Isiksessessä ollut nainen vangittiin epäiltynä sotarikoksesta

Kuvituskuva.
Tukholman käräjäoikeus vangitsi tänään 49-vuotiaan naisen epäiltynä sotarikoksista ja törkeästä ihmisoikeusrikoksesta. Tapahtumapaikka on Syyria.

Nainen matkusti Syyriaan vuonna 2013 ja epäillyt rikokset tapahtuvat vuosien 2013–2016 aikana. Epäilyn mukaan nainen on yhdessä ja erikseen värvännyt ainakin yhden lapsisotilaan isiksen riveihin. Poliisilla on tutkinnassa, että saadaanko näyttöä useamman lapsisotilaan värväykselle.

Kun nainen matkusti Syyriaan, niin hän otti mukaansa viisi lastaan. Kaksi lasta, 14- ja 18-vuotiaat kuolivat sotatoimissa Syyrian rintamalla. Kaksi muuta lasta tulivat naisen mukana, kun hän palasi Ruotsiin. Nämä alaikäiset lapset on huostaanotettu sosiaaliviranomaisten toimesta. Yhden lapsen kohtalo on epäselvä.

Nainen kiistää rikokset ja syyllistyneensä mihinkään sellaiseen rikokseen, joka voi olla Ruotsin lain mukaan rikos. Nainen on kuitenkin tehnyt poliisin kanssa yhteistyötä ja kertonut pitkissä kuulusteluissa melko avoimesti lähdöstään Syyriaan ja elämästään isiksessä. Asianajajansa mukaan naista ei pitäisi pitää vangittuna.

15 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaitsu
Kaitsu
24.9.2021 15:04

Eiköhän tonkin herrantertun Peku ja Matusalo roudaa tänne Suomeen pois svedustanista kärsimästä.

Suomi Finland
Suomi Finland
24.9.2021 12:46

Iltasanomat kertoo elinkautiseen tuomitun miehen tehneen kunniamurhan. Juttu ei jätä epäselväksi, minkälaisesta miehestä ja suvusta on kyse, vaikka miehen nimeä ei julkaista lasten suojelemiseksi.

No periaatteessa olisihan sen jutun voinut kirjoittaa niinkin, että tekijä on Muhammed (nimi muutettu).

Pirtsakka
Pirtsakka
24.9.2021 12:59
Vastaa...  Suomi Finland

Tuollaisilta tyypeiltä pitäisi ihan ensimmäiseksi livahuttaa lippis pois päästä, ja kaikki muutkin vaatekappaleet, joissa lukee ”Suomi”. Kovia ovat omimaan, vaikka eivät ole tikkua laittaneet ristiin tämän maan hyväksi. Nuokin oikeudenkäynnit ja vankilavuodet joudumme kustantamaan. Lähettäisivät nyt edes Siperian saloille kärsimään rangaistuksensa, alkaa nääs tulla mitta täyteen maksumiehen osassa. Ohisalo replikoi sisäisen turvallisuuden selonteosta käydyssä keskustelussa: ”– Rikokset ja onnettomuudet eivät jakaudu tasaisesti koko väestölle vaan pienelle joukolle ihmisiä sattuu suuri osa onnettomuuksista ja rikoksista. Vastaavasti rikosten tekijöiden taustalla on kasautunutta huono-osaisuutta.” Mielenkiintoista, että rikoksetkin nykyään ”sattuvat”…ja että tuo ihminen saa jatkaa.

Moktar
Moktar
23.9.2021 23:21

Ihmisoikeusloukkaus! EIT apuun ja pöljät tuomarit tilille väärästä tuomiosta.
Aion ottaa yhteyttä Ruotsin hoviin ja pääministeriin asian korjatakseni, eikä siihen Purrat ja Jussit pysty mitään, olenhan käsi pystyssä luvannut puolustaa tätä maata, jussit ja sebut eivät ole. 😉

jorma
jorma
23.9.2021 21:50

Kohta on tämäkin julmatar hokemassa asylia Torniossa. Ja tietenkin hölmölä vastaanottaa, kuinkas muuten.

Isiksessssessä
Isiksessssessä
23.9.2021 20:28

Liikaa ässiä ISiksessä. ISIS on jo vanhentunut nimi ja IS on se nykyinen .

Viiksekäs
Viiksekäs
23.9.2021 20:24

Entinen naisjalkapalloilija…

Mr X
Mr X
23.9.2021 20:14

Meillä on unelma,hei,me tienataan tällä,rikkaus,moniosaajat,korkeasti koulutetut,insinöörit,työvoima…..monikulttuuri-moniongelma.

Suomi Finland
Suomi Finland
23.9.2021 18:48

Islamin suuntaus, jossa nämä kalifaattifantasiat elävät, olisi toisaalta mielenkiintoinen koelaboratorio. Sairaudet, nälänhätä ja muut vastaavat olisivat jatkuva vieras, koska on aivan selvää, että tuo porukka ei osaa mitään yhteiskuntaa pyörittää. Teloittaa ja kiduttaa kyllä osataan, mutta siinä se taitotaso sitten onkin.

Ja Allah ei tunnetusti tule itse ruokkimaan kalifaatin asukkaita eikä parantele näiden sairauksia. Montakohan vuotta menisi, että kalifaatti dissolvaisi ihan omia aikojaan ja ’uskovaiset’ tulisivat takaisin muiden riesaksi.?

Valaiseva esimerkki
Valaiseva esimerkki
23.9.2021 19:32
Vastaa...  Suomi Finland

Onhan noita esimerkkejä. Riittää kun ottaa maailman alikehittyneimpien maiden listauksen kärkeä: Tsad, Sierra Leone, Burkina Faso, Mali jne.

Ihan sairasta
Ihan sairasta
23.9.2021 20:39
Vastaa...  Suomi Finland

Täysin älyvapaata on se että, vihollisia päästetään kohdemaihin, nuohan vihaavat meitä länsimaalaisia.

On päättäjiltämme suoranaista järjen köyhyyttä päästää tuota porukkaa tänne, kylmästi vain rajalla: Ei tänne, kyllä he jonnekin menevät ja hengissä pysyvät.

Ei ole länsimaalaisten asia tarjota vihaajilleen täysi ylläpito.

Päättäjiä olisi jo aika laittaa kaulavenytykseen.

Jouni S.
Jouni S.
23.9.2021 21:56
Vastaa...  Ihan sairasta

Järjen köyhyys on hyvin linjassa nykyisen vihervas-hallituksen antilogiikan kanssa, asiat käännetään päälaelleen ja suomalaisten etu tulee vasta muiden jälkeen. Ulkoministeri haalii afgaaneja tänne ja sisäministeri vähentää poliisin määrärahoja, hiilijalanjälki ei merkitse mitään.
Kunniakansalaisten aiheuttamat ongelmat ovat suomalaisten syytä. On (kuulemma) Euroopan rasistisin kansa, joka ei osaa kotuttaa tulijoita ja tämän takia he ajatuvat rikosten ja raiskausten tielle.
Joku viisas taisi sanoa taannoin, että jos hollituvan väki pääsee juhlasaliin, he eivät pysty muuttumaan sen tasolle, vaan muuttavat sen juhlasalin hollituvaksi. Vaikka tänne tuotaisiin tuhansia afgaaneja, lähtömaan tilanne ei parane, mutta Suomi saadaan polvilleen ja suomalaisten motivaatio nollaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
24.9.2021 12:48
Vastaa...  Jouni S.

Tätä minäkin ihmettelen. Ihmisten tulo tänne mahdollistetaan, vaikka hyvin tiedetään, että heidän elämästään tulle rasismin takia vaikeaa, jopa mahdotonta.

Vaikeata on
Vaikeata on
24.9.2021 16:12
Vastaa...  Suomi Finland

Ongelma lienee siinä että tulijoiden joukossa on rasisteja, heidät pitäisi karkoittaa kun sitä ilmenee.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.9.2021 13:00
Vastaa...  Ihan sairasta

Yksi ja toinenkin Ruotsin ja Suomen poliittisessa eliitissä olisi tosiaankin ansainnut päästä kauppatorille roikkumaan nosturista.
Mutta kun kenestäkään ei ole sen tekijäksi, niin tekemättä se sitten jää.

Nyt ja vastaisuudessa.
Mutta saahan sitä haaveilla.