Turvapaikanhakijat tuhosivat vuoden 2015 jälkeen satoja asuntoja

Vuoden 2015 invaasion jälkiä maksetaan edelleen. Tulijat tuhosivat Ruotsissa satoja asuntoja joko käyttökelvottomaksi tai siten, että edessä oli valtavat remontit.

Asumiseen erikoistunut lehti Hem & Hyra kertoo, että vuodesta 2018 alkaen Migrationsverketiltä on vaadittu yli 220 miljoonaa kruunua (22 miljoonaa euroa) korvauksia pakolaisten tuhoamista asunnoista.

Monet yksityiset ja yritykset vuokrasivat invaasiovuonna ja sitä seuraavana vuonna asuntojaan maahanmuuttovirastolle, joka edelleen antoi asuntoja tulijoiden käyttöön.

Sen sijaan, että tulijat olisivat olleet kiitollisia päästessään Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta, ja hoitaneet huolella asuntoja, joita heille annettiin ilmaiseksi, niin kaikki tuhottiin. Keittiöissä ja kylpyhuoneissa valtavia vesivahinkoja, pattereita revitty irti, vessanpöntöt revitty irti, lavuaarit hajoitettu, ikkunat rikki, parvekkeet halki, sähköjohdot revitty seiniltä jne jne.

Esimerkiksi Hultsfredin kunta päätti purkaa kokonaisia pienkerrostaloja, yhteensä 180 huoneistoa, joissa tuhot olivat sellaisia, että purku katsottiin järkevämmäksi kuin remontti. Asunnot omisti kunnan vuokra-asuntoyhtiö.

Monet asunnontarjoajat ovat raivoissaan, sillä maahanmuuttovirasto on kieltäytynyt korvaamasta vahinkoja täysimääräisesti. On makseltu lähinnä suolarahoja ja vahingot ovat jääneet kiinteistönomistajien niskoille. Monet ovat haastaneet maahanmuuttoviraston oikeuteen saadakseen korvauksia.

Eräs yksityinen vuokraaja kertoo, että hän rakensi vanhaan maatilan ulkorakennukseen modernin muutaman asunnon huoneiston. Kun hän vuokrasi asunnot maahanmuuttovirastolle, niin koko paketti tuhottiin muutamassa vuodessa. Nyt asunnot ovat asumiskelvottomia, sillä käytännössä kaikki paikat on tuhottu.

Kuvia löytyy Hem & Hyran sivulta.

44 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Totuus kirpaisee
Totuus kirpaisee
23.9.2021 08:17

Ruotsin TV4-uutisissa eilen näytettiin miten maahantunkijat olivat tuhonneet tavallisen kerrostaloasunnon. Koko kämppä näytti siltä kuin siellä olisi asunut 50 ihmistä yhtaikaa kivillä, puukoilla, kirveillä työstäen jokaista yksityskohtaa mahdollisimman paskaksi: kaappien ovet tohjona, seinäkontaktit irti, laatikot rempallaan, lattiassa iso reikä, luultavasti tulipalon jäljiltä. Asuntoa esitellyt nainen myrtynyt, melkein kyyneleet silmissä. Sanoi että asunnot joudutaan purkamaan.

Missä vika? Eikö kehareille kerrota järjestyssääntöjä (”rasismia”) vai eivätkö he ymmärrä/välitä? Tuhoavat siksi että vihaavat meitä? Olisi järkyttävää asua matukämpän vieressä ja pelätä 24/7 pamahtaako vaiko palaako.

1-2 vuotta sitten tästä ei vielä saanut näyttää kuvia uutisissa, nyt saa!

Antti Toleranssi
Antti Toleranssi
23.9.2021 14:15
Vastaa...  Totuus kirpaisee

Rempatkaa vaan. Luteita ei kiinnosta. Luteet elävät yli vuoden, eikä niitä myrkyttäjät saa tuhottua. Saa uusi vuokralainen uuteen hienoon rempattuun kämppäänsä mukavaa yöseuraa ihan ilmaiseksi !

Minä
Minä
23.9.2021 05:10

Tuo tuhoaminen onkin ollut jo kauan tiedossa, mutta media on onnistunut estämään tiedonkulun. Jos tieto olisi ollut vapaasti saatavilla valtamediasta, olisi moni säästynyt noilta harmeilta. Ihme, jos nyt kitsastelevat korvauksien maksamisessa, sillä heidän vastuullaan remontti on ilman muuta.

Tuollainen tuhoaminen ei ole vahinko, vaan ihan tahallista.

Tätä tuosta kehitysmaalaisten paapomisesta seuraa, niin asuntojen kuin yhteiskunnankin osalta. Kaikki vaan remontiin.

Ei yllättänyt
Ei yllättänyt
22.9.2021 22:13

Tässä ei ollut mitää yllättävää, että asunnot menivät remonttiin. Samaa olen kuullut Suomessakin käyneen myös.

juhaII
juhaII
22.9.2021 21:59

Kovat ovat ”traumat” kun tykistö ampuu turvapaikkamaankin lahjakämpät tuusan nuuskaksi!

seant
seant
22.9.2021 16:12

Suomessa kaupunkien vuokratalojen kulujen julkaisu on valtiosalaisuuden tasoa. Noin 10 vuotta sitten oli Turun Varissuon erään vuokratalon kulut esille somessa. En silloin kiinnittänyt sen paremmin huomiota, mutta jäi mieleen remontti ja korjauskulut oli huomattavan isot.

Irmeli
Irmeli
22.9.2021 14:58

Nämä ihmiset eivät sovi asumaan sivistyksen keskelle. Sukulainen teettää just remonttia matuperheen jälkeen. Yläkerran kylpyhuone oli tuhottu, homeessa lavuaari pois seinästä ja seinälaattoja irti.Vedenkulutus oli tähtitieiteellistä. Kylpyhuoneessa on ikkuna, mutta sitä tuskin koskaan avattiin tuuletukseen. Muutenkin näillä on aina verhot kiinni ettei vaan kukaan nää sisälle ja mahdolliseti sitä naispuolista ilman huivia…voisi kiihottaa,,,ketä????

Tero
Tero
22.9.2021 15:48
Vastaa...  Irmeli

Ovat yksiselitteisen haitallisia. Jokainen lapsesta vaariin.

Sami
Sami
22.9.2021 17:56
Vastaa...  Irmeli

Eräs tuttavani vuokrasi savannikansalle kerrostalokämpän.

Savannikansa oli heittänyt keittiökaapistot roskiin sekä ottanut lattiamatot pois, niin että huoneissa oli paljas betonilattia.

Remonttilasku oli 40000€. Sosiaalitoimisto oli järjestänyt tämän kämpän savannikansalle, mutta sosiaalitoimisto irtisanoutui korvausvaatimuksista. Korjauslasku jäi asunnon omistajan vahingoksi, savannikansalla ei ollut rahaa eikä mielenkiintoa vahinkojen korvaamiseen.

Minä
Minä
23.9.2021 05:13
Vastaa...  Sami

Ja jos sitten olet tyytymätön tuhojen vuoksi, olet kai rasisti.

Talkkari
Talkkari
22.9.2021 14:18

Entäs se katastrofaalinen vedenkulutus? Matut pitävät lämminvesikraanat auki 24/7 365 päivää vuodessa sekä teippaavat ikkunat ja ilmanvaihtoventtiilit umpeen ettei vesihöyry pääse pois. Siellä sitten viihdytään ja lauleskellaan tropiikissa eikä ymmärretä että kosteus tuhoaa koko talon eikä vesi todellakaan ole ilmaista.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.9.2021 00:23
Vastaa...  Talkkari

Vesi on maksutonta, ei sitä muuten tulisi seinästä.

Minä
Minä
23.9.2021 05:16
Vastaa...  Talkkari

Rinkebyssä aikoinaan eräs huoltomies kertoi, että vedenkulutus on aivan posketonta alueilla, joihin matut ovat pakkautuneet. Hän asenteli filttereitä vesihanoihin, jotta vedenkulutus vähenisi. Asuin silloin Rinkebyssä ja kerroin huoltomiehelle, että otan pois sen filtterin. Se oli hänelle okei.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
22.9.2021 13:51

Ruotsin maahanmuuttoviraston kulurakenne on edelleen kuin valtionsalaisuus. Kertonee sekin sanoittakin enemmän kuin paljon..

Ruoka oli paskaa
Ruoka oli paskaa
22.9.2021 13:40

Kylpylä kivitippu. Matut oli siellä. Ja remontti.

Antti Siimeks
Antti Siimeks
22.9.2021 14:13
Vastaa...  Ruoka oli paskaa

Ja luteet. Ja torakat. Ovat vieläkin.

Sami
Sami
22.9.2021 18:01
Vastaa...  Ruoka oli paskaa

Kivitippu on Keskustapuoluelaisilla. Kivitippuun on todennäköisesti tehty täysremontit veronmaksajien piikkiin. #olen shokissa

Prozac
Prozac
22.9.2021 18:35
Vastaa...  Ruoka oli paskaa

Meniköhän rännit tukkoon sandaaleista, ja tuli vesivahinko?

timo
timo
22.9.2021 13:29

Ihan oikein noille maanpettureille jotka on antaneet tilojaan matuille.

rööri-Göran
rööri-Göran
22.9.2021 14:34
Vastaa...  timo

Tyhmyydestä sakotetaan. Toivottavasti menee mahdollisimman paljon yksityisomistajien rahoista

jorma
jorma
22.9.2021 12:56

Kukahan lopulta maksaa viulut? Niinpä. Pelleä ja Kallea tuskin hymyilyttää.

Suomi Finland
Suomi Finland
22.9.2021 12:53

Jää nähtäväksi, että kun seuraava pakolaisaalto tulee, kuinka näille saadaan hankittua asunnot. Jos kiinteistönomistajat eivät ole täysiä idiootteja, he varmaan haluavat niin suuren hinnan vuokraajalta, että voivat rakentaa tarvittaessa uuden asunnon ja tietysti vähän vuokraa päälle. Muussa tapauksessa asuntojen vuokraajat lienevät idiootteja.

Tai sitten asunnot stailataan integraatiostailauksen avulla niin kotoisiksi, ettei asukin tarvitse itse enää tehdä mitään sen eteen.

Vaikkapa jo rakennusvaiheessa otetaan stailaus huomioon ja rakennetaan rauniokaupunki. Tämä edistäisi kotoutumista huomattavasti.

Vuohia en kuitenkaan luovuttaisi paimennettaviksi, koska eläinrääkkäyksen vaara on suuri. Ehkäpä kumivuohet kelpaisivat pihalle tunnelman luomiseksi. Kaikilla rööreillä tietysti.

PSn äänestäjä
PSn äänestäjä
22.9.2021 12:43

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4300735 Tilasto kertoo Espoon kaupunginosien eriytymisestä: vieraskieliset asuvat omissa lähiöissään ja tienaavat selvästi kansalliskielisiä vähemmän – näissä lähiöissä vieraskielisiä on yli 30 ja alle 10 prosenttia
Vieraskieliset: Suvelassa ja Suurpellossa vieraskielisten osuus on suurin. Pienimmät osuudet ovat Pohjois-Espoossa ja Suvisaaristossa. 

Muuttoliike tuo vieraskielisiä, ja kotimaankielisiä muuttaa pois.

Suurimmat Espoon vieraskielisen osuudet % alueellisesti
Suvela 42,9
Suurpelto 36,4
Kirkkojärvi 33,8
Kanta-Espoo 32,5
Kuninkainen 32,1
Henttaa-Suurpelto 31,5
Matinmetsä 30,6
Perkkaa 29,6

Kehitysmaa-kehitys
Kehitysmaa-kehitys
22.9.2021 13:15

Nuohan ovat vain puolet Ruotsin vastaavista luvuista, esim. jotain Rinkeby 89%.
Kiri kiri, vielä on aikaa parantaa tuloksia.

Sami
Sami
22.9.2021 13:44

Espoo ripuloi omaan pesäänsä.

Espolabad:n kaupungin suunnasta päättää Kokoomus, Vihreät ja SDP.

https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/paatoksenteko/valtuusto/valtuuston-jasenet-alueittain/valtuutetut-puolueittain

rööri-Göran
rööri-Göran
22.9.2021 14:37
Vastaa...  Sami

Ensimmäisenä silmiin osui GCMykkänen.

yrittäjän riski
yrittäjän riski
22.9.2021 12:41

Ihan oikein näille vuokran antajille. He ovat mahdollistajia jos heitä ja muita yksityisen sektorin toimijoita ja järjestöjä ei olisi niin valtio olisi joutunut laittamaan rajat kiinni jo aiemmin. Sama tilanne oli suomessa 2015.

Laskettu juttu
Laskettu juttu
22.9.2021 12:27

Minä luulen että koko homma oli tarkoin laskelmoitua. Kun tiedetään noiden polttavan nuotiota lattialla ja heittelevän vettä pesussa niinkuin maalattiakämpissä niin moni näki rahoituksen (vuokran lisäksi) täydelliseen remppaan.

En uskokkaan että vuokranneet tahot olisivat yllättyneitä tuhojen laajuudeta. Tällainen vain nostaa remonttien määrää ja vahvistaa yhteikunnan taloudellista vakautta.

Into
Into
22.9.2021 12:22

Ei yllätä. Viholliseen, länsimaahan, tässä tapauksessa Ruotsiin saapuva karvarantainen läpsyttelijämies Afghanistanista, ajattelee tulleensa sotimaan, hän ei ole tullut pakolaiseksi. Tulija on sodassa vastaanottavan maan kanssa. Hän ei voi antaa minkäänlaista hyödyllistä panostaan ”vääräuskoisille”, koska se olisi oletetun allahin tahdon vastaista. Luonteva toimintamalli hänen sotässä tapauksessa on materialistinen sota, rikotaan rakennuksia. Tulija tekee konkreettista aineellista tuhoa ja lisäksi vie ”vääräuskoisten” henkisiä resursseja, koska kiinteistön omistaja on sidottuna pitkäksi aikaa erilaisiin paperiruljansseihin. Lopulta tulijan toiminta katsotaan oikeusasteissa kuitenkin riittävän vähäiseksi ja hän saa jäädä Ruotsiin pilaamaan maata.

Moonman
Moonman
22.9.2021 12:09

Kertoo taas vain ruotsalaisten omahyväisestä kuvitelmasta että koko maailma haluaa elää sellaisissa asunnoissa kuin he, vaikka tunkeutujien kotimaiden kylät näyttävät jokapaikassa vuoden 1945 berliiniltä. wc-pönttö ja vesihana ovat silkkaa taikuutta jollekin afgaanolle, pakkohan ne on irroittaa myytäväksi

Kolmas kivi
Kolmas kivi
22.9.2021 20:22
Vastaa...  Moonman

Oon miettinyt mikä juttu toi on että wc pönttöjä ja lavuaareja revitään irti , mutta tuo oli looginen selitys. Onhan siinä veden tulossa seinästä ja paskan häviämisestä seinään samanlaista taikuutta kuin rahan tuleminen seinästä.

Kaaospilot
Kaaospilot
22.9.2021 12:03

Ensialkuun Migri maksoi sabotaasin sitä mukaa kuin sabotaasia tuli eli paskaksi potkittu ovi korvattiin uudella. Kun korvaaminen alkoivat tulla liian kalliiksi sanoi Migri: ”Maksamme vasta sitten kun (kunnia)vieraat ovat muuttaneet pois”. Nyt eivät kuitenkaan maksa.

https://m.youtube.com/watch?time_continue=5&v=551MNUaKjJM&feature=emb_logo

Onko kellään juolahtanut mieleen että turviksen ITSE pitäisi korvata aiheuttamansa vahingot? Valtion järjestämä pakkotyö voisi olla sopiva tapa tai hallituksen jäsenten palkasta vetäminen, onhan heillä millä mällätä. Pääministerikin tienaa pari milliä kr vuodessa ja hän päätti että tuholaiset otetaan maahan ja asutetaan.

Kun tehdyt vahingot on korvattu seuraa karkoitus ihmiskuntakelvottomuuden takia.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
22.9.2021 12:51
Vastaa...  Kaaospilot

Ratkaisussa on kaksi toimimatonta osaa:

1) pakkotyö on erittäin huonosti tuottavaa
2) kuka muka voi ottaa herraltaan pois jotain, kuten vaikka palkkaa? Herrahan se on, joka ottaa alamaiseltaan mitä haluaa eikä tällä ole siihen mitään sanomista.

Paitsi että on. Demokraattisessa maassa kansalaiset voisivat halutessaan valita toisenlaiset johtajat, kuten Unkarissa.

Koska ruotsalaiset ja suomalaiset eivät niin halua tehdä, he siis nauttivat tästä.

T
T
22.9.2021 13:38
Vastaa...  Qroquius Kad

”Demokraattisessa maassa kansalaiset voisivat halutessaan valita toisenlaiset johtajat, kuten Unkarissa”

  • Tismalleen näin. Varsinkin monet suuriin ikäluokkiin kuuluvat ovat auktoriteettiuskovaisia umpitolloja ihmisiä, jotka eivät ymmärrä että äänestyskäytöksellä on yhteys todelliseen maailmaan. Äänestyskäytös määräytyy sen mukaan mitä on ennenkin äänestetty. Ja sen jälkeen aivotoiminta ei yllä leipää ja sirkushuveja pidemmälle.
Moonman
Moonman
22.9.2021 15:46
Vastaa...  Qroquius Kad

Tässä sakea salaliittoteoria: Suomalaiset eivät halunneet tällaisia johtajia, mutta ääntenlasku on viritetty siten, että ”oikea” puolue voittaa. Nyt paasataan venäjän vaalien epärehellisyydestä, mutta onko missään ollut ikinä keskustelua siitä jos läntisissä ”oikeusvaltioissa” toimitaankin samoin, koska ollaanhan täällä hyvien, eli lgbt-vasemmiston puolella. Mitä isompi valhe sitä helpommin ihmiset uskovat.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
22.9.2021 17:07
Vastaa...  Moonman

Ottaen huomioon, miten tarkasti meikäläinen kansalaismedia on ollut kartalla USAn presidentinvaalien vilpillisyyksistä on äärimmäisen vaikea uskoa, ettei sellaista olisi lainkaan huomattu omissa vaaleissa.

Ali Wale
Ali Wale
23.9.2021 19:04
Vastaa...  Moonman

Sitähän se ilmastoagitaatio nykyisin on, kaikki juontuu nykyisin ilmastonmuutoksesta.

Sami
Sami
22.9.2021 13:17
Vastaa...  Kaaospilot

Samanlainen vastaanottokeskusmajoitusten sekä vuokra-asuntojen tuhoutuminen tapahtuu kaikkialla minne kehikset menevät.

”Yhdistys hakee isoa korvausta turvapaikanhakijoiden asuntojen vaurioista – Tampere ei aio maksaa”

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000007538383.html

Ali Wale
Ali Wale
23.9.2021 19:01
Vastaa...  Kaaospilot

Kyllä se karkoitus oli oikea lopputulema asunnon tuhoamisesta.

Ali Wale
Ali Wale
23.9.2021 19:13
Vastaa...  Ali Wale

olisi

L. U. Tikka-Kaos
L. U. Tikka-Kaos
22.9.2021 11:40

Kämpän tuhoaminen on sellaista integraatiostailausta ja ajankulua joita maahantunkijat arvostavat. Eivät he tykkää tuoksukynttilöistä ja New England- tyylistä. Kaaosta sen olla pitää, kaaosta ja kivikasaa. Riitaa ja kiljumista. Ei lurexia vaan lureita.

Antti Tifa
Antti Tifa
22.9.2021 11:40

Oikein ja luonnollista.
Se mikä ilmaiseksi saadaan laittamatta tikkua ristiin itse, sillä ei ole mitään arvoa.
Kokemuksesta tiedän, kehitysmaalaiselle ei mikään ole niin makeaa kuin puraista auttavaa kättä. Insh’allah.

Ei sisäsiistejä
Ei sisäsiistejä
22.9.2021 11:24

Tyhmät ruotsalaiset luulevat saavansa kiitoksia ja sädekehän, paitsi ne jotka auttavat vain tienatakseen rahaa. Heistä voipi jokunen kaduta rahanahneuttaan kun matu pistää kämpän pillun päreiksi ja vielä uhkailee kun siitä huomautetaan.

Auttaminen ja auttamisella tienaaminen ei siis ole riskitöntä, siinä voi mennä sekä omaisuus että henki.

Valtsu
Valtsu
22.9.2021 14:17

Itselle tulee hyvä mieli, kun kehitysmaalaisvyörystä rahastavilla osuu tuulettimeen.