Göteborgin pommi-iskun mahdollinen motiivi: Talossa asuu jengejä vastaan todistanut poliisi

Jo melko varhain tuli selville, että Göteborgin pommi-iskun motiivi on mitä luultavimmin se, että talossa, jossa pommi räjäytettiin, asuu poliisin jengirikollisuuteen erikoistunut poliisi.

Kyseinen poliisi on ollut tutkimassa useita Göteborgin uusruotsalaisten jengien isoja rikosjuttuja ja todistanut oikeudessa heitä vastaan. Tietojen mukaan poliisi on todistajana nyt lähipäivien aikana pidettävässä isossa huumeoikeudenkäynnissä.

Pommi-iskua tutkiva poliisi on vahvistanut, että räjähdys ei ollut esimerkiksi kaasuisku. Asiaa tutkitaan siis pelkästään tahallisena pommi-iskuna.

Räjähdys ei ollut mikään ihan pieni paukku. Koko kerrostalon rappukäytävä on tuhoutunut ja samalla useita asuntoja on täysin remonttikunnossa. Räjähdyksen voimasta huoneistojen ovet sinkoutuivat sisälle ja paineaalto sekä räjähdyksestä alkaneet tulipalot tekivät tuhojaan. Kolme vanhempaa naista ja mies on viety sairaalaan vakavien vammojen takia ja toistakymmentä henkilöä pienempien vammojen ja naarmujen takia.

Räjähdys aiheutti aamuyöstä täydellisen paniikin talon asukkaissa. Räjähdyksen jälkeen syttyi useita tulipaloja ympäri taloa ja savun muodostus oli voimakasta. Monet ihmiset hyppäsivät parvekkeelta ulos tai käyttivät lakanaköysiä tms. apuvälineitä päästäkseen huoneistosta ulos. Rappukäytävää ei voinut käyttää, koska savua oli niin paljon, ettei käytävillä voinut liikkua eikä siellä olisi nähnyt liikkua.

Koko kerrostalo evakuoitiin. Palot on saatu sammumaan, mutta talosta nousee vieläkin savua.

Poliisi ei ole avannut, että millaisella räjähdysaineella isku toteutettiin. Mistään käsikranaatista tai pikkupoikien paukkupommista ei ollut kyse, vaan ammattimainen panostus.

GP:stä löytyy hyviä kuvia.

55 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Särmääjä
Särmääjä
29.9.2021 07:54

Talibanin pitäisi ottaa Ruotsin kadut haltuun niin turvallisuustilanne paranisi.

Kukavaan
Kukavaan
29.9.2021 05:05

Tilanteen eskaloituessa rikastajat seuraavaksi ryhtynevät tulittamaan rynnäkkökivääreillään liikenteessä olevia poliisiautoja. Poliisi siirtyessä panssaroitujen autojen käyttöön, alkaa tienvarsipommien käyttö. Käy niinkuin Afganistanissa.

Sami
Sami
29.9.2021 06:53
Vastaa...  Kukavaan

Meksikossa tuo on arkea.

Mutta eihän tästä ole kuin muutama viikko kun Ruotsissa poliisi ammuttiin kadulle.

juhaII
juhaII
29.9.2021 02:07

Sillä tavalla. Poliisikaan ei ole minkään arvoinen klaanien silmissä, sillä polvistuminen rikollisten edessä ei lupaa Taivaspaikkaa vaan maanpäällisen helvetin, jolla on nimikin.

Nimittäin Ruotsi!

Kukavaan
Kukavaan
29.9.2021 00:56

”Raportin mukaan rikolliset vaikuttavat muun muassa kiristämällä ja väkivallan uhkalla viranomaisiin ja saavat siten itselleen edullisia päätöksiä: muun muassa rakennuslupia, oleskelulupia, kansalaisuuksia ja asunto-oikeuksia, joille ei ole perusteita.”

Arvatkaapa mistä lehdestä oheinen lainaus on. – Se on HS:n uutisesta 28.9.2021 ”Tuhoisa räjähdys järkytti, poliisi tutkii rikollista motiivia – ”Viiden vuoden sisällä muutamme Ruotsista”, sanoo paikallinen nainen.”

HS:lle kävi uutista kirjoittaessa vahinko. Rivien välistä paljastui rikollisten tausta. Ruotsalaisten ei tarvitse hakea kansalaisuutta eikä oleskelulupaa Ruotsista. Johtopäätös. Uutisen rikolliset eivät ole ruotsalaisia.

Totuuden pimittäminen on vaikea laji.

Sami
Sami
29.9.2021 07:04
Vastaa...  Kukavaan

Luin tuon Bravdan jutun.

”Thomas Fuxborg kuvailee Annedalia hyvinvoivaksi kaupunginosaksi”.

Jos pommilla räjäytetty kaupunginosa on se ”hyvinvoiva”, niin en edes uskalla kysyä millaisia ovat ne ”pahoinvoivat” alueet. 😀

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
28.9.2021 23:33

Höpöhöpö ei kyseessä ollut mikään poliisin murhayritys, vaan mamut vain kärsi ilmastoahdostuksesta ja siksi piti poksauttaa pieni pommi.

Paitaa päälle vain
Paitaa päälle vain
28.9.2021 22:47

Tuollaisia tekoja tekee ainoastaan paykoosissa olevat henkilöt, tässä tapauksessa joukkopsykoosin lisäksi kyseessä on tyhmyys.

On nuoria ja nuoria.

Suurin osa nuorista on asiallisia ihonväriin taikka etnisyyteen katsomatta, sitten on se vähä-älyisten nuppivikaisten psykoottisten porukka joka elää pää omassa ahterissaan ja tekee tuollaisia tekoja.

Yhteiskunnan pitäisi ottaa asiassa suunta että, kun tuollaisesta jää kiinni niin ei tule rikosoikeudenkäyntiä, vaan aina loppuelämä pakkohoitoa pakkopaitoineen ja pistoksien kera.

Hoidettavista voisi laittaa säännöllisin välein mediaan videoita miten elävät laitoksissa paidoissa ja lepositeissä letkuruokinnassa ja samaan aikaan tuikitaan neulaa kankkuun.

Ameriikan mallia
Ameriikan mallia
29.9.2021 09:43

Yhdysvalloissahan tuo homma menee törkeissä sikapossurikoksissa suunnilleen noin.

Kaikkein vaarallisimmat ja kaheleimmat tapaukset suljetaan esim. Arizonassa sijaitsevaan Super Max-vankilaan loppuelämäksi, siellä ovat aavikolla muutama kerros maan alla eivätkä enää milloinkaan näe päivänvaloa vaan ainoastaan keinovaloa.

Pakenemaan ei pääse ja riehumisesta tulee aina lepositeet, piikkiä kankkuun ja eristystä.

Tuomiot ovat sellaisia että mahdollisuutta vapauteen ei ole.

K J
K J
28.9.2021 22:08

Iltalehden kommentointi kun olisi mahdollinen, niin siellä olisivat mm. nimimerkit Wargholm, Uppo_Nalle, John_Smith sun muut punaperseapinasuvakki-idiootit sitä mieltä, että:

Uusnatsit on siellä hyökännyt Ruotsin lakia vastaan. Vähän me katsotaan maailmaa vaaleanvihreiden lasien kanssa ja uskookohan kukaan kuinka me olemme aivopestyjä. Maahanmuutto on luonnonrikkaus. Vappusatanen.”.

No hieno juttu kuitenkin että valtamediakin uutisoi asiasta vähäsen. MTV3 taisi aluksi kämmätä, kun kertoi talossa asuvan poliisin. Live-haastattelu katkaistiin liian myöhään, mutta eiköhän tälle jengitoiminnalle löydetä Suomessa syyksi mielenterveysongelmat ja tekniset viat.

ekka
ekka
28.9.2021 20:40

Siitä mallia egokapinallisille poliisin vastustamisesta, joskoon sitten saisi istuskella mannerheimintiellä tientukkona, onhan kysymys vaaaaltavasta katastrofista joka on nurkan takana , joten silloinhan kaikki keinot on sallittu ja tarkoitus pyhittää keinot!

Mörkö
Mörkö
28.9.2021 20:35

Vähän tyhmää räjäyttää rappukäytävä yhden poliisin takia. Jos useampi sivullinen olisi kuollut, gangstereille olisi tullut ongelmia.

MattiS
MattiS
28.9.2021 20:48
Vastaa...  Mörkö

Niin, soo-soon sanomisen lisäksi oltaisiin heristelty sormea.

Sami
Sami
28.9.2021 20:19

Jos Suomi on ”Pohjolan Korea”, niin Ruotsi on sitten ”Pohjolan Meksiko”. 😀

Eräs tunnettu äänestäjien valitsema poliitikko sanoi epäilijöilleen voimasanat: ”paluuta entiseen ei ole”.

Tuplamainos
Tuplamainos
28.9.2021 21:01
Vastaa...  Sami

Niin ei olekkaan. Sitä ”paluuta menneisyyteen ” toteavat ne, jotka itse eivät joudu kärsimään tästä nyky ”unelmasta ” . Ne ovat siellä turvamiesten yms takana. Kuten tämä sukkahousu urpukainen. Ideologia menee kaiken edelle. Siis järjen. Tärkeää on, että naisten nussimis turismista ei puhuta. Ei suinkaan. Se on eliittiä. Kuten oman mussukan ottaminen kotiin.

Sami
Sami
28.9.2021 22:16
Vastaa...  Tuplamainos

Äänestäjien tuki Suomen kehitysmaalaistamiselle on edelleen suunnilleen 80%.

Esimerkiksi Turussa 80% kantaväestöstä on pakannut muuttoautonsa, ja häipynyt Varissuon kehisalueeksi muuttuneesta lähiöstä. Yksi toisensa jälkeen kantasuomalaisista sai kehiksistä tarpeekseen, ja muuttivat enemmän kantasuomalaisten asuttamalle alueelle, ja mahdollisimman kauas monikulttuurisessa Varissuolta.

No mitä nämä Varissuolta paenneet kanttiksen nyt tekevät? -äänestävät lisää kehiksiä Suomeen 😀 😀

Ei uutta
Ei uutta
28.9.2021 19:20

Tavallista menoa tämän päivän Ruotsissa, ei mitään uutta. Siinä oli päivän pommi sitten taas kerran.

seant
seant
28.9.2021 18:41

MTV:n Tukholman toimittaja sanoi vahingossa totuuden, kun haastatellut ihmisiä, joku oli sanonut, oli kuulu räjähdyksen äänen, mutta ei ollut kummemmin kiinnittänyt huomiota, kun täällä paukkuu usein.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rajahdys-asuinkerrostalossa-goteborgissa/8247112#gs.bws3u4

Sami
Sami
28.9.2021 20:41
Vastaa...  seant

Ruotsin saattohoidosta vastaava entinen kuonasaumahitsari Löfven lupasi antaa räjähdyksen uhreille paljon myötätuntoa.

Nyt Ruotsin kansa saa myötätuntoa, ja pomminräjäyttelijät poliisien tarjoamat pulla kahvit. 😀

No mitä Löfven tästä myötätuntoa antamisesta saa? -no, seuraavan vaalivoiton, tietenkin!

Kyse on siis win-win-win tilanteesta, jossa kaikki saavat jotakin: rikolliset saavat pulla kahvit, kansa saa myötätuntoa ja SDP seuraavan vaalivoiton! 🙂

mike lake
mike lake
28.9.2021 18:04

On hyvin vaikea ajatella,että ihmiset alistuvat moiseen eivätkä alkaisi tekemään asian korjaamisen eteen mitään.
Näin itse sotilasvalanvannoneena ajattelen.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.9.2021 18:18
Vastaa...  mike lake

No kuinka monen olet tähän mennessä nähnyt tekevän jotain?
Aivan. Eli se siitä.

mike lake
mike lake
28.9.2021 18:22
Vastaa...  Qroquius Kad

Totta,ennen kuin jotain alkaa tapahtumaan kansalla pitää olla todisteena helvetillinen kasa ruumiita ja saatanan kova nälkä sitten mahdollisesti voi jotain alkaa tapahtumaan.

Syyte heti
Syyte heti
28.9.2021 18:35
Vastaa...  Qroquius Kad

Kyllä. Tehokkaasti on hyvinvoiva ja yltäkylläisyydessä elävä populaatio alistettu agendandalle. Ketään ei kiinnosta, ellei omalle kohdalle satu tai sitten on pelko sivu suun puhumisesta. Ettei vaan erotu ja tule potkuja. Näin kärjistäen. Vähemmistön sana on laki. Ettäs tiedätte.

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
28.9.2021 19:36
Vastaa...  mike lake

Mikään vihapuhelainsäädäntö ei enää pidättele kun tilanne on tuo. Sotilaat lakkaavat kunnioittamasta niitä esimiehiänsä, jotka vetoavat saamiinsa käskyihin ja komentoketjuun. Isänmaallisuus edellyttää isänmaallista toimintaa. Isänmaallisesta toiminnasta pidättäytyvät ja varsinkin sitä estävät tahot ymmärretään isänmaan vihollisiksi.

Qroquius Kad, kommenttisi oli provoksikin kelvoton. Moni on paennut, vielä useampi ollut passiivinen, mutta vain typerys kuvittelee ettei kukaan tulisi taistelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta. Kärsivällisyys on hyve, samoin anteeksianto. Rakkaus voi olla rajatonta ja armo ääretöntä, mutta suvaitsevaisuudelle ja sallimukselle rajat tulevat vääjäämättä vastaan. Sitten rytisee.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.9.2021 20:37
Vastaa...  Pelle Hemppainen

Ei ollut provo. Oli kylmä fakta.

Täällä on tuota virttä kuunneltu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, kuinka IHAN KOHTA alkaa rytistä, IHAN KOHTA tulee kansannousu ja vallankumous ja kälä kälä…

Siinä kaikki mitä on tapahtunut ja tapahtuu. Ei mitään.
Jos ja kun olet eri mieltä, ole toki hyvä ja näytä meille, miten se kansannousu oikein lähtee käyntiin.

Inseli-Iivari
Inseli-Iivari
28.9.2021 21:57
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Hej onhan meillä Incel-miehet! Heitä Ruotsin Seppo nykyään erityisesti kyttää, äärioikeistolaisia pimpsanpuuttessa eläviä misogyynejä naisvihaajamiehiä..

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
28.9.2021 21:40
Vastaa...  Qroquius Kad

”Ei ollut provo… ole toki hyvä ja näytä meille, miten se kansannousu oikein lähtee käyntiin.”

IHAN KOHTA (x2)… Missä kohden kirjoitin jotakin aikatauluista? Missä kohden kirjoitin mitään kansannoususta?

Jännitteen jatkuvalla lisäämisellä on rajansa. Rajana on läpilyöntijännite. Sähkötekniikasta lainattu analogia lienee ymmärrettävä, ainakin useimmille. Myös yhteiskunnalliset jännitteet purkautuvat lopulta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
29.9.2021 12:31
Vastaa...  Pelle Hemppainen

No sanotaan sitten että JOSKUS VIELÄ, JOSKUS VIELÄ se tapahtuu, ihan varmasti tapahtuu…

Veli P.T.Kangas tuossa ylempänä jo sanoi, miksei tapahdu, vaikka siitä kuinka fantasioisi.
Ihminen ei ole mikään sähkötekniikan tuote.

Sami
Sami
28.9.2021 20:22
Vastaa...  mike lake

Ei yksi, eikä edes sata omaa maataan sekä kansaansa vihaava poliitikko voi maata ja kansaansa yksin tuhota, siihen tarvitaan äänestäjien tuki, -ja sehän heillä kokoajan on 😉

Sami
Sami
28.9.2021 22:24
Vastaa...  mike lake

Kansan itsensä valitsemat poliittisen vallan toteuttajat laittavat ne sotilasvalan vannojat kantamaan maahan tunkeutujien reppuja 😉

Moonman
Moonman
28.9.2021 17:17

Voisi kuvitella että ne ruotsalaispoliisit, jotka eivät vielä ole ottaneet lopareita, vaatisivat täyttä anonymiteettia kaikissa työnkuvaan liittyvissä toimissa, katupoliiseille kommandopipot yms. Koska tuota poliisia vastaan käytävää uhkailua- ja sotaa ei kuitenkaan pystytä poistamaan. Vai onko ruotsin poliisi samanlainen kuin suomessa, että roistojen kanssa hierotaan jotain diilejä ja kaveerataan kuten aarnio, taponen yms.

Kun laiton komentaa
Kun laiton komentaa
28.9.2021 18:13
Vastaa...  Moonman

Kun eräs polliisi irtisanoitui sen takia, kun esim eläimiin kohdistuvia rikoksia ei edes harkita selvitetäviksi, mikä sinänsä on ihan tottakai ymmärrettävää, siitä oli oikein tv reportaasi. Monikohan poliisi tulee harkitsemaan/harkitsee se on moro mentaliteetilla työnsä mielekkyyttä, kun pomoina ovat ideoligialtaan tyypit, jotka antavat viestiä jotta: ei sanaakaan, ei hiuskarvaakaan saa taittaa jne. Kunniakansalaisten vuoksi on pidettävä suut supussa. Kun se pomo aina vastaa kysymyksiin, hyvä kysymys ja työryhmä on palkattu ihmisoikeuksien tarkkailuun poliisisissa.

liisa.kettu
liisa.kettu
28.9.2021 18:59
Vastaa...  Moonman

Tuosta ruotsin poliisin korruption määrästä en muista kuulleeni minkäänlaista arviota, kuten ei suomenkaan, mutta jos ei ihan eri planeetalla olla tuo korruption osuus poliisissa maissa missä sitä ei virallisesti olekkaan on sittenkin melkoinen. Aiheesta oli tutkimusta aikoinaan olemassa kun briteissä paljastui korruptiota, sielläkään tuota ei virallisesti ollut, ennen kuin paska osui propelliin.

Thorin peukalo
Thorin peukalo
28.9.2021 17:07

Miten pitkälle pitää ruotsalaisen yhteiskunnan haljeta ennenkuin jokin aseistettu (kenties ”viikinkihenkinen”) ryhmittymä yrittäisi epätoivoista vallankaappausta ?

Vanhat ajat
Vanhat ajat
28.9.2021 17:22
Vastaa...  Thorin peukalo

Joskus Ruotsissa oli Lasermannen joka sniperoi ulkomaalaistaustaisia, toiminta oli kylläkin typerää koska kohteeksi joutui satunnaisesti ilman syytä, suurin osa kohteista oli aivan kunnollisia ihmisiä.

Nyt kyseisenkaltaiselle hepulle olisi käyttöä, se vain pitäisi saada lailliseksi ja toimija voisi olla vaikka puolustusvoimista joku commando.

Lisäksi kohteet pitäisi valita huolellisesti, eli vain vaarallisia henkilöitä poistettaisiin valtion toimesta.

Ohmygod
Ohmygod
28.9.2021 20:50
Vastaa...  Vanhat ajat

Tuo nyt on sitä väkivaltafantasiointia, minkä Paavo on kieltänyt.

Nykyaikaa
Nykyaikaa
28.9.2021 21:34
Vastaa...  Ohmygod

Kyseessä ei olisi väkivalta valtion taholta, vaan tavallisten kansalaisten suojeleminen ammattirikollisuuden väkivallalta.

Valtion kuuluu suojella lakien mukaan toimivia kansalaisiaan ulkoa- sekä sisältä tulevilta uhilta, voimaa sitten käytetään tarpeen mukaan.

Epäilemättä jossain vaiheessa valtion on pakko turvautua nykyistä tehokkaampaan voimankäyttöön, väkivaltaisiin jengeihin ei pullakahvi tehoa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
28.9.2021 18:19
Vastaa...  Thorin peukalo

Ensin pitäisi jostain löytyä niitä viikinkejä, joista olisi tekemään tuollaista.
Eipä taida löytyä maasta, jonka viime sodasta on 200 vuotta.

Ajan myötä
Ajan myötä
28.9.2021 18:38
Vastaa...  Qroquius Kad

Oma vaatimaton veikkaukseni on, että seuraava tappelu, joka viikinkien maassa käydään, on se, että ns viikingit ajetaan tyyliin norjan vuorille.

Teutjärvi
Teutjärvi
28.9.2021 21:35
Vastaa...  Thorin peukalo

Ei tapahdu mitään ellei tule nälänhätä. Ranskan vallankumous tapahtui nälän vuoksi. Venäjän vallankumous samoin. Natsien valtaannousu puutteen vuoksi.
Niin kauan kun on vara kaljaan ja ruokaan ei tapahdu mitään.
Tarvitaan luonnonkatastrofi (Aurinkomyrsky, tulivuorenpurkauksia, meteori,
pienimuotoinen ydinsota,) että sadot tuhoutuu, silloin alkaa tapahtumaan, eikä
se ole silloin kaunista katseltavaa kun taistellaan resusseista.

Thorin peukalo
Thorin peukalo
28.9.2021 21:51
Vastaa...  Teutjärvi

Tuossa taitaakin olla se asian ydin.

härre gud !
härre gud !
28.9.2021 16:55

Ruotsalainen yhteiskunta on kuin rusettikaulaisten lasten rakentama hiekkalinna jota katupojat potkii nurin kakku kerrallaan.

Trampas
Trampas
28.9.2021 18:00
Vastaa...  härre gud !
liisa.kettu
liisa.kettu
28.9.2021 16:52

Jos, tosiaan poliisin uhkaamiseksi tehdään tälläistä on peli täysin menetetty ja ilmeistä on että tämmöinen poliisikin on sitten poikkeuksellisen rohkea ? Suomessa tilanne näyttää siltäkin jotta poliisista vastaava ministeri pelkään ääriliikeistä likellä puolueensa äänestäjiä olevaa ”elokapinaan” näyttäen heille ”vihreää” ja poliisille punaista, hän onkin siitä erikoinen ministeri jotta vetäisi heti alussa poliisin liivit päälleen ja sulki uudenmaan rajan fiksusti, kuvissa kaluston kera, jatkossa hän esiintyy mieltäilmaavien kapinnalisten kanssa jotka nytkin uhkaa poliisin määräyksiä täysin avoimesti ja kaiken huippuna vaativat vielä mahdollisen vastamielarin estoa. Onneksi nyt näyttää jopa päämediat saaneen anarkoihin mieltyneestä poliiministeristä tarpeekseen ja eronpyyntyä odotellaan .

Sami
Sami
28.9.2021 21:34
Vastaa...  liisa.kettu

Hutisalon eropyyntö olisi tietenkin lottovoitto Suomen kansalle, mutta Suomen kansan enemmistö ei käsitä sitä ja kokisi hutisalon eron tappioksi.

Jos Hutisalo eroaisi, tulisi Suomen kansalle kiire valita seuraavissa vaaleissa joku toinen 100% samanlainen tilalle, joten olisimme taas lähtöruudussa.

Sama epäonnistuneiden äänestys valintojen loputon kierre jatkuu kaikkialla missä on äänioikeus kaikilla.

Pamahtiko taas
Pamahtiko taas
28.9.2021 16:28

Muistaakseni jotkut poliitikot yms diipadaapa kukkahattutädit ovat mussuttaneet siitä, että esim skandinavialla on paljon annettavaa. No. On sitä annetukkin. Satoja miljardeja eri muodoissa. Ja että värinää pitää saada. Ne huippuosaajat pelastavat skandinavian. Yms puppua. Ja kun ongelmia tulee, ratkaistaan asia niin, että poliisilta rahat pois ja unelmaan lisätään. Ideologiaa tuputetaan tv:n kautta vaikkapa mainoksilla. Afganistanin pelastusoperaatio: alkuun 17 henkilöä, nyt oliko jo 500? Ja 8000 odottelee vip lentoa.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
28.9.2021 19:29
Vastaa...  Pamahtiko taas

..med kost och logi, fritt och kvitt (suomeksi täyshoito veronmaksajien rahoin, ne on niitä vip -ihmisiä..)

jorma
jorma
28.9.2021 16:08

Maailma kylässä.

Gyntter
Gyntter
28.9.2021 15:21

Kabul:kin on nykyään turvallisempi paikka asua kuin Ruotsalaiset kaupungit. ISOT onnittelut ruotsalaisille!!! Sosiaalidemokratian hedelmät ovat nyt vuosien kypsyttelyn jälkeen korjauskunnossa ja satoa tulee! Joka päivä ammutaan joku, poltetaan autoja tai pommit räjähtelee. Humanismin suurvalta -unelma on totisinta totta vihdoinkin!!!

rocky
rocky
28.9.2021 15:40
Vastaa...  Gyntter

Jopa paikalla kuvattiin Kabulin versiota Muutto vai remppa ohjelmasta.

Taiga ei elätä
Taiga ei elätä
28.9.2021 17:07
Vastaa...  Gyntter

Ruotsin julisti olevan humanitäärinen suurvalta Ruotsin Kokoomuspuolueen Fredrik Reinfeltin johtama Alliansen-nimellä kulkeneen porvariliittouman hallitus (2006-2014), joka ohjelmassaan v. 2013 mm. kuvaili kuinka Eurooppa ulottuu paljon ulkorajojaan laajemmalle ja kantaa vastuuta koko maailmasta jne.
Myöhemmin Reinfeldt kertoi mediassa valaistumisensa tapahtuneen, kun hän katsellessaan lentokoneesta alla avautunutta ruotsalaista maisemaa tajusi kuinka tyhjää siellä on ja kuinka valtavasti sinne mahtuu lisää väkeä.
Käsitteen lanseerasi siis punaviheroikeisto, ei punavihervasemmisto.

Anonyym
Anonyym
28.9.2021 19:06
Vastaa...  Gyntter

Miten se laulu mänikään?
”Du gamla, du dumma…”

Sami
Sami
28.9.2021 21:57
Vastaa...  Gyntter

Kabul on nyt yksi turvallisimmista paikoista.

Nyt Afganistanissa ammuskelu ja aseet on kielletty ankarien rangaistuksien uhalla.

Karjavarkailta katkaistaan käsi. Tällä viikolla panttivangeistaan lunnaita vaatineet kidnappaajat hirtettiin kaupungin torilla nosturinpuomiin.

Talebanin erinomainen poliisi ja sharialaki tuomioistuin riisuu rikolliset aseista ja tuomitsee rikolliset opiksi ja varoitukseksi muille rikollisille. 🙂

Afganistanissa 20 vuotta jatkunut rikollisten valtakunnan päivät ovat nyt luetut! 🙂

Pakistanista palaa nyt pakolaisreissuiltaan kymmeniä tuhansia pakolaisia takaisin turvalliseen kotimaahansa.

Monet jotka menettivät talonsa ja maansa rikollisille edellisen 20:n vuoden laittomuuden aikana, saavat talonsa ja maansa takaisin, sekä saavat tuomion rikollisille. 🙂