Ulkomaalaiset marjanpoimijat roskaavat Keski-Pohjanmaan metsiä

Keski-Pohjanmaalla Kokkolan ympäristössä on tullut esille useita tapauksia, joissa ulkomaalaiset marjanpoimijat ovat jättäneet metsiin ja metsäteiden kääntöpaikoille kaatopaikan.

 

Kuvat tulevat Kälviältä, jossa marjanpoimijaporukat ovat leiriytyneet useiden metsäautoteiden kääntöpaikoille ja pitäneet siellä leirejä. Leirit on jätetty niile sijoilleen. Nuotiopaikkoja ei ole siivottu, roskat ja ruuan tähteet on heitetty luontoon ja kääntöpaikat ovat täynnä ihmispaskaa ja vessapaperia. Niin ikään puissa roikkuu vaatteita ja muita riepuja.

Paikallisten mukaan ei yksin luonnon roskaaminen, vaan myös esimerkiksi luontoon jätetyillä tyhjillä säilykepurkeilla aiheutetaan vaaraa villieläimille. Ketut ja muut eläimet saattavat tarttua käpälistään kiinni teräväreunaisiin tölkkeihin ja saada pahojakin haavoja, kun repivät käpäliään irti tölkeistä.

 

Myös karhut käyvät tonkimassa luontoon avoimena jätettyjä roskapusseja ruuan toivossa. Ne tulevat näin rohkeammiksi ihmisen hajuista ja voivat tulla lähemmäs ihmisasumuksia.

Lisäksi koiranomistajat ovat huolissaan. Ihmiset käyvät ulkoiluttamassa hirvi- ym. koiriaan kääntöpaikoilla. Kun paikka on täynnä ihmispaskaa, niin koiria joutuu saunottamaan ulkoilun jälkeen. Lisäksi koirat voivat kantaa suissaan mitä ihmeellisimpiä luontoon jätettyjä roskia.

Sama roskaamisilmiö tulee esille muuallakin Keski-Pohjanmaalla.

 

45 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
iiris tuonela
iiris tuonela
26.9.2021 07:56

Ainakaan 2015-matuista ei ole kyse, koska heidän ei marjoja tarvitse poimia -ne poimitaan heille valmiiksi.
Tuosta riisiköntistä voisi päätellä, että kyseessä on thaikut. Thaimaassa on tapana kipata ruuanjätteet kadulle kulkukoiralaumoille, jotka sitten puolustavat aluetta agressiivisesti.

Vesa
Vesa
26.9.2021 07:28

Näyttää ihan samalta kuin meidän mökkitiellä pari vuotta sinne. Yhteen levempään kohtaan parkkeerasivat pakettiautonsa ja peräkärrynsä. Ohimennessä morjestin. Kun seuraavana päivänä vaimon kanssa oltiin kävelyllä, oli kahta puolen tietä tuollaiset perusleirin jäänteet. Siivosin paikat. Kyllä vitutti. Ilmeisesti on maan tapa jossain tuo roskaaminen.

Vesa
Vesa
26.9.2021 12:42
Vastaa...  Vesa

Liikenteessä olivat nimenomaan thaikut. Kohdattaessa ystävällisiä, ei siinä, mutta ei mitään luonnossaliikkujan tai erästäjän tapoja.

Nih
Nih
26.9.2021 04:09

Heille ei ole varmaan sanottu ja painotettu että maassa maan tavalla, eikä niin kuin kotimaassa, jossa kaikki paska ja roska heitetään luontoon.Puhutaan ilmastonmuutoksesta kun nykyaikana roskaaminen ja kaiken paskan heittämien luontoon ja vesistöihin on se suurin uhka ylikuluttamisen maailmassa. Eritysesti kehitysmaat joihin luen kaikki idän suunnan maat, joissa väestön räjähtäminen valtaviin mittoihin on se toinen suurin uhka.

Moktar
Moktar
26.9.2021 01:03

Minä jätin nämä rakkaat metsäkeikkaleluni silmistäni vahingossa ja joku varasti käydessäni kuusen juurella tyhjentymässä, tulikin viikon köntsät tiukkaan pakattuna. Istuin kannonnokkaan ja söin ruisleipää makkarasiivun kera ja jälkiruoaksi kainosti karpaloita, joita poimin 15 km tarpoessani, 4-5 litraa tuli. Niin unohtui nuo siinä samassa. Nauretaan huutonaurua ainakin kaksi varttia. 😉

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008179729.html

Tero
Tero
26.9.2021 01:01

Erittäin valitettavaa toimintaa. Myös se on ongelma että varvut revitään juurineen niillä haravanoukkureilla

HIRVI
HIRVI
26.9.2021 11:53
Vastaa...  Tero

Ne ovat tärkeää hirven ruokaa. Jos ei mustikanvarpuja ole näkevät hirvet nälkää kuten juuri nyt Ruotsissa. Syynä myös liian tiheät metsät joissa on pimeää eikä marjat kasva.

Jjjjjj
Jjjjjj
26.9.2021 00:38

Kansalaisen on edelleen vaikea ymmärtää vaalipäivän käytöksensä ja reaalitodellisuuden välistä yhteyttä. Se on vaikeaa, vaikka paskaa aivan kirjaimellisesti valuu tielle ja metsään.

Kukavaan
Kukavaan
26.9.2021 00:19

Kanta-asukkaat tiedostamattaan noudattavat kirjoittamattomia käytössääntöjä. Eri kulttuureissa kirjoittamattomat lait voivat olla erilaisia.

Suomessa on itsestään selvää, ettei luontoa roskata, ei ulosteta kadulle, ei raiskata pieniä lapsia. Jossain muualla asiat voivat olla toisin. Siellä voi olla täysin normaalia kaapata kadulta kasvonsa paljastava nainen ja tehdä hänelle väkivaltaa.

Jos Suomeen päästetään ihmisiä edes lyhyelle vierailulle, niin tulisi varmistaa, että he noudattavat Suomessa hyvänä pidettyjä tapoja. Jotkut muukalaiset voivat mielestään toimia oikein jättäessään luontoon roskia ja kyteviä leiritulia. Jos heille siitä huomauttaa, reaktiona voi olla suuttumus ja rasismisyytökset.

Sami
Sami
26.9.2021 00:40
Vastaa...  Kukavaan

Kehikset eivät ole rasismisyytösten eturivissä, vaan niitä rasismisyytöksiä huutaa suupielet vaahdossa, ne kehiksien siivellä loisivat vuokra-asuntosäätiöt.

Kuten esimerkiksi SDP Kojamo, joka kuppaa satoja miljoonia euroja Veronmaksajien taskuista, asuttamalla satojatuhansia kehiksiä veronmaksajien piikkiin.

Sitten kun kaikki vuokra-asunnot on jaettu SDP:n kehiksille, siirtyy kantaväestön asuttaminen/velkaorjuuttaminen asunto velan hankkimiseen, ja kymmenien vuosien velka orjuuteen

Tämä peli on toiminut jo ainakin 40 vuotta, eikä äänestys valintoihin ole tulossa muutosta.

Joe Bidee
Joe Bidee
26.9.2021 08:44
Vastaa...  Sami

Sisäsiittoinen oman kylän äänestäjä kyllä huolehtii äänestyskopissa siitä, että meni ja korruptio ei muutu.

On kuitenkin hyvä ymmärtää sekin, että osa ps edustajista on myös ns. roskasakkia jotka tulevat korruptoitumaan kun mahdollisuus aukeaa.

Ainoa ero vanhoihin puolueisiin on, ettei ps ole vielä korruptoitunut.

Siksi ps saa vielä ääneni.

Kakkilakki
Kakkilakki
25.9.2021 23:24

Marjanpoimijoiden sontimisista on puhuttu vuosikausia. Ainakin thaimaalaiset toivat mukanaan myös koronaa, melkein kaikki olivat tartunnansaaneita tullessaan. Ruotsin veronmaksajien piikkiin heitä sitten piikitettiin ja hoivattiin.

Syrjäytymisalueiden syrjäytyneet voisivat lähteä poimimaan vastinetta saamalleen sosiaalirahalle. Se olisi muutenkin terveellistä mennä luontoon ja tehdä jotakin muuta kuin istua kotona tai kahvilassa päivät pääksytysten.

Pena
Pena
26.9.2021 00:01
Vastaa...  Kakkilakki

Elokapina voisi mennä metsäautotien päähän pitämään mielenosoituksen roskaamista vastaan, ai niin. Siellä pelottaa ja on metsän eläimiä, apua. Pahimmassa tapauksessa metsäkone voi olla siellä.

Enemmän menee sosiaalietuuksia joillekin muille kuin syrjäytyneille kantiksille.

Oletkohan itsekään käynytkään luonnossa pahemmin, itse olen ajanut metsäkoneita jonkin verran, joten metsäautotiet on aika tuttuja.

Medical left
Medical left
26.9.2021 08:46
Vastaa...  Pena

Päivän metsässä vietettyään eloapinat tarvitsevat viikon lataamoa.

Kukavaan
Kukavaan
26.9.2021 00:31
Vastaa...  Kakkilakki

Hyvä pointti. Sosiaalirahan tulisi aina olla vastikkeellista.

Halpatyövoimaa ei tule päästää maahan. Jos sitä ei ole saatavilla, niin markkinat korjaavat tilanteen. Syntyy kysyntää ratkaisuille, jotka mahdollistavat marjanpoiminnan Suomesta saatavalla työvoimalla. Ehkä syntyisi myös ratkaisuja, joissa marjat kerätään ilman ihmisvoimia koneellisesti.

Marjojen hinta voisi nousta, mutta se olisi reaalihinta.

Suomeen tuotava halpatyövoima ei ole halpaa loppupeleissä. Yhdysvaltain eteläosiin tuotiin halpaa työvoimaa orjiksi. Hintaa maksetaan vieläkin. Etelä-Afrikan valkoiset hallinnot sallivat halvan työvoiman tulon muualta Afrikasta. Nyt ei ole valkoisia hallintoja. Kohta ei ole valkoisiakaan.

juhaII
juhaII
25.9.2021 23:15

Niin. Tässä on nyt eräs esimerkki siitä mitä nk. ”halpatyövoima” ja myös ”vihreät luonnonystävät” saavat aikaan kauniissa ja henkevässä suomalaisessa luonnossa!

ro1
ro1
25.9.2021 22:35

Mitäs läksit,tillaa vaan v…un pelle apinoita töihin poimijoiksi!Ahneet paskiaiset!Suomaalaiset haistavat hyväksikäyttäjän pervon 1000 kilomerin päähän,ja tämä bede väittää ettei saa pomiljoita kotimaalta. RIISTÄJÄ Pasiainen ,OLETKO onnelinen voitoista, kun kaikkii vihaa MULKKUVA.Koiran kusettajille. Mitäs otit KOIRAN, Metättyskoiran jouHÖNÖ Pidä
narussa;totta vidussa oikea koeraPyörii vaiikka ihmispaskassa,että saa oman hajun peitettyä MIKÄ VIDUN METSÄMIES MUKA OLET JOS ET SITÄKÄÄN RAKISTASI YMMÄRRÄ.MIHINKÄ HÄVISI YMMRRYS METSÄSKSYKSESTÄ YNNÄ MUUSTA MITEN ENNEN ELETIIN:VOE VOOEE NÄLKÄÄN KUOLETTE; JS ETTE YMMÄRRÄ:METSÄSTYSKORTILLA EI RUOKAA SAA KAUPASSA,KUN OLETTE KAIKKI ROTAT JA HIIRET JA NAAPURIN KANAT JA SIAT SYÖNEET JA NAAPURIT ;MITÄS SITTEN!;JEE OMA BUUDELI;FJÖÖSAN NUOLIJA ;JOU MAIS

Sillä lailla
Sillä lailla
25.9.2021 22:39
Vastaa...  ro1

Äänestäjien ”gallup johdossa” oleva Kokoomus, eli Taantumus haluaa metsäautotien kääntöpaikat jatkossakin tuohon kuntoon.

”Kokoomus vähentäisi työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää byrokratiaa. Varmistaisimme riittävät resurssit työlupaprosesseihin, poistaisimme ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan”, Orpo sanoi.”

Miksi kansalaiset haluavat samaa hyvinvointivaltion romuttumista jatkaa näin kovalla vimmalla, oi miksi…

Kukavaan
Kukavaan
26.9.2021 00:33
Vastaa...  Sillä lailla

”Miksi kansalaiset haluavat samaa hyvinvointivaltion romuttumista jatkaa näin kovalla vimmalla, oi miksi…”

Tulee mieleen lapset hiekkalaatikolla. Ensin tehdään hieno linna, ja lopuksi rakentajat tuhoavat sen.

Ehkä populaatiot käyttäytyvät samalla tavoin.

Sillä lailla
Sillä lailla
25.9.2021 20:35

Tätä se ”työperäinen maahanmuutto” teettää, mitä SDP on kovasti ajamassa. Sitä paitsi EU-direktiivi muistaakseni on sitä mieltä, että paskat pitäis ottaa pois luonnosta. Joten muistakaa siis äänestää jatkossakin noita SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus, jos haluatte metsäautotien kääntöpaikankin jatkossakin näyttävän kaatopaikalta.

Last edited 1 month ago by Sillä lailla
Sami
Sami
25.9.2021 21:27
Vastaa...  Sillä lailla

Käytännössä Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä, se toinen puolue verokuppaa palkat, kulutuksen sekä palvelut niin kalliiksi ettei mikään normaalityöstä maksettu palkka riitä Suomessa elämiseen.

Ongelma ei siis ole pienet palkat, vaan viimeiseen tappiin verotetut -ihan kaikki mahdollinen.

Se suomen puolueista toinen, verokuppaa hankkiakseen ”luottamus pääomaa” = puolue-eliitin hyvävelivirka Brysselissä, tai rahaa korruptoituneen hyvävelikerhon taskuihin =”maan tapa”.

Korruptoitunut valta ei alenna verotusta vaikka mitä tapahtuisi, koska kansalaisten riistoverotus on korruptoituneelle hallinnolle ainoa tulonlähde sekä rahoitus pysyäkseen vallassa jatkossakin.

Kun korruptoituneen hallinnon valta kasvaa tarpeeksi suureksi, se ei enää toimi kansan parhaaksi, vaan sitä vastaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.9.2021 21:57
Vastaa...  Sami

Sinähän kuvaat vain maamme toisen puolueen yksinvaltaista toimintaa!

Suomessa on kaksi puoluetta:
Järjestelmäpuolue ja Perussuomalaiset.
Järjestelmäpuolueella on lukuisia näennäisen itsenäisiä alipuolueita, jotka paljastavat todellisen karvansa päätöksenteoissa.

Järjestelmäpuolue saa huseerata vaalikaudesta toiseen, koska suomalaiset haluavat niin.
He voisivat seuraavissa, kevään 2023 vaaleissa vaihtaa Järjestelmäpuolueen Perussuomalaisiin, mutta eivät halua.

He haluavat nykymenoa.

Sillä lailla
Sillä lailla
25.9.2021 22:33
Vastaa...  Qroquius Kad

Tällaista Kokoomusta hölmöt äänestäjät kannattavat muka gallupeissa väitteen mukaan, missä ihmeessä on äänestäjien järki, kun ei oteta edelleenkään opiksi Kokoomuksen (Taantumuksen) edellisistä tuhoista SDP kanssakin tehdyistä kuten Kreikkapaketti.

En ikinä tule äänestämään SDP, Vasemmistoliittoa, Vihreitä, Keskustaa tai Kokoomusta missään nimessä. Ei ole mitään järkevää syytä ja lisäksi kaikkien mainittujen vaalilupauksetkin ovat tyhjää sananheliään. Demareiden Vappusatanen viimeksi mainittuna ja aktiivimalli.

”Samaan aikaan kun puoli miljoonaa suomalaista on pysyvästi työttömämä, globalistipuolue kokoomus vannoo ulkomaisen siirtolaistyövoiman nimeen. YLE-aamussa lauantaina esiintynyt kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo haluaa helpottaa työperäistä maahanmuuttoa.”

Sillä lailla
Sillä lailla
25.9.2021 22:34
Vastaa...  Sillä lailla

Joten äänestäkää vain Kokoomusta niin metsäautotietkin näyttävät varmasti jatkossakin tällaiselta.

Sillä lailla
Sillä lailla
25.9.2021 23:26
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tietääkseni perussuomalaiset eivät juurikaan kannata työperäistä maahanmuuttoa, joten olisiko siinä yksi vaihtoehto. Silloin tällainen ulkomaalainen työvoima ei ainakaan roskaisi metsäautoteitä. Tosin Helsinkiläiset sotkevat puistonsa vaikka kuka olisi päättämässä. Meneehän siellä sähköpotkulaudatkin jorpakkoon ja Turussa, sekä Tampereella.

T
T
26.9.2021 20:53
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sinimusta liike

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.9.2021 23:09
Vastaa...  Sillä lailla

Kunpa kaikki vain muistaisivat tämän kaiken keväällä 2023…

Mutta ettehän te suomalaiset muista.

Sami
Sami
25.9.2021 23:57
Vastaa...  Qroquius Kad

Maailmassa on monia eri johtajajärjestelmiä: diktatuuri, kommunismi, Sharialaki, sekä demokratia.

Kaikissa järjestelmissä kansalaisilla on mahdollisuus, tai rajoitettu mahdollisuus, valita haluamansa johtajat.

Yhdessäkään valtajärjestelmässä ei ole mekanismia joka suojelisi kansaa itse tekemiltään huonoilta johtajavalinnoista

Ei Suomessakaan ole mitään ulkopuolista/mystistä vakuutusyhtiötä, joka maksaisi veronmaksajien/äänestäjien piikkiin otetut ulkomaiset miljardien veroeurojen pikavipit. Poliittisella johdolla ei ole maksajan vastuuta yhtään, maksaja on yksin suomalainen duunari.

Julkinen velka on etukäteen käytettyä verotusta.

Katso netistä tulevat verosi: velkakello.fi

Pena
Pena
26.9.2021 00:04
Vastaa...  Qroquius Kad

SDP lupaa taas olemattoman vappusatkun ja se riittää.

Sami
Sami
26.9.2021 00:17
Vastaa...  Pena

Vappu satanen kutistui 30€:n ja sitten tuli asumiskustannusten nousu: omakotitalojen, omistuskerrostalojen sekä vuokrakerrostalojen tontinvuokrakorotus. Polttoaineen veronkorotus nosti elintarvikkeiden sekä kulutustavaroiden hintaa.

Tampereella kerrostalon vuokratontin vuosivuokra nostettiin yli 100000€/vuosi.

Se Vappu satanen (30€) on jo syöty, ja kaupanpäälle tulee ihan järisyttävä lasku asumisesta, kallistuneista elintarvike sekä kulutuskustannuksista -juuri niin kuin oli hölmöjen äänestäjien vedättämiseksi tarkoitettukin.

Onnea! 😀

Sami
Sami
25.9.2021 20:07

Laittakaa Google kuvahakuun hakusana: ”garbage river”.

Kuvissa on tilanne marjanpoimijoiden kotimaissa.

Trampas
Trampas
25.9.2021 21:54
Vastaa...  Sami

”Vähän toista kuin kotona”
Lainatakseni Frankiä.

https://www.imdb.com/title/tt0087020/

Last edited 1 month ago by Trampas
Trampas
Trampas
26.9.2021 09:35
Vastaa...  Trampas

Siis kävin hakemassa googlesta noilla Samin mainitsemilla hakusanoilla ja olipahan näyttäviä maisemakuvia.

Joe Bidee
Joe Bidee
25.9.2021 19:58

Toivat mukanaan omat tavat ja ilmastotoimet.

Suorat vaikutukset ovat, että sisäsiittoiset äänestäjät kannatettavineen kannattavat asian tiimoilta rangaista asiasta suomalaisia äänestämällä medikaalivasemmistoa, johon myös kokoomus kuuluu.

Joe Bidee
Joe Bidee
25.9.2021 19:59
Vastaa...  Joe Bidee

Siis suomalaiset typerykset, jotka aina täyttävät Einsteinin tyhmyyden määritelmän.

Toimii samoin odottaen eri lopputulosta.

mike lake
mike lake
25.9.2021 19:37

Roskaaminen on yksi niistä asioista joita en voi hyväksyä saati ymmärtää.
On meillä täällä ihan omastataakaakin porukka jota on yritetty kotouttaa ainakin viisisataavuotta jotka heittävät tasan tarkkaan kaikki roskat maahan.

Puolueeton
Puolueeton
25.9.2021 21:10
Vastaa...  mike lake

Luonnossa liikkujat ovat edelleen siistiä joukkoa. Luontopoluilla ja Saaristomeren kansallispuiston ”satamissa” ei juuri koskaan näe roskaamista, vaikka näillä alueilla jätehuolto tuottaa vaivaa retkeilijälle.
Autoteitten varsilla roskaamista on, mutta siinäkään suomalaiset eivät ole vielä päässeet läheskään etelä europpalaiselle tasolle.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.9.2021 21:27
Vastaa...  Puolueeton

Kyse tuossa yllä oli siis Siitä Vähemmistöstä,
joka on ollut maassamme puolituhatta vuotta yrittämättäkään kotoutua,
vaan on päinvastoin ilmeisestikin antanut tämän vuosituhannen poliittiselle, hallinnolliselle ja mediaeliitillemme nimenomaisen mallin,
miten maahantunkeutuvia sopeutumattomia kulttuureja on kohdeltava.

mike lake
mike lake
25.9.2021 21:32
Vastaa...  Puolueeton

Tämä porukka jota tarkoitin,niin ei kylä minua vastaan ole tullut luontopolulla.

Jabadabaduu
Jabadabaduu
25.9.2021 19:29

Työllistävä taho pitää vastuuttaa. Sovitaan alue ja tehdään jälkitarkastus sakkojen uhalla!

Tukkikuski
Tukkikuski
25.9.2021 19:16

Sekin vielä, että ruokailu nuotiot jätetään hiillokselle lähtiessään on vakava asia. Onneksi on pieni vesisäiliö mukana perävaunussa. Yhden kytevän nuotion olen tukahduttanut vedellä tämän kuukauden aikana. Nämä marjanpoimijat on hyvä asia suomen taloudelle, mutta heitä pitää informoida tarkemmin jokamiehen oikeudesta.

Sami
Sami
25.9.2021 20:19
Vastaa...  Tukkikuski

Avotulen tekeminen ei ole jokamiehenoikeus, eikä roskaaminenkaan.

Avotulen tekemiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa. Metsäpalovaroituksen aikana avotulta saa tehdä kukaan!

Muistan yhden juhannuksen kun voimassa oli metsäpalovaroitus, ja tästä syystä juhannuskokot kiellettiin koko maakunnassa.

Last edited 1 month ago by Sami
T
T
26.9.2021 20:57
Vastaa...  Tukkikuski

Marjanpoimijat ovat haitaksi Suomen taloudelle. He siirtävät tienaamansa rahat pois Suomesta. Marjanpoimijat ovat hyödyksi Thaimaan taloudelle.