisia rautatieaseman ananastukkia yms. notkujia

Antti Tifa

Takavuosina yksityinen lääkäriasema kauppasi influenssarokotetta. Otin ja maksoin piikityksineen noin 70€. Sairastin sinä talvena kolme flunssaa ja ne olivat kovia.
Nyt juoksutetaan porukkaa covid-piikeille jotka eivät nekään suojaa tarjoa. Edes kolmas ei estä tartuntaa vaikka kuulema oireita lieventää. Kuhmoisissa Osuuspankki tarjoaa 20€ lahjakortin kun käy piikillä. Mistä huijauksen tunnistaa ? No siitä, että saa todistukseksi passin kuulumisesta jengiin jota voi höynäyttää ja samalla höynäyttämättömistä tehdään huonompia kansalaisia vaikka asia on juuri päinvastoin. Morjens vaan kaikille höynäytetyille, se on Teille aivan vitun oikein.

Dan Wesson

Tuossa pitää huomioida, että flunssa ja influenssa ovat eri asioita, ja niillä on eri aiheuttajat. Influenssarokote ei tehoa flunssaan. Tavan räkätauti voi olla perin paskamainen kuumeineen ja särkyineen, mutta kaukana influenssasta. Se saattaa johtaa kuolemaan samalla lailla kuin koronatautikin. Sairastin parikymppisenä influenssan. Makasin 39° kuumeessa viikon sängyssä, ja toipuminen vie viikkokausia. Onneksi olin nuori ja hyvässä kunnossa.

Antti Tifa

Aivan sama, ei rokotetta ottaessa tehty eroa vaan myytiin suojaa kausi-influessaa vastaan. A tai B virus joka tulee vuosittain ja muuntuu aina.
Valitin asiasta ko lääkäriaseman johtajalle joka heilutteli käsiään.
Ei voi mitään koska muuntuvat virukset.
Kun voin välttää tällaista huijaamista, niin vältän.
Muut saa tehdä niinkuin huvittaa, ei ole multa pois.
Kuolema korjaa meidät kaikki kuitenkin.

Kyllä

Todellakin ja tässä kunnostautui viime vaaleissa tämä, globalistien ja porvareiden asiaa ajava SDP todella hienosti. Lista heidän tyhjistä vaalilupauksista on todella pitkä. Legendaarinen vappusatku muistetaan vielä pitkään.

juhaII

Noihin laajakaista asioihin ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan. On syytä itse ottaa itse selvää todellista nopeuksista omalla paikkakunnalla. Varsinkin myyjät ilmoittavat sen mikä ”uruista” lähtee, mutta yhteyden asentaja saattaa sanoa sen mikä on arkitodellisuutta. Insinöörit kun puhuvat tekniset asiat sellaisina kun ne ovat.

Eggmän

Minä ostan ainoastaan niitä halvimpia kananmunia jotka ovat munineet rikolliset ongelmakanat, mielenvikaiset sekakäyttäjäkanat, trans/homofobiset islaminvihaajakanat sekä rokotevastaiset NATSIKANAT. Hinta kiinnostaa, alkuperä voi haistaa vaikkapa vitun. Kaikki perustuu kusetukseen.

rocky

Veikkaan että samassa munahyllyssä voi hyvinkin olla saman kanalan kanojen perseestä tulleita munia mutta pakkaukset erilaiset.Paremmat ihmiset sitten iloisina maksavat enemmän hyvästä omatunnosta.

Bling Bling

Liittymän mainostettu nopeus on verrattavissa esim. auton nopeuteen. Autoa ostaessasi maksat siitä, että se kulkee 250 km/h, mutta käytännössä pääset sillä vain 120 km/h, koska nopeusrajoitukset. Laajakaistassa maksat esim. 100 Mb/s liittymästä, mutta käytännössä se siirtää esim. vain 80 Mb/s, sen verran kun ruuhkat ja laitteisto antaa myöten.

Laajakaistan yhteydessä ilmoitetaan vaihteluväli, jossa todelliset nopeudet pyörii eli minimi-, normaali- ja maksiminopeus. Tyypillinen haarukka on 70% – 100%. Samoin on ilmoitettava se, miten käyttöön vaikuttaa mahdolliset muut käyttäjät, kuten voi olla esim. taloyhtiöiden yhteiskäyttöisisissä liittymissä.

Jos olet maksanut gigaisesta liittymästä ja toteutunut nopeus on alle kolmannes, on syytä nostaa meteli, sillä se on tuotevirhe. Ruotsissakin.